Private Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Merhaba, Bu seneki öss den 288 yaptım.Geçen seneki puanlara baktığımda olabilecek yerler ODTÜ endüstri ve ODTÜ makine gibi gözüküyor. Şimdi bu iki bölüm arasında bir karar versek nereyi yazarız? İkisininde yaptığı şeyler, dersleri vb biraz bilgi alabilir miyim? Ayrıca bu sene bu puanla ODTÜ'nün daha yüksek bir yerine girebilir miyim? Yardımlarınız için teşekkür ederim.[signature][hline]"Success comes in cans ... not in can'ts" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Larva Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 said: Larva, 21 Haziran 2005 20:35 tarihinde demiş ki: odtü makinayla ilgili bi geyik var onlarda da geçerlimi bilmiyorum odtü makinede 4 erkeğe bi erkek düşüyomuş valla ben bunu biliyorum tercihinde etkili olcaktır muhakkak:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Private Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 said: Larva, 21 Haziran 2005 22:11 tarihinde demiş ki: said: Larva, 21 Haziran 2005 20:35 tarihinde demiş ki: odtü makinayla ilgili bi geyik var onlarda da geçerlimi bilmiyorum odtü makinede 4 erkeğe bi erkek düşüyomuş valla ben bunu biliyorum tercihinde etkili olcaktır muhakkak:) ahah :) aslen endüstri istiyorum da umarım tutar ya[signature][hline]"Success comes in cans ... not in can'ts" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 daha dur bırak tatilini yap alla alla ya inekliğinde bi sınırı olmalı bi yere kdr dimi?[signature][hline]Düşündüğünü hemen yap; yoksa karar vermek zorunda kalırsın!... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 puanının gelmesini bekle, puanlar oynayabilir ve hiç ummadığın yerleri tercih edebilirsin. belli olmaz...[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grimwolf Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Odtü makinedekiler karda çıplak yuvarlanır, yurdun çatısına çıkıp balık tutmaya çalışır, kafaya tencere geçirip kampüste turlar :P Alakasız oldu ama bilin bunları da eheh[signature][hline]Barbar Conan:Barbarizm, insanlığın doğal durumudur, medeniyetse doğal dışı. Bu, geçici bir durumdur ve barbarizm, önünde sonunda her zaman kazanacaktır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seperate Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 said: Grimwolf, 21 Haziran 2005 22:48 tarihinde demiş ki: Odtü makinedekiler karda çıplak yuvarlanır, yurdun çatısına çıkıp balık tutmaya çalışır, kafaya tencere geçirip kampüste turlar :P Alakasız oldu ama bilin bunları da eheh ahahahaha harika :D[signature][hline]Düşündüğünü hemen yap; yoksa karar vermek zorunda kalırsın!... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Önemli: Tercihleri kesinlikle puana göre yapmayın yüzdelik dilimi baz alın Boldlarla ÖSS sorusu gibi durdu valla[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mdma Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 odtude muhendisliğin her bolumu zordur. makina endustri farketmez[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis, ut per vias aeris - vaga fertur avis... Quidquit Venus imperat - labor est suavis, quae nunquam in cordibus - habitat ignavis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 said: dasaaa, 21 Haziran 2005 22:56 tarihinde demiş ki: Önemli: Tercihleri kesinlikle puana göre yapmayın yüzdelik dilimi baz alın Boldlarla ÖSS sorusu gibi durdu valla Önemli: Tercihleri kesinlikle puana göre yapmayın. Once ne olmak istediginize karar verin. Ondan sonra seciminizi yapin. end. sectikten sonra, ben bi b.k olamadim neden makina secmedimki dediginizde "istedigim meslegi sectim, ben end. muh. olmak istiyodum. sebeplerim bunlar bunlardi. haa tekrar gozden gecirelim; tamam o zaman ben yolumda devam edeyim" diye cevap verebilirsiniz vicdaniniza. Yoksa "kahrolsun oss sistemi" demekten oteye gidemezsiniz.[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 ödtüye girmeyin tanıdığım şahsiyetler ya ödtüye girene kadar yada ödtüden mezun olana kadar kafayı yiyorlar :) ödtü mezunu olan normal bir insan göremedim hala...[signature][hline]S.E.N.K.O.: Sucuk Ekmek Ne Kadar Oldu bu mesaj bitmiştir lüften sıradaki mesaja geçiniz.Ayrıca bu msj okunduktan 10 yıl sonra kendini doğal şekillerde toprağa dönüştürüp imha edecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eisberg Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 kardeşim istanbul'daysan hiç kasma oyle ankara falan...oku paşa paşa itü de..aslanlar gibi[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 odtünün türkiyedeki en iyi teknik üniversite olduğu bir gerçek, sadece ismi yok verdiği eğitimle de en iyi olduğunu kanıtlıyor zaten. eğer teknik bir mühendislik istiyosan odtü en doğru tercih olur. ama endüstri müh. gibi bir alan seçeceksen boğaziçi daha mantıklı bir tercih , çünkü insanların kafalarında yarattığı imajda boğaziçi türkiyenin en iyi üniversitesi önyargısı bulunur ve bu önyargı iş görüşmelerinde çok işine yarar. edit: boğaziçi end. ile odtü arasında 4 puanlık fark var, eğer puanlar düşerse oraya girme şansın olabilir, o yüzden boğaziçi ile yazdım. [signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum" [Bu mesaj helena tarafından 22 Haziran 2005 11:37 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 Tatilini yap yan gel yat! Pc başından kalkma!..vs.vs Sonra puanlar tercihler gelsin. Yaz gitmek istediğin yeri... Hade kolay gele.[signature][hline]BabacumMostors, 03 Ocak 2005 19:31 tarihinde demiş ki: paticik'in bana girmesindense, benim paticike girmemi tercih ederim -Robert Mostors Razu, 24 Mayıs 2005 20:33 tarihinde demiş ki: Resmin en sağındaki yapı bakıldıgında penise benziyor.Değiştirilmeli. BabacumMostors, 30 Mayıs 2005 12:37 tarihinde demiş ki: neden iki yeşil daire denildiğinde aklıma yeşile boyanmış memeler geldi? alla alla bahar -vurdu galiba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grimwolf Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 said: helena, 22 Haziran 2005 11:34 tarihinde demiş ki: çünkü insanların kafalarında yarattığı imajda boğaziçi türkiyenin en iyi üniversitesi önyargısı bulunur Zaten öyle ;-)[signature][hline]Barbar Conan:Barbarizm, insanlığın doğal durumudur, medeniyetse doğal dışı. Bu, geçici bir durumdur ve barbarizm, önünde sonunda her zaman kazanacaktır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 ben açıkçası teknik bölümlerde odtünün boğaziçinden daha iyi bir üniversite olduğunu düşünüyorum, boğaziçinin en güçlü olduğu alanlar yabancı dil ve sosyal alanlar ama dediğim gibi, iş görüşmelerinde boğaziçinin (önyargılı) imajı baya işe yarıyor =)[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 tercih yapmadan evvel o işle ilgili bilgileri uzmanından al o işi yapan tanıdık birilerini bul konuş unide neler görmüşler nasıl mış dersler neler yapmışlar iş yerinde ne gibi görvleri var memnunlar mı işin sana hita peden noktalarını bul çıkar puanın tamaını kullanıcam diye tercih yapma sen bölümünü iyi belirle ondan sonra da sana en uygun universiteleri sırala endüstri daha yüzeysel işler makina nın bir yan kolu olarak açılmıştır aslında o bölüm ama daha işletmeye yönelik oldugundan fabrikalarda ve firmalarda endüstri mühendisleri cok daha kolay iş buluyor bu dönemde nede olsa teknik aksam vb yurt dısında yapılıyor mesela mercedes makina mühendisi degil endüstri mühendislerini işe alıyor ( daha çok)[signature][hline]G3NK DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411 zitem illede zitem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nitromagus Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Bence de puanının gelmesini beklemen daha mantıklı çünkü kafandaki puanla gelen puan arasında fark olabiliyor, yanlış kodlamış oluyorsun falan benim bir zamanlar yapmış olduğum gibi. Nedense ben endüstri mühendisliğine bir türlü güvenemiyorum, bir yan mühendislik olduğu için ve bir anda moda olduğundan ötürü. Şunları da duymuştum Türkiye genelde orta ve küçük işletmelerin hakim olduğu bir ülke olduğu için endüstri mühendisi lüks kaçıyor patronlar aldıkları makina mühendisi gibi elemanlardan endüstricinin işini de bekliyorlar veya makina + işletme masterı yaparsan endüstricinin işini görürsün gibi. Bunlar iddialı açıklamalar doğruluğu tartışılır ve bu meslekle ilgili sağlam bilgim yok açıkcası. Bir de şunu söylemek istiyorum. Garip bir şekilde insanların kafasında boğaziçi üniversitesi sosyal bölümlerde daha iyi, mühendisliklerde odtüye veya diğer teknik üniversitelere nazaran kötü eğitim verdiği yargısı oluşmuş. Bu yargı neye dayanıyor, bunu düşünen insanlar odtüde mi okuyorlar veya boğaziçi ve odtü ile ilgili çok bilgi sahibi midirler? Ben kesinlikle merak ettiğim için soruyorum bu yargı doğru mudur? Tartışma ortamı yaratmak değil amacım.[signature][hline]I'm rubber, you're glue. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 henüz lise öğrencisi olduğum için boğaziçi ya da odtü öğrencisi olma gibi bir şansım yok, ama çevremde bu üniversitelerden mezun ya da okuyan bir çok tanıdığım var, bu onların bana anlattıkları ve kendi gözlemlerimden çıkardığım bir sonuç. odtünün teknik konularda daha iyi olmasının nedenlerinde biri de-en önemlisi- bence araştırmaya ciddi ciddi kaynak ayrılması, özellikle müh. bölümlerinde. mesela genetik müh. bölümünde avrupa birliğinin desteklediği projelere katılan arkadaşlar vardı. bu sadece bir örnek ve odtünün teknik açılardan daha iyi olduğu benim kendi görüşüm. ama zaten bence diye belirtmiştim mesajımda. =)[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nitromagus Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 tamam ben de zaten bu fikirde bi insanın neden böyle düşündüğünü merak etmiştim, iyi oldu=)[signature][hline]I'm rubber, you're glue. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 ah pek bir hoş oldu böyle smileylerin havada uçuştuğu kibar bir ortamda tartışmak =P[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nitromagus Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 eh tabi kiminle tartışıyosun=P[signature][hline]I'm rubber, you're glue. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narstil Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 valla anakarada oturuyosan odtüye git sehir değiştirmek istemiyosan ama bence bogazicine falan git cok daha iyi daha rahat okursunbence bu arada genelde makina müh daha zordur[signature][hline]:))) !!! ........................ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Private Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2005 Ankarada oturuyorum, ODTÜ 5 dk bizim evden yürüyerek. (10 da olaiblir hiç yürümedim :))[signature][hline]"Success comes in cans ... not in can'ts" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar