Eternalus Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 ahahaha ne yemiş lan bizi. hatırlamıyorum ben yannız bunu önceden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Drigeolf said: ...23 yaşındayken çok okumaktan beyin kanaması geçirdiği... lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 -007- said: Prof. Oktay Sinanoğlu'nun 26 yaşında ulaştığı "En Genç Profesör" unvanını 25 yaşındayken eline geçiren Nahide Camukova ilk kez star'a konuştu... BİLİMSEL çalışmalarını olumsuz etkiler endişesi yüzünden bugüne kadar bütün ısrarlara rağmen medyadan sürekli kaçan dünyanın en genç profesörü Nahide Camukova ilk kez star'a konuştu.. ÜSTÜN ZEKALI TÜRK Einstein'ı olarak bilinen Prof. Oktay Sinanoğlu'nun 26 yaşında ulaştığı ve yıllardır kimsenin kıramadığı, "Dünyanın en genç profesörü" rekorunu bundan 4 yıl önce, 25 yaşındayken eline geçiren Nahide Camukova'nın yaşam öyküsü rekorlarla dolu... Anlattıkları bir yaşam ve başarı öyküsünden çok; üstün bir zeka, hırs ve imkansıza ulaşma duygusu, hiçbir başarının tatmin etmediği bir kişilik, üretmek ve çalışmaktan yorulmayan bir beynin sarmaladığı bilim-kurgu filmine benziyor. IQ SEVİYESİ 357 ÇIKTI BABASININ görevi dolayısıyla Moskova'da doğan Nahide Camukova aslında bir Dağıstan (Kıpçak-Kumuk) Türk'ü. Doğumundan sonra gerek doktorların, gerekse ailesinin kendisindeki dikkat çekici özellikleri fark etmesi üzerine küçük Nahide'nin bebeklik yılları laboratuar ve araştırma merkezlerinde geçti. Üzerinde defalarca bilimsel araştırmalar yapılan Camukova'ya birçok kez IQ testi uygulandı. Çıkan sonuçlar Camukova'nın süper zeka olduğundan emin olan bilim adamları için bile şaşırtıcı oldu. IQ seviyesi, 7-14 ölçüm aralığındaki bir testte 14, 140-360 aralığındaki bir başka değerlendirmede ise 357 çıktı. Sonuçların açıklanmasıyla bir anda Rusya'nın gözbebeği olmuş, inanılmaz bir ilgiyle karşılaşmıştı. O, artık üstün zekalı, dahi bir çocuktu. Şimdi 29 yaşında olan Camukova şimdiki amacının Türkçe'yi hak ettiği uluslararası değeri kazandırmak olduğunu söylüyor. HER ADIMI BiR REKOR... 2 yaşında okuma-yazmayı öğrendi. 3,5 yaşında ilkokula başladı. 4 yaşında Das Kapital ve Kuran-ı Kerim'i aynı anda, Rusça ve Arap dillerinde ezberledi. 8 yaşındayken ilk ve ortaokulu bitirmişti bile. 9 yaşında felsefi konuları içeren, "Özel Düşünceler" adındaki ilk kitabını yazdı. 11 yaşında aynı anda iki liseyi birden birincilikle bitirdi. . 14 yaşındayken yine aynı anda Moskova Devlet Üniversitesi tarih bölümü ve Dağıstan Devlet Üniversitesi edebiyat bölümünü birincilikle bitirdi. 15 yaşında iki üniversitede birden doktoraya başladı. 25 yaşında hem tarih hem de edebiyat profesörü oldu. Toplam 24 kitabı yayınlandı. Rusça, Türkçe, Arapça, İngilizce, Farsça, Almanca ve Fransızca biliyor. ERSİN YILANCI, Star © [Bu mesaj -007- tarafından 16 Haziran 2005 15:44 tarihinde değiştirilmiştir] yanlız iq testinde 180 mi 190 mu ne sınır biliosun dimi? Ordan direk gidior haber. + IQ testleri geçerliligini yitireli çok oldu. + Haber starın. Direk feyk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raw power Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Drigeolf said: Sahiden ismini google'a yazıp 2 saniye bakmak çok mu zor? Böbürlenmek gibi olmasın ama 1000 metreden şarlatan olduğu anlaşılıyor. Dünyanın en zeki kadınıyım diye Türkiye'yi aldattı Türkiye’de kendini “dünyanın en zeki insanı” ve “profesör” olarak tanıtan Naida Camukova'nın yalan söylediği öne sürüldü. 199.37 IQ’luk zekası sadece Türkiye’de bilinen genç kadının mezuniyet belgeleri de yok. Üstelik, ülkesi Dağıstan’da dolandırıcılık yaptığı iddia ediliyor. Bundan birkaç yıl önce "süper zekasıyla" Türkiye'de tanınmaya başlayan ve birçok gazetede sayfa sayfa röportajları yayınlanan Rus uyruklu Nadia Camukova'nın Türk insanını aldattığı ortaya çıktı. 1 yaşındayken okumayı öğrendiği, 23 yaşındayken çok okumaktan beyin kanaması geçirdiği, fotografik hafızası sayesinde 300 sayfalık bir kitabı 1 saatte ezberleyebildiği, hafızasında 300 bin kitap bulunduğu ve "dünyanın en genç profesörü" olduğu söylenen genç kadının foyası ortaya çıktı. Dağıstan Devlet Üniversitesi ve Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde yaptığı iddia edilen çalışmalarının ardından Türkiye'ye gelen Naida Camukova, "dünyanın en zeki insanı" sıfatıyla çok sayıda konferans vermişti. GÖREVİNE SON VERİLDİ Her kesimden insanı kendisine inandıran Camukova, üstün yetenekli gençlerle birlikte proje geliştirmesi için Bahçeşehir Üniversitesi'yle 5 Şubat 2007'de sözleşme imzaladı. Ancak Camukova, üniversitedeki hiçbir derse gelmedi ve defalarca aranmasına karşılık telefonlarına cevap vermedi. Bunun üzerine yönetim Camukova'nın görevine son verdi. Camukova'nın sözleşmesinin yenilenmemesinin arkasında, derslere gelmemesinin yanı sıra akademik kariyeriyle ilgili belgelerini getirmemesi de olduğu öğrenildi. Camukova'nın profesörlük belgesi de dahil üniversite mezuniyet belgesini bile getirmediğini ve bu nedenle yaklaşık 5 bin YTL'ye 5 ay boyunca çalıştığı okulla ilişiğinin kesildiği öne sürüldü. DAĞISTAN: TANIMIYORUZ Bahçeşehir Dağıstan Devlet Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olduğunu söyleyen Camukova'ya Dağıstan Devlet Üniversitesi'nden de yalanlama geldi. Üniversite, Naida Camukova isimli bir personellerinin hiçbir zaman olmadığını ve kendisini tanımadıklarını bildirdi. DOLANDIRICILIK İDDİASI Annesinin tıp doktoru, babasının da hakim olduğunu öne süren Camukova, aynı zamanda babasının Rusya'da Putin'in en yakın danışmanlarından birisi olduğunu savunmuştu. Camukova'nın, Dağıstan'da yaşayan komşuları ise, annesinin iğneci, babasının ise bir tiyatroda bekçi olduğunu ileri sürdü. Öte yandan Camukova'nın Dağıstan'da bulunduğu sırada, Türkiye'de üniversite okumak isteyen öğrencilerin her birinden 3 bin dolar alıp bu öğrencileri ücretsiz yurtlara yerleştirdiği iddia edildi. SADECE TÜRKİYE'DE TANINIYOR Camukova'nın "dünyanın en zeki insanı” unvanını Moskova'da düzenlenen uluslararası bir toplantıda tespit edildiği öne sürülmüştü. 23 ülkeden bilim adamının katılımıyla düzenlenen toplantıda yapılan ölçümde, Camukova'nın IQ'sunun 140-200 aralığında 199.37 olarak çıktığı aktarılmıştı. Ancak bu zeka testi sonuçlarının hiçbir uluslar arası kuruluş tarafından bilinmediği ve tescillenmediği de ortaya çıktı. Camukova, verdiği bir röportajda en zeki insan olduğunu Rusya'da gizlediğini, bunun sadece Türkiye'de bilindiğini söylemişti. BUGÜN Kaynak edit: tagler Ahauhauhah Ulan bu karı bizim okulda konferans vermişti.Bir dolu para dökmüştü bizim müdür buna.Biz de saf gibi dinlemiştik.Cidden şarlatansa müdür hanımda feci patladı.:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 O değil de benim bildiğim ABD'de daha genç profesörler olabiliyor. Ayrıca Türkiye'de prof olmak biraz kolay sanki.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 dasaaa said: valla çok çalışıorsan sağlam sağılacaksın demektir türkiye'de.. etinden sütünden yararlanalım diyecekler, şimdiden söylemesi.. yok öaster doktora mı yurtdışında yapıp mümkünse orda bişeyler bulup konum ve mevki sahibi olarak döneceğim. buraya doktorasını bitirir bitirmez dönenlerin halini gördüm kemikleşmiş hocalar resmen öğrenci muamelesi yapıyor onlara. dönersem en fazla bizim okulun fizik bölümüne dönerim erken (kadro olur ve alırlarsa tabi). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Bu arada Camukova, verdiği bir röportajda en zeki insan olduğunu Rusya'da gizlediğini, bunun sadece Türkiye'de bilindiğini söylemişti. said: Ahahahaha lol yani buna inanan okul müdürleri, rektörler ve araştırma görevlileri var demek hala. Bence bu kadına konferans verdiren ve işe alan öğretim görevlilerini zorla emekli etmek lazım, fazlalıklardan kurtulmalı. edit: okul çok acımasız oldu sanırım d: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raw power Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Aynen katılıyorum.Biz o kadını 5 sene çektik,ilerki nesiller rahat etsin. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Ardeth +1 diyorum sadece. en doğrusu budur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 zuaha ilk mesajı okuyunca feyk la bu dedim sorada feyk olduğunun yazıldığnı gördüm =p das kapitali ve kuranı ezberlemek nedir ya lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 das kapitali nie ezberlesin ki zaten haha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 forgiver said: kadın feyk çıkmış, gazetelerde var ama link vermiyorum üşendim sayfalarını açmaya içim rahatladı be, ulan okuduğunu direk ezberliyorum lafı ne koymuştu vakti zamanında ama akıllıymış yani güzel işletti milleti geçen gün gördüm gazetede. kadın mı feyk, haber mi feyk, neyk, onu bilmiyorum ama, böyle "en genç profesör" olayları bana biraz patlak haber gibi gelir. ne biliyim einstein'dı, tesla'dı felan en genç profesör olamamışlar belki ama taş gibi icatlar üretmişler :P şu yazıyı okudum, kendim hak verdim kadın hakkında dediklerime Bone said: ben 4 yaşımda ateri oynardım... oynaya oynaya ingilizce konuşmaya başlamıştım. 3 farklı aksanda pörfekt, 5 farklı dilde fight diyebiliyordum. hatta insert coin, game over gibi kelimelerle insanlara hava atıyordum. pc olmasa ben 7 yaşımda ilkokulu bitirirdim siz ne diyorsunuz peheey. tembelim o yüzden sınıfta kaldım yani. 10 yaşımda ise hacker, gargamel, aynı zamanda sosyopsikolog olmuştum, 4 ciltten oluşan dev eser yazmış ve bastırmıştım. satışa çıkardığımda çok sattı, 1 kişi aldı. o da dayımmış. istanbulda olsam daha çok satardı eminim. kadından ses seda yok, zaten üniversite de yalanlamış sanırım. ama anlamadığım şey, böyle bir haber için neden bu kadar beklemiş oldukları. Innuendo said: arada bone un bende 3 yasinda atari oynayip ingilzice ogrendim demesi de super olmus. yil olmus 2008 bone hala patide hala atari oynuyor hehehe haklısın, ilerleme kaydedemişiz demek ki :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar