Diablo ile Fallout karşılaştırılamaz bence, diablo bir kere bile silahını boşa savurmadığın Hack&Slash bir oyundur. Fallout tek bir kurşun bile sıkmadan büyük bir kısmını bitirebileceğin RPG'dir.
Atmosfer olayını karşılaştırmakta yanlış bence sonuçta herkesin beklentileri başkadır. Kimisi büyü ve kılıç sever, kimi kıyamet sonrası yıkımın etkileyiciliğini sever. Dolayısıyla bu farklı kafadaki kişiler, farklı dünyaların atmosferinin içine kendilerini sokmakta zorlanabilirler.
Haa tabi eklemek isterim fallout gibi oyunların atmosferi diyaloglardaki derinliktedir genelde. Görsel olarak bir yere kadar atmosfer vardır. Diablo'nun atmosferi müziklerinde görsellerinde ve ara ara tadımlık verilen bilgilerdedir. Sonuç olarak fark var yani..