Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Formula 1'de skandal resmen (şuan CNN TURK)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bencede Ferrari'nin hiçbir suçu yok. Tekerlek değişmemesi olayı kötü ama Michelin yapamıyorsa bu onların sorunu.[signature][hline]LathspeLL (a.k.a seth)
Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor
Mesaj tarihi:
tamamen michelin in ahmakligi

simdi bridgestone milyonlarca dolar harcami gunlerce test yapmis? ve saglam lastigi yaratmis.

ve biri cikip diyorki yok kardesim banane ben yapamadim o zaman sende kotules

olay budur

michelini kovmalari gerekir[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Mesaj tarihi:
Ben Michelin ile yarısan takımların yerinde olsam Michelin'a dava acarım. ne bu kardesim?

Ayrıca yarısmayan 7 takımada kınama veririm.FIA yerinde olsam.
Kardesim tamam can guvenligin yok ordaki seyirciyi neden dusunmuyorsun?Michelin demis lastik basınclarını artırın egimli viraja uygun acıyla girin...
ne bu yarıstan cekilmek? olmedende yarısılır bu sekilde.ayıp deilmi binlerce seyirciyi orda artisnik yapmak ugruna bu hale dusurmek?
artı bridgestone ile yarısan takımları zan altında bırakmakta cabası.. seyirciler yarısan takımları protesto ediyor olup biteni bilmeden..
bu 7 takıma ceza verilmeli.
Bu 7 takımda Michelin a tazminat davası acmalı ve sozlesmelerini iptal etmelidir.

Bu kadar rezillik olmaz.sen kim köpeksin yarısa cıkmıyorsun? yavas git kardesim patlatma lastigini.. 14 araba aranızda yarısın diger 6 araba ilk 6 sırayı alsın sen 7. 8. lik icin yarıs.aptallıgın daniskası.. sen neyi protesto ediyorsunda yarısa cıkmıyorsun? senin takımının anlastıgı lastik sirketi degilmi bu? protestonu lastikcine yaparsın.kurallar belli prosedur belli.yok yeni lastiklermis yok sikan koymakmıs.bir suru gerizekalı ikinci sınıf takım toplanırsa oraya boyle olur...
lame herifler..[signature][hline]Akvaryum Tutorial
Imagine your life without me...+Miserable huh?.
Mesaj tarihi:
valla olan K.Raikkonen ve McLaren e oldu Schumacher hemen Raikkonen in altına yerleşti Ferrari de McLaren in altına yerleşti .(bu arada Trulli ye de acıdım adam 3.kez pole pozisyonunu almış ama yarışmııyo...)bir diğer ilginç nokta da Minardi belki de kariyeri boyunca ilk puanlarını aldı yine de onlar da bu durumu protesto ettiler..!!!????[signature][hline]My might cannot be matched....
Crypt Lord-Warcraft
Mesaj tarihi:
Çok tatsız bir olay. Bence burdaki tek sorumlu Michelin. Pilotları suçlamıyorum açıkcası. Bir kişinin bile geçireceği kötü bir kaza 14 kişinin yarışmamasından daha önemli. Bende pilot olsam bende çıkmak istemem. Seyircilerin durum ise çok daha vahim. İnş. bir daha böyle problemler yaşanmaz.
Mesaj tarihi:
ya bu olay öyle bi lanse edildi ki sanki michelin lastiklilerin hiç bi şansı yok piste çıkan ölücek, bridgestone da sırf bu piste uygun lastik yaptı getirdi..

o kadar güven diye inleyen Michelin 2 tip lastik getirme hakkını güvenli yerine performanslı lastikten yana kullandı, sanki indianapolis pisti yeni açıldı.. kaç yıllık pist, virajlarını bilmiyomusunuz? Adamlar bile bile lades dediler, risk aldılar, risk geri tepince de sızlanmaya başladılar..
Fia bu adamların önüne mantıklı 3 seçenek koydu;
1- 3. lastiği getirin ceza verin
2- virajlara tam gaz girmeyin, daha güvenli kullanın
3- 10 turda bir lastik değiştirin..
ama artislik yapıp hiç birini kabul etmediler.. şikan koyulsun diye tutturdular
bütün sene sana avantaj sağlayan lastiğe bridgestone kullanan adamlar bi kez bi laf etti mi? hemen ilk dezavantajında çamura yattın. Başladın ferrari'ye çamur atmaya, şikan olayını Fia kabul etmedi zaten baştan böyle bişey düşünülemez dediler, ferrari kabul etse koyucaklardı sanki..

O zaman herkesin dezavantajını ortadan kaldıralım, herkesin momentini eşit ayarlayalım, benzin hava karışımını ayarlayamayan çamura yatsın diğerlerinin ki de bozulsun, herkesin ayrodinamiğini de aynı yapsınlar.. hayat bayram olsun. Bu sporun ruhunda rekabet yatıyo, ama öldürdüler..

Ferrari'nin de bi suçu yok bence, shumi'yi oldum olası sevmiyorum ama saygı duyuyorum.. adam neden yarıştan çekilsin ki? aynı olayı bridgestone takımları yapsaydı işte bak yine schumi çamur yaptı diye yerden yere vurulcaktı

neyse ya sevmiyorum bu f1'i.. çok bokluk dönüyo.
Neyse bernie'nin kuyusu iyi kazıldı, yıllardır amerika'ya çalışıyodu amerika'da f1 bu olaydan sonra ölmeden mezara girdi. Yazık oldu ama bu herif ölmeden f1 adam olmaz[signature][hline]alp g
Mesaj tarihi:
Bu sene formula1 in içine iyice edildi. Ne güzel Pit e girdiklerinde lastik değiştirirken daha zevkli geçiyordu.[signature][hline]Deniz, Yıldızlar, Yakamoz ve bir kupa nescafe...
Mesaj tarihi:
said:
GeeM, 20 Haziran 2005 12:42 tarihinde demiş ki:
ya bu olay öyle bi lanse edildi ki sanki michelin lastiklilerin hiç bi şansı yok piste çıkan ölücek, bridgestone da sırf bu piste uygun lastik yaptı getirdi..

o kadar güven diye inleyen Michelin 2 tip lastik getirme hakkını güvenli yerine performanslı lastikten yana kullandı, sanki indianapolis pisti yeni açıldı.. kaç yıllık pist, virajlarını bilmiyomusunuz? Adamlar bile bile lades dediler, risk aldılar, risk geri tepince de sızlanmaya başladılar..
Fia bu adamların önüne mantıklı 3 seçenek koydu;
1- 3. lastiği getirin ceza verin
2- virajlara tam gaz girmeyin, daha güvenli kullanın
3- 10 turda bir lastik değiştirin..
ama artislik yapıp hiç birini kabul etmediler.. şikan koyulsun diye tutturdular
bütün sene sana avantaj sağlayan lastiğe bridgestone kullanan adamlar bi kez bi laf etti mi? hemen ilk dezavantajında çamura yattın. Başladın ferrari'ye çamur atmaya, şikan olayını Fia kabul etmedi zaten baştan böyle bişey düşünülemez dediler, ferrari kabul etse koyucaklardı sanki..

O zaman herkesin dezavantajını ortadan kaldıralım, herkesin momentini eşit ayarlayalım, benzin hava karışımını ayarlayamayan çamura yatsın diğerlerinin ki de bozulsun, herkesin ayrodinamiğini de aynı yapsınlar.. hayat bayram olsun. Bu sporun ruhunda rekabet yatıyo, ama öldürdüler..

Ferrari'nin de bi suçu yok bence, shumi'yi oldum olası sevmiyorum ama saygı duyuyorum.. adam neden yarıştan çekilsin ki? aynı olayı bridgestone takımları yapsaydı işte bak yine schumi çamur yaptı diye yerden yere vurulcaktı

neyse ya sevmiyorum bu f1'i.. çok bokluk dönüyo.
Neyse bernie'nin kuyusu iyi kazıldı, yıllardır amerika'ya çalışıyodu amerika'da f1 bu olaydan sonra ölmeden mezara girdi. Yazık oldu ama bu herif ölmeden f1 adam olmaz

Fia nın yaptığı toplantıda 9 takım şikan ı kabul etti, fakat ferrari kabul etmedi. Ferraride kabul etseydi şikan yapılacaktı...[signature][hline]========Kadıköy Anadolu Terriorty=========
Mesaj tarihi:
Hayır chicane'ı FIA'da kabul etmedi. Ferrari neden etsinki ayrıca. Ferrari'nin lastik avantajını direk kaybetmesi bu. Yani ferrari'nin sorunu deil.

Yarışmayan pilotları deil de yarışıp hayatları boyunca 5 dk den fazla görünemeyen pilotları düşündüm. Sponsorlardan ek para almaları lazm. Düşünsenize jordan herhalde 10 yıl gözüktüğünden daha fazla gözüktü ekranda.[signature][hline]This Cat Scratches Free.
  • Yeni Oluştur...