Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

türkçedeki en uzun kelime

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
kelimeleri bıtı$ık yazınca tek kelıme oldugunu sanan veya öyle geyık yaptıgını sananlar gozume cok komık gelıyor.[signature][hline]Pyro
dêãth øwñz lìfê
Mesaj tarihi:
kelimeleribıtı$ıkyazıncatekkelımeoldugunusananveyaöylegeyıkyaptıgınısananlargozumecokkomıkgelıyorleştiremediklerimizdenmisiniz?[signature][hline]Lianna Human Paladin
İşleri oyun yapmak Blizzard firmasının Nasıl oyunları dersen Eğlencelidir Lakin hizmeti çok Eziktir Rahat rahat oynayamazsın
Akrostiş made by mADmaXimus:D
Mesaj tarihi:
said:
Pyro, 09 Temmuz 2005 12:42 tarihinde demiş ki:
kelimeleri bıtı$ık yazınca tek kelıme oldugunu sanan veya öyle geyık yaptıgını sananlar gozume cok komık gelıyor.

Hee bide şuraya uzaniim çıplak senin gözüne komik görünmicez die yazı yazmıcakmıyiz len .. alevcibaşı[signature][hline]------------------------------------------
nedanko, 06 Şubat 2005 23:13 tarihinde utanmadan demiş ki:"Hayatımın film izleme rekorunu kırdım 21 saat, peki en çok siz ne kadar izlediniz diyede bi topic açabilirdim. Ama herkes şüpheli o yüzden açmadım..

[Bu mesaj RedallHoor tarafından 09 Temmuz 2005 12:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
alevci ba$ı? kendi dü$üncemi de sölemiceksem ben foruma yazı yazmayı bırak gir miyim hatta? bu arada len ne? ben senın ne ılkokul ne de cafe ark.ınım.[signature][hline]Pyro
dêãth øwñz lìfê
Mesaj tarihi:
said:
beybin, 09 Temmuz 2005 17:46 tarihinde demiş ki:
niye herkes çekos"tavak" yazmış yaa??? gerçeğini açıklıyorum : çekoslavakyalılaştıramadıklarımızdan mısınız?

Çekoslovakya olmasın o sakın, sayın teksoy?

bu arada, çekoslovakyalılaştıramadıklarımızdan mısınız tescilli en uzun gelime değil miydi ya, ben mi yanlış hatırlıyorum? :)

misiniz de kelime içinde ayrıca, ayrılmıyor.
memleketin dağılması meselesini de karıştırmayın abicim hiç, karakoyunlu devleti de dağıldı da kelime türkçeden çıktı mı yani, nası bi mantıktır :P

karakoyunlulaştıramadıklarımızdan mısınız hatta :-)[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Mesaj tarihi:
said:
bütün dünya dilleri ele alındığında en uzun kelime isveççe "baltık kıyısı topçu birliği kuzey-doğu bölümündeki havacılık araştırması simülator aygıtı malzemeleri için ikmal sistemi kurulması görüşmelerine katkı niteliğinde hazırlık çalışması" anlamına gelen 130 harfli "nordöstersjökustartilleriflygspaningssimulatoranlaggningsmaterielunderhallsuppföljningssystemdiskussionsinlaggsförberedelsearbaten"miş.

(kaynak: guiness rekorlar kitabı - 1993/1994)

buyrun bi de böylesi var lol

türkçemizin en uzun kelimesi ise şuymuş;
muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsiniz

bu milli hizmetinin karşısında saygıyla eğilirim şahsen..[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

[Bu mesaj montezaus tarafından 09 Temmuz 2005 18:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
almancada var bu olay, isveç dili gibi almanca ailesinden dillerde, dialektlerde de vardır.

kelimeleri birleştirerek isim tamlaması falan yapılabiliyor, türkçedeki gibi eklerle yaratılmış bi kelime değil yani.

kelima ama sonuçta.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

Mesaj tarihi:
işte budur en uzun kelime
[spo1=Aha bu]Sieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee[/spo][signature][hline]|¯--> Dwn Tristallne <--¯|
Solda!t Ownz
Solda!t --> Masteis - [ AOTG ]

• Yeni Oluştur...