Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Emule, adsl, hız düşmesi, sebepsizce, ühü

LiquiD

Öne çıkan mesajlar

Kullandıgım modem x4
Ethernet ile kullanıyorum.

Artık olay emuleyi de aştı. Sadece knoppix ile baglanabileceğim artık herhalde.

Yaptıklarımı anlatayım.
Formatı çektim.
WinXP yi bir guzel yukledim.
Sistem açıldıgında yine her zamanki gibi internet çalışıyordu. Zaten modem ayarları sabit. Ben DNS ayarlarını değiştirdim. Firewallu iptal etmek için Statik IP :10.0.0.254
getawaye de modemin ipsini :10.0.0.2
veriyorum.

O zamana kadar problem yok zaten.
Bundan sonra XP nin kendi kendine kapanma problemi var biliyorsunuz onun için patchi yukluyorum ve bir bakıyorum bağlantı yokoldu. O andan itibaren modeme ulaşamıyorum zaten.
Bakıyorum bilgisayarda Hwclock.exe diye bir program calışıyor.
Onu silmek için restore point muhabbetini kapatıp safe modeden registryden siliyorum. Ardından gidip system32 klasöründen de siliyorum.
Bir keresinde bu işime yaramıştı. Ama bu sefer yaramıyor.
O bok her formattan sonra zaten ortaya çıkıyor.
Kafayı yicem son 3 gundur kac kere format attım allah biliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Önce Windows Updateleri bir güzel yapıyoruz ondan sonra bakıyoruz bir problem kalmış mı diye. Eğer bu problem hala devam ediyorsa isyan ediyoruz.

not: Büyük ihtimalle makineye giren wormlerden kaynaklanan bir problem.[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche.
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle bir şey yapılabilir, yakınlarda oturan ve broadband bir bağlantıya sahip olan arkadaştan rica edilir tabi bu arkadaş da CDR da olmalı tüm yamalar çekilip bir cdye atılır. Sonra afiyetle kurarsınız bilgisayarın modem bağlantısını kesip. Tabi yok benim işim acele diyorsan şuanda daha etkili bir çözüm gelmedi malesef.[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche.
Sosyal ağlarda paylaş

SP2 şart bir kere birde Türkçe'ye çevrilmiş hali "Kötü Program Temizleme Aracı" (sanırım böyleydi komik biraz ama) çıkartır Microsoft her ay onu da indirirsen worm sorunundan kurtulmuş olursun. SP2'nin network kurulum için olan versiyonunu indireceksin yanlış hatırlamıyorsan 170mb civarı boyutu.[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche.
Sosyal ağlarda paylaş

@ghaldszar modeminde UPnP özelliği var mı? onu açıp kapayabiliyormusun? eğer kapanıyorsa kapat. bi ihtimal o sorun olabilir. sp1 ve sp2 yi kurmadan internete girmek zorundaysan, zonealarm ı indirip kur. zonealarm çalışırken o wormdur virüstün falan giremiyor sisteme.
zone alarm için
http://download.zonelabs.com/bin/free/1012_zl/zlsSetup_55_094_000.exe

Hwclock.exe için de şurda bişiler yazılmış.
http://www.geekstogo.com/forum/Hwclockexe_removal_help_please-t23813.html[signature][hline] Kedileri seviyorsan buraya tıkla.

[Bu mesaj Rahan tarafından 04 Haziran 2005 03:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ehor, arkadaslar su an sorunumu cozmus bulunmaktayım, yanılmıyorsam.

2-3 official, 2-3 de editlenmiş mod denedikten sonra, en sonunda freeangel'ı denedim ve öeah dedim. her şeyi çözdü, üstelik net de cok rahat kullanılıyor 20 küsür dowload yapmasına karşın.

yalnız sanırım tam ayarlarının yapılması şart yükledikten sonra. bunun için, eğer yükleyecekseniz(dosya da var bu adreste) şuraya bakınız:

http://www.divxplanet.net/docs/emule/index.htm

yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

bugün yeniden freeangel kurdum bu sefer o ayarları yaptım, daha önce o ayarlar olmadan kendim kafama göre yapmıştım.gözle görülür bi farkını görmedim ama illaki vardır tamamen okuyarak yaptım hakkaten teoride çok faydalı ayarlar.elbet vardır bi faydası da öyle KBPS artışı falan beklemeyin hehe.[signature][hline]"All 3 days of E3 coverage brought over 2 million hits to the website, I wonder why"
Sosyal ağlarda paylaş

bişeyin günlerce inmemesi için baya nadir bulunan birşey olması lazım

emule da genel bi kullanım prensibi var, ne kadar çok açık tutarsan o kadar iyi çekersin sıra mantığı gibi birşey var, availible source olayı işte.böle 5 source da olan birşeyi kısa sürede download etmek tamamen şans.o an sana yolluyor olması lazım adamın bağlantısının hızlı olması lazım vs.

freeangel ı bi kaç ay kullandım öbür modları denemişliğim yok ama uzun zamandır emule kullanıyorum freenangel bana yetiyor.[signature][hline]"All 3 days of E3 coverage brought over 2 million hits to the website, I wonder why"
Sosyal ağlarda paylaş

dom, bu arada, bu diğer dosyaların büyük bir bölümü önceden bitmişse, ve bu inen dosya daha yeniyse, bu normal olabilir. zira emule'da biteyazan dosyaların önceliği arkaya atılır, daha az tamamlanmış dosyalara yönelinir.

ancak bu freeangelda o olayda bertaraf edilmiş, hepsi öncelikli, hepsi pek güzel
Sosyal ağlarda paylaş

valla dom birşeyi indirirken önce boyutuna adına falan bakıyorum ki yanlış şeyi çekmeyeyim
sonra availability si en çok olanı çekiyorum

emule ile acaip rare bulunan film ve oyun çektiğim de oldu 2 ay süren download um oldu.ama değdi yani çünkü çok geniş bir arşiv sunuyor hiçbir yerde bulunmayan birşeyi bulabiliyorsun.[signature][hline]"All 3 days of E3 coverage brought over 2 million hits to the website, I wonder why"
Sosyal ağlarda paylaş

eh, deneme[signature][hline]ben BombaciMulayim, şu nick değiştirme zımbırtısıyla değiştirdim nickimi. zira BombaciMulayim nickini de, ilk snn'de uo'ya girerken, karakterimi deneme amaçlı açtığımda yazmıştım, öyle kalmıştı. sonra ultimatr'ye girerken de, millet tanısın diye aynı nicki kullanmıştım, ehe sanırım artık bir anlamı yok bunun. neyse, LiquiD de aslında nette 99'dan beri kullandığım nicktir, burada da böyle olsun dedim.

öeah, amma açıkladım bre, çok gerekliydi hehe
Sosyal ağlarda paylaş

Az kaynağı olan dosyalarınıza yüksek öncelik verin ki paylaşımda daha fazla upload etsin o dosyayı haliyle kuyrukta bekleme süreniz de kısalsın. Shared Files sekmesinden az kaynaklı olan dosyanıza yüksek öncelik atayacaksınız. Hatta bazı modlarda Powershare özelliği vardır açmanız akıllıca olacaktır bu özelliği.[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...