Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Biplerin dili

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Hatırladığım kadarıyla birkaç yıl önce bir bilgisayar dergisi bilgisayarın açılması(veya açılamaması) sırasında çıkan bip seslerinin ne anlama geldiğini gösteren bir yazı hazırlamıştı.
Şimdi bana o yazı lazım.Nerden bulabilirim?Sizin bildiğiniz bir adres var mı?
Veyahut arka arkaya çıkan iki bip sesinin ne anlama geldiğini bilen var mı?[hline]-Oh my God,I found a penny.
-You bastard.

[Bu mesaj EarS tarafından 24 June 2003 12:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Aslında genelde benzer bipleselerde her anakart aynı hata için aynı bipi çıkaracak diye bir kural yok. En sağlıklı bilgiyi anakartının kitapçığında bulabilirsin. Netten arat istersen.[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Mesaj tarihi:
arka arkaya 2 bip dedin de bunların arasındaki sure nekadar, ve sora noluyo.
normalde acılırken bi bip eder, bios acıldıktan sora wine gecerkende bi bip eder sora win açılır.
bunu kastediosan[hline]-Abi sen bunun için kafa yapar demiştin dimi?
=Evet
-Ben pırıl pırıl oldum ya...
Mesaj tarihi:
bilgisayar açılıyorken çıkan bip sesinden hemen sonra bir bip sesi daha çıkıyor ve bilgisayar açılmıyor.
yani arka arkaya iki bip ve bilgisayar açılmaması.[hline]-Oh my God,I found a penny.
-You bastard.

[Bu mesaj EarS tarafından 24 June 2003 13:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
ram takılı mı?
ekran kartın tamamen duzgunmu?

aslında ekran kartı katılı olmayınca bip....bibip.bip.bip.bip oluyo ama mbakmak laaım[hline]-Abi sen bunun için kafa yapar demiştin dimi?
=Evet
Mesaj tarihi:
bu bilgisayarın cdromunu çıkardım sonra dvdrom taktım.ne dvdromsuz ne de dvdromlu açılıyor.sadece arka arkaya 2 bip.[hline]-Oh my God,I found a penny.
-You bastard.
Mesaj tarihi:
ekran da mı acık diil? ekranda yazar acılmama sebebini error olarak.
istersen bi ac kasayı mainboardun pilini cıkar ters tak ac kapa duzelt ac, biosu reset ewdersin[hline]-Abi sen bunun için kafa yapar demiştin dimi?
=Evet
Mesaj tarihi:
Yanlış hatırlamıyosam RAM ile ilgili RAM göremiyo anakartın. Y ramler bozuk ya anakart ya da sadece yerinden çıktı ayrıca RAMleri teke teker dene istersen[hline]A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;)
Mesaj tarihi:
başta ekran kartı, ram; açılmayı engellemese de faxmodem kartı, ide kabloları ve bilimum söketli malzemeyi çıkarıp tekrar tak. yerlerine sıkıca oturduğundan emin ol. sorun çözülmüyorsa bişeyleri yaktın demektir. i/o devreleriyle ilgili olabilir sorunun. bu da anakart demek.[hline]eski bir çin atasözü der ki:
chonk sonk tung, chenk.
Mesaj tarihi:
Ekranda görüntü yoksa önce ram ve cpu'dan şüphelen. Sonra diğer kartlar felan

yok ekranda görüntü var ise hdd, bios olabilir

ram da sorun varsa görüntü gelmez
ekran kartında sorun varsa gene gelmez
cpu da geliodu galiba ekran görüntüsü[hline]This Cat Scratches Free.
  • Yeni Oluştur...