Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Flash Haber - Adalet Bakanlığı'na Bombalı Saldırı

Bone

Öne çıkan mesajlar

eğer benim görevim kamuyu korumak olsaydı, bunun eğitimini almış olsaydım atlardım. eğer li cümleler hiç bitmez orası ayrı bi gerçek, ama ona kalırsa fantazi yapalım diz kapağına koyalım tetiği çünkü yakalandığı an yere yatırcaklar adamı? ateş etmek çok riskli bi durumdu, bunu söylüyorum yalnızca. ayrıca başka biri de demiş, patlatabilcek durumda olsaydı yapardı diye çok da doğru demiş bence. benim burda tartıştığım şey polisin müdahele şekli, ama sonuç daha ağır basıyor ne yazıkki. ama olabilcekler listesinin en basındada polisin bombayı vurma ihtimali var bana kalırsa.

ayrıca adamın peşinden koşanlardan yanlış görmediysem 2 si sivil biri de yunustu, memur değildi yani, isteseler cok rahat adama yetişip etkisiz hale getirebilirlerdi tezini savunuyorum ben[signature][hline]COMFORTABLY NUDE
:P
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Zopik, 01 Temmuz 2005 23:49 tarihinde demiş ki:

1- bkz "alınabilir risk"
2- Yerler kan olmuş hocam temiz değil ondan.

Ya benim türkçem çok kötü ya senin orası kesin. alınabilir risk de sonuçda bi risk sanırım. alınabilir zıtlık anlamı katıyo mu bilmiyorum benim türkçem bu kadar. Yani o haraket alınabilir de olsa (ne değişiyosa anlayamadım hala), riskli burdan bunu çıkarıyorum ben. başkası başka anlam çıkarabiliyosa yazsın lütfen. (dalga geçmiyorum zobik yanlış anlama. cidden anlamadım alınabilirin ordaki özelliğini sonuçda riskli bi olay)

sen artık teröristin kanının dökülmesine kötü bi olay oalrak düşünüyosan ben artık susuyorum hiç bişi diyemiyorum.[signature][hline]ICQ#:149976315 | Msn: [email protected]
Kellindil
Sosyal ağlarda paylaş

kusura bakmayın tartışmaya sonradan damlıyor gibi oldum ama...
polislerin öncelikli görevi asayişi sağlamak, bunun içinde yeri geldiğinde canını ortaya koyabilmeli bir polis memuru bana kalırsa, sonuçta bütün toplum güvenliğinden sorumlular, toplum güvenliğini en az riske edecek şekilde davranmaları gerekirdi[signature][hline]COMFORTABLY NUDE
Sosyal ağlarda paylaş

Ben hala adami vurmalari kotu olmus diye dusunuyorum. Tabi teroristi sevidigim icin filan degil ama adami sorguya cekip daha cok bilgi alabilirlerdi.

Siz hala ne riskinden bahsediyorsunuz lotomu bu sans isi mi 20. dugmeye basista patlamadi ya 21. de patlarsa. Zaten patliyacak olsa ilk denemede patlardi.Orada ki en buyuk risk polislerin yanlislikla bombayi vurmasi olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

bana kalsa aslında yöntem hakkında hiçbişi söyleyemeyiz çünkü hiçbirimiz (aramızda var mı bilmiyorum) ne bombalar hakkında en ufak bi bilgimiz var ne de böyle durumlarda taktiksel müdahaleler hakkında bilgimiz var. Sonuçda eğitim görüyolar böyle durumlarda ne yapmaları gerektikleri hakkında. Zaten yanlış müdahale etmiş olsalardı cezalarını alırlardı çünkü teslim olmuş pkklıyı dağda fazla şahit olmadan öldüren askerler bile yargılanıyor bunu biliyorum. Bu polis de verildiği eğitime göre yanlış bişey yapmış olsaydı onca basın varken kesin cezasını çekerdi (bkz banka hırsızını vurduğu için hapse giren güvenlik görevlisi).

aegean discoveryde izlemiştim tnt c4 a4 gibi patlayıcılara direk alev verince bile patlamıyor. herif yakıyo eriyo sadece patlayıcı hiç bişi olmuyo. ama yukarda da dediğim gibi bombalar hakkında hiç birimizin bilgisi olmadığı için direk yorum yapmak yanlış. Belki kurşunla patlayabilirdi onu da bilemiyoruz.

Polislerin bombalar ve taktiksel müdahaleler hakkında bizden daha çok şey bildikleri kesin bişey.[signature][hline]ICQ#:149976315 | Msn: [email protected]
Kellindil
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
gerçekten adam ölmeseydi hasar ve can kaybı çok daha fazla olabilirdi. adam nasıl kaçtı o kadar hayret gerçekten. üstelik star haber yayınladı ilk bu haberi. yayınladıklarında internetten şifre çözerek önlem aldıklarını söylemişlerdi.[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! |
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
Sosyal ağlarda paylaş

Hiç anlamıyorum bu insanları, daha çok yerde patlatmak varken, gidiyorlar abuk subuk yerlerde patlatıyorlar. Patlatmak için nasıl yerleri seçiyor bu adamlar kalabalık desem yok değil(bu hariç) . Kafam almıyor bi türlü. Mantığını bilen varmı[signature][hline]Andoria Owner
www.andoria.gen.tr
Always Pvp
Sosyal ağlarda paylaş

aegean ve zopik neyi tartışıyorlar onu bir türlü anlamadım.

aegean koşup yakalasın diyor.
abi adamın üstünde bomba var. bomba. hani patlıyınca etrafındaki insanları öldürebilen cinsten.
bıçak olsa anlıycam senin dediğini koşup yakalasınlar tabii.
ama bomba bu. sen gidip yanına yakalasan bile patlamayacağını nerden biliyorsun?
polisleri süper kahraman olarak tanımlamışsın, gerekirse vatan için canını vermeli felan diye de. asker değil bunlar normal memur. işleri güvenlik üzerine, ama görevleri canlarını harcamak değil. güvenlik sadece canını vererek sağlanmaz.
askerler savaşıp canını verebilmek için eğitiliyorlar. ama polisler senin benim gibi normal insanlar. sen orda bombalı birisine -ölceğini bile bile- koşup yakalar mıydın?

ha bir de şu var. koşup yakalayabilirlerdi diyorsun da, ya yakalayamasalardı, ya kovalamaca halkın içine kadar devam etseydi. ya bombayı orda patlatsaydı. ordaki polisler atletik yapılı da, kovalamacanın kısa süreceği konusunda bir kesinlik yok sonuçta.

koşup yakalamaya çalışsalardı hem zorluk çıkabilirdi, daha kötü bir felaket yaşanabilirdi, hem de yakalamaya çalışan polis de ölebilirdi.

zopik, saçma konuşmussun gibi geldi bana.
olay şöyle gelişmiş.
adamın teki adalet bakanlığına girerken x-ray cihazında ötmüş.
bilmem sen hiç x-ray cihazından geçerken öten kimse görmedin mi?
normal bir durum sonuçta, direk sana potansiyel terrörist muhamelesi yapıp üstüne kurşun yağdırmıyorlar.
"anahtarların varsa çıkar" diyorlar sen de çıkarıyorsun.
ama adam orda zorluk çıkarmış. zorluk çıkaran insanlara da potansiyel terrörist muhamelesi uygulamazlar. ama olay büyüyünce yere yatırıp kelepçelemişler işte.
adam bu sırada Bomba düzeneğini çalıştırmak için, düzeneği oluşturan fünyelerden "birini" patlatmış. demek ki o arbedede bombayı patlatmayı becerememiş sadece fünyelerden birini patlatmış. polisler de bundan tedirgin olmuş. dediğim gibi bu polisler senin benim gibi birer insan. oraya canlarını vermeleri için değil, güvenliği sağlamak için konuluyor.
e sonra nolmuş? adam kaçıp güven parka doğru kaçmaya başlamış. ancak bu sırada patlatmak için bir uğraş vermemiş veya becerememiş. belki de güven parka gidip patlatmak istemiş o yüzden patlatmayı düşünmemiştir.
"isterse 20 kere patlatırdı" felan diyorsunuz da, adam oraya ölmek için değil öldürmek için gidiyor. bakanlığa giremeyince güven parka gitmek istemiş, şansını orda denemek istemiş. yolda patlatsa nolur patlatmasa nolur? uğraşmamış o yüzden.
ancak polis onu ayağından vurduğunda bombayı patlatmaya uğraştığı söyleniyor. demek ki güvenparka da gidemiyeceğini anladığından bu sefer patlatmaya çalışmış. ama kafasından vurularak öldürülmüş.

istese 20 kere patlatırdı felan diyorsunuz da, bahsi geçen bomba düzeni hakkında burda bilgimiz yok. elleri kelepçeliyken patlatıp patlatımayacağını bilemiyoruz. belki patlatma düzeneği ön tarafta? elleri arkasında kelepçeliyse nasıl patlatçak peki onu söyleyebilir misiniz?

polisler risk almış felan diyorsunuz. adalet bakanlığına giren herkese potansiyel terrörist gözüyle bakılmıyor. x-ray cihazında en ufak bir bip sesinde on swat timi üzerine kurşun yağdırmaya başlamıyor. tabii ki risk alacaklar. orda polisler "kesin bomba taşıyordur, hemen öldür" diye yaklaşmıyor olaya.
eğer öyle yaklaşsaydı bu sefer de "bunlar katil, gözü dönmüş caniler" derdiniz.
yaklaşmayınca da "risk almış kötü polisler" diyorsunuz.

ordaki görevli polisler counter-strike oynamıyor. her gelen insanı "aha bunda kesin bomba var" diye tanımlama yetisine sahip değiller. kimin nerde ne zaman bomba patlatacağını bilemiyor. buna rağmen risk almışlar diyorsunuz ama yine de bir öneri getiremiyorsunuz onu anlamıyorum.

ben burda polisleri veya adalet bakanlığı yetkililerini korumuyorum.
ama sanki her an bombalı saldırı gerçekleşiyormuş ve bu işin profesyoneliymiş gibi suçlar tonda konuşuyorsunuz onu anlam veremiyorum.
kimsenin burnu bile kanamamış, adamlar bir katliama neden olabilecek bir olayı başarıyla atlatmışlar, sevinmek yerine suçluyorsunuz o beni şaşırttı.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

ben sadece 1 kere 2 kere konu hakkında yazıp sonra ne yazdığımı anlatmaya çalışıyorum bone. benim özürlülüğümden kaynaklanmıyor bu durum tamamen kişinin hızlı okuyup geçme çabasından sanırım. kişi dikkatli okumayınca ben saçmalıyor oluyorum.

ne demişim orda ? adam o mesafeyi koşana kadar rahat bir 20 kere daha basmıştır butona. Yani basmış ama patlamamış, tekrar tekrar denemiş. Bunu farkedende polisler zaten. Ben götümden uydurmuyorum, haberlerdeki görüntülerde orada bulunan kişilerden birinin bağıra bağıra söylediği şeyi yazıyorum burda. "Adam düğmeye bastı ama patlamadı."

Ha bu durumda da ne diyorum? Madem ki bu kadar bastı patlamadı bu adam dizinden omuzundan vurulup indirilirdi yere diyorum. Ya da adamdan kaçmak yerine koşup arkasından biri saçından tuttuğu gibi yere çarpıp suratını darma dağan edebilirdi diyorum. Nihayetinde alınabilir bir riskti bu diyorum. Neyini anlatamadım ben bu olayın?

Ha diyorsunuz ki onlarda insan. Tamam eyvallah. Yapmamışlar, yapamamışlar. Vay hayvanlar puu size de demiyorum yapılabilirdi diyorum.

Of.[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...
Sosyal ağlarda paylaş

adam düğmeye bastı ama patlamadı dediği olay, hani bunu kelepçelemişti de fünyeyi patlatmak istemişti ya...
işte onu kasıt ediyor olabilirler.
"rahat bir 20 kere daha basmıştır butona" diyorsun. peki sen gördün mü butona bastığını? ben televizyonda izleyemedim ondan sana soruyorum.
bombayı patlacak düğme ön taraftaysa, elleri arkada kelepçeliyse, orda koşarken rahat bir şekilde 20 kere daha bastığını nerden bilebiliyorsun? nasıl bu kadar emin oluyorsun?
televizyonda bombanın düzeneği ve patlatma yöntemi hakkında bilgi verdiler mi?

"tamam bastı patlamadı, o zaman ona yaklaşmamızın bir mahsuru yok" diye mi düşünmeleri gerekli hemen? sen o durumda olsan bu kadar soğuk kanlılıkla düşünebilir miydin?
belki adamı saçından tutup yere devirdiğinde bomba patlıycak? belki adamın elleri serbest kalıp bombayı patlatmayı becercek? belki uzakta başka bir adam var, elinde uzaktan kumandayla patlatma imkanı olabilecek?
belki adam serbest kalıp halkın arasına karışıp orda patlatabilecek?
bir düğmeye bastı patlamadı diye bir daha hiç patlamıycak mı demek oluyor bu bomba?

bu kadar soğuk kanlı düşünüyorsan ne güzel diyebileceğim hiçbirşey yok.
ancak risk almak yerine adamı etkisiz hale getirmişler (öldürmüşler) işte.
ama sen tutup polislerin boşu boşuna öldürdüğünden felan bahsetmişsin.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

Öldürmüşler işte çokda temiz yapmışlar.Hatta ben olsam olmemiştir bu pislik diye kafaya bitane daha sıkardım.
Nekadar sövsekte helal olsun polisimize.Nede olsa geceleri rahat uyuyabiliyoruz.[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki:
Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir.
Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki:
ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

evet gördüm. açıkça belli oluyordu görüntülerde düğmeye bastığı.

o kadar soğukkanlı olmak gerçekten zor ama tahrip gücü yüksek bir patlayıcıdan bahsediliyor bone. yani ha adamı 10 metre geriden takip etmişsin hemde sözde yaklaşmayıp kaçmışsın. iş mi allah için ? madem onu takip edecek kadar aklın var bunuda akıl ediver bi zahmet.

adam ölsün ölmesin o kadar da umrumda değil. nihayetinde işin sonucunda zaten ölüme gidiyordu eleman. dolaylı yoldan istediği oldu fakat öldürmeden halledilebilirdi diyorum. ha öldürülmeseydi ne olacaktı ? canlı ele geçecekti belki bilgi alınacaktı ki türk polisine güvenim sonsuz o konuda : )

tamamen yıkıcı bir tavır olmuyorum biraz yanlış anlaşılıyor o kısmı sanırım ama hoş görülü olup bu da yeter diyeceğim derken fikirlerimi belirtmektende geri kalmayayım istersen. o kadarına izin verin : )[signature][hline]Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...
Sosyal ağlarda paylaş

şerefsiz hepsi. Çocukluktan beyinlerini yıkıyorlar. Bunların beyinlerini yıkayanlarda her gün gördüğümüz insanlar. umarım bigün hepsinin kökü kazınır.[signature][hline] "Bu Sabah Bir Umut Var içimde... Nasıl Olsa Geri Gelirisin Diye. Her Şey Yerli Yerinde Yine... Bu Sabahların Bir Anlamı Olmalı...."

Sosyal ağlarda paylaş

şimdi gazete de satır satır okudum olayı, polis gerçekten de yapılması gerekeni yapmış, benim dediğim gibi yakalama olayı daha riskliymiş gerçekten. ordaki özel harekatcıya da hakkaten üstün başarı madalyası filan verilmeli, resmi gören oldumu bilmiyorum ama bacağa üçgen şeklinde 3 atış isabet ettirmiş, harbi helal olsun[signature][hline]COMFORTABLY NUDE
Sosyal ağlarda paylaş

said:
McFrenzy, 01 Temmuz 2005 15:40 tarihinde demiş ki:
Allahtan güvenparkda sabit duran bi ekip var. Onlar vurmuştur tahminim. tam da güven park girişinde 1 otobüs polis devamlı nöbet tutuyo. Orası da ankaranın en kalabalık yerlerinden biri bütün dolmuş otobüs durakları orda allah korumuş. Acaba hangi örgütün saldırısı olduğunu açıklayacaklar mı
DHKP-C örgütü mesubuymus Serefsiz[signature][hline]Hasan abi : bölülü bölülü ordard nedio bu ya
Hasan abi : Ostardı anladıkta bölülü bölülü ne olu
Cafe camiası : Abi bölülü ne ?
Hasan abi: Ne biliyim ya adam vallah öyle yazı bölülü bölülü
Cafe Camiası sabahlamak üzere iken : Pjauıjhauhauha kopar .
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim milletimiz kadar ülkesini Kötülüye nbir toplum yok cıldırıcam nedir bu ya azınla kus tutsan türk haha fln Burası TÜRKİYE dünya'nın üzerine oynadığı bir ülke İstanbul ya dünyada esi yok bütün dünyanın azının suyu akıyor ismini duyunca ama bize sorsan pehh Abi kötülük varsa bunu sıvayarak halledemessin o olandan böyle demekten sende sorumlu oluyorsun Sende o topraklarda nefes alıp veriyorsan seninde payın var . Sen düzeltmezsen kimse düzeltmez .... ( Cok gaza geldim Ne alaka demeyin )[signature][hline]Hasan abi : bölülü bölülü ordard nedio bu ya
Hasan abi : Ostardı anladıkta bölülü bölülü ne olu
Cafe camiası : Abi bölülü ne ?
Hasan abi: Ne biliyim ya adam vallah öyle yazı bölülü bölülü
Cafe Camiası sabahlamak üzere iken : Pjauıjhauhauha kopar .
Sosyal ağlarda paylaş

Bu adamın ilk işi diilmiş.. Daha önce NATO nun toplantısında ve Tayyip Erdoğan'ın oğlunun düğününde canlı bomba olmak istemiş ama güvenlik fasla olduu için kalkışamamış.. Öyle yada böyle bu herif ölcekti ama böyle ölmesi ii oldu tek başına gitti zarar veremedi.. Polislerede harbi helal olsun..

Buarada dün haberlerde yetkili biri konuşmuştu ismini hatırlayamadığım biri.. Bunların olaydan önce uyuşturucu madde almadıklarını söyledi.. Eğer uyuşturucu madde alırlarsa ona verilen görevi yapıcak durumda olmas dedi.. Uyuşturucu olmayan cesaret verici ilaçlar varmış bu herifler onları kullanıyorlarmış..

Buarada bugün duyduum bi haber var ama doğruluk payını bilmioyrum.. DHKP-C den 3 eleman gelmiş ankaraya ve 2si aranıomuş.. Bütün bunların sebebi doğuda öldürülen örgüt üyeleri..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...