huun Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 bonec anlatmaya calistigim seyde buydu zaten . bir yerlerde okudugum bir yaziydi : askerin isi savastir savascinin adalet . evet sanirim boyle bir seydi .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 said: GM-Newbie, 08 Temmuz 2005 23:08 tarihinde demiş ki: savaş diye bebekleri öldürmek çok mu hoş birşey! hala çarpık anlıyorsunuz yazılanları. ben burda savaş iyi birşeydir demedim. savaş kötü birşeydir. savaşı başlatan ve savaşı sürdürmeye çalışan kişiler de iyi kişiler değildir. savaş sırasında bebekleri öldüren de oldu, tecavüz eden de. kimse Amerika'nın çıkardığı savaşa iyi demedi. Ancak savaş bir terör değildir. Genel geçer kurallar ve fikirler vardır. Ama siz tecavüze bile terör diyorsunuz.[signature][hline]Beş Hececiler
-Nae Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 En Basından beri soyluyorum her ne olursa olsun O patlama olayları Terordur ve kabul edilebilir yanı yoktur.. Fakat sende sunu kabul etmelisinki tum bunların bası ABD ve İngilterenin ırakta yaptıgı zulumdur.. tabi bu gene haklı cıkarmaz bombalamaları ama Sende kabul etki Terorun vahsetin en buyugunu yapan Amerika ve yandaslarıdır...[signature][hline]Bakınız! Na Buyrun! Mail=MsN Allahım sen beni dostlarımdan koru,Dusmanlarımla ben ilgilenirim.
go2hell Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 aha işte bende bnu diyorum. Amerika ingiltere yapıyo terör olmuyo ırak yapınca löylöylöy . terör ün kabul edilebilicek bi yanı yok. gene terör ü savunmadıgımı soliyimde. Gene konu buna gelcek[signature][hline]go2hell
-Nae Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Uniformalı amerikan askeri aksam yemegini yemekte olan bir Iraklı ailenin evine ansızın kapıyı kırarak girecek ailede bulunan erkekler bir gusel kursuna dizilecek.. sora bayanlar birer birer secilcek birer odada tecavuz edilcek ve ben onlara sadece tecavuzcu amerikan askerleri dicem.... Hayir ben buna teror derim kardesim.. adam oldurmekse.. huzur bozmaksa...[signature][hline]Bakınız! Na Buyrun! Mail=MsN Allahım sen beni dostlarımdan koru,Dusmanlarımla ben ilgilenirim.
go2hell Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 edit:hata2 üzgünüm yanlıs tuş :( [Bu mesaj go2hell tarafından 08 Temmuz 2005 23:29 tarihinde değiştirilmiştir]
go2hell Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 edit: hata :([signature][hline]go2hell
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 evet zaten başta bağdatta oturan askerlerin adresleri alınmış, sonra adrese teslim bombalanmış. ekonomik ambargoda da sadece askerlerin işine yarayan ilaçlar falan girmemiş ülkeye. heh.. kalıplarınla sana mutluluklar diliyorum, umarım hiç bi zaman ülkecek o kalıpları kırıp sosuyla beraber yicek konuma düşmeyiz.[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/*
elvyn Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 İsimlere terimlere takılmanın manası nedir onu bir anlayabilsem. Bunlar savaşta olacak oyle şey bunlar terorist. E iyi onlar asker bunlar da terorist, so? Nedir yani, yapılan şey aynı.
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 tanım olarak terör veya savaş kalıplarına sokabilirsiniz bu kimin tanımladığına bağlı ama evrensel bir yorum getirmek gerekirse amerikanın irak a yaptıkları, saddamın kendi ülkesinde yaptıkları, dünyanın herhangi bir ülkesine bombalı saldırı düzenlenmesi ve bunun gibi bir çok şey hepside insanlık dışı.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 said: go2hell, 08 Temmuz 2005 23:22 tarihinde demiş ki: Anti-amerika falan konu değil. Konu 2 taraftan bakmak. Sende bakabilsen . üzgünüm buna gülcem. hem de çok gülcem MUHAHAHAHAHAHAH HAHA HAHA AHAHAAHAH HAH AHAH AH AHA HA HA HAH AH AHAHHAHAHAAAHAH HAHAHAHA HA HAH AHAHAHAHAH AH AHAH AHAHAHAHAHHA AH AH A HA HAH AH AH AH AH AH AH AH AH AH AH AH AH AH AH HA HA HA HA H :lol: hah tamam sakinleştiğime göre şunu söylemek istiyorum. ben burda deminden beri 2 taraftan bakasanız diye çırpınıyorum sen çıkmışsın "sende bakabilisen" gibi birşey söylüyorsun. Bak şimdi olaya baştan başlıyalım. 1- Vakit gaztesi İngiltere'de ölen insanlara "oh olsun" demiş mi? 2- Burda deminden beri terörü savaşla bir tutmuyor musunuz? 3- Amerika Çin İngiltere İtalya gibi ülkelerin canı cehenneme gibi laflar uçuşmadı mı bu topicte? Bunlar doğru mu? Doğruysa doğru de, çünkü deminden beri ne desem, ne link versem, ne yazsam beni çarpıtmakla uğraştınız kimse beni dinlemedi. Şimdi bu yazdığım 3 madde doğru mu? Doğru. Değilse aşşağıdaki lafları okumayın. Şimdi birinci madde için olaya iki taraflı baktım. Ne dedim. Bu lafı söyleyenler Irak'lıların insan haklarını savunmaya çalışıyor, orda bir sürü masum insan öldürüldü diyor. Peki benim fikrim ne bu konuda? Kötü birşey evet, Amerika'nın yaptığı çok yanlış, insanları öldürmek için bu kadar diretmesi de çok yanlış. Bir İnsanlık suçu işliyor. Ama devam ederken onlar ne diyor? Bunu yapana bu terör olayı oh olsun, ders olsun. Şimdi burda dur. Birisinin insan haklarını koruyacağım diye diğer bir devletin insan haklarına tecavüzü doğru göstermek çok yanlıştır ve saçmalıktır. Eleştirdiğin Amerika'dan beter olduğunu kanıtlamış olursun. Mesela Irak'ın durumuna biz de düştük. Yıllarca yoklukla alınteriyle İstiklal Mücadelesi verdik ve sonunda kazandık. Peki bu sırada Irak'ın yaptığı gibi terör örgütlerini başka devletlere gönderip orda masum insanları öldürdük mü? Hayır. Çünkü El-Kaide'nin yaptığı olayı desteklemek, Kan Davasını desteklemekten farksızdır. Tersine bizle savaşan devletlerle iyi ilişkiler kurmaya çalıştık. Çünkü Yurtta Sulh Cihanda Sulh. İkinci madde için şunu söyledim. Tarihte birçok savaş olmuştur. Bu savaşlarda birçok tecavüz vakası, köle ticareti olayları duyduk. Bunlar kötü olaylardır. Savaşın çirkin yüzleridir. Kimse istemez bu tip şeyler, yapanlar da kınanır. Amerika da buna benzer şeyler yaptığı söyleniyor. O zaman bu bir suçtur. Kınanması gereklidir, ceza alması gereklidir, yaptıklarının bedelini ödemesi gereklidir. Ama sırf tecavüz vakaları var diye savaş'a savaş dışında birşey söylemek yanlış olacaktır. Terör diyemeyiz. Neden terör diyemeyiz? Kötü şeyler terör, iyi şeyler savaş olmadığından diyemeyiz. savaşta kötü şeyler olunca terör denmez o yüzden. Tecavüz olduğundan terör diyorsunuz. Peki ala bana söyler misiniz? Dışarda bir bayana tecavüz eden erkekle, geçen gün bir Bakan'a bombalı saldırıda bulunan adamın farkı nedir? Sizin anlayışınıza göre bu ikisi aynıdır. Oysa Terör'un bir savaş olmadığını açıklamaya çalıştım. Tecavüz'ün bir terör olmadığını açıklamaya çalıştım. Katilliğin de bir terör olmadığını açıklamaya çalıştım. Oraya maddeler yazdım. Bakın Terör nedir? said: * The motive is political or religious * The target is civilian * The objective is to intimidate * The perpetrator is non-governmental * The act was unlawful" Tecavüz'ün amacı "intimidate" değildir. Ülkeyi kaosa sürüklemek amacında değildir. Suçtur, ayıptır, terbiyesizliktir. Ama bir terör değildir. Savaş da bir terör değildir çünkü işin içine devletin yetkileri girer, ordu girer. sivil hedeften çok direnişçiler önemlidir. kaos çıkarmaktan çok toprak ele geçirmek önemlidir. Bu yüzden. Amerika'nın yaptıkları suç olabilir, tecavüz olabilir, katliam olabilir, insanlık suçu olabilir, ayıp ve terbiyesizlik olabilir. Ama terörizm değildir. Eğer tecavüzü terörle bir tutuyorsanız, Tecavüzcü Coşkun'u Apo'yla bir tutuyorsunuz demektir. Eğer savaşı terörle bir tutuyorsanız, Mustafa Kemal gibi liderleri Apo'yla bir tutuyorsunuz demektir. Bunları açıklamaya çalıştım ama hala çarpıtıyorsunuz, olaya tek taraftan baktığımı savunmaya çalışıyorsunuz, ölen ingilizlere bir "geçmiş olsun" diyemiyen cani "oh olsun"cularla beni uğraştırıyorsunuz, ne diyebilirim ki kendi bildiğinizle takılın, cümlelerimi bile okumuyorsunuzdur sanırım. Tek yaptığınız yorum "Haa bu İngiliz yanlısı, hücüm! ona Irak'lıların çektiği eziyeti anlatalım" gibi görmekteyim.[signature][hline]Beş Hececiler
Apache Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 said: forgiver, 08 Temmuz 2005 23:39 tarihinde demiş ki: tanım olarak terör veya savaş kalıplarına sokabilirsiniz bu kimin tanımladığına bağlı ama evrensel bir yorum getirmek gerekirse amerikanın irak a yaptıkları, saddamın kendi ülkesinde yaptıkları, dünyanın herhangi bir ülkesine bombalı saldırı düzenlenmesi ve bunun gibi bir çok şey hepside insanlık dışı. kimin tanımladığına bağlıdan öte sonuçta sivillerin öldüğü bir aktivite terör adı altında başka hiçbir kalıba konulamaz.iki taraf içinde geçerli olabilir ama londrada öldürülen siviller o ülkenin yaptıklarına intikam olarak adlandırılamaz terördür.[signature][hline]shinsetsu desu..
Dark_Soul Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 said: Naa, 08 Temmuz 2005 23:26 tarihinde demiş ki: Uniformalı amerikan askeri aksam yemegini yemekte olan bir Iraklı ailenin evine ansızın kapıyı kırarak girecek ailede bulunan erkekler bir gusel kursuna dizilecek.. sora bayanlar birer birer secilcek birer odada tecavuz edilcek ve ben onlara sadece tecavuzcu amerikan askerleri dicem.... Hayir ben buna teror derim kardesim.. adam oldurmekse.. huzur bozmaksa... hiç bi zaman a.b.d yi savunmam ama amerikan askerleri bu dediklerini yapmadı,tabi 1-2 istisna olabilir,savaş sırasında evleri basılan ıraklıların gizli görüntüleri var adamları bağlayıp kafalarına çuval geçirip götürüyolar,kadınlara dokunmuyolar...[signature][hline]from exile...
Werewolf Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 said: Bonecrusher, 08 Temmuz 2005 23:41 tarihinde demiş ki: kimse beni dinlemedi. Vah canım benim.[signature][hline]CEO of the Holy Inquisition Corp "Biz insan yakıyoruz."
go2hell Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 demekki ülkenin reklamıda cok önemli. Bunuda öğrendik. dahada yazmıom buraya bisi oyy[signature][hline]go2hell
Wispy Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Bone çok doğru söylemiş, terörle aradaki farkı iyi anlamak lazım. Tecavüz bir siyasi amaç için yapılmaz, Tecavüz, adam öldürmek bir devleti kasoa götürmek için yapılmaz, o yüzden tu dur kakadır ama terör değildir[signature][hline]Why are you so weak ? Because your hate is weak! / Uchiha Itachi.
go2hell Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 evlere yapılıp taranan siviller?[signature][hline]go2hell
-Nae Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 said: hiç bi zaman a.b.d yi savunmam ama amerikan askerleri bu dediklerini yapmadı,tabi 1-2 istisna olabilir,savaş sırasında evleri basılan ıraklıların gizli görüntüleri var adamları bağlayıp kafalarına çuval geçirip götürüyolar,kadınlara dokunmuyolar... ahah her olayı kasete alıolar ve hepsini sana yolluolar yani :)[signature][hline]Bakınız! Na Buyrun! Mail=MsN Allahım sen beni dostlarımdan koru,Dusmanlarımla ben ilgilenirim.
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2005 savaş denilen her eylem bir mi? komutan denilen her adam bir mi? offff offff... [signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/* [Bu mesaj Rahan tarafından 08 Temmuz 2005 23:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Öne çıkan mesajlar