Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Telekom Özelleşmesi

streamin

Öne çıkan mesajlar

Bone şimdi haklısın hemde çok.

Gönül ister bozuk parayla çalışan telefon ama ;

jetonla çalışan telefonları hatırlarmısın ? Millet jeton atmamak için neler yapar bedava konuşurdu.Bu yüzden kartlı sisteme geçilmedi mi?

Ayrıca yalan haberler doğrudur.Merlininkazanı'nn mesela yazdığı haberlerin %70'i yalandır./ 4 aydır bakmıyorum tabii bilemeyecem düzeldiler mi ?

Evet haklısın kendilerini geliştirmiyorlar.Ama hiç geliştirmiyorlar da değil.

Anlatmaya çalıştığım şu an biz yakınıyorsak Telekom'dan sebebi gene devlettir.Başa getirilen aptal genel mudurlerdir.Yıllarca iş bilmeyen bölge müdürleri vs. , onu bırak gelişmek istese bile kendi geliri karşılamıyor malesef telekom'un .Devlet yardımı olmadan hiç bir şey olmaz.ADSL'i kendi başlarına zor getirdiler ?

Ben bir şeyi gerektiği yerde savunur gerektiği yerde yerin dibine sokarım abi.Ama bu konuda bu kadar ısrar ediyorum işte çünkü hep yanlış anlaşıldı.

Şunda haklısın .Telekom her zaman geç gelişen bir kuruluştu.Bunu babam da hep der annemde diğer çalışanlarda.Yıllarca arızalar elle düzeltildi çocukluğumdan hatırlıyorum hep.

---

Konuya gelince Telekom yıllık kârı na peşkeş çekildi.Tek kelime ile budur açıklaması.
Sosyal ağlarda paylaş

AB veya ABD standarti ne ki?

yok oyle bir sey, myth bunlar. Ben kendim yasiyorum burada, bu 'gelsimis' ulkelerde de benzer problemler olmuyor mu zannediyorsunuz? Zart internet dusmuyor mu? online oyunda lag bilmem ne zirt pirt olmuyor mu? En ufak bir sikayet icin saatlerce telefon basinda bekletilmiyor mu zannediyorsunuz.

AB, ABD diye abartilmis bir fenomen var. Hic bir yer gulluk-gulistanlik degil. Komsunun tavugu kaz gozukur biliyorum, ama bu olay biraz abartildi artik.

Problemler her yerde var. Bunlari uzerine gidip duzeltirsin. Yoksa parmagim kaniyor diye kolunu kesip atmazsin.
Sosyal ağlarda paylaş

genel olarak ekleme yapayım
telekom anasının karnından doğduğu gibi 2 milyar $ kar yapmaya başlamadı, zararda olduğui dengi dengine götürdüğü yıllarda vardı. son senelerde kar yapıyor

thy yi ele alalım önceki senelerde zarardaydı, geçen seneden itibaren kara geçti.

yani ne zararın ne de karın garantisi var.

2. olarak telefon görüşmeleri ve intenet olayı için lisans alma işlemleri başladı ya türkiye de ekmek olduğunu farkeden ve cesaretli bir dış sermyaye gelip, yatırım yapsaydı; tt nin tekeli çok rahat dağılırdı; 1 dolara bile satılmazdı; devlete yük bağı olan bir kuruluş olurdu.

ha belki birz ucuza gitmiş olabilir sonuçta 40 milyar dolarla başlandı satışına, 2 milyar dolar verildi bir önceki hükümet döneminde, az bulundu verilmedi, şimdide satıldı.

iyileşmesi mümkün olmayan bir kurum, kar eder tekel olduğu için ama karşısına sermayesi ve cesareti olan bir yatırımcı çıksa darmadağın olurdu.

mesela seka işletmesi zarar ediyordu; ama tr deki tek kağıt fabrikası orası olsa zarar edermiydi. en dandik hizmeti verse bile kar ederdi.

bence bu satış belki kısa vadede zarardır ama zarar etmesi durumunda karşı karşıya kalınacak durumlar için çok büüyk bir kardır.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

xanatos'un icerden verdigi bilgiler ilginc olmus, konuya degisik bir boyut getirmis, simdi okudum tesekkur ederim. Tabii biz siradan vatandas olarak bunlari bilmiyoruz, ama superonline, vs. bu tip propagandalar yaptiklarini bilmiyordum.

ozellesme konusuna gelince, basbakanin lubnan gezisiniden iki hafta sonra orada ziyaret ettigi bir ailenin sahip oldugu bir sirketin telekom'u birdenbire alivermesi bana elestirye acik bir konu gozukuyor.

Bi de su var, dunyada 300kusur ulkeden sadece 12'si ermeni soykirimini taniyor. Ama Bunlardan biri de Lubnan. Ben olsam Lubnan'a telekom'u vermeyi birakin, bu pazarliklara girmesine bile musaade etmezdim.

Daha cok soru isaretleri var bu konuda. Zaten yakinda gazetelerde gormeye basliyacagimiza eminim.

Bazi arkadaslar da yabanci yatirimcilari, elinde sihirli degnek butun problemleri cozen, ustun varliklar falan olduklarina inandirilmis. Bir kez daha tekrarliyorum, yurtdisinda yasayan biri olarak, burada en buyuk firmalarla bile bir cok problem yasaniyor. Telekom'dan cok farki olduguna inanmiyorum. ABD'nin en buyuk telekom firmasi Verizon'in bile habersiz iki gun suren internet kesintisi yapmasi falan yasadigimiz olaylar. Benim gibi bilgisayar uzerinden uluslarasi calisanlar icin tabi bu kabul edilemez bir durum. Ya da Bir Dell mail-in rebati'i icin 12 ay bekledigimiz soyleyim. Cok ornek var, sonucta insan her yerde insan ve hatasiz kul olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Onu bırakın 3 milyon'dolara mı sattın aferin bunun %20'sini peşin alıyor.Bu ne demek 1.200 milyar dolar.

Telekom bu fiyata satıldı çünkü adam diğer taksitleri gene Telekom'dan yanı Bone'nin benim onun bunun parasından verecek

Devleti kimlerin yönettiğine bakın , her ne kadar sevilmese de devletin bir damarı resmen bedava verildi.

Yazık keşke orduyu bağlamasaydılar da ordu karışsaydı işin içine.

Yalnız şunu kesin eğer sağlam bir hükümet gelirse bunlardan sonra , şimdikilerin sonu kesin çok kötü olacak.

[Bu mesaj Xanatos tarafından 04 Temmuz 2005 20:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Xanatos, 04 Temmuz 2005 20:51 tarihinde demiş ki:
Onu bırakın 3 milyon'dolara mı sattın aferin bunun %20'sini peşin alıyor.Bu ne demek 1.200 milyar dolar.

Telekom bu fiyata satıldı çünkü adam diğer taksitleri gene Telekom'dan yanı Bone'nin benim onun bunun parasından verecek

Devleti kimlerin yönettiğine bakın , her ne kadar sevilmese de devletin bir damarı resmen bedava verildi.

Yazık keşke orduyu bağlamasaydılar da ordu karışsaydı işin içine.

Yalnız şunu kesin eğer sağlam bir hükümet gelirse bunlardan sonra , şimdikilerin sonu kesin çok kötü olacak.

[Bu mesaj Xanatos tarafından 04 Temmuz 2005 20:53 tarihinde değiştirilmiştir]

saçmalama :)
taksitleri öderken adam hiç bişi kazanamayacak bunuda unutma :)
sen bi evde kirada oturuyorsan >
ay 500 milyon versen
10 yıl otursan kirada...
500 x 12 = 6000 x 10 = 60 milyar bunu aradaki zammı hava parası eklersen 80 i geçer...
80 milyara yeni ev alırsın...
öyle bir mantık kurulmaz anlıyacağın...
telekom boşa gitmedi..
ama şunu bilmek gerekir çok kötü bi zamanda satıldı tam telekom'un ilerleme dönemi internet fln..
ama muhtemelen telekom tekelden çıkacaktır bu sorunda ortadan kalkacaktır...
ayrıca %55 i satılmış bi şirketin %45'i hala kar getirir bunun unutmamalı...[signature][hline]Tabi tabi aynen anlattığım gibi...
Sosyal ağlarda paylaş

Joker haklı hala kâr edebiliriz.
İşçi adına üzüldüm o kadar.[signature][hline]"..Ben her sabah gözlerim yaşlı yaşlı uyanıyorum. Çaresiz savaşıyorum anılarımla sorularla, Dostlarım içimde sanki kurt misali beni yiyorlar ; Yavaş-yavaş,parça-parça görüyorum ki ölüyorum.."
"..Benim şu kalbim benim şu gönlüm senimi sevdi? Sana mı güvendi? Benim şu aklım şaştı kaldı sana mı kandı? Sana mı inandı? Çok düşündüm çok üzüldüm pişman oldum kader dedim ; Dün sabah seni affettim insanoğlu kader dedim.."
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam ama onu %55lik payından verecek biz yine %45'ten kazanıyoruz.
Anlatmak istediğimiz bu :D[signature][hline]"..Ben her sabah gözlerim yaşlı yaşlı uyanıyorum. Çaresiz savaşıyorum anılarımla sorularla, Dostlarım içimde sanki kurt misali beni yiyorlar ; Yavaş-yavaş,parça-parça görüyorum ki ölüyorum.."
"..Benim şu kalbim benim şu gönlüm senimi sevdi? Sana mı güvendi? Benim şu aklım şaştı kaldı sana mı kandı? Sana mı inandı? Çok düşündüm çok üzüldüm pişman oldum kader dedim ; Dün sabah seni affettim insanoğlu kader dedim.."
Sosyal ağlarda paylaş

telekom beleş verildi bence de..

3-4 yılda kendini döndüren bir yatırım oolmaz telekomda. en az 15-20 yıl sürmesi gerekir telekom gibi büyük bir firmanın kendini döndürmesi..

adam 3-4 yıl sonra telekomu beleşe almıs gibi olacak. ortaya koydugu parayı geri almıs olacak cünkü..

peşin para istemeyip bana 8 milyar dolara verselerdi o zaman. 4 yılda öderdim..
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle telekomun %55 i 6milyar 550 milyon dolara satıldı.
1Milyar küsürü peşin , kalanı her sene aynı miktar olarak ödenecek.

Telekomu satmak bence hayırlı bir işti çünkü özelleşen bir şirket herzaman devletinkinden daha iyidir.

Eminimki yeni hisse sahibi gayet güzel gelişmeler yaparak bizlere daha kaliteli bir hizmet özelliklede net sağlayacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 yıl sonra ...
Son 5 senedir ben telekomünikasyon sektörüne ayıptır söylemesi milyon ytl'den biraz fazla para yatırdım. Ankara'daki işimi gücümü bıraktım 2 hafta önce Antalya'ya geldim. Bugünde gittim Club Voyage denen oteli bağladım kendime, Antalya'daki otellerin büyük çoğunluğuna verdiğim hizmeti onlara da vereceğim artık. Bağlayabildim zira VOIP üzerinden kendilerine sunduğum hizmetle, en az %35 en fazla %70 tasarruf edeceklerini söyledim kendilerine telefon görüşmelerinde.

Sene başında ADSL hizmeti de vereceğim müşterilerime. 2010 itibariyle WIMAX hizmetine de başlayacağım Antalya bölgesi başta olmak üzere.

Valla benim işlerim şu an çok iyi. İyi ki telekomünikasyon sektöründe tekel kalktı. Müşterilerim de kazanıyor, ben de. Adı lazım değil, Türkiye'de bu işe para yatırmış bütün büyük gruplar şu an beni yakından takip ediyor. Oteller başta olmak üzere sunduğum hizmetlerle, TT'nin şu an Türkiye'de en büyük rakibi benim. O kadar da net konuşuyorum bak sizle. Telefon görüşmelerinize ayda 5.000 ytl den fazla para harcıyor musunuz? Bir de beni arayın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...