Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

vakit gazetesi bugün el kaide bülteni gibi çikti...

Keyzar

Öne çıkan mesajlar

said:
Bonecrusher, 08 Temmuz 2005 21:14 tarihinde demiş ki:
Benim burda savunmaya çalıştığım, ve gazetedeki yazıların -hatta o yazılar paralelinde oh olsun diyenlerin- dediklerine karşı çıktığım nokta
İngilizlerin ölümüne "oh olsun" denmesi ve, terrör eylemlerinin savaşın bir unsuru olduğunun iddia edilmesinin yanlışlığı.
"oh olsun" dediğim yok ama merak etim, terör eylemi ile savaş arasındaki farkları yazabilir misin?
//edik, böyle tam olmadı şimdi, genel olarak savaş demeyelim de Irak savaşı diyelim.
[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/*

[Bu mesaj Rahan tarafından 08 Temmuz 2005 21:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

laf olsun torba dolsun, olayı değil kişileri konuşuyoruz.
al madem merak ediyorsun, farklarını kıyasla :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Terrorism
http://en.wikipedia.org/wiki/War

en basitinden söylemek gerekirse,
terrör sivil halkı katletmektir, savaş ise bir ordunun gidip bir başka bölgeyi/ülkeyi ele geçirmesidir.

bazı savaşlarda, askerlerin sivil halka tecavüz ettiği, köle niyetine kullandığı söylenir. ama sivil halka yapılan bu tip davranışlar terör değildir.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

ele geçirmesi deme hemen.

öncesindeki ekonomik ambargoda ilaçsızlıktan sürüne sürüne ölen çocukları da ekle, direkt evinin damına düşen mermiyi de ekle, hapishanede görülen işkenceleri de ekle. noldu şimdi? binlerce yüzbinlerce sivil ölmedi mi?

e ne anladım bundan? ne farkları var? yine sivil halk ölüyor yine sivil halk ölüyor.
hatırlatırım ingilterede dün olan olay, ırak'da şu gün aşırı oluyordu. şehir içinde bomba eylemi iğrençse her zaman iğrençtir. adının x veya y olmaı hiç bir şeyi değiştirmez.[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/*
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 08 Temmuz 2005 21:31 tarihinde demiş ki:
laf olsun torba dolsun, olayı değil kişileri konuşuyoruz.
al madem merak ediyorsun, farklarını kıyasla :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Terrorism
http://en.wikipedia.org/wiki/War

en basitinden söylemek gerekirse,
terrör sivil halkı katletmektir, savaş ise bir ordunun gidip bir başka bölgeyi/ülkeyi ele geçirmesidir.

bazı savaşlarda, askerlerin sivil halka tecavüz ettiği, köle niyetine kullandığı söylenir. ama sivil halka yapılan bu tip davranışlar terör değildir.

İyi de kavramlara takılıp kalmak ne derece dogru
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 08 Temmuz 2005 21:31 tarihinde demiş ki:
bazı savaşlarda, askerlerin sivil halka tecavüz ettiği, köle niyetine kullandığı söylenir. ama sivil halka yapılan bu tip davranışlar terör değildir.

bone yapma bu nasıl teror olmaz bu vahsettir tecavuzden bahsediyorsun ve teror olmaz diyorsun....

Yani senin mantıgınla olayı ozetlersek Londradaki patlamayı Irak Ordusunu Uniforması giymiş bir asker elinde xx patlayıcısıyla yapsaydı Teror olmıcakmıydı?
Teroru teror yapan masum insanların olmesi.. O zaman Amerika'nın ve İngiltere'nin ırakta yaptıgıyla bu patlamaların hic bir farkı yoktur... ikiside terordur..[signature][hline]Bakınız! Na
Buyrun! Mail=MsN
Allahım sen beni dostlarımdan koru,Dusmanlarımla ben ilgilenirim.
Sosyal ağlarda paylaş

adamlar nasil olmamasi gerektigini gosteriyorlar zaten .

bu ulkede ilimli tarafta olanlar basortusuyle meclis baskani kime ne laf sokmus hakim ve savcilar yuksek kurulu hukumete ne demis bunlari konusmamiz gerekmiyor .

bizim konusmamiz gereken hacli - el-kaide karsilastirmasi , radikal islamci - laik karsilastirmasi , emperyalist usagi - kizil seytan .

artik karsidakine degil sorunlara kafa yorma zamani .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DiabloTyrael, 08 Temmuz 2005 16:15 tarihinde demiş ki:
Çok güzel Millileşmiş gazete..

İngilizleri hiç sevmiyorum
Bomba saldırına kınıyorum ama umrumda değil
İngilizler Iraklılara yaptıkları unuttunuz mu ?..

ya millet in derdi size mi dustu adamlarin kendi aralarindaki sorun unuttunuzmu filan die sacma sapan konusmayin ve su an da içimden o vakit e acaip kufrediyom onlari en kısa vakitde nese bos verin:D[signature][hline]asdasdasd
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Naa, 08 Temmuz 2005 22:25 tarihinde demiş ki:
bone yapma bu nasıl teror olmaz bu vahsettir tecavuzden bahsediyorsun ve teror olmaz diyorsun....

evet terör olmaz.
savaşta tecavüz eden askerlere terörist denmez.
o tip askerlere tecavüzcü dersin, terbiyesiz dersin, angut dersin vs vs.. ama terörist diyemessin.

bir kadını alıp ıssız bir yere götürüp tecavüz eden kişilere tecavüzcü denir, terörist değil.
evine giren ve hırsızlık yapan kişiye hırsız denir, terörist değil.
her gün farklı eve girip birilerini öldürene seri katil denir, terörist değil.

terörist dediğin, toplumun huzunu bozucak ve birçok masum vatandaşın canını alacak olaylar yapana denir.
tecavüzcü, hırsız, seri katil olan kişiler terörist değildir. suçludur, cezalarını alması gerekir, ama terörist değildir.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 08 Temmuz 2005 22:55 tarihinde demiş ki:
said:
Naa, 08 Temmuz 2005 22:25 tarihinde demiş ki:

evet terör olmaz.
savaşta tecavüz eden askerlere terörist denmez.
o tip askerlere tecavüzcü dersin, terbiyesiz dersin, angut dersin vs vs.. ama terörist diyemessin.

bir kadını alıp ıssız bir yere götürüp tecavüz eden kişilere tecavüzcü denir, terörist değil.
evine giren ve hırsızlık yapan kişiye hırsız denir, terörist değil.
her gün farklı eve girip birilerini öldürene seri katil denir, terörist değil.

terörist dediğin, toplumun huzunu bozucak ve birçok masum vatandaşın canını alacak olaylar yapana denir.
tecavüzcü, hırsız, seri katil olan kişiler terörist değildir. suçludur, cezalarını alması gerekir, ama terörist değildir.

Iraq'ta ölenler sanki hepsi savunmalı + siyahlı askerler!

orada ölen onca bebek , savunmasız kadınlar yaşlı ve genç insanlar?

güldürmeyin lütfen ingilizlerin yaptıgı sawaş şartlarına bile uymuyor!

yapılana hoş bakmıyorum fakat çift taraf içinde adilce yorum yapmak gerekiyor![signature][hline]||Hisar Oyun[b]||
Sosyal ağlarda paylaş

Uniformalı amerikan askeri aksam yemegini yemekte olan bir Iraklı ailenin evine ansızın kapıyı kırarak girecek ailede bulunan erkekler bir gusel kursuna dizilecek.. sora bayanlar birer birer secilcek birer odada tecavuz edilcek ve ben onlara sadece tecavuzcu amerikan askerleri dicem....

Bilmem farkındamısın ama bu benim anlattıgım hayal degil bir cok kez ırakta yasanmıs ve halada yasanan seyler...
Sayet Teroru sınıflandırcaksak ki yanlıs bisi Amerikalılarının yaptıgından buyuk teror yok!

amerikalılar derken ingilizleride katıyıorum[signature][hline]Bakınız! Na
Buyrun! Mail=MsN
Allahım sen beni dostlarımdan koru,Dusmanlarımla ben ilgilenirim.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 08 Temmuz 2005 23:06 tarihinde demiş ki:
o kadar anlattım link verdim felan ama tabi ne yazık ki taraflı bakana laf anlatılmaz.
savaş = terör değildir.

nasıl bi mantıktır çözemedim doğrusu!

savaş diye bebekleri öldürmek çok mu hoş birşey!

offf ALLAHım ne insanlar var..[signature][hline]||Hisar Oyun[b]||
Sosyal ağlarda paylaş

sırf anti-amerikan politika yapıcaz diye saçmalıyorsunuz bilmem farkediyor musunuz, sanmıyorum aslında.

arkadaşlar. terör olması için:
"* The motive is political or religious
* The target is civilian
* The objective is to intimidate
* The perpetrator is non-governmental
* The act was unlawful"

olması lazımdır. amerikalıların Irak'a girişi sadece sivilleri öldürmek için değildir.
korkutma ve halkı kasoa sürüklemek amacıyla da değildir.
bir devletin yaptığı olaydır.

bu 3 madde neden terrör olmadığını rahatlıkla açıklayacaktır.
bu savaştır, terrör değil.

bir sürü savaş oldu. bunların içinde tecavüzcü askerler, katil askerler ve işkenceci askerler çıktı.
ama bunların hiç biri o savaşları terrör olarak değiştirmedi.
çünkü terrör bir savaş değildir, savaş da bir terrör değildir.

savaşta sadece sivil halk hedef seçilmez, direnişçiler hedef seçilir. çoğunlukla eli silah tutan askerlerle savaşılır.
amaç kaos yaratmak değildir toprak ele geçirmektir.

ama tabii ne yazık ki gözünüzü öyle bir kapatmışsınız ki, sırf amerika'ya ingiltere'ye laf söylüyüm olayına çevirmişsiniz.

zaten insan haklarını korumak adına ırak'lıları savunurken, sıra ingilizlere gelince "oh olsun" diyenlerin tarafını tutuyorsunuz. ki bu sizin insan haklarını değil, sadece bir tarafa laf atmayı önemsediğinizi gösteren bir noktadır.

tekrar ediyorum, bir asker tecavüz etti diye o durum, terör olmaz.
çünkü hiç bir tecavüzcüye veya katile terörist denmez.
amacı toprak ele geçirmek olan ordulara ise terörist değil, savaşçı ordu denir.

ama tabii gene kıvırtırsınız birşeyler, Amerika'nın yaptığı terördür, ben anlamam kardaş o kadar masum niye öldü, ingilizlere oh olsun felan diyceksiniz. bilmiyorum niye Amerika'ya İngiltere'ye bu kadar kincisiniz. El-Kaide'yi destekliyorsunuz burda, PKK'yi desteklemekten hiç bir farkı yok.
Ama pardon sizin için farkı yok, çünkü El-Kaide kuyruğunuza basmadı ama PKK bastı :)
Özellikle Vakit gazetesi yazarları hakkında yazdım bunları[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

ya bone cum

ıragın kendini savunabilmesi icin ne yapabilir.?
BU şekilde yapılan terör e cevap veriyorlar. Terör göz korkutma huzursuzluk icin yapılır. Aha amerika üstten bi ucak uctu diye bush u sıgnaga aldılar. Aha londra patlattılar korku icindeler. Aha ispanya onuda patlattılar. Bunlarda bizim senelerdir cektiğimiz terör ün ne oldugunu bunlarda anlıcaklar.

Anti-amerika falan konu değil. Konu 2 taraftan bakmak. Sende bakabilsen .[signature][hline]go2hell
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...