Tarist Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2005 Arkadaşlar yeni bi sistem toplamayi düşünüyorum.Para açısından bi sıkıntım yok gibi.Oyun ve çizim amaçlı olacak makine.Ekran kartından mouse'una kadar parça önerirseniz sevinirim.Bi de nedenleriyle yazarsanız daha hoş olur. Bu arada AMD anakart ve işlemci daha iyi olur sanırsam,parçaları öne göre yazarsanız iyi olur. Baya iyi olsun istiyorum =][signature][hline]Still Goin' Wild ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2005 PCI x16 anakartlar çıktı mutlaka ondan al. hatta 2x SLI özellikli bir ana kart al 2 tane GeForce 6800 Ultra PCI Express 512MB DDR3 al, SLI ile Dual şeklinde bağla. Unreal 3 gelse oynarsın süper bir hede. O kadar para veremem diyorsan (çok pahalı oluyor tabii) GeForce 6600 PCI Express 128MB al o da iyidir. RAM olarak muhakkak 1 GB RAM al. hatta biraz geleceği düşünmek istiyorsan 2 GB da alabilirsin ama şu an için 1 GB oldukça yeterli olacaktır. Kingston iyidir, hatta Dual DDR RAM olsun. Hard-Disk o artık senin kendi isteğin. 120 GB bana zar zor yetiyor, bir de gittim 200gb external harddisk aldım. Maxtor öneririm çok iyi. Ama bulmak zor, heryerde Samsung satıyorlar. Serial ATA tercih et muhakkak. 7200 rpm olsa bile Serial ATA farkediyor. Bir DVD-Writer bi de CD-Writer almanı öneririm. Samsung Dual 16x DVD-Writer ve LG 52x 32x 52x CD-Writer iyidir güzeldir. Klavye olarak kafana uygun hangisiyse al. Ama ben Microsoft Standart klavye öneririm tabii bulabilirsen. Internet Value diye mi ne geçiyordu. Beyaz birşey, standart klavye düzeni kullanıyor. Birkaç özel tuşu var ama rahatsız edecek yerlerde değil, bir de hafif ergonomik yapısı var. Mesela çoğu klavyede artık tuşların yerini değişik, karman çorman birşeyler yapıyorlar. ok tuşlarını ctrl yanına sıkıştırıyorlar, insert delete tuşlarını felan başka yere atıyorlar. araya turbo, function, gibi aptal tuşları sıkıştırıyorlar. ama bahsettiğim klavye eski kullandığım klasik klavye setlerine çok benzediğinden hiç zorluk yaşamamıştım. Mouse'a gelirsek, oyun için yüksek hassasiyetli mouselar çıkmış felan fistan. Ama kablolu ve toplu mouselar bana eziyet gibi geliyor, yüksek hassasiyetten çok kabloların dolanması benim için çile gibiydi. Microsoft Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 kullanıyorum çok memnunum. Monitör alcaksan 19 inç CRT monitör öneririm. internette ve oyun oynarken büyük kolaylık sağlıyor. LG mesela, 995 FT iyidir. Ses Kartı olarak Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS 7.1 al. Oyun zevki için iyi bir de hoparlör bak. Creative 5.1'ler iyidir, 7.1'lere göre çok ucuz kalıyorlar. Eax 3 kullanılıyor mesela oyunlarda, çok farkediyor. işlemci olarak Intel HT 3 GHz şu an için oldukça yeterli. Ama 6 ay sonrayı düşünüyorsan 3.5 Ghz'lik işlemcilere bakabilirsin. Kabaca fikirlerimi yazayım dedim.[signature][hline]Beş Hececiler [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 31 Mayıs 2005 02:53 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 oyun konusunda son cikanlardan blizzard bana yeter, gerisini daha sonra oynasak da olur diyebiliosan .. performans. ATI Radeon 9650 veya NVIDIA GeForce 6800 Ultra DDL dan birini alabiliosun yanina. daha fazla bilgi icin: click Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarist Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Mac düşünmüyorum abi ya.. AMD 64 bit mi almalı anakartı,işlemciyi? Daha öyle bi işletim sistemi yokmuş,gereksiz gibi;ama ilerde çıkartılar heralde eh. Bir de Bone,SLIx2 sakat değil mi ya.Kullanıyo musun sen ?[signature][hline]Still Goin' Wild ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dralnu Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 amd 64 bit in olayi zaten 64 bit olmasi degil, ondan once de vardi x tane; getirdigi yenilik x86 islemcilerde (pentium, athlon vs) 32 bit native olan (32 bit uygulamalari rahat rahat, hic aslinda 64bit gibi diilmis gibi calistiran) 64 bit islemciler olmasi (masaustu sistemler icin). o yuzden bence fiyat sorunu yoksa fazla dusunme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ReDDoG Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 slı ın sorun çıkarıcaını samam ben bone söledii ii ama işlemciye katılmıorum intel3.0ht yerine biraz daha bekliyip amd Athlon 64 X2 al darim garanti[signature][hline]Çarşı Alayına karşı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Nforce4 ultra veya sli bir anakart öneririm, marka olarak dfi , epox veya msi. Abit eskisi kadar iyi değil ama aldığına pişman etmez. Asus sorunlu bu yongasetinde , almayın. bence sli gereksiz, fiyat/perf olarak aslında iyi de değil çünkü işemciye çok yükleniliyor ama sen bilirsin. İşlemci için Venice çekirdekli athlon64ler geldi, onlardan bulmaya dikkat et. Bu işemci gözle görülür olmasa da winchester'dan hızlı, ve DDR kontrolcüsü daha yeni ve iyi. Overclock yaparım dersen (ki dersen kesinlikle dfi anakart al) Venice yüksek frekanslara daha rahat çıkacaktır. A-data Vitesta nın DDR500 hızındaki RAMleri 120$ civarı 512mb için. 300 küsür dolar verip corsair ya da ocz alma. 250mhz gibi FSBlere overclok yapmasan bile, 400mhz hızında 2-2-2-5-1t gecikmelerini yakalayabilirsin. 2 tane yeter. Ama maden para sınırsız kap 4 tane. geforce 6800GT bence yeter. Sonra değiştirirsin, Çünkü daha pahalısı çok fazla performans artışı getirmeyecek. MArka olarak msi, leadtek, asus kafana göre takıl yani. Harddisk olayına gelince, aynı dönüş hızı ve aynı önbellek miktarında harddiscler arasında pek performans farkı olmaz. Ben olsam sessiz olanı alırdım. 2 adet aynı SATA sürücüden alıp RAID stripping ile iki kat performans yakalayabilirsin, fakat unutma bu durumda tek bir hardisc bozulsa bile bütün verilerin uçar. nForce4 ultra/sli yonga seti ncq destekliyor. Alacağın harddiscte de ncq olursa biraz daha performanslı olur. DVD-wr 'in yanında bir de cd-wr al. C ler için DVD-WR sürücünü kullanmazsan, ömrünü uzatmış olursun. DVD-WR kullanmadımama NEC genelde tavsiye edilen. Eğer üst düzey hoparlör kullanmayacaksan ses kartı gereksiz, on-board yeter derim ben. Hoparlör konusunda ise benden daha iyi bilenler yardımcı olsun. SAkın ama sakın bu kadar bileşeni 5$lık ne üdüğü belirsiz bir güç kaynağına teslim etme. Tagan 480W iyi bir seçim. İYi havalandırması olan kaliteli bir kasa tercih et. Sistemi voltraj düşmelerine karşı korumak için bir adet UPS tevsiye ederim. Yazması bile eğlenceli, bir de alışverişe gitsem zevkten ölücem demek. :D[signature][hline]A.K.T.I.F: Android Keen on Terran Infiltration and Fighting T.A.B.L.E.T: Transforming Artificial Being Limited to Exploration and Troubleshooting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 SLIx2'nin nesi sakat olcak ki? ben kullanmıyorum valla anakartım bile AGP 8x kullanıyor hala. SLI x2 sakat değil ama çok pahalı. bir kere tek bir kartı alsan bile fiyatı 600-800 dolar 6800 ultra yani boru değil. hele bir de bunun iki tanesini alcaksın 1400 dolar felan. 2x SLI anakartlar da çok ucuz değil, 150-200 dolar da o desek, bir dual ekran kartı almak için minimum 1500 ödüycez. ancak performans testlerinde %90lara kadar varabilen sonuçlar görüyoruz. Doom 3, 3DMark gibi testlerde hiç de azımsanmıyacak performans artışları var.[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 said: Bonecrusher, 31 Mayıs 2005 21:53 tarihinde demiş ki: ... ben kullanmıyorum valla anakartım bile AGP 8x kullanıyor hala. bu cümleyle ezilmiş hissettim ya kendimi. yetişemiyorum ben bu teknolojiye. 8x sux olmus haberimiz yok =([signature][hline]youth only zone! Akvaryum Tutorial I was so sentimental when you left, I even cried. paramı kazanmak istion? al buraya üye ol sonra özelden gel sor nedir ne değildir anlatiyim>>PARA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 said: Bonecrusher, 31 Mayıs 2005 21:53 tarihinde demiş ki: SLIx2'nin nesi sakat olcak ki? ben kullanmıyorum valla anakartım bile AGP 8x kullanıyor hala. SLI x2 sakat değil ama çok pahalı. bir kere tek bir kartı alsan bile fiyatı 600-800 dolar 6800 ultra yani boru değil. hele bir de bunun iki tanesini alcaksın 1400 dolar felan. 2x SLI anakartlar da çok ucuz değil, 150-200 dolar da o desek, bir dual ekran kartı almak için minimum 1500 ödüycez. ancak performans testlerinde %90lara kadar varabilen sonuçlar görüyoruz. Doom 3, 3DMark gibi testlerde hiç de azımsanmıyacak performans artışları var. Çok yüksek çözünürlü ve fsaa / af ile %90 lara çıkıyor o performans. Ama sen ileride oyunlar artık okadar rahat çalışmamaya başladığında çözünürlüğü / fsaa'yı kıstığnda bu bu sefer kare sayısı ile birlikte işlemciye binen yük artacak ve ekran kartlarının gücü yetse bile işlemcinin oyunu sınırladığı görülecek. Şöyle anlatayım. Bildiğin gibi SLI'da hesaplanacak kare, duruma göre yüzde 50-50 ila 60-40 şeklinde ekran kartları arasında paylaştırılır. Tabi bu işlem her karede yapılıyor. Haliyle bunu yapmakta işemcinin işi. Ama sen ilerde görüntü kalitesinden ödün vermeye başlayıp, ekran kartına yürü ya kartım dediğinde artan kare sayısına an gelecek işlemcin dur diyecek. Uzun lafın kısası SLI hesapları işemciye bayağı ek yük bindiriyo ki benim gördüğüm bir testte Athlon64 4000+ kullanılmıştı çok iyi hatırlıyorum ve sli sistem tek ekran kartlı sistemden DAHA YAVAŞTI! 1400$ ekran kartına vermektense 350$a 6800gt alıp , 2 sene sonra jkalan 1000$ ı upgrade harcamak daha mantıklı değil mi? Zaten ha 60fps ile oynamışız ha 100, ne fark var. İleriyi düşünerek ben bu tavsiye de bulundum. Ve hala arkasındayım.[signature][hline]A.K.T.I.F: Android Keen on Terran Infiltration and Fighting T.A.B.L.E.T: Transforming Artificial Being Limited to Exploration and Troubleshooting [Bu mesaj aktiftablet tarafından 31 Mayıs 2005 22:13 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj aktiftablet tarafından 31 Mayıs 2005 22:14 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj aktiftablet tarafından 31 Mayıs 2005 22:15 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarist Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Pcgold'tan alıcam büyük olasılıkla.Şu sistemi almayı düşünüyorum. Anakart:EPOX AMD 9NPA ULTRA NFORCE4 DUAL 400DDR SATA 177$ İşlemci:AMD ATHLON 64 3400 BOX 512KB 267$ Ekran Kartı: 256 MB ASUS N6600 TD 8X DVITVout 175$ Ram: 1GB TWINMOS DDR2 533MHZ PC4300DIMM (2 tane olacak) 156x2 $ HDD:300 GB SEAGATE 7200 SATA NCQ 215 $ DVD/RW: SAMSUNG TS~H552U DUAL 16X OEM DVD~RW SIYAH 71$ CdWriter:52X32X52 ASUS BOX SIYAH 28$ Ses Kartı : CREATIVE SOUND BLASTER LIVE 5.1 64BIT 30$ Kasa:FEEL HURCANE 460WATT 4 FANLI SIYAH USB 80$ Klavye+Mouse:MICROSOFT OPTICAL SIYAH KLAVYEMOUSE 29$ Hoparlör:CREATIVE INSPIRE S560 SIYAH 5.1 58$ UPS: 600 VA OLIVETTI BLACK 32$ Monitor:19 PHILIPS 109E XSD 177$ Toplam:1651$ Kullanıpta memnun olmadığınız parça var mı? veya şunu alma bunu al diyeceğiniz? ps:yardım edenlere çok teşekkürler.[signature][hline]Still Goin' Wild ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 16x neden almıyorsun?[signature][hline]youth only zone! Akvaryum Tutorial I was so sentimental when you left, I even cried. paramı kazanmak istion? al buraya üye ol sonra özelden gel sor nedir ne değildir anlatiyim>>PARA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarist Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 edit:Hm varmış,biri önermişti bu anakartı ondan yazdım.Yok öbürü daha iyi diyosanız araştırıyım yeniden =] Bu daha pahalı 16xlerden.[signature][hline]Still Goin' Wild ! [Bu mesaj Tarist_Windveil tarafından 01 Haziran 2005 01:08 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 PCI 16x ile AGP 8x uyumsuzluğu yaşanmasın?[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarist Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Neyse anakart 16x degil simdilik,eger onu da oyle yaparsam ekran kartini farkli yaparım.[signature][hline]Still Goin' Wild ! [Bu mesaj Tarist_Windveil tarafından 01 Haziran 2005 01:58 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 O anakart DDR ram kullanyor, DDR2 değil. RAM tavsiyesinde bulundum zaten. İkincisi AGP değil PCIecpress ekran kartı alman lazım. Eğer orta seviye bir kart alacaksan 256mb boş yere para vermek olur. ya 128mb al, yada 256 mb üst seviye bir kart. Tavsiyem msi 6600gt 128mb[signature][hline]A.K.T.I.F: Android Keen on Terran Infiltration and Fighting T.A.B.L.E.T: Transforming Artificial Being Limited to Exploration and Troubleshooting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarist Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Hoca tamam da ddr2 destekleyen amd anakartı bulamadım,pcgold un sitede.[signature][hline]Still Goin' Wild ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarist Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Oh sonunda toparladik aktiftablet ile.Valla o olmasa gidip pci li anakarta agp li ekran karti alacaktim.O kadar bilgisizim yani bu konularda itiraf edeyim..Kaç saat bıdı bıdımı dinledi valla süper bi adammış =] Çok yardım etti sağolsun. Eksen'den almaya karar verdim. Anakart: Epox AMD MAINBOARD (64 BIT)- NForce4, PCIex16, DualD400, 8XSes, Lan, RAID, S.ATA, 1394 (S.939 173$ Islemci: AMD CPU Athlon 64 (2000MHz, 512 KB, S.939) Retail Box 220$ (0.09 micron olsun winchester) Ekran Karti: 128 MB PCIEx16- Tv- Dvi OUT- (128 Bit)- PX6600GT (Boxed) 203 $ Hdd: HDD-SEAGATE 250 GB NCQ, 7200 RPM, 8MB(SERIAL ATA)-ST3250823AS 144$ Ram: 1 GB DDR-400 MHz-PC 3200 - CL 2.5 - (512MB x 2 DUAL) (2 tane olacak ) 103x2 $ Monitor:19 CRT SAMSUNG 997DF, 0.20 Dpi-1920x1440/64Hz 214$ Ses Kartı : AUDIGY-II ZS SOUND CREATIVE SB AUDIGY2 ZS (7+1), Internal, 2 adet DVD Oyun Hediye, (Boxed) 100$ Floppy: 1.44 MB FLOPPY DRIVE - (Siyah) 8$ Kasa: aopen KASA (400W, 2USB 2.0, 2xFan)- Siyah&Metalik 145$ Mouse +Klavye: A4 TECH Kit AntiRSI, (Q M.Media+Optic NB30-Mouse ), PS/2, (Gümüs&Siyah) 25$ Dvd Writer: DVD RW-SAMSUNG 16X-TS-H552U/BEWL, Dual Double layer (8.5GB) (+/-) Internal 71$ Tv Kartı: TV KARTI- E-TV (PHILIPS) FM RADIO, U.Kumanda (Tunersiz yeni model) 33$ Tam cd-writer ve hoparlöre de bakıyordum ki site göçtü hehe. Tv kartı,Dvd RW ı ben ekledim,bunlarla birlikte önerdiğiniz hoparlör ve cd writer var mı ?[signature][hline]Still Goin' Wild ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 said: Tarist_Windveil, 01 Haziran 2005 03:40 tarihinde demiş ki: Valla o olmasa gidip pci li anakarta agp li ekran karti alacaktim. dedim ben sana di mi eheh. valla amd anakartlar konusunda pek bilgim yok. aslında yeni çıkan pci teknolojisi yüzünden hangi anakart pci kullanıyor hangisi kullanmıyor bilmiyorum. ne yazık ki artık o kadar takip edemez oldum. bir de bilgisayar satış firmaları, listedeki parçaların özellikleri kısmına, esas özelliklerini değil de, abuk sabuk "yorum" özelliklerini yazınca iyice kafam karışıyor. daha teknik şeyler yazsalar belki daha rahat anlıycam :-P kıyaslama felan da zor yapılıyor karışık olunca. ancak içime şüphe düştü, "bu ekran kartı 8x diyor, peki bu anakart 16x'se nasıl takıcak nasıl olcak" felan diye de, pek kesin konuşayım da demedim yanlışım vardır belki o anakartı 8x felandır falandır diye.. ekleme: klavye için AntiRSI önermem. çok saçma buluyorum onları. hele benim gibi "standart" klavye düzenine alışmışsan kullanması da zor gelir. AntiRSI tuşlar ile oyun oynamayı denedim. Ancak mesela yamuk WASD tuşları yüzünden oyunda ilerlerken çok zorlanıyordum bazen W'ye basıyım derken diğer bir tuşa basıyordum felan çok rahatsız geliyordu. İlla AntiRSI olsun demiyorsan almanı hiç tavsiye etmem. Onun dışında konfigürasyon oldukça iyi, zaten çoğu parça benim önerdiğim gibi olmuş :-P[signature][hline]Beş Hececiler [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 01 Haziran 2005 03:56 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarist Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Abi ''mallıgım'' dan anlamadim =]..Israrla sordum bi de msn de ehe.Klavye öyleyse değiştirirm yamuk Wasd düşünülemez =P[signature][hline]Still Goin' Wild ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 bahsettiğim antirsi klavye şöyle bişi: tık[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berk Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 b,r kasa nasıl 145$olur anlamış değilimi nedir hikmeti hüdası? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 power supply içindedir o yüzden o fiyata olur bi de içinde power supply olmadan o fiyat eden kasalar var, ben belki alırım bi tane o zaman görürsün nasıl olduğunu hehe[signature][hline][i]Herif kaynak gözlüğüyle dolaşıyo, ona ışın kılıcı kor mu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tarist Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Senin bahsettiğin kasalar psu'suz 117$ =][signature][hline]Still Goin' Wild ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
green_martian Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 işlemciyi düşük al seneye fiyatları düşünce dual core bi amd ile upgrade edersin[signature][hline] sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar