Christoph_Vassel Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 ghaldszar'ın yazısından alıntı.. Yönetmen: Roman Polanski Yazar: Ronald Harwood, Wladyslaw Szpilman (kitap) Tür: Dram / Savaş Süre: 148 dk. Oyuncular: Adrien Brody .... Wladyslaw Szpilman Emilia Fox .... Dorota Michal Zebrowski .... Jurek Ed Stoppard .... Henryk Maureen Lipman .... Mother Frank Finlay .... Father Jessica Kate Meyer .... Halina Julia Rayner .... Regina Konu : Varşova 1939. Polonya, 2. Dünya Savaşında Almanya'ya karşı yenilgiye uğramıştır. Nazi işgali altındaki şehirde Yahudiler restoranlarda yemek yiyemez, parkalarda dolaşamaz olmuşlardır. Kısa süre sonra hepsi Yahudi olduklarını belli eden kol bantlarını takarak gruplar halinde toplama kamplarına gönderilmeye başlanırlar. Sadece iş gücüne sahip olanlar şehirde kalarak Nazilerin emrinde çalışmaktadırlar. SAvaş öncesinde bir piyanist olan Wladyslaw şehirde kalanlar arasındadır. Tüm ailesinin toplama kampına gönderilişine şahit olmuştur. Tüm amacı kaçarak ailesine ulaşmak ve onları kurtarmaktır. Yorum: Ailesi toplama kamplarında hayatını kaybeden bir yönetmenin ve 2. dünya savaşının soykırımını bizzat yaşamış ve bu filmdeki esas karakter olan müzisyen Wladyslaw Szpilman' ın o dönemi anlatan kitabından esinlenerek yaptığı bir film. Filmi seyrederken içindeki nefreti hissetmemek ama hiçbir şeyi sansürlemediğinden de emin olmamak mümkün değil. Çeşitli nazi infazları, işkenceler, açlıktan ölen insanların oluşturduğu kan, ölüm ve yanık kokusunu duyabileceğiniz olabildiğine vahşi bir şekilde işlenmiş bir soykırım sözkonusu. Bunu filmin başından sonuna kadar iliklerinize kadar hissedeceksiniz. Bu filmde 2. dünya savaşı sırasında toplama kampları dışındaki hayatın da en az toplama kamplarındaki kadar zor olduğunu, bu şavaşın (daha doğrusu soykırımın) insan üzerindeki etkisini Adrian Brody' nin yüzünde ve vücudunda tabii ki müthiş oyunuyla pekiştirilmiş şekilde görüyoruz.. Roman Polanski' nin kamerayı yine konuşturduğunu ve yılın seyrettiğim en iyi filmlerinden birini ortaya çıkardığını bilmem ayrıca eklememe gerek var mı? En iyi Film, En iyi Oyuncu ve En iyi Yönetmen dallarında oscar adayı olan film her ne kadar diğer filmleri seyretmemiş olsam da ciddi bir rakip olduğunu seyrettiğinizde siz de göreceksiniz. ------------------------------------------------------- Gerçekten çok büyük etki yarattığına inandığım bu mükemmel film bu akşam vizyonda.. iyi seyirler..[signature][hline]Klasik bir baba team üyesi, 24 Ağustos 2004 17:32 tarihinde demiş ki: Bi gün scripting öğrenicem..Milletin ultima accountunu hacklicem.. Helede son zamlardan sonra, Samsun 216 ilaç gibi geliyor.. :P [Bu mesaj chrisvassel tarafından 02 Eylül 2004 14:07 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Albatros Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 ERDENER ABİ: BAk BAKiim şu otobusun numarası kac.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lucas Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 etkiliyici ve sürükliyici bir film izlemenizi şiddetle tavsiye ederim[signature][hline]SlayerTR Lucas Kral Yokken Efelenir Çakallar , Kral Yokken Coşar Soytarılar Verilen Her Aranın Bir Sonu Vardır... Kral Mekana Dönünce Köpekler Ayağa Kalkar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 aaah show tv çıkmıyor.. :hmm:[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what? The Terminator: Fuck you, asshole. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Elvenpath Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 ahaha show tv çıkmıyor..:D[signature][hline]NoFear NoRegret Alhfacair, 02 Eylül 2004 17:47 tarihinde demiş ki: salla ya karı kızı ben uo ya aşığım o da bana [Bu mesaj Elvenpath tarafından 02 Eylül 2004 17:53 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Saeros Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 bi kere başından sonuna izleyemedim şu filmi :) herşeyin ilki vardır.[signature][hline]Proxa, 23 Ağustos 2004 17:49 tarihinde demiş ki: kısırlaştırcam ben kendimi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… screamer Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 yine izledim yine deli küfrettim[signature][hline]Lil'Alur for Shar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… _Insomnia_ Mesaj tarihi: Eylül 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2004 oyle kufur edilecek fazla bir mevzu yok aslında.donemin sartlarına gore sıradan olaylar.savas gormemıs bir nesil içiin urkutucu bir durum.gerci o nesil sistemin istedigi sekilde bilgisayar oyunlarıyla kendini uyusturuyor ayrı mesela ama gercegıne teget gectimi de 3,5 atıyor[signature][hline]kofte+piyaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… 9 ay sonra ... GEd Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2005 su anda show tv de izlememistim, carpici sahneler var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… elma Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2005 ya çok saçma birşey var bilmiyorum dikkatinizi çekti mi viladik ve ailesini trene sürüklemelerinden ve viladikin bir yahudi polis tarafından kurtarılmasından hemen önceki sahnede bir yaşlı adamın kızını mı oğlunu mu alıp trene bindiriyorlar o da ayrılmak istemiyor bir nazi askeri gidip tüfeğinin dipçiğini 4-5 kez indiriyor yaşlı adamın kafasına ve 4-5 darbede her vuruşta adamın kafası kanlar içinde çok vahşi görüntü sonradan bu asker gidip diğerlerine emir veriyor "kaldırın bunu buradan" iki asker sürüklüyorlar ölü adamı tam bu sırada kamera tekrar yaşlı adamın kafasına zoom yapıyor ve askerler sürüklerken kandan eser yok ve hiç iz kalmıyor yönetmen uyuyormuymuş neymiş hehe[signature][hline]dogmit bi ara msn de demiş ki: bunu yazan tosun güç seninle olsun MSN: [email protected] http://netbux.org/?r=169517 ayda 24$ kazanmak için.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Christoph_Vassel Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 mutlak bazı hatalar olacak tabi :) bugüne kadar şahsen hiçbir sahne hatası yapılmamış filme rastlamadım..elbet çıkacak bir iki küçük şey.. ama şahsi düşüncem piyanist gibi bir başyapıta bir iki minik hatanın gölge düşüremeyeceği tabi :)[signature][hline]We will see the dreams that we dare to dream.. I have a problem that i cannot explain.. I have no reason why it should have been so plain.. Have no questions but i sure have excuse.. I lack the reason why i should be so confused.. . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… elma Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 ben filme başyapıt demem o film hatasız olmadıkça[signature][hline]dogmit bi ara msn de demiş ki: bunu yazan tosun güç seninle olsun MSN: [email protected] http://netbux.org/?r=169517 ayda 24$ kazanmak için.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Aramis Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 off izlenmesi gereken bi film ama tatile gidiorum of of mutlaka izleyin.[signature][hline]Yemek yemek icin yasamamali,hayatta kalmak icin yemelidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Udinen Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Schindler's List rulez derim...[signature][hline]"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." Albert Einstein Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0 Konu listesine dön Paticik Tum Konular Paticik - Pati Tech Paticik - Pati Zone Paticik - Ilgi Alanlari Paticik - Yasam Paticik - Pati Do Paticik - Spor Paticik - Oyunlar Paticik - MMORPG turleri Paticik - Garbage Son Mesajlar Ana Sayfa Pati Zone Vizyon Piyanist 20.30'da Show TV'de.. × Üye misin? Giriş yap Kaydol Bağış Hedesi Yönetim Kurallar × Yeni Oluştur...
Elvenpath Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 ahaha show tv çıkmıyor..:D[signature][hline]NoFear NoRegret Alhfacair, 02 Eylül 2004 17:47 tarihinde demiş ki: salla ya karı kızı ben uo ya aşığım o da bana [Bu mesaj Elvenpath tarafından 02 Eylül 2004 17:53 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 bi kere başından sonuna izleyemedim şu filmi :) herşeyin ilki vardır.[signature][hline]Proxa, 23 Ağustos 2004 17:49 tarihinde demiş ki: kısırlaştırcam ben kendimi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screamer Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2004 yine izledim yine deli küfrettim[signature][hline]Lil'Alur for Shar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Insomnia_ Mesaj tarihi: Eylül 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2004 oyle kufur edilecek fazla bir mevzu yok aslında.donemin sartlarına gore sıradan olaylar.savas gormemıs bir nesil içiin urkutucu bir durum.gerci o nesil sistemin istedigi sekilde bilgisayar oyunlarıyla kendini uyusturuyor ayrı mesela ama gercegıne teget gectimi de 3,5 atıyor[signature][hline]kofte+piyaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2005 su anda show tv de izlememistim, carpici sahneler var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2005 ya çok saçma birşey var bilmiyorum dikkatinizi çekti mi viladik ve ailesini trene sürüklemelerinden ve viladikin bir yahudi polis tarafından kurtarılmasından hemen önceki sahnede bir yaşlı adamın kızını mı oğlunu mu alıp trene bindiriyorlar o da ayrılmak istemiyor bir nazi askeri gidip tüfeğinin dipçiğini 4-5 kez indiriyor yaşlı adamın kafasına ve 4-5 darbede her vuruşta adamın kafası kanlar içinde çok vahşi görüntü sonradan bu asker gidip diğerlerine emir veriyor "kaldırın bunu buradan" iki asker sürüklüyorlar ölü adamı tam bu sırada kamera tekrar yaşlı adamın kafasına zoom yapıyor ve askerler sürüklerken kandan eser yok ve hiç iz kalmıyor yönetmen uyuyormuymuş neymiş hehe[signature][hline]dogmit bi ara msn de demiş ki: bunu yazan tosun güç seninle olsun MSN: [email protected] http://netbux.org/?r=169517 ayda 24$ kazanmak için.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Christoph_Vassel Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 mutlak bazı hatalar olacak tabi :) bugüne kadar şahsen hiçbir sahne hatası yapılmamış filme rastlamadım..elbet çıkacak bir iki küçük şey.. ama şahsi düşüncem piyanist gibi bir başyapıta bir iki minik hatanın gölge düşüremeyeceği tabi :)[signature][hline]We will see the dreams that we dare to dream.. I have a problem that i cannot explain.. I have no reason why it should have been so plain.. Have no questions but i sure have excuse.. I lack the reason why i should be so confused.. . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 ben filme başyapıt demem o film hatasız olmadıkça[signature][hline]dogmit bi ara msn de demiş ki: bunu yazan tosun güç seninle olsun MSN: [email protected] http://netbux.org/?r=169517 ayda 24$ kazanmak için.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aramis Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2005 off izlenmesi gereken bi film ama tatile gidiorum of of mutlaka izleyin.[signature][hline]Yemek yemek icin yasamamali,hayatta kalmak icin yemelidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Udinen Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2005 Schindler's List rulez derim...[signature][hline]"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." Albert Einstein Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar