Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

türkçedeki en uzun kelime

montezaus

Öne çıkan mesajlar

elegünekarşıyapayalnızlaştıramadıklarımızdansınız

mı eklimiyorum soru eki sayılmaz..[signature][hline][/b]Msn adresim
Artık bende bloggerım okuyun okutturun bende gaza gelip yazayım
karakedi demiş ki:
uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik.
BabacumMostors, 28 Haziran 2005 15:02 tarihinde demiş ki:
monitörün kulağı vardır
Sosyal ağlarda paylaş

kelimeleribıtı$ıkyazıncatekkelımeoldugunusananveyaöylegeyıkyaptıgınısananlargozumecokkomıkgelıyorleştiremediklerimizdenmisiniz?[signature][hline]Lianna Human Paladin
İşleri oyun yapmak Blizzard firmasının Nasıl oyunları dersen Eğlencelidir Lakin hizmeti çok Eziktir Rahat rahat oynayamazsın
Akrostiş made by mADmaXimus:D
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Pyro, 09 Temmuz 2005 12:42 tarihinde demiş ki:
kelimeleri bıtı$ık yazınca tek kelıme oldugunu sanan veya öyle geyık yaptıgını sananlar gozume cok komık gelıyor.

Hee bide şuraya uzaniim çıplak senin gözüne komik görünmicez die yazı yazmıcakmıyiz len .. alevcibaşı[signature][hline]------------------------------------------
nedanko, 06 Şubat 2005 23:13 tarihinde utanmadan demiş ki:"Hayatımın film izleme rekorunu kırdım 21 saat, peki en çok siz ne kadar izlediniz diyede bi topic açabilirdim. Ama herkes şüpheli o yüzden açmadım..

[Bu mesaj RedallHoor tarafından 09 Temmuz 2005 12:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
beybin, 09 Temmuz 2005 17:46 tarihinde demiş ki:
niye herkes çekos"tavak" yazmış yaa??? gerçeğini açıklıyorum : çekoslavakyalılaştıramadıklarımızdan mısınız?

Çekoslovakya olmasın o sakın, sayın teksoy?

bu arada, çekoslovakyalılaştıramadıklarımızdan mısınız tescilli en uzun gelime değil miydi ya, ben mi yanlış hatırlıyorum? :)

misiniz de kelime içinde ayrıca, ayrılmıyor.
memleketin dağılması meselesini de karıştırmayın abicim hiç, karakoyunlu devleti de dağıldı da kelime türkçeden çıktı mı yani, nası bi mantıktır :P

karakoyunlulaştıramadıklarımızdan mısınız hatta :-)[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
bütün dünya dilleri ele alındığında en uzun kelime isveççe "baltık kıyısı topçu birliği kuzey-doğu bölümündeki havacılık araştırması simülator aygıtı malzemeleri için ikmal sistemi kurulması görüşmelerine katkı niteliğinde hazırlık çalışması" anlamına gelen 130 harfli "nordöstersjökustartilleriflygspaningssimulatoranlaggningsmaterielunderhallsuppföljningssystemdiskussionsinlaggsförberedelsearbaten"miş.

(kaynak: guiness rekorlar kitabı - 1993/1994)

buyrun bi de böylesi var lol

türkçemizin en uzun kelimesi ise şuymuş;
muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsiniz

bu milli hizmetinin karşısında saygıyla eğilirim şahsen..[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

[Bu mesaj montezaus tarafından 09 Temmuz 2005 18:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

almancada var bu olay, isveç dili gibi almanca ailesinden dillerde, dialektlerde de vardır.

kelimeleri birleştirerek isim tamlaması falan yapılabiliyor, türkçedeki gibi eklerle yaratılmış bi kelime değil yani.

kelima ama sonuçta.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...