Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bazi kart ozellikleri.


tunca

Öne çıkan mesajlar

simdi arkadaslar oyunu bilmeyen yada unutan bi cok kisi var gordugum kadariyla ben sadece ogrenmek isteyenlere kucuk bi katkida bulunmak istiyorum ve bilmeniz gereken bazi ozellikleri yazicam.

Flying

Flying adindanda anlasilacagi gibi ucan creaturelarda olur. bu creaturelar saldirdigi zaman ancak flying kartlarla bloklanabilir. ama bazi kartlardada altina yazar bu creature flying creaturelarida blocklayabilir gibi.




Forestwalk, Mountainwalk, Islandwalk, Plainswalk, Swampwalk

simdi mesela benim bi creaturem var bu creatureda forestwalk ozelligi var, bu ne demek? eger rakibimin bir forest landi varsa bu creaturei hic bi sekilde blocklayamaz. digerleride ayni sekilde islandwalkım varsa ve rakiptede bir island landi varsa block yapamaz gibi.




Trample

Trampleda bi creature blocklandigi halde eger damage artiyosa artan damagi rakibe gonderme ozelligi bi nevi ezme. ornegin benim 10/10 ve trampel ozelligi olan bi creatureim var.10/10 demek 10 atagi ve 10 da toughnessi var demektir. ben bu 10/10 creature ile saldirdim mesela rakipte ornegin 5/5 bi creature ile blockladi. trample ozelligi olmasa nolurdu ? 5/5 olan yaratik olurdu 10/10 olanda oldurmus olurdu sadece bisey olmazdi ama trample oldugu icin 5 toughnessi olan yaratigi olduruyo artı kalan 5 attackinida playera gonderebiliyo playerda 5 damage yemis oluyo. Genellikle yesil kartlarda bulunur.




Threshold

arkadaslar thresholdda graveyardinizda 7 yada daha fazla kart oldugu zaman aktive olur. threshold - +2/+2 yazar mesela bu ne demek graveyardimizda 7 den fazla kart oldugu zaman creature +2/+2 alir demek.




devami yolda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Haste

Hastede bi creaturein oyuna girdigi tur saldirabilmesini saglar genelde kirmizi kartlarda gozuken bi ozelliktir.




First Strike

first strike da cok ise yarar bi ozelliktir ilk vuran olma avantaji elde tutma gibi biseydir. first strike mesela benim creatureim 3/1 ve first strike var karsitarafin cretureda 6/3
bende first strike ozelligi oldugu icin bu creaturela kapistigim zaman 6/3 luk olan creature olur benimkinede hic bisey olmaz. normalde first strike olmasaydi ikiside ölürdü. genellikle beyaz kartlarda gozuken bi ozelliktir.




Fear

Fear(korku) ozelligine sahip kartlar sadece siyah ve artifact kartlar tarafindan blocklanabilir. genellikle siyah kartlarda gozuken bi ozelliktir.




devami gelicek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Affinity for plains, forests, swamps, mountains, islands, artifacts
simdi affinity olunca mesela elimde 6green manalik ve affinity for forests yazan bi kart var bu demektirki ben bu 6 manalik karti oyundaki forestlar kadar daha aza oynucam. yani oyunda 3 forest varsa benim bu karti oynamam icin 3 mana odemem yeterli. genelde artifactlerde gozuken bi ozelliktir.


Plains-forest-island-mountain-swampcycling
simdi bi kartin ornegin islandcycling gi oldugu zaman ben bu kart elimdeyken yanindaki mana costu odeyip graveyarda atiyorum ve librarymden bi island landi bulup elime aliyorum. yani belli bi mana odeyip elimdeki karti island ile degistirmeye yaradi. genellikle mavi kartlarda gozukur.


Cycling
Cyclingde elimdeki karti belli bi manaya discard edip(graveyarda atip) yeni bi kart cekmeye yarar.
genellikle mavi kartlarda bulunur.
[signature][hline].
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Equip
equip yeni gelen ozelliklerden biri ve sadece artifact lerde bulunur. equip ozelligi olan bir item equip costu odenerek bir creaturea ayni bi enchant creature gibi eklenir ve ustunde yazan ozelliklere sahip olmus olur creature.


Modular X
modularda artifactlerde bulunan bi ozelliktir. kartta mesela modular 3 yazar bu kartin oyuna uzerinde 3 tane +1/+1 counteriyla gelmesi demektir. ayni zamanda kart graveyarda gittigi zaman bu 3 tane +1/+1 i diger artifact creaturelara koyabilir.


neyse simdilik bu kadar yazabildim yoruldum cunku daha sonra baska faqlarda yazicam.[signature][hline].
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben zamanında epey pokemon oynamıştım küçükken o zamanlar pek magic anlamazdık ama şimdi çok ilgiliyim genede bilgim çok az şimdi bazı sorularım var:
1-3/3mesela bu 3 damage ve .... ne demek yani 2. sayı neyi ifade edio
2-Saldırı pokemon gibi herturda birmi yoksa mana ya göre değişiyormu
3-Mana cost kağıtın neresinde yazıyo.
Cevaplarsanız çok sevinirim...[signature][hline]The dream is true...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
glamdring_S, 22 Ağustos 2004 15:41 tarihinde demiş ki:
ben zamanında epey pokemon oynamıştım küçükken o zamanlar pek magic anlamazdık ama şimdi çok ilgiliyim genede bilgim çok az şimdi bazı sorularım var:
1-3/3mesela bu 3 damage ve .... ne demek yani 2. sayı neyi ifade edio
2-Saldırı pokemon gibi herturda birmi yoksa mana ya göre değişiyormu
3-Mana cost kağıtın neresinde yazıyo.
Cevaplarsanız çok sevinirim...


1-3/3 demek bi creaturein 3 attacki ve 3 toughnessi var demek toughness da can işte ama her upkeepte yani her sıra sana tekrar geldiginde fulleniyo bu toughness tekrar 3 oluyo. mesela onceki tur bu creaturea 2 damage vurdular 1 cani kaldi ama sira bana tekrar gelince 3 cani olmuş oluyo o yuzden bi turnde yok etmen gerek yaratiklari.

2-evet her turda bi kere saldirabilirsin

3-kartin sag ustunde yazar


bak mesela kartin sag ustune bu kart her renk manadan birer tane istiyo[signature][hline].
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Phasing: Phasingli creaturelar oyuna girdikten sorna iki turdun birinde phase out olurlar ve oyunda degilmis gibi sayilirlar. Bu etki upkepten upkeepe kadar surer.


Uneffected ny summuning sickness: Haste olur bu

Desert walk: diger walklar gibidir ama cok aptalcadir herkez destesine desert koyarken kullnildi sorna kullanilmadi. Desert uncommon bir arabian knights cartiydi[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

echo: oyuna girdikten sonraki turda mana costunu odemeniz gerekir.

regenerate (x): x ödersiniz regenerate olur. siyah ve yeşillerde zebildir bu.

banding: bu herifler bi araya gelip defans yapar sonra siz seçersiniz kim ne kadar damage alıyo. pis beyazlarda çok vardır. gıcığım beyazlara. evet

first strike: ilk önce bu herifler vurur. sonra vuracak hali kaldıysa rakibi vurur. güzel bişidir bu.

double strike: hayvan özelliği. önce first strike yapıyo. yetmiyo bi de normal saldırıyo şerefsiz.

amplify: elinizdeki aynı türden yaratıkları göstertir bu yaratığa elinizdekiler kadar +1/+1 verirsiniz

flanking: flankingi olmayan bi yaratık bunu blokladıı zaman -1/-1 alır. beceremezi, vuramaz bi türlü.

kicker: yaratık oyuna gelirken para ödeyip iş yaptırırsınız.

landhome: landde yaşarlar. misal islandhome yaratıının yaşayabilmesi için islandınız olmalıdır. saldırabilmesi için haliyle karşı tarafta da island olmalıdır. balinaları yaşatalım.

başka bişiler daa vardır illa ki[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki:
bababababababa ba. ahelogg ahelog hele hele helelehlelelee.


[Bu mesaj tunca tarafından 22 Ağustos 2004 23:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...