Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tank Paladin Talents

Macros

Öne çıkan mesajlar

Beyler Bir Arkadaşın Paladin Talentler konusunda yardıma ihtiyacı var genel olarak tank lık ve stun etmeye yönelecek ben sadece üstün körü biliyorum bu yuzden size danışmak istedim ... ne önerirsiniz ...

Şimdiden saolun

[Bu mesaj Macros tarafından 11 Haziran 2005 02:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
zlorwf, 11 Haziran 2005 07:13 tarihinde demiş ki:
Paladin tank olmaz, evet bu kadar basit.

olur
main tank olmaz, offtank olur o da tank bu da tank :)

neyse retri git seal of commandle bayaa baba damageler verip aggroyu üstünde tutman kolaylaşır diye düşünüyorum

[Bu mesaj neverhood2 tarafından 11 Haziran 2005 07:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

valla sunken templedan sonra ben tanklik yapabilecek paladin gormedm zaten gorememde magein dpssi 300+ (benimki 500 ayri bi hayvanim) rouge desen baska bi hayvan paladin kassa 200i gecemez dps bakimindan 3 sn surmeden ya agro rougea patlar ya mage tabi priestleri hic soylemiyorum

Tabi giderde paladin piskopat bi silah bulursa ayri soyle 300dps verebilecegi yada undead falan varsa tanklik yapabilir yoksa cok zor ben kendimden biliyorum warriorlar benden agro alamiyorlar taunt atmadan
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ismayilucanpehli, 11 Haziran 2005 09:24 tarihinde demiş ki:
arkadaşım , paladin warrior değildir , paladin tank'leyemez. paladin supporter dır.şunu bir benimseyin artık.
/böyle nicke çakayım.

tank kelimesinden ne kastettiğinize bağlı
eğer ki tanki "main tank" olarak kullanıyorsanız evet, paladin tankleymez
ama "off tank" dediğimiz bir kavram vardır, main tank dışında tanklenmesi gereken hedefi üstünde tutar, o hedefe dps yoğunlaştırılmadığı için de aggroyu üstünde tutmakta zorlanmaz

örnek:

majordomo executus dövüşünde dps hedefi olmayan flamewalker elitelerden birini bizim klas ekipmanlı palalardan biri tanklar her zaman, aggroyu kaybettimi de çakar stunını
Sosyal ağlarda paylaş

said:
neverhood2, 11 Haziran 2005 09:35 tarihinde demiş ki:
said:
arkadaşım , paladin warrior değildir , paladin tank'leyemez. paladin supporter dır.şunu bir benimseyin artık.
/böyle nicke çakayım.

ama "off tank" dediğimiz bir kavram vardır, main tank dışında tanklenmesi gereken hedefi üstünde tutar, o hedefe dps yoğunlaştırılmadığı için de aggroyu üstünde tutmakta zorlanmaz

örnek:

majordomo executus dövüşünde dps hedefi olmayan flamewalker elitelerden birini bizim klas ekipmanlı palalardan biri tanklar her zaman, aggroyu kaybettimi de çakar stunını

paladin'in asıl işini bilmiyorsunuz gerçekten demekki , instance larda paladin cleanse , blessings ve heal atmalıdır sadece.PVP'da da aynı şey geçerli. paladin warrior değildir , ne MT nede OT olabilir.olamaz arkadaşım. paladin oynayanlar zaten işi bilmezler. bu kadar da emin konuşuyorum. ömrümde 2 3 tane akıllı paladine rastladım.
Çek ya[signature][hline]Ismayil U¢anpehlivan...

[Bu mesaj ismayilucanpehli tarafından 11 Haziran 2005 09:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ismayilucanpehli, 11 Haziran 2005 09:44 tarihinde demiş ki:
said:
neverhood2, 11 Haziran 2005 09:35 tarihinde demiş ki:
said:
/böyle nicke çakayım.

örnek:

paladin'in asıl işini bilmiyorsunuz gerçekten demekki , instance larda paladin cleanse , blessings ve heal atmalıdır sadece.PVP'da da aynı şey geçerli. paladin warrior değildir , ne MT nede OT olabilir.olamaz arkadaşım. paladin oynayanlar zaten işi bilmezler. bu kadar da emin konuşuyorum. ömrümde 2 3 tane akıllı paladine rastladım.
Çek ya

bak güzel kardeşim, burası akıllı bir forum, insanlar tecrübelerini paylaşıp oyun mekanikleri üzerine tartışıyorlar, "onu bilmiyosun demek ki bunu bilmiyosun zuzu k3nk" e dönüştürmenin, ego müsabakasına çevirmenin manası yok

birincisi, offtank ne demek?
damage in verilmediği, yani aggroyu çekme tehlikesinin olmadığı bir add (add: savaş sırasında ana hedef dışındaki diğer moblar) ın tanklanarak gruba verdiği zararın ve rahatsız etmenin minimuma indirgenmesi
şimdi 7500 armor barajına gelmiş kendini healleyebilen bu yöntemlede belli bir aggro generate eden bir paladinin, damage verilmeyen bir hedef için aggroyu tutamaması nasıl gerçekleşir?

grubun içindeki bir gerizekalının çıkıp offtank hedefine 1000 küsür critli fireballar atmasıyla gerçekleşir

lakin işini bilen gruplar main tankın hedefine kilitlenirken offtankın hedefine dokunmazlar bu yüzden paladin üstünde aggroyu rahatça tutup offtanklık görevini yerine getirir

paladin bless de atar cleanse de atar, secondary healer da oynar, özel durumlarda offtankına da geçer, yoksa plate armor vermezdi blizzard bu klasa

zaten paladin off tankleyemez argümanın ampirik olarak majordomo executus dövüşünü bir paladinin offtanklamasıyla almamız ile çürüyor.

"paladin oynayanlar zaten işi bilmezler, ömrümde 2 3 tane akıllı paladine rastladım"

"abi kadınlar kızıl saçlı olmazlar, ömrümde kızıl saçlı kadına rastlamadım"

iki önerme arasındaki benzerlikleri bulana bir yemek ısmarlayacağım :)
Sosyal ağlarda paylaş

valla daha dün lvl 54 bir paladin ile zul'farrak'a gittim ama cleanse nedir judgement nedir bilmiyor, mage'emize might atıyor. herhalde satın almış hesabı, itiraf ettiremedim ama böyle paladin de var yani, poly poly gezdim öyle partide 3 paladin varken..

paladin main tank olamaz ama secondary tank olur, bir mobu tutar üzerinde. ama full retribution gitmemeli, protection paladin olmak daha uygun kalkanlı. bazı önemli talentları yazıyorum:

redoubt, holy shield ve illa aggro tutayım denirse improved seal of fury. consecration grup aggro'su çekebilmenin tek yolu, ona da ulaşmaya çalışabilir. prot ağacındayken blessing of protection alıp kendine ve main tanka da atabilir, might'tan daha anlamlı. casterlara salvation atmayan paladin aggro tutabilmeyi beklemesin, tek paladin oysa wisdom atmasın zaten lıkır lıkır içecek tüketiyorlar sürekli. bu paladin main tank olmaz ama gayet güzel secondary tank olur, aynı anda heal, cleanse ve blessing de atar. birini yapmak öbürüne mani değil, yüklesin buffahoy'u combat esnasında tek tuşla herkese blessing, cleanse vs atsın tanklığı bırakmadan. onu kullanmaya başladıktan sonra paladinliğin gerçek zevkine varabildim ayak işleriyle uğraşmadan, tek tek seç bas amele gibi öbür türlü..

bir de improved blessing of protection almayı düşünebilir, physical immunity blessinginin cooldown'ını 3 dk'ye düşürüyor. bu blessing'le defalarca 100 hp'si kalmış caster kurtardım.. :) ama caster'lar da düzgün oynamayı biliyorsa zaten bütün aggro'yu lap diye almazlar üzerlerine mob gelir gelmez, paladinin görevi..

ekleme: yine yukarıda okurken birşey geldi aklıma, paladinin tanklık olayı "çok dmg atayım öyle alayım aggro'yu" değildir sadece, tek başına seal of fury var, fury judge edip üstüne righeousness/holy shield/consecration/holy shock kullanmak var, varoğlu var. sırf seal of command'i açıp auto attack'e bırakırsa paladin tabii aggro toplayamaz, çeşitli judgement'ların hayli hate topladığını farkettim. misalen light bile judge'lasam heyvani polearm kullanan paladinler yerine bana dönüyordu mob dün zul'farrak'ta..

katılıyorum, çok sayıda cahil paladin mevcut ama siz oynamayı bileni bulmaya bakın.. ;)[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.

[Bu mesaj Sam tarafından 11 Haziran 2005 12:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam, 11 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki:
valla daha dün lvl 54 bir paladin ile zul'farrak'a gittim ama cleanse nedir judgement nedir bilmiyor, mage'emize might atıyor. herhalde satın almış hesabı, itiraf ettiremedim ama böyle paladin de var yani, poly poly gezdim öyle partide 3 paladin varken..

paladin main tank olamaz ama secondary tank olur, bir mobu tutar üzerinde. ama full retribution gitmemeli, protection paladin olmak daha uygun kalkanlı. bazı önemli talentları yazıyorum:

redoubt, holy shield ve illa aggro tutayım denirse improved seal of fury. consecration grup aggro'su çekebilmenin tek yolu, ona da ulaşmaya çalışabilir. prot ağacındayken blessing of protection alıp kendine ve main tanka da atabilir, might'tan daha anlamlı. casterlara salvation atmayan paladin aggro tutabilmeyi beklemesin, tek paladin oysa wisdom atmasın zaten lıkır lıkır içecek tüketiyorlar sürekli. bu paladin main tank olmaz ama gayet güzel secondary tank olur, aynı anda heal, cleanse ve blessing de atar. birini yapmak öbürüne mani değil, yüklesin buffahoy'u combat esnasında tek tuşla herkese blessing, cleanse vs atsın tanklığı bırakmadan. onu kullanmaya başladıktan sonra paladinliğin gerçek zevkine varabildim ayak işleriyle uğraşmadan, tek tek seç bas amele gibi öbür türlü..

bir de improved blessing of protection almayı düşünebilir, physical immunity blessinginin cooldown'ını 3 dk'ye düşürüyor. bu blessing'le defalarca 100 hp'si kalmış caster kurtardım.. :) ama caster'lar da düzgün oynamayı biliyorsa zaten bütün aggro'yu lap diye almazlar üzerlerine mob gelir gelmez, paladinin görevi..

ekleme: yine yukarıda okurken birşey geldi aklıma, paladinin tanklık olayı "çok dmg atayım öyle alayım aggro'yu" değildir sadece, tek başına seal of fury var, fury judge edip üstüne righeousness/holy shield/consecration/holy shock kullanmak var, varoğlu var. sırf seal of command'i açıp auto attack'e bırakırsa paladin tabii aggro toplayamaz, çeşitli judgement'ların hayli hate topladığını farkettim. misalen light bile judge'lasam heyvani polearm kullanan paladinler yerine bana dönüyordu mob dün zul'farrak'ta..

katılıyorum, çok sayıda cahil paladin mevcut ama siz oynamayı bileni bulmaya bakın.. ;)

eyvallah :), benim paladin talentları hakkında çok fazla bilgim yok, neler yapabildiklerini gözlemleyerek konuştum, sadece duel ettiğim "hammer of the titans" lı bir paladinin seal of commandle bana 1400 crit vurduğunu (ayı formu 6800 armorlıyken) hatırladım
Sosyal ağlarda paylaş

ya tamam anlıyorum da benim amacım şu paladinin defansif olması yani atack deil defans a vermesi gerek item gerek aura gerek benzeri ... ayrıca

Nick e çakayım diyen arkadaş a burdan iletirim ki biraz kitap okusun ozellikle Rift War Saga-Gedik Savaşları Efsanesi ... -

Her gordugun Macros u Macro's san ma ...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Macros, 11 Haziran 2005 13:39 tarihinde demiş ki:
ya tamam anlıyorum da benim amacım şu paladinin defansif olması yani atack deil defans a vermesi gerek item gerek aura gerek benzeri ... ayrıca

Nick e çakayım diyen arkadaş a burdan iletirim ki biraz kitap okusun ozellikle Rift War Saga-Gedik Savaşları Efsanesi ... -

Her gordugun Macros u Macro's san ma ...

yukardaki arkadaş gayet güzel söylemiş o zaman defensive, 1h mace - shield güzel kombinasyon
Sosyal ağlarda paylaş

girdiginiz adam gibi bir instanceda paladin ancak healer buffer olarak oynar. gidipte hicbir paladine ne tank ne offtank ne hedetanklik yaptirirlar adam gibi oynamak istiyorlarsa.zaten 1 den fazla warrior wardir iyi bir instnace grubunda.mob tutumak icin onemli olan hodo dps e cikmak degildir orda onemli olan agro tutmaktir. ben elimdeki 1h ile 2h bir paladinden falza hate yaratabiliyorsam nedeni vardir bunun sadece tek tus taunt degil warrior.o yuzden paladininizle ret gidiin ustune takinin instanceda heal meal atin. warriora sormadan itemlara roll etmeyin(en gicik olduum sey) warriorunuzu sevin sayin unutmayin 10 tane paladine karsi 1 tane warrior war serverda ve adam gibi warriorlar bunun 10 da 1 i.[signature][hline]Est Solarus Oth Mithas
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Delidumrul, 11 Haziran 2005 15:18 tarihinde demiş ki:
girdiginiz adam gibi bir instanceda paladin ancak healer buffer olarak oynar. gidipte hicbir paladine ne tank ne offtank ne hedetanklik yaptirirlar adam gibi oynamak istiyorlarsa.zaten 1 den fazla warrior wardir iyi bir instnace grubunda.mob tutumak icin onemli olan hodo dps e cikmak degildir orda onemli olan agro tutmaktir. ben elimdeki 1h ile 2h bir paladinden falza hate yaratabiliyorsam nedeni vardir bunun sadece tek tus taunt degil warrior.o yuzden paladininizle ret gidiin ustune takinin instanceda heal meal atin. warriora sormadan itemlara roll etmeyin(en gicik olduum sey) warriorunuzu sevin sayin unutmayin 10 tane paladine karsi 1 tane warrior war serverda ve adam gibi warriorlar bunun 10 da 1 i.

ya tamam haklısında ben oynamıyorum ki zaten ben critical based rouge oynuyorum -tabiki bıçak- ama size bahsettigim kişi ile tanıştım lvl 22 dedim talentlerin ne ... vermedim hiçbirini dedi ... bende yardımcı olmak istedim ... o dedi fazla hasar almak istemiyorum fln bende size danışayım dedim ... defansif yani ...
Sosyal ağlarda paylaş

"prot ağacındayken blessing of protection alıp kendine ve main tanka da atabilir, might'tan daha anlamlı"

burada yazım hatası yapmışım, blessing of sanctuary olacak bu..

paladinden gayet güzel secondary tank olur, okuyup araştırıp deneyip keşfedilecek şeyler çok duel'de kazanma hırsıyla talent build yapılmadığı sürece..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Delidumrul, 11 Haziran 2005 15:18 tarihinde demiş ki:
girdiginiz adam gibi bir instanceda paladin ancak healer buffer olarak oynar. gidipte hicbir paladine ne tank ne offtank ne hedetanklik yaptirirlar adam gibi oynamak istiyorlarsa.zaten 1 den fazla warrior wardir iyi bir instnace grubunda.mob tutumak icin onemli olan hodo dps e cikmak degildir orda onemli olan agro tutmaktir. ben elimdeki 1h ile 2h bir paladinden falza hate yaratabiliyorsam nedeni vardir bunun sadece tek tus taunt degil warrior.o yuzden paladininizle ret gidiin ustune takinin instanceda heal meal atin. warriora sormadan itemlara roll etmeyin(en gicik olduum sey) warriorunuzu sevin sayin unutmayin 10 tane paladine karsi 1 tane warrior war serverda ve adam gibi warriorlar bunun 10 da 1 i.

ehehehehe, gülüyorum
Magmadar Executus dövüşünde pala offtankladı diyorum adam hala "adam gibi instance" diyor,
Molten Core'dan adam gibi instance var mı? Maraudon mu abi?

evet sevgili paladinler "takının, heal meal neyin atın" gibi yorumları takmayın, yeri geldi size de offtanklık görevi düşecek, hazırlıklı olun, warrior itemlarına rollamanızla offtanklık yapmanız arasında herhangi bir ilişki yok, unutmayın intellect bonus veren shield lar var oyunda, koskoca bir protection treesi var

eğer ki bir gün racon kaygılı bir gruba düşüp "yok arkadaş biz ADAM gibi kesecez pala bufflıyacak cleansleyecek healliyecek warrior tanklayacak offtanklayacak" gibi laflar duyarsanız uzaklaşın, dar görüşlülük bu oyunda da sıkıcı sonuçlar doğurabiliyor, bir pazar günü MC meetingde 2 den fazla warrior bulamadıkları zaman zaten anlayacaklardır paladinin offtanklığına ne kadar muhtaç olduklarını

iyi oynayan bir grup offtanklanan hedefe herhangi bir damage vermeyeceği için paladinin yarattığı hate gayet yeterli olacaktır. (eğer ki ego sorunu çeken bir warrior yoksa grubunuzda ve "lan benden başka kimse tanklayamaz" diyip offtankladığınız hedefe dalıp hatei üstüne alıp ölmezse)

[Bu mesaj neverhood2 tarafından 11 Haziran 2005 21:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.worldofwarcraft.com/info/classes/paladin.html;jsessionid=EDFA8C673073A1F28F302D3F5276B25D.app03

alıntı:

Class Role
Paladins are the consummate knights in shining armor, meant to be in the thick of things. Their defensive abilities allow them to stand toe to toe with monsters and take a beating - they are tanks overall. This is not the sole purpose of a Paladin, of course; their auras, seals, heals and ressurection spells give them the chance to act as a support healer. We're not telling you how to play the game - one of the fascinating practices of this genre is the ingenuity exercised by the players every day!
(Blizzard'ın official sitesinden alıntıdır)

takılın :)
Sosyal ağlarda paylaş

valla warrior acemi olursa paladin main tank bile oluyormuş dün onu gördüm. ne mage'in nukeleri ne warrior'un taunt harici ability'leri elimden almaya yetmedi ana mobları.. :-p

healdı cleansedi buffdı onlar dert değil zaten buffahoy ile, aynı anda hem mobu tutup hem de bunların hepsini yapabiliyorsunuz tek tuşla. birisi yukarıda "başka şey yapmasınlar" demiş de cidden komik olmuş..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

Paladin main tank olamaz ama basarili bir offtanktir.
Karakterini adam gibi kullanan bir paladin grubu cidden cok ama cok güclendirir, cünkü tam grup adamlaridir bu sahislar.
Ama genelde paladinler Leeroy tarzi olmaktadir : / Eger adam akilli palaya denk gelirseniz direk friend liste atin yani : )

Bu arada adam tank talent demis harhar yapmissiniz yahu adama : ) OT da sonucta bi tank degil mi : )

Bu arada, biz bi kere ST yi 3 paladin 1 mage bi de ben yaptik, bi kere ölmeden bitirdik valla, eger warrior bulamazsaniz BRD ye kadar bi cözüm olabiliyor 3 pala : ) 3 aura, 3 blessing demek zaten, üstüne 3 üde seallarla dalip su adini hatirlayamadigim aoe yi aciyorlardi valla seker gibi oluyordu. Ama bunu end-game instancelarda denemeyin : )[signature][hline]Elandra, Night Elf Rahibe
Penthesilea, Night Elf Avci - emekli
Ealos Tsaark, Zabrak Bounty Hunter - ölü

[Bu mesaj Elandra tarafından 12 Haziran 2005 13:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

MC ye toplama 40 kishi grup yapip hade bu pazarda MC yapalim ama warrior yok olsun paladinde olur diyebilen zihniyet bana ancak guler. 3 mobda da wipe yer.US in 2. gununden beri US te Warrior oynuyorum. Eu nun ilk gununden beri warriorum var .Seven`in in 3 ay Main tankligini yaptim. Birak kim nerede kimi nasil tanklar bilyim.[signature][hline]Est Solarus Oth Mithas
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Delidumrul, 12 Haziran 2005 15:11 tarihinde demiş ki:
MC ye toplama 40 kishi grup yapip hade bu pazarda MC yapalim ama warrior yok olsun paladinde olur diyebilen zihniyet bana ancak guler. 3 mobda da wipe yer.US in 2. gununden beri US te Warrior oynuyorum. Eu nun ilk gununden beri warriorum var .Seven`in in 3 ay Main tankligini yaptim. Birak kim nerede kimi nasil tanklar bilyim.

tamam abi kralsın, blizzarddan da daha iyi biliyosun ("Their defensive abilities allow them to stand toe to toe with monsters and take a beating - they are tanks overall.")

neyse şakayı bir tarafa bırakalım
sen "paladinler offtank yapamaz" diyor musun? diyorsan nasıl eunun ilk gününden beri oynuyorsun anlamadım, enteresan, ascent guild bile alliance tarafında paladinin offtanklaması gereken durumların var olduğunu söyler
pacifistguild da bunu söyler
ayrıca paladin offtank yapamaz argümanını "warrior daha iyi tanklar" önermesiyle destekliyorsun
warrior yetersizliği durumunu da pickup raide bağlıyorsun
1- normal guildlerde de iş güç yüzünden warrior yetersizliğine düşebilir
2-warriorın daha iyi tanklayabilmesi eşit değildir paladinin tanklayamaması (mantık 101, mantığa girir)
warriorın daha iyi tanklayabilmesi ile paladinin off tanklaması farklı cümleler, farklı kümeler içinde barınıyorlar, herhangi bir şekilde birbirleriyle bağlantısı yok
örnek: - paladin off tanklayamaz
- neden abi?
- çünkü warrior daha iyi tanklar

örnek 2: - mage damage veremez
- neden abi?
- çünkü ezine koyun peynirinin kilosu 1.5 ytl olmuş

neyse abi sen daha iyi bilirsin, biz wipesız MC turlarımıza paladin offtanklarımızla devam ediyoruz, otoritelerin "paladin offtanklayamaz" görüşlerine rağmen inanılmazı (?!) gerçekleştirip, bir mucizeye imzamızı atıp (?!), ragnaros kesmeye devam ediyoruz
kal sağlıcakla

[Bu mesaj neverhood2 tarafından 12 Haziran 2005 15:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...