Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bass Gitar

b1vRiP

Öne çıkan mesajlar

şimdi arkadaşlar bi arkadaş bizim bass gitara başlıycak elinde 450 dolar bütçe var önerileriniz nedir..
bunun dışında da amfi alcakmış 450 dolar haricinde ne önerirsiniz amfi?[signature][hline]The circle is now complete...

[Bu mesaj Bivrip tarafından 05 Haziran 2005 16:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bass gitar alcam yetiş Horace hoca.[signature][hline]
sevdasız bir iklimde çember çeviriyordu yüreğimki sen çıktın gene ağaçların köklerinden. Her yıktığım ağaç sen büyüdün. Yüreğimi çizdiğin bir bardak biradan, içerimi sildiğin bir silginden külleri savurdum rüzgara, kalanları diktim tekrar kestiğim boynundan çıkan kanlarla suladığım çınara. Kustum, tiksindim sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben Hartke A100 amfi kullanıyorum gayet memnunum 100 watt.550$ civarı bişeydi fiyatı galiba.Peşin alırsanız 500$ hatta daha ucuza bulabilirsiniz belki.Yok daha ucuz alcam diyosanız A70'i var.Buarada amfi COMBO.Üstüne dilediğin bi head'i takabilirsin.15" hoparlör ve sahne için birebir bi dizaynı var.
Yatırabiliyosun mesela neyse.Behringer iyidir,ama paran yeterse Ampeq'den vazgeçme derim.Eniyilerinden biridir hatta bence eniyisi falan diyebilirim.

Gitar konusuna gelince,aslında amfiyede verilecek parayla iyi bi gitar alınabilir.
Eğer yok illa ben alt seviyeden başlıcam diyosan,cort action serisi iyidir.Washburn XB serisi var rahat oluyo hemde aktif devre var.Cort action daha ucuz.
Aslında buraya yazmak yerine gidip denemek ve fiyatta pazarlık yapmak daha mantıklı.Enazından bi fikrin olur ve ona göre buraya yazarsın bşzde fiyatı iyi yada kötü deriz.[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/
|. | . /|/. /|/ .... |__ .. |__
_______/___/___/_____/____

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax
[Pati halay ve bale ekibi kurucusu]
Sosyal ağlarda paylaş

Diyorum ya sana,önce gidin bi müzik evlerine falan bakın gitar fiyatlarını sorun özelliklerini öğrenin sonra buraya "x gitar var fiyatı şukadar tavsiye edermisiniz" deyin.Ona göre yorum yapalım bizde.

Benden sana tavsiye eğer,2. el bulursan o kadar ucuza gerçi sanmıyorum bulman zor ama Cort Artisan Serisinden bi gitar düşünebilirsin.B5 falan mesela.Hem profosyonel hemde amator olarak uygun gitar bence üzerinde 3 band eq ve bartolini manyetikler var.
Olmadı sıfır washburn Xb 125 alabilirsin 5 tel buarada.
Yada cort action serisi var.Yamaha RBX 375 var.
Yamahayı tavsiye ederim sana bu fiyata RBX 375 bulabilirsin.Hem yamahanın en sevdiğim özelliği 20 bass gitar yapıyosa 20sindede hemen hemen aynı performansı alıyosun.

Tavsiye ederim,amfi için acele etmeyin.[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax
Sosyal ağlarda paylaş

en onemli sey anfi... anfi yi iyi bişii almak lasım sonucta gitar herzaman degişio, ozellikle yeni baslıosa gitarı baslangic için idare etcek bişiiler alması yeterli fakat anfiyi ii bişii almak lasım cunku bi kere alınıo..ilerde hem kendi istegine gore, calcaagı muzige gore kendi gitarını alabilir..şuan için bence baslangic için idare etcek bi gitar alması yeterli..ozellikle sapının kullanabilebilirlii onemli...wasburn xb200 mu ne vardı gayet iyi,aktif alet..cort lar gayet gusel..2.el bile olur..oscar schmidt var bide ,washburn yan urunu,hatta ilgileniosa 2.elle ben satiym
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Korax, 05 Haziran 2005 18:44 tarihinde demiş ki:
Bence alırken,seni enazından uzun bisüre idare edecek bi gitar al.
İnatla cort yada washburn diyorum.

Koraxında dediği gibin Artisan baya iyi ayrıca Laylaylom Ibanez getiriyor sitesinde harika bi 4 telli Mavi gitar var onu kesin al!!! fiyatı 350$ Aşırı iyi bir gitar![signature][hline]Kaptan Fistan ve Tayfaları
Sosyal ağlarda paylaş

Ibanez'in sitesi kapalı başka bi site M: SR 300 DXJB

Resim (gerçi resimden bakarak anlışalbilcek bişey değil)

bende bundan alcaktım ama sol yoktur diye kasmadım :D
[signature][hline]Kaptan Fistan ve Tayfaları

[Bu mesaj Erutan tarafından 05 Haziran 2005 19:15 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Erutan tarafından 05 Haziran 2005 19:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sughnuk, 05 Haziran 2005 19:07 tarihinde demiş ki:
en onemli sey anfi...

Gitarın iyi olmazsa Amfidende iyi verim alamazsın.
Gitar HERŞEYDİR bence.Çünkü gitarın rahat değilse,iyi değilse çalamazsın,manyetikler iyi değilse amfi yine işine yaramaz.Bendeki A100'ün üstünde 7 band eq var,ve buna rağmen kötü gitarla iyi bi ton elde edemiyosun.
Kötü gitar herzaman kötüdür ve gitarı bikere alırsın bence.
Mesela 500 $ amfi 500 $ gitara vericeğine 1000 $ gitara 5 tel bi Yamaha TRB 1006 al.Bak bakalım nasıl fark ediyo.
Bass gitar amfisizde öğrenilir,ama kötü gitarla hiçbişey yapamazsın adamakıllı.Sonuçta ne olursa olsun 1 sene sonunda azçok çalmaya başlarsın.Ozaman kötü gitar seni rahatsız eder,1 senede 10 kere gitar değiştirmezsin ya :)

Ibanez'in SB serisiydi sanırım,altını tavsiye etmiyorum yine.benim hoşuma gitmiyo açıkcası iyide değil sb'lerin klavyeside inanılmaz rahat.Fiyatlarını hatırlamıyorum ama tam.Dediğim gibi ya cort artisan serisi al,ya washburn xb serisinden aktif manyetik bi gitar al.Zuhal müzik türkiye distrubitoru washburn'ün.Peşin alırsan baya yardım ederler.Ama ben yerinde olsaydım eğer,Ya gider bi yamaha alırdım,yada cort artisanlardan alırdım bitane.Yada amfi mamfi almaz herşeyi zorlar bi warwick alırdım :D[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax
Sosyal ağlarda paylaş

bir şey daha sakın 5 telli bass almayın alan bütün arkadaşlarım pişman......yeni başlayanlar için 4 tel yeterli.......bi tel fazla için bir dünya para vermeye değmez..........birde yeni başlayacağı için belki sıkılacak bırakacak elinden çıkartabileceği bir bass alsın.......bu sebeble cortu tavsiye ediyorum........ses fiyat klavye rahatlığı vs cok iyi........
Sosyal ağlarda paylaş

Bi ay once bass'a basladım, cort action aldım 300-350 milyona. Yurtta kaldıgım icin cok buyuk ve guclu bi anfi olsun istemedim malum nedenlerden dolayı =) Laney 15 wattlık aldım, ikisinden de gayet memnunum. Baslangıc icin bu ayarlarda bisey alıp bi iki seneye esaslı biseyler almak bana daha mantıklı geliyor.[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki:
hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz

fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki:
ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş.

Eskinin Saendulu oldu patinin Venatoru
Sosyal ağlarda paylaş

Venator en guzeli,dogru yoldasın.
Mantıklı olanı bu.
5 telli bass olayına gelince,alternatifte,rockta,metalde falan pek 5 tel kullanmazsınız zaten.
Türkçe popta falan kullanılır 5 tel genelde.Tabi iyi çalarım diyosanız alternatifti bilmemneydi bunlardada kullanılır.Aslında kişiye bağlı bişey,ama şunu diyim çalması zor değil pek fark yok 4 telle arasında zor değil yani.
Hani "almışken 5 olsun" diyede almayın ama :D
Yapacağınız tarza bağlı.[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax
Sosyal ağlarda paylaş

almışken beş telli alın bence. eli de rahat ederse...

şimdi bas gitar tavsiye etmek kolay diil tabi. öncelikle ilk mevzu playability. elinin en rahat ettiği şeyi alması lazım. kimi küçük klavye sever kimi büyük. o mühim. yani ibanez ile yamaha arasında epey fark var.

cort b5 fiyatı için iyi bi alet.[signature][hline]Ars longa, vita brevis.
Sosyal ağlarda paylaş

ben soyledgm gibi laylaylomdan jackson al derm hem adamlar 1 ay bedava ders ne bilm bir yil kopru ayari flan diolar ben param yetmedi diye almamistim hala aklimdadir ufffffffff uf[signature][hline]excuse me while jimmy kisses the sky
slash kotu solo yazmaz
[b]aaa banada sozlukte topic acilmis girin yorum yapin içinizi dokun nefretinizi bosaltin[b]
[b]boooys dooont cry[b]
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ben sahsen bas gitarın bir zaman kaybı oldugunu düşünüyorum..Tabi karsı cıkanlar olacak ama ben müzik dinlerken bassı takmıyorum bile..Ayrıca 450 450 dagıtacagına adam gibi 700 lüklerden alsa ya ..yada elektro alsın..Cok iyi bir gitarcı olmasamda emin olun bu sekilde verecegine bir seye para 700luk alsın üstüne birde 200 lük anfi tamamdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Bass gitar olmadan gitar calabilecek misin peki? Hem ritmi hem harmoniyi bu kadar iyi birlestiren kac tane alet var ki =) Ben gayet dikkat ederim mesela calan bass'a bi sarkınınbasarısında calan bass cok onemlidir cunku. Bass'ı kotu olan bi sarkı istedigi kadar gitar soloları asmıs olsun sana o doluluk hissini vermez. Kulagını doldurmaz, sadece tiz seslerle iyi bi sarkıdan ziyade kuru bi solo dinlemis gibi hissedersin kendini.

Bilmiyorum en azından benim icin boyle herkesin gorusu ve muzik zevki farklıdır tabii =)[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki:
hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz

fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki:
ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş.

Eskinin Saendulu oldu patinin Venatoru
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...