Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

LCD ekran ve Göz kuruluğu

Catscratch

Öne çıkan mesajlar

göz kuruluğu yapıyorlar,
alışmakda söz konusu degil, fiziksel rahatsızlık ilerledigi zaman fiziksel hastalığa dönüşüyor. bu konuda uzunca bir metin yazmıştım zamanında, kısaca özetlersem
1. göz doktoruna gidin, tavsiyem göz hastanesi'dir.
2. doktorun size önerecegi döz damlasını alın.

doktor site sahte gözyaşı adı verilen damla verecektir, markası pek önemli degil, mesela benim kullandıgım refresh tears, kutusu 12.5 milyon. pahalı birşey degil, günde 4 defa damlatıyorsunuz gözlerinize. bir ay sonra düzeliyor zaten, yinede günde 1-2 defa damlatmaya devam ediyorsunuz. benim gibi çanta insanı iseniz (sürekli sırtınıza çanta takan biri iseniz) kutulu modelinden alabilirsiniz, eger degilseniz ufak cüzdana bile girebielecek şekil/ebatlarda var. onları secin.

PS: uzun süreli bilgisayar karşısında olan herkesin en azından 6 ayda bir göz kontrolüne gitmesinde gerçekten fayda var.[signature][hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus...
Web Site(ler)mizin Tarihçesi
Never argue with an idiot, they'll drag you down to their level and beat you with experience!
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
bir ara benim gözler akşam belli bi saatten sonra nerdeyse görmemeye baslamıstı
ozamanlar günde 13-14 saat uo oynuyordum hehe
ekrana bakıyorum mesela bugulu görüyorum feci bulanık hersey
gittim doktora kontrol etti
dedi hiçbir sorun yok çok iyi durumda
e dedim neden böle peki
bikaç gün tv / bilgisayar fln kullanma
gez dolaş spor yap düzelir
3-4 gün bakmadım tv / blg falan hiçbir sorun kalmadı

sürekli pc basında oturmak zaten hem beden için sakıncalı hemde göz saglıgını olumsuz etkiler
göz bozmuyor ama gözde herhangi bir görme bozuklugu bas göstericekse bunu daha erken ortaya cıkmasını saglıyor

en güzeli böyle 5-10 dk aralıklarla gözü ekrandan kaçırıp bol bol kırpmak

hem zaten klavyeye bakmadan yazmak iyi bişi gibi görünsede arada bakarak yazarsan daha sağlıklı olur :)[signature][hline]G3NK
DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411
zitem illede zitem
Sosyal ağlarda paylaş

Aaa, ne tesadüf babam eczacı, lcd de dükkanda zaten. Akşam 8 gibi kurmuştum ilk geldiği gün lcd. Ertesi gün bir baş ağrısı manyak. Eh 12 sene CRT ye alıştıktan sonra normaldir diye düşünmüştüm ama değilmiş. LCD'de oyun oynayanlar yandı o zaman yaw.

NOT: bayağı kıstım rengini, karanlık oldu, farketti biraz.

[Bu mesaj Catscratch tarafından 04 Temmuz 2005 12:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Problem sadece lcd ekrandan kaynaklı değil. PC başında iken normaldekinden çok çok daha az göz kırpıldığından dolayı gözlerde kuruma oluyor. Bu ise bağağrısı gibi problemlere sebeb oluyor yani çok göz kırparsanız birproblem olmaz.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Kızımız Duru
Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 04 Temmuz 2005 18:06 tarihinde demiş ki:
Problem sadece lcd ekrandan kaynaklı değil. PC başında iken normaldekinden çok çok daha az göz kırpıldığından dolayı gözlerde kuruma oluyor. Bu ise bağağrısı gibi problemlere sebeb oluyor yani çok göz kırparsanız birproblem olmaz.

aynısını doktorumda söylemişti

gözlerim yanıyor sürekli ama bana damla vermemişti..[signature][hline] Coder
Çözümün bir parcasi degilsen, sorunun bir parcasisindir.

-Aynalar yalancıdır bu şehrin dört yanında ayna var
-Gel biz şehrin havasına uymayalım ayrılmayalım
-Ayrılmayalım bebeğim aynalar kandırdı beni!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...