Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ohannesburger O_o [yorumsuz]

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
Arndiol, 06 Temmuz 2005 10:31 tarihinde demiş ki:
Eskiden ezanlar camiden değil camie baglı ses sistemlerinden yükselirdi.Dİyelim ksk de cami var ses sistemi bu sırada bostanlıda da duyuracaktır..Yani kısaca olabilir neden olmasın ki..Ayrıca ezan seni namaza cagırmaz..Sadece Allaha kullugunun göstergesi olarak dinlersin yada namaz kılarsın..

ezan nasıl namaza çağırmaz? ortasındaki "hayya alel felah ve salah" haydi kurtuluşa haydi namaza anlamı taşır...[signature][hline]Star Wars Galaxies
Eclipse-Khas'bin Qebex
Long Live Emperor...

Bunu yazan tosun, Force sizinle olsun
Mesaj tarihi:
Peki ezan şeklinde çalmaya başlayan telefonu kapatmak veya sessize almak günah mıdır? Sonuçta bir kişi ezan sesi ile muziği kısar, oturuşuna çeki düzen verir yani bu insanlar yanındaki adamı telefonu ezan sesi çalınca adamın çat diye kapatmasından rahatsız olmayacak mı veya kendi telefonu ise çalan kapatmaz ise yanınızda telefon melodili ezan sizi rahatsız eder mi?[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Kızımız Duru
Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
Mesaj tarihi:
bi an kafamda modern-ilkel çelişkisi oluştu (ilkel demek ne kadar dogrudur bilemiyorum başka kelime bulamadım onun için kusura bakmayın). onun dışında da çok garipsenicek bir durum yok gibi.[signature][hline]unholy ownz u

_all_eyez_on_me_ vs. kalgeldi
Mesaj tarihi:
Amaç ezan vaktini ya da herhangi birşeyi hatırlamaksa alarm denilen bir olay var zaten en dandik telefonlada. Abso'nun yazdıkları bir yana bunu kar amaçlı kullananlara para vererek ayrı bir günaha girecek sevgili inananlar fakat olay işlerine geldiği için ve kazandıklara günaha karşılık daha büyük bir sevap elde edecekleri(!) için bunu kendi kendilerine caiz kılıp kullanacaklardır. Kısacası işlerine gelecektir. Heh![signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...
Mesaj tarihi:
vahiy geliyo telefona.[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...

[Bu mesaj Zopik tarafından 06 Temmuz 2005 12:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Hayır hiç bir şekilde gerek yok böyle bir duruma

tandığım biri yaptı bunun programını javayla. Adam üşenmemiş türkiye de bütün illerin enlemine boylamına göre hesaplamış ve girmiş belli tarihlere göre. Dikkat ettiyseniz eğer, 06.06.2005 te akşam 20.40 sa 06.06.2010 da da akşam 20.40 ta girer. Hamallk yani olay başka bir durumu yok[signature][hline]Why are you so weak ? Because your hate is weak! / Uchiha Itachi.
Mesaj tarihi:
said:
Zopik, 06 Temmuz 2005 12:07 tarihinde demiş ki:
Amaç ezan vaktini ya da herhangi birşeyi hatırlamaksa alarm denilen bir olay var zaten en dandik telefonlada. Abso'nun yazdıkları bir yana bunu kar amaçlı kullananlara para vererek ayrı bir günaha girecek sevgili inananlar fakat olay işlerine geldiği için ve kazandıklara günaha karşılık daha büyük bir sevap elde edecekleri(!) için bunu kendi kendilerine caiz kılıp kullanacaklardır. Kısacası işlerine gelecektir. Heh!
Zaten öyle .Ezanın hikayesi bildiğim kadarıyla Hz Muhammed insanlara namaz vaktini gatırlatmak için bir çağrı aracı arıyor çan falan öneriyorlar o hristiyanlara özgü bir şey kendimize özgü bir şey bulmalıyız düşüncesiyle ezan okutuyor yani olayın özünde dediğin gibi namaz vakitlerinin belli olması ayrıca ezan okunurken dikkat edilen şeyler tamamen saygıdan ötürüdür bu nedenle ezan okuyan telefonun sesini kapatmak kişinin tamamen kendi saygı anlamına göredir[signature][hline]viva la creativa!viva la resistance! a.k.a Lykastos
geleceğin türkoloğu
Mesaj tarihi:
said:
bankaci, 06 Temmuz 2005 12:19 tarihinde demiş ki:
sallayütülühallahü aleyüsselamınastar
? sallallahü alleyhüvessellem olabilir mi bu acaba ilk kez duyuyorumda?[signature][hline]viva la creativa!viva la resistance! a.k.a Lykastos
geleceğin türkoloğu
Mesaj tarihi:
ya ama sunuda dusunun camiye uzak olan yer var yakin olan yer var mesela bizim evimizde ezani duyabilmek için camdan kafanizi cikartip ezani duymak için kasmak gerekir rahat duyamayan yasli teyze ve amcalarimiz varonlar için kolaylik begenmiosanizda kullanmak zorunda diilsiniz sonucta[signature][hline]ve tanrılar bulutların arasındaki tahtlarından indiler sahneye bu gece, bize hatırlatmak için müziğin aslında ne olduğunu...
Mesaj tarihi:
said:
trgdy, 06 Temmuz 2005 12:30 tarihinde demiş ki:
rahat duyamayan yasli teyze ve amcalarimiz varonlar için kolaylik begenmiosanizda kullanmak zorunda diilsiniz sonucta
aklıma şey geldi.Babaannemim kulakları az duyar köyde ezan okunmaya başlayınca teybe ezan kasedi koyup ezanı dinlerdi.Canım babaannem benim yav
p.s.cami evin hemen dibindeydi ve sesi çok iyi duyulurdu(şartlı refleks bu olsa gerek)[signature][hline]viva la creativa!viva la resistance! a.k.a Lykastos
geleceğin türkoloğu
Mesaj tarihi:
said:
HymnOfSnuk, 06 Temmuz 2005 12:32 tarihinde demiş ki:
namaz saatleri takvimlerde yazıyor...ama yine de evet , yaşlı insanlar için iyi bişey olabilir...

ama semtten semte deisiyo bu olay mesela ramazanda t.v.de istanbul için iftar vakti dedikten 2.5-3dk sonra urda ezan okunur[signature][hline]ve tanrılar bulutların arasındaki tahtlarından indiler sahneye bu gece, bize hatırlatmak için müziğin aslında ne olduğunu...
Mesaj tarihi:
@Arnidol:
hmmm ben he ezan çıktığında camı kapıyorum muzik açıyorum fln duyulmasın diye ben cehennememi gitcem? ustun bilgilerinle aydınlat bizi[signature][hline]Lianna Human Paladin
Penthesilea'sız Paticik, Yapraksız Ağaca Benzer

[Bu mesaj mADmaXimus tarafından 06 Temmuz 2005 13:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
bankaci, 06 Temmuz 2005 12:19 tarihinde demiş ki:
Hz. Muhammed sallayütülühallahü aleyüsselamınastar ezanın namaza çağrı olduğunu belirtmiştir zaten.

geç dalganı... terbiyesiz insan...[signature][hline]Star Wars Galaxies
Eclipse-Khas'bin Qebex
Long Live Emperor...

Bunu yazan tosun, Force sizinle olsun
  • Yeni Oluştur...