AthleT Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Dünya Üniversiteler Sıralamasında ilk 500'e bile giremedik Avrupa'da çıkarılan bazı bilimsel yayınlar ve bu yayınlarda Nobel Ödül'lü yazarların referans olarak kullanılıp kullanılmadığı sıralamanın kriterleri ; İlk 10 ise ; -Harvard (ABD -Stanford (ABD) -Cambridge (İng.) -C. Berkeley (ABD) -MIT (ABD) -C. Inst. Tech (ABD) -Princeton (ABD) -Oxford (İng.) -Columbia (ABD) -Chicago (ABD Üzerine daha çok eğilip tartışmamız için buraya açtım. Taşınması adminlerin insiyatifidir. Haberin Devamı[signature][hline]"..Ben her sabah gözlerim yaşlı yaşlı uyanıyorum. Çaresiz savaşıyorum anılarımla sorularla, Dostlarım içimde sanki kurt misali beni yiyorlar ; Yavaş-yavaş,parça-parça görüyorum ki ölüyorum.." "..Benim şu kalbim benim şu gönlüm senimi sevdi? Sana mı güvendi? Benim şu aklım şaştı kaldı sana mı kandı? Sana mı inandı? Çok düşündüm çok üzüldüm pişman oldum kader dedim ; Dün sabah seni affettim insanoğlu kader dedim.."
go2hell Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 cıkan muhendisleri bilimle uğraşan adamlari türkiyede kalmasını saglayacak bisi olmadıgı icin adamlar dışarıda kendilerini gosteriyorlar beyin göçü sux[signature][hline]go2hell
vaniLLe Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 hm.. ama aile ici siddette , dünyada ya ilk sirada ya da ikinci siradayiz.... kötü gercekten..[signature][hline]Hold me near, unravel the stars As I speed through the heavens Speed through the night For you are my blade and my rope You are my Lethe..You are my own [Bu mesaj vaniLLe tarafından 04 Temmuz 2005 21:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Ceday Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 lol bi de tayyip erdogan yeni üniversite acılmasına destek olmasına karşın felan denmiş.. geçen gün yazıodu bikaç üniversiteyi birleştirip bölceklermiş, daha fazla üniversite ortaya cıkcakmısş..Ancak 3-4 ünde bi tane bile profesör olmayacakmıs.. ondan sonra ilk 500 hedesine nie giremioz die yakınırız tabii..
AthleT Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Son 2-3 gündür bu konuyla ilgili baya bi açıkoturum fln izledim gerçekten durumumuz vahim. Araştırma görevlisi alımında çok geriyiz başka yerlerde yüksek lisans doktora olayını yaptırıyoz Çok yanlış bi sistem. :([signature][hline]"..Ben her sabah gözlerim yaşlı yaşlı uyanıyorum. Çaresiz savaşıyorum anılarımla sorularla, Dostlarım içimde sanki kurt misali beni yiyorlar ; Yavaş-yavaş,parça-parça görüyorum ki ölüyorum.." "..Benim şu kalbim benim şu gönlüm senimi sevdi? Sana mı güvendi? Benim şu aklım şaştı kaldı sana mı kandı? Sana mı inandı? Çok düşündüm çok üzüldüm pişman oldum kader dedim ; Dün sabah seni affettim insanoğlu kader dedim.."
Apeiron Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 said: vaniLLe, 04 Temmuz 2005 21:12 tarihinde demiş ki: hm.. ama aile ici siddette , dünyada ya ilk sirada ya da ikinci siradayiz.... kötü gercekten.. +1 Zatn türkiye de eğitimin önemini kavrayan kişi sayısı kaç ki ünivlerde sıralamaya girelm!!![signature][hline]Severek asla bir şey kaybetmezsiniz. Ama hiçbir şey yapmadan durursanız,her zaman kaybedersiniz...
Ceday Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 bu haber aslında cok da yeni bişi deil. bir iki ay önce felan da vardı. times'da yayınlanmıstı yanlıs hatırlamıyorsam.. ben listeyi epey bi incelemiştim, cok alakasız ülkelerden bile bir iki üniversite varken burdan cıkmaması içler acısı gercekten..
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 eğitime ayrılan bütçe, üniversitelerin durumu ortada. :/ türkiye nin en iyi üniversitelerinin bile ilk 500(yazıyla beşyüz) e girememiş olmaları düşündürücü, üzücü.[signature][hline]Sometimes I think I'm happy here Sometimes, yet I still pretend
Apache Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 ankara üniversitesinden demin bir hoca ile konuştum bu ilk 500 e girmek çok önemli birşey değil bilimsel çalışmalardan çok öğrencilerin mali durumları vs. göze alınıyormuş[signature][hline]shinsetsu desu..
Ceday Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 ülkelerin egitime verdigi önemle alakalı işte.. hindistan gibi nüfusu 1 milyarı geçkin bir ülkede dahi, üniversite okumak isteyen her vatandas devlet tarafından okutulmak zorundayken bir de bize bakın..
helena Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 en iyi üniversiteler arasında olmamamızın en büyük nedeni araştırma olmaması. üniversitelerin ezbere dayanan ve liseden pek farklı olmayan eğitimi ve sonuçları. ancak bu listenin tamamına baktığınızda avrupa üni.lerinin de durumunun pek parlak olmadığını görürsünüz, cambridge, london school of economics ve oxford dışında amerikan üniversiteleriyle yarışabilen çok fazla okul yok.[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum"
Revenge Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Ahah hiç şaşırmadım nedense :-p[signature][hline] İki şey sonsuzdur,insanoğlunun aptallığı ve evren.Fakat ikincisinden o kadar emin değilim... Albert Einstein
Apache Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 ilk 500 e giremememizden çok başbakanın çıkıp rektörlere başarısızsınız demesi daha ilginç[signature][hline]shinsetsu desu..
Revenge Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Bizim rektörü kastediyosa doğrudur. :lol: Dipçiknot:TOBB[signature][hline] İki şey sonsuzdur,insanoğlunun aptallığı ve evren.Fakat ikincisinden o kadar emin değilim... Albert Einstein [Bu mesaj Revenge tarafından 04 Temmuz 2005 21:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Revenge Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Ohm srry [Bu mesaj Revenge tarafından 04 Temmuz 2005 21:35 tarihinde değiştirilmiştir]
go2hell Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 bilimsel calisma ve ekonomidede ilk 500 e giremeyiz[signature][hline]go2hell
AthleT Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Yök topu hükümete Hükümet topu yöke atıyo... Arada zararı gören yine biz oluyoruz. Bizimde bilim adamlarımız var yayın yapacak paramız da var ama maliye bakanlığı el koyuyo "gereksiz bütçe" diye. Sonrada "vayy efendim yök sen naptın giremedik ilk 500'e" Sen adamların döner sermayesindeki paraya "gereksiz" diye el koyarsan tabiki giremeyiz.[signature][hline]"..Ben her sabah gözlerim yaşlı yaşlı uyanıyorum. Çaresiz savaşıyorum anılarımla sorularla, Dostlarım içimde sanki kurt misali beni yiyorlar ; Yavaş-yavaş,parça-parça görüyorum ki ölüyorum.." "..Benim şu kalbim benim şu gönlüm senimi sevdi? Sana mı güvendi? Benim şu aklım şaştı kaldı sana mı kandı? Sana mı inandı? Çok düşündüm çok üzüldüm pişman oldum kader dedim ; Dün sabah seni affettim insanoğlu kader dedim.."
Joker Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 said: Apache, 04 Temmuz 2005 21:29 tarihinde demiş ki: ilk 500 e giremememizden çok başbakanın çıkıp rektörlere başarısızsınız demesi daha ilginç ehehe haklı valla :) ben bile daha iyi yönetirim sistemi :) resmen üniverstelerde ota çöpe (başka bişi denirdi ya) ders işliyorlar.. Sırf geyik...[signature][hline]Tabi tabi aynen anlattığım gibi...
Goarth Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 şu ulkede ordu harıcınde gurur duymamızı sağlayacak hiçbir kuruluş yok mudur !!
Leath Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 said: sir, 04 Temmuz 2005 21:34 tarihinde demiş ki: bu kadarcık bütçeye bu kadar başarı. ayrıca malesef ülkemizde insanlar üniversteleri " iş-güç sahibi olmak için 4 yıl gidilmesi gereken yer" olarak görüyolar, tıpkı lise ve öss gibi... uniye e gelene kadar "uniye gidecegim,bilimle ugrasacagim,sibernetigi gelistirecegim,hepinizi makinelere baglayacagim nihahah" gibi fikirler dolasiyordu aklimda,fakat gel gor ki belli bi noktadan sonra anliyosun : Unide kalip para kazanamazsin,fakat sirketlerde cok guzel para kazanirsin.(en azindan benim muhendislik alanim icin) Bu ve bunun gibi gercekler cogu kisiyi sogutuyor haliyle,sanmam ki onumuzdeki 10-20 yil icinde M.I.T. nin mekatronik labratuvarlari gibi yerler turkiyede kurulabilsin Neden kurulamaz peki? Odenek yok.Devlet hangi soruna yetissin,hangisine odenek ayirsin?Bunun gibi kac tane sorun var daha,dusunsenize? Lise ve ortaokul egitim sistemi bi garip,bu da haliyle cogu kisiyi kendinden,cevresinden(davranislariyla) ve birseyler ogrenmekten sogutuyor.Ben halen neden yillarca turkce,tarih,cografya okudugumu anlamiyorum.(Tarih tekerrurden ibarettir gibi gereksiz polemiklere girmeyelim lutfen,bilisim caginda yasiyoruz kendinizi biraz asin.O da olmadi,ben sayisal bolumde ihtisas yapacagim,bana ne tarihten?Kisisel gorusum tabiki bunlar)Ne oldu o kadar okudum?al simdi hepsinden nefret ediyorum,bu bolumlerde okuyan biriyle de tanistigimda bi garip gozle bakiyorum bu adamlar nasil dayaniyorlar buna diye. vs,daha sonra fazlasini da yazarim :p [Bu mesaj Leath tarafından 04 Temmuz 2005 22:04 tarihinde değiştirilmiştir]
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 yurdışı unileri kadar kaynak verilmiyodur bizim unilere şuda bir gerçek ki; çalışkan bir millet değiliz; en az enerjiyle ve çabayla işi halletmeye çalışıyoz(genellemedir) bizim okulda bazı hocalar gerçekten branşıyla ilgili çalışma yapıyor bazılarıda elinde tuttuğu notları okuyup ders anlattığını sanıyor.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Narstil Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Sabah gazetesinin bugünkü baskısında ankara üninin rektörünün röpörtajı cıkmıs alın okuyun basbakan önce parayı alıp sonrada laf sölüyosa tamamen kendi cahilliginden ve... dır bilmedigin konuda konusma demisler napsın bizimki bol bol bos bos konusur olmusss http://www.sabah.com.tr/pamir.html baksanız yeter [signature][hline]:))) !!! ........................ [Bu mesaj Narstil tarafından 04 Temmuz 2005 22:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Muhallebi Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Gerçektende şaşırmadım. Halbuki ne hocalar var, harcanıyorlar.[signature][hline]Muhallebi deip geçme!
go2hell Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 said: Goarth, 04 Temmuz 2005 22:01 tarihinde demiş ki: şu ulkede ordu harıcınde gurur duymamızı sağlayacak hiçbir kuruluş yok mudur !! orduda olmasa köpeksiz köy bulup deyneksiz oynucaklar[signature][hline]go2hell
Dojorel Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 parlak bir akademik kariyer yapmak icin yurtdisi tek alternatif su durumda. hal boyleyken, arastirma odeneklerini kesip universitelerimiz ilk 500de degil diye ahkam kesmek kolay. yok un de cok verimli bir kurum olmadigi ortada, ama odenek olmadiktan sonra ne yapsan bos zaten.[signature][hline]Piiys [Bu mesaj Dojorel tarafından 04 Temmuz 2005 22:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Öne çıkan mesajlar