Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

php ye başlama hakkında biraz yardım

forgiver

Öne çıkan mesajlar

okul filan bitti, bir programlama dili öğreneyim diyorum. php ile alaklı biraz döküman topladım netten ama daha hiç bakmadım.

php ne işime yarar, bende bir forum veya soru-cevap tarzı bir site yapabilimiyim.

şu site sanırım destekliyor, birde bunun programı var mıdır yoksa boş sayfaya kod yazıp, html şeklindemi çalıştırılcak.

hiç web sitelerine bulaşmadan kendi bilgisayarımda test etme imkanım olur mu?

birde hiç bişey bilmiyorum, sadece hobi olarak bir başlangıç olsun diyorum, azmetsem becerebilimiyim[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

azmedersen her şeyi becerirsin :)
php olsun herhangi bir scripting dili bile olsun başlaman iyi bir şey. kaldı ki c dili ile yakınlığı ileride işine yarayabilir. istediğin platformda kodu yazabilirsin. notepad de olur bilmemne pad de. en fazla sana syntaxta hata yapıp yapmadığını gösterirler.
kendi bilgisayarında deneyebilirsin ama bunun için Apache tarzı bir webserver programı yüklemen lazım.
forum tarzı birşey yapabilir miyiz demişsin. evet yapabilirsin. zaten zor diye bir şey yok; karışık ve uzun kod vardır. senin forum yapımında kullanacağın genel fonksiyonlar databaseden veri okumak onları sıralamk vsdir. ama işin içine dizayn giib işer de girince biraz karmaşıklaşabilir.[signature][hline]oasisoyun.net
Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196
Sosyal ağlarda paylaş

ya, şöyle söyleyeim, bu indirdiğin şey, senin bilgisayarına saydığım şeyleri kurup, bilgisayını tam teferruatlı olmasa bile başlangıçta işine yarayabilecek şeylerin %99'ını yapabilecğeğin bir server haline getirecek, istersen kendin kod denemek için kullan, istersen hakkaten amatör bi websitesi host et, farketmez.[signature][hline]sanerixx, never change a winning nickname!
msn => [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece "başlamak" yeterli PHP için. PHP yi temel düzeyde öğrenebilmek için, eğer bir programcı geçmişiniz varsa az çok ( gwbasic bile olur ), en fazla 4 saatte çözersiniz tamamen. Eğer C biliyorsanız çat pat, 2 saatte PHP sizindir.[signature][hline]Those who don't understand Linux are doomed to reinvent it, poorly.
Sosyal ağlarda paylaş

bir sorum daha olcak
şimdi apache vs. indirdim, pws tarzı bişeymiş, bu zor geldi(ne nerdedir bulması), ben şöyle bişey ariyorum

bir program olsun ben oraya, php öğreten sitelerdeki, php kodlarını yazayım, kendim ekleyeyim, değişiklikler yapayım; kısacası öğrenmeye çalışıyom genel olarak
o programda bu kodları web sayfası olarak preview yapsın

böyle bi program var mıdır?[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
bende istiyorum bendeee

daha felsefesini çözemedim.

Bi serverı oturtabilsem gerisi gelicek.Kaptım ilerisini ama berisin yapamıyorum[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki:
blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında

DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411
bLogger oLdum ben!
Sosyal ağlarda paylaş

Kendi makinanda php calistirmak icin
1. PHP Triad
2. Xamp
3. IIS kullanabilirsin.

PHP Triad ve Xamp da hersey hazir olarak geliyor. IIS de ise kendin ayarlaman gerekir.

[spo1=IIS de PHP calistirmak için]Windows IIS'de PHP kullanmak için gerekli ayarlar:

Internet Services Manager'i açarak web sitenizi seçiniz ve sağ clik yaparak Properties'e tıklayınız, b>Home Directory seçeneğini Configuration buttona basınız. App Mappings penceresi açılaçaktır. Add buttonunu tıklyarak açılan ekranda Executable Kutusuna php.exe dosyasının adresini yazınız. Genellikle adresi c:phpphp.exe şeklindedir. Bu adresin sonuna %s %s ekleyiniz, c:phpphp.exe %s %s gibi. Boşlukların yazdığım gibi olmasına dikkat ediniz. Şimdi Extension kutusuna .php yazınız, Apply ve OK tekrar OK tuşlarına sırasıyla basınız.

Internet Services Manager'da website yetkilerinin uygun ayarlarda olduğunu kontrol ediniz. Kontrol etmek için web sitesi üzerinde sağ klik ile All Tasks ve Permissions Wizard seçiniz. Bı işlem ile IIS Permissions Wizard. açılaçaktır. Next tıklayınız ve Select new security settings from a template kutusunu işaretleyerek Next butonuna basınız. Sonra Public Web Site seçeneğini seçiniz. Bu durumda sayfanız herkese açık olacaktır.

php.ini dosyasında yapılması gereken ayarlar:

PHP Programı windowsa kurulduktan sonra server c:winnt dizini altında php.ini dosyası oluşturur . Bu dosya nın bir editor ile açılıp bazı değişikliklerin yapılması gerekir. Bu işlem için NotePad Kullanabilirsiniz. Notepad'i çalıştırp c:winnt dizinine giderek php.ini açınız ve aşağıdaki değişiklikleri yapınız:

register_globals satırını bularak ayarı On yapınız (312. satır)

error_reporting satırını bularak sol başına noktalı virgül (;) koyarak bu satırı pasif apınız (Off) (241. satır)

include_path satırını bularak soldaki noktalı virgülü kaldırıp web sitesinin root adresini yazınız Örneğin: ".;c:inetpubwwwroot" (360. satır)

display_errors satırını bularak On kısmını Off (248. satır)

Kaydedip çıkınız (Dikkat satır numaraları farklı olabilir)

Kaynak : http://www.php.org.tr/[/spo]

bunlara ek olarak da Agrasoft Mail server kurarsan istedigin her php kodunu calistirabilirsin.[signature][hline]Lord GNR's Homepage
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
renovatio!
yeniden başlıyorum :)
önce html öğrencem bu sefer, hatta frame kısmına kadar geldim iyi gidiyor
bir sorum olcak şimdi ben html bittikten sonra; php manuelleri çalışarak ilerliycem
pati album+blog karışımı bişey yapabilir miyim
daha doğrusu ilk aşamada yapmak istediğim yahoo, google filan grup olayı var o tarz bişey, üyelik sistemli bu çok uzatırsa gelen geçenin işlem yapabilceği bişey de olabilir
herhalde garip bir soru olcak ama sıfırdan başlarsam kaç satır kod yazmam lazım gerekir?
sonucunu bileyim; ona göre tedbir almak istiyorum :)
edit: bi önceki sayfaya bir göz attımda; uygulama özürlülüğüm ve kabiliyetsizliğimden dolayı yardımcı olmayan çalışan herkesten özür dilerim

[ Mesaj 25 February 2007, Sunday - 16:11 tarihinde, forgiver tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Satır sayısını bilmiyorum ama o tür şeylerle ilgileniyorsan PHP yanında Sql de öğrenmen lazım. MySql bu iş için en uygunudur, zaten yeni başlayanlar için PHP ve MySql isimleri hep yanyana anılır. Sql structured query language anlamına geliyor ve veritabanı ile işlerini halletmeni sağlıyor. Veritabanını oluşturmak, veri yüklemek, veri almak için sql kullanabilirsin. Forum, viki, grup vs yapman için veritabanına ihtiyacın olacak.

MySql'i bilgisayarına kurabilirsin. Ayrıca bedava hosting veren bir çok sitede de MySql yüklü oluyor. Ben hosting için awardspace kullanıyorum mesela. Çok memnunum.

Luke Welling / Laura Thomson (çeviri: Arif Ortakmaç)
PHP ve MySql - Uygulama Geliştirme Kılavuzu

adlı kitabı şiddetle tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

seneler önce html öğrenmiştim bboz.nom.tr deki tutoriallardan
sonra sphere scripting falan derken biraz kaşarlandım
sonra php, mysql falan derken bir çok şeyi yapabilecek bir adam oldum :p
arthur sağolsun sözlüğü yazmaya başlarken çok az şey biliyordum mysql hakkında, şimdi ise bayağı bayağı yönetiyoruz :)

kolay işler bunlar, bir ucundan başlayınca gerisi geliyor.

kolay gelsin sana :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...