Sorj Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 ya şimdi korax kızmada :D ben vazgeçtim parmak çalmaktan punk tarzı çalcağımız için Parmak önemli olmiyacağını düşündüm parmak çalmayı bıraktım.2 parmak çalabiliyorum.Arada sırada zorlanıyorum misal 3. veya 4. tele inerken.3 parmakta sorun oluyordu.Mesela 1. parmağı vuruyorum dım diye ses çıkıyo ve 2. parmağa geçerken ses kesiliyo Dımp dımp oluyor yani diğer parmağı vurmaya başlarken bi önceki parmakta vurduğum ses kesiliyordu.Dedim lan dayt... Kasmadım sonra.Pena rullez... (not bu korax a mesaj değildir herkeze yollamak istedim) yahu parmak bana ne bilim bi garip gelio.Çalmak istemiyorum ama parmak kasıyorum (buz parmak :-O) PUNK Z FOREVIR Basscılardan yardım bekliom.[signature][hline]
Quivalen-soth Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 parmak çalmaya çalış... devam et kas valla inan penayı attım daha inançlı çalıyorum...[signature][hline]Peace Sells...But Who's Buying? I WANNA GET FREE!!!!
Sorj Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 ya bide bişey fark ettim penanın kötü tarafı ses cok düşük gelmesi ama parmakla çalınca dumbur dumbur ıpçık dıscak daki baslar gibi cok iyi penanın tek kötü tarafı o sanırsam.Biraz daha sert vursam sanırım olur :D ya totally pena çalcam ama parmakta bi köşede dursun ama şu 3 parmağı yapamıyorum kafayı yiyecem. :([signature][hline]
Quivalen-soth Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 3 parmak kasma simdilik 2 parmak kas sonra 3 e gecersin de abi basta parmagın zevki ayrı onu keşfettim Iron Maiden kas bak parmak alıştırmalarında süper yardımı oluo Aces High Veya Phantom of the opera falan (tabi Iron Maiden sevip dinlosan)[signature][hline]Peace Sells...But Who's Buying? I WANNA GET FREE!!!!
Sorj Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 STEVE HARİS tabiki lam :D Ne dion abimin arkında herifin vidyosu vardı hayvan bass çalıyo ya çok güzel vidyolar ama prof iş içinmiş ondan almadım.Başlangıç şeylerini öğreten yoktu onda.[signature][hline]
lizardking Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 heycanlanma zananna geççek. biraz sabır..[signature][hline]~o O COMFORTABLY NUMB
sughnuk Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 parmakla calmayı ogrenmiceksen hiç çalma daa iyi
Quivalen-soth Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 yok şarkı kas diorum hehe Steve harris olm hayatımın adamı Fear of The Dark kas bak hasta gibi parmak calısıo[signature][hline]Peace Sells...But Who's Buying? I WANNA GET FREE!!!!
Quivalen-soth Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 bass ta parmak imana gelmek gibi bişeydir ciddiyim abartmıyorum sallamıyorum[signature][hline]Peace Sells...But Who's Buying? I WANNA GET FREE!!!!
elvyn Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 Ben basist olsam punk yapmam. Funk rulaz.[signature][hline]
montezaus Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 parmak egzersizleri edin bence bi yerden. scannerım olsa zamanında çalıştığım egzersizleri yollardım aslında bayağı yararlıydı bence ama gene de netten de biraz araştırmayla böyle şeyler bulabilirsin, parça çalışmaktan daha faydalı bence. penaya şiddetle karşıyım ama bassı hazmederken, özellikle ritm kurgusu anlamında bi yerde de kullanılmalı bana göre (örnek: interpol). penadan yararlanacağın budur, kaybedeceğin çoktur derim şahsen. 3 parmak olayını yapmasan da olur, iki parmağı kotarabildikten sonra getireceği pek de bir şey yok yani. ha ben geçenlerde 4 parmak yapışayım dedim, bi uyuma oturttum ama eğlencelik deneyden ibaret sonuçta. üç parmakla çalmasan da bir eksiğin olmaz -hatta iki parmağın ayrı bi özgünlüğü var sanki, üç parmakla çalınca penadan bi farkı kalmıyormuş gibi geliyor bana nedense-[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited... **no more dinosaurs @montezaus *** montezaus.deviantart.com
scarab Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 bas dediğin parmakla çalınır gerisi hikaye.zorla biraz kendini halledersin.kolaya kaçma hemen.bi kere alıştınmı penayla çalmak istemezsin zaten.
Regarnur Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 rancid'in basçısı matt freeman penayla çalar ki kendisi punk müzikteki en iyi basistlerden birisidir.yani illa parmak yada pena diye birşey yok çok çalışırsan ikisindende çok iyi verim alabilirsin.ama şunu da unutmamak lazım dünyadaki punk basistlerinin çoğu penayla çalar hepsi böyle yapıyorsa bir bildikleri vardır herhalde...[signature][hline]regarnur kharta
Seperate Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 said: elvyn, 24 Haziran 2005 22:17 tarihinde demiş ki: Ben basist olsam punk yapmam. Funk rulaz. +1 milyon[signature][hline]Düşündüğünü hemen yap; yoksa karar vermek zorunda kalırsın!...
montezaus Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 punkta bass çoğunlukla gitar ritmleriyle çalındığı için pena kullanıyor adamlar. ama kendini kısıtlama derim, bu yolu seçersen teknik açıdan zayıflarsın doğal olarak. penayı en son, bu tür detayları özümsedikten sonra tercih edebilirsin, onda bir şey yoktur tabi ama punkta çalarsın sadece vs.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited... **no more dinosaurs @montezaus *** montezaus.deviantart.com
elvyn Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 Mesela ünlü punk grubu Pink Floyd'un basisti Roger Waters penayla çalar bası.[signature][hline]
Venator Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 Ohannesburger pink floyd punk o_O[signature][hline]kaleidoscopic 20 Haziran 9:30 sularında Rockistanbulda demiş ki: Zaten tekerleklere karşı ilgim var...
elvyn Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 lan dur çaktırma ehe.[signature][hline]
Seperate Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 said: elvyn, 25 Haziran 2005 00:06 tarihinde demiş ki: Mesela ünlü punk grubu Pink Floyd'un basisti Roger Waters penayla çalar bası. bir de elton john ile faruk k vardı onlarda beraber albüm çıkarmışlardı dediğn gbi penayla çalınır bass[signature][hline]Düşündüğünü hemen yap; yoksa karar vermek zorunda kalırsın!...
Sorj Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 hmm napcamı buldum.Pena ile çalcam.parmak la çalmada köşede durcak Yani parmakta kascam ^^[signature][hline]
lizardking Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 baterist için ramazan davulu ne ise iyi bi gitarist için bass gitar odur parmaktan çok verdiği hissiyat önemli.parmak çalışması mekanik bişii hiç gerek yok bence çala çala öğreniyosun böylece ses algında gelişir..bu öğrenme süresi gitar için ortalama 1 buçuk sene bass için 1 sene hatta biraz daha az gibi.. biraz sabır.[signature][hline]~o O COMFORTABLY NUMB [Bu mesaj lizardking tarafından 25 Haziran 2005 02:21 tarihinde değiştirilmiştir]
duende Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 ya nie okadar laf soyledinizki ben parmakla caliyorum ama penaylada gayette calinir yani metallicanin 2. basscisi penayla caliyodu ve gayette hizliydi[signature][hline]ineklerin büyük ordusu, stay with milk and ot be with you düzbaşı trgdy
montezaus Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 bana göre: metallicanın bassı, bildiğim kadarıyla ki konu metal ise oldukça sınırlı, bildiğiniz gitar ritmlerinden ibaret. böyle bi durumda pena seçimi mantıklı oldukça mantıklı doğal olarak ama bunun ardında yatan bir şey daha var ki o adam o seçimi yapana kadar bir yol almıştır. bu yolda da kendini geliştirmek, aleti özümsemek, çok yanlı çalmak, yaptığın müzikte 'insan' ve birikim faktörünü, kendini göstermek istiyorsan parmak olayını kenara atamazsın. ramazan davulu, bass gitar paralelliğini anlamak ise benim açımdan mümkün değil, anlam veremedim. eğer çaldığın şeyi renklendirmek, çeşitlendirmek, zenginleştirmek, zorluk çekmeden araya alternatif ritm katma işlerini de kotarabilmek istiyorsan bunu parmakla çalmayı beceremeyen bi bassçının yapması imkansız gibi. tabii bunun nedeni parmakla çalmayı becerememen değil, parmakla çalarak kazandıklarından yoksun kalman. eksiğim de olabilir doğaldır ayrıca. penayı şu an bir kaybım olmadan kullanabilsem bile -interpol örneği gene-, bana şu an yaptıklarımı baştan beri pena ile çalışarak yapabileceğim pek mümkün gelmiyor şu saatten sonra. penanın işlevi bence ritm oturtmaktır, ama bu ritmin zenginleştirme kısmını ancak parmakla kotarabilirsin.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited... **no more dinosaurs @montezaus *** montezaus.deviantart.com
duende Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 bnm gozumde en ii basscilardan birisi eski guns n roses yeni velvet revolver basscisi dufftir cunku adam bateriyle harika bi uyum içinde gidiyo ve bunu parmakla yapmak zor dusunun bi ritmi tum kolunuzu sallayarak daha rahat ayak uydurursunuz 3parmaginizi oynatarakmi bende guns n rosesin bi konserindeki bi goruntu vardi simdi bulamadm basscinin vurusu baterinin ritmiyle tamamen ayni gidiyo ve bunu penayla yapmak daha kolay bu arada penayi bukadar savunuyorum ama en parmakla caliyorum:D[signature][hline]ineklerin büyük ordusu, stay with milk and ot be with you düzbaşı trgdy
Mirage Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2005 bas gitar tekniği hakkında pek bilgim yok. ama bir kaç tavsiye verebilirim ki. bunlar sadece bas için değil, bütün enstrümanlar için geçerli. Metronom kullan "ben 3 parmak çalamıyorum imdak diyorum, adam metronom diyor ne alaka" deme efenim. bas çalıyorsan önemli olan ritmdir. hem ritme alışmak için hem de alıştırma yaparken ritmi kafana göre değiştirip durmamak için çok önemli. metronom kullanmazken (ya da herhangi bir ritm veren bir şey) rahat olan şeyleri hızlı yapmaya zorlandığımız yerde yavaşlamaya meğilliyizdir ve bunu tam olarak farkedemeyiz bile. sonra da heyoo çalıyorum diye geçinir hızlanmaya çalışırız. Yavaş çal 3 Parmakla çalarken 3. telde sesler bozuluyor, rahat edemiyorum demişsin. ilk yapman gereken, çoook yavaş bir tempo tutup hatasız çalarak alıştırma yapman. doğru yapamadıktan sonra hızlı yapmanın hiç bir anlamı yok. her neyse, metronomu açıp komik gelebilecek kadar basit bir hızda başla çalışmaya (ne bileyim mesela 66'da 1 vuruş). ritmi kavrayana ve bunu hatasız çalana kadar dakikalarca çalış. Kendini kandırma eh tabii yavaş çalmayı kimse sevmez. buna yavaş alıştırma yapmak da dahil. bir yerden sonra insanın canı sıkılabiliyor, bir an önce hızlanmak istiyor. ve dakikalarca aynı hızda çalıştıktan sonra "tamam artık oldu" deyip geçiyor, ama kendini kandırıyor. o yaptığınız egsersiz mükemmel olana kadar hızlanmamanız lazım. ayrıca 15 dakika falan ara vermeden egzersizi bitirdiğiniz parmaklarınızın epey yorulacaktır, bir kaç dakika mola verin parmaklarına kan gelsin iyice. hiç durmadan aynı şeyi yapmak kaskatı yapıyor parmakları (özellikle sol el için). her neyse, dakikalarca hatasız ve rahat yaptığınız hızı bulunca metronomu bir kaç bps arttırıp devam edebiliriz. bu metronom alıştırmalarını günde 1 saat falan yapabilsen zamanla harika olur. ama biliyorum, sıkıcı bir şey. sıkıcı olduğu gibi bir o kadar da gerekli ve yararlı ama. o yüzden yapabildiğin kadar yapmaya çalış. metronom kullan, ritmi kaçırma, yavaş başla ve kendini kandırma. gerisi gelir.[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected] Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!"
Öne çıkan mesajlar