Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

askerlik erteleme işlemleri.

thelegbra

Öne çıkan mesajlar

arattırdım, çok okudum, çok sordum, biliyorum hakkında çok şey konuşuldu ama herkes farklı birşey söylediği için tekrar sormak istedim :)
86 doğumluyum, 2005 başında askerlik dönemine girdiğim yazıyor ve söyleniyor. ilk yoklamalar geçmiş haberim bile olmadı, zorunlu değil zaten dediler. ha bu arada bu sene mezun oldum liseden, öss kötü geçmedi ama tercih yapmam diye düşünüyorum.

ne yapmalıyım sizce :) çok detaylı anlatırsanız sevinirim..
ha bu arada erteleme işlemi sadece resmi olarak mı bitiyor yoksa sağlık muayenesi olayına giriyorlar mı?[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Sosyal ağlarda paylaş

Bildiğim kadarıyla oturduğun semtin muhtarlığına gitmen gerekiyor öncelikle. Onlar seni yönlendireceklerdir. Ayrıca fazla geciktirme.
Sağlık muayenesine sadece silah altına alındığında giriyorsun.[signature][hline]Aa kanashimi ni somaranai shirosa de
orenji no hanabira yureteta natsu no kage ni
Yawarakana hitai wo nakushite mo
Akaku someta suna haruka koete yuku
Sayonara no rizumu.
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer şuan yoklama olmadıysan yolda polis durdurup Gbt midir nedir yaparsa ne yoklaman netecilin olmadığı için direk alır götürür seni. durum anlaşılıncaya kadar kalırsın. O yüzden dikakt li ol bence başın ağrır. üni ye girdğin ilk günde oklla konuş direk onlar bağlı bulundğun şubeye faks la bildiiryorlar ve işler düzeliyor. ama tekrar sözlüyorum ozamana kadar polise denk gelirsen başın ağrır.. Özellikle jandarmaya!

Edit : Ama yine oturduğun semtin yada bağlı bulunduğn askerlik şubesine bi uğra...
[signature][hline] "Geçen gün rüyamda kelebek olduğumu gördüm.. Acaba şuan Rüyasında Kelebek olduğunu gören steel miyim yoksa rüyasında insan olduğunu gören kelebekmiyim?"

[Bu mesaj SteelBB tarafından 07 Temmuz 2005 08:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
go2hell, 07 Temmuz 2005 08:15 tarihinde demiş ki:
abartmayın o kadarda göz korkutmayın yani :)
Ole cat alıp goturucek halleri yok yani

SEn öyle san. senin de arkını gece yolda yanından aldıkları zaman ve 6 aydır hiç göremediğin zaman buraya gelip söylersin. boşa sallamıyoruz yaşadık biliyoruz. lütfen yani.[signature][hline] "Geçen gün rüyamda kelebek olduğumu gördüm.. Acaba şuan Rüyasında Kelebek olduğunu gören steel miyim yoksa rüyasında insan olduğunu gören kelebekmiyim?"

Sosyal ağlarda paylaş

isterse paşa olsun. ben diyorumki MURAT ŞAHDALAMAN isimli arkadşaımı gece aldırlar ve 5 gün içinde direk askere gitti. zaten ilk geceyi karakolda geçirdi salmadılar bile... Hatta bu gün arayıp açık adresini alim ara sor.[signature][hline] "Geçen gün rüyamda kelebek olduğumu gördüm.. Acaba şuan Rüyasında Kelebek olduğunu gören steel miyim yoksa rüyasında insan olduğunu gören kelebekmiyim?"

[Bu mesaj SteelBB tarafından 07 Temmuz 2005 08:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

BEnce bi onlara sor sen yinede. tecili ve yoklaması olmayan kişi ne olur? onlarda asker kaçağı olur dicekler. asker kaçağını ne yaparlar? alıp götürüler...[signature][hline] "Geçen gün rüyamda kelebek olduğumu gördüm.. Acaba şuan Rüyasında Kelebek olduğunu gören steel miyim yoksa rüyasında insan olduğunu gören kelebekmiyim?"

Sosyal ağlarda paylaş

ha bir de direk kapıp götürmüyolar
ben 3 yıllık yoklama kaçağıyım, ehliyet için başvururken ortaya çıktı hala alamadılar askere :)
hatta şubeye bile gittim; gerçi okuyorum demeseydim direk sağlık muayenesine alcaklardı, ordan da askere[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

84 doğumluyum okul gönderiyo senin belgeleri dediler bende tınlamadım bakalım alıp götürürlerse benide şaşmam yani :)

Kuzenim Açık öğretime devam ederken ( 25 yaşında) hadi askere geliyosun koç diyip aldılar 5 gün içinde
[signature][hline]Charles Rhadamantis

Nobody is perfect so I'm nobody.

Sosyal ağlarda paylaş

"gerçi okuyorum demeseydim direk sağlık muayenesine alcaklardı, ordan da askere"

Aha al işte okuyorum demiş :-) onun yerine okumuyorum, yoklamam yok, tecil ettirmedim öyle geziyorum dese kesin alırlardır:) Yemin ederim ya aldılar arkadaşı götürdüler gittiğinden beri yüzünü göremedim daha... Görmesem hatta görmeyi bırak yaşamasam tmm dicemde. Ama diyorum aldılar "atta" giyoruz diye kandırıp götürdüler :) Neyse tamam inatlaşmıcam ama umarım biri böyle bi durumda kalmaz.

Tecil olayına gelincede. okumasanda 1 yada 2 sene gibi tecil hakkın var.[signature][hline] "Geçen gün rüyamda kelebek olduğumu gördüm.. Acaba şuan Rüyasında Kelebek olduğunu gören steel miyim yoksa rüyasında insan olduğunu gören kelebekmiyim?"

Sosyal ağlarda paylaş

said:
SteelBB, 07 Temmuz 2005 09:35 tarihinde demiş ki:
"gerçi okuyorum demeseydim direk sağlık muayenesine alcaklardı, ordan da askere"

Aha al işte okuyorum demiş :-) onun yerine okumuyorum, yoklamam yok, tecil ettirmedim öyle geziyorum dese kesin alırlardır:) Yemin ederim ya aldılar arkadaşı götürdüler gittiğinden beri yüzünü göremedim daha... Görmesem hatta görmeyi bırak yaşamasam tmm dicemde. Ama diyorum aldılar "atta" giyoruz diye kandırıp götürdüler :) Neyse tamam inatlaşmıcam ama umarım biri böyle bi durumda kalmaz.

Tecil olayına gelincede. okumasanda 1 yada 2 sene gibi tecil hakkın var.

ya direk almıyorlar, sonuçta okuyorum dedim, belge gösteremedim yanımda yoktu.
direk götürüler demem: 3 yıldır yoklama kaçağı gözüküyorum o açıdan.

herhalde emir çıkması laızm direk almaları için[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Malibu, 07 Temmuz 2005 09:22 tarihinde demiş ki:
84 doğumluyum okul gönderiyo senin belgeleri dediler bende tınlamadım bakalım alıp götürürlerse benide şaşmam yani :)

Kuzenim Açık öğretime devam ederken ( 25 yaşında) hadi askere geliyosun koç diyip aldılar 5 gün içinde

okul göndermiyor, hiç güvenme[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

Evet ilk önce karakola götürüyorlarda belirtmeyi unuttum bi sorun var benim ark ark dediğim adam 27 yaşındaydı :D:-)[signature][hline] "Geçen gün rüyamda kelebek olduğumu gördüm.. Acaba şuan Rüyasında Kelebek olduğunu gören steel miyim yoksa rüyasında insan olduğunu gören kelebekmiyim?"

Sosyal ağlarda paylaş

29 yaşına kadar tecil ettirirsin.Liseden sonra 2 sene otomatik tecilin var(eğer normal yaşında mezun olduysan)Bu arada git şubeye yoklamaya girmek istiyorum diyerek.sana bir form doldurtur , muayneye sokar.Unv girdikten sonra işlemlerin otomatik yapılır,subeye gitmen gerekmez.Eğer açık öğretimde 2 sene üst üste kalırsan, terk tecil (2 sene) hakkın var gene.Yani bu şekilde 29 yaşına kadar tecil ettirmen mümkün.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...