Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İlginç bir detay...

Asteroth

Öne çıkan mesajlar

Şimdi arkadaşlar bu konuyu müzik bölümüne mi yoksa vizyona mı açsam diye düşündüm buraya açmaya karar verdim.

Pek ilgi çekmeyecek bir konu da olsa da ben rastladığımda bayağı bi hoşuma gitti. Geçen gün Kanal D'de bir Türk filmi izlerken (Ediz Hun ve Kadir İnanır oynuyor, isimleri Ali-Veli, mafya falan var olayın içinde. Ali dolandırıcı Veli saf köylü çocuğu vs.) bir sahnede (Ediz Hun, parasını çalan Kadir İnanır'ı kovalarken, bi tren yolunda karşılaşıyolar) Jesus Christ Superstar müzikalinden Overture şarkısının bi kısmını kullanmışlar.

Nerden bi insanın aklına gelir, neden böyle birşey yapma ihtiyacı duyar anlayamadım ama çok da hoşuma gitti açıkçası, paylaşayım dedim :)[signature][hline]Diablesse 18 Ekim 2004 tarihinde MSN'de demiş ki:
mama yiyiom ben
Gunn, 18 Mayıs 2002 16:07 tarihinde demiş ki:
ağlama değmez minoooooc, bu göz yaşlarınaaa
Sosyal ağlarda paylaş

Ben o flimde babalarının aynı olup olmadığına kasıyordum :)[signature][hline]zagG!!
Yav kardeşim ev hanımı nedir ?
Evine bakan hanım bir insandır, ama sen kardeşim kireçlenen makinayı niye söküp bize getiriyorsun, yav kaç sefer dedik hanfendi psikopatlaşmayın biz gelir alırız makineyi...
Sosyal ağlarda paylaş

benim izlediğim türk filmlerinde de hep beatles'ın she loves you'sunu kullanıyorlardı.
hatta she loves you'yu ilk olarak bir fatma girik filminde bir parti sahnesinde duymuştum,çılgınlar gibi dans ediyorlardı.
o zamanlar şarkının beatles'ın olduğunu bilmiyordum tabii,sonradan öğrendim.
ama filmde dans sahnesi çok komikti.[signature][hline]And in the end, the love you take, is equal to the love you make...

Beatles is gear!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 27 Haziran 2005 19:39 tarihinde demiş ki:
overture şarkısı dediğin şu william tell hadisesi değil midir?

ayrcıca disko/parti şarkısı olarak o zamanların meşhur disko şarkılarını kullanmaları çok doğal bence

Yok, abi alakası yok. Jesus Christ Superstar bir müzikal, overture'da onun kapanış şarkısı. Disko/parti şarkısı da değil ayrıca.[signature][hline]Diablesse 18 Ekim 2004 tarihinde MSN'de demiş ki:
mama yiyiom ben
Gunn, 18 Mayıs 2002 16:07 tarihinde demiş ki:
ağlama değmez minoooooc, bu göz yaşlarınaaa
Sosyal ağlarda paylaş

overture adlı parça,jesus christ superstar müzikalinin açılış parçası.filmin açılışında elemanlar da otobüsten inip dans ediyorlardı zaten,hani film 70lerde çekilmişse ve de jesus da 73 yılında filme çekilmiş bir müzikal olduğuna göre ve türk filminin yönetmeni böyle derin bir bağlantıyı yapmış ise belki filmde kullanması normaldir denebilir dans parçası olarak.
yine de ilginç:)[signature][hline]And in the end, the love you take, is equal to the love you make...

Beatles is gear!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...