Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avrupa'ya acınıyız!..

DiabloTyrael

Öne çıkan mesajlar

said:
metboy, 02 Haziran 2005 00:20 tarihinde demiş ki:
ekonomik sistem olarak ATATÜRK'ün öngördüğü şekilde devletçilik ve özel sektörün bir arada bulunduğu karma sistemi savunuyorlar. yani şu an içinde bulunduğumuz ekonomik ve siyasal sistemi savunuyorlar. elbette bazı düzeltmeler yapılması gerekiyor. mesela özelleştirmeler saçma sapan yapılıyor son dönemlerde. liberalizme kayan yapı biraz daha devlet tabanına dönmeli ama özel sektör öldürülcek şekilde değil.

Tanrı Türk'ü korumasın mı :) şimdi metafizik kelimeler içeren bir açıklamanın bilimsel değerini falan sorgularsın ama o kadar da olsun :)

uyanın artık akrma ekonomı degıl bu lıberalız bız artık zamanında turgut ozal tarafından karma ekonomı komunıst ısı olarak nıtelendı ve bır kenara atıldı su andada tozlarını supuruyorlar[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

şahsi fikrimi soracak olursanız Türk Birliğinden şu anki kastım orta asyanın savaşlarla ele geçirilmesi değil, Türkiye'nin başkanlığında (en iyi konumda olduğumuz için) Türk devletleriyle siyasi bir yakınlaşma içine girip ilerleyen senelerde ekonomik işbirliğine girmemizdir. Avrupa Birliğine bir alternatif olabilir bu. Uzun süreli birşey gibi gözükebilir ama siyasi hayata göre kısa süreli bir olay. Şimdi Kırgızistandan, Özbekistandan hadi siyasi neyse ama ekonomik olarak nasıl bir destek bekliyorsun diye sorabilirsiniz. Şu anki durumda hiçbirşey beklemiyorum. o yüzden uzun vadeli dedim. Ekonomik işbirliği için büyük bir sermaye girişi lazım Türkiye'ye. O da 50 yıl içinde Türkiye'nin kafasını kullanabilirse yapabileceği birşey.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Viktor, 02 Haziran 2005 00:26 tarihinde demiş ki:
said:
metboy, 02 Haziran 2005 00:20 tarihinde demiş ki:
ekonomik sistem olarak ATATÜRK'ün öngördüğü şekilde devletçilik ve özel sektörün bir arada bulunduğu karma sistemi savunuyorlar. yani şu an içinde bulunduğumuz ekonomik ve siyasal sistemi savunuyorlar. elbette bazı düzeltmeler yapılması gerekiyor. mesela özelleştirmeler saçma sapan yapılıyor son dönemlerde. liberalizme kayan yapı biraz daha devlet tabanına dönmeli ama özel sektör öldürülcek şekilde değil.

Tanrı Türk'ü korumasın mı :) şimdi metafizik kelimeler içeren bir açıklamanın bilimsel değerini falan sorgularsın ama o kadar da olsun :)

uyanın artık akrma ekonomı degıl bu lıberalız bız artık zamanında turgut ozal tarafından karma ekonomı komunıst ısı olarak nıtelendı ve bır kenara atıldı su andada tozlarını supuruyorlar

uyanmamış halim mi bu liberazlime kayışların durdurulması gerektiğini söylemem. tamam belki tamamen geçmek üzereyiz liberalizme, veya geçtik. ben de karşıyım diyorum. karma sistem olsun diyorum. bana ne kızıyorsun anlamadım.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

-metboy-
burda tanrı var yok tartışmasına girmicem sadece metafizik görüşüne göre yanıt veriorum,var sayarsak...
tanrı insanları korusun,türklerin dier insanlardan bir üstünlüğü yoktur,dier insanlarında türklerden yoktur.
türkleri seviorum!!türkiyede yaşamamdan dolayı ülkemi seviorum,halkımı seviorum türkiyede yaşayan halkları seviorum.bunun sonucunda tanrı türkü korusun demek ATATÜRKün laiklik ilkesine aykırı düşer.
ülkücüler bunu hep yapio...bak afişlerine ''müslümanlar tek yumruk'' nidaları vardır.

ülkücülerin ideal düzen arayışı bu demekki liberalizm...bencillik yani egoizm,her koyun kendi bacağından asılır mantığı.
atatürkün cumhuriyeti ilk kurduğu dönemde uyguladığı ekonomik sistemi günümüzde uygulamak istemek devrimcilik ilkesine de terstir!!ülkücüler ne olursa olsun devrim olmasın ''evrim'' olsun derler ancak evrimler devrimleri doğurur...zaten atatürkünde evrimcilik ilkesi die bi ilkesi yoktur.
atatürk ile bir çok noktada çelişen bi ideolojiyi ''atatürkçülük ''olarak tanımlamayalım!!
türkiyenin içinde bulunduğu duruma libaralizm demek ''bazı yanlışlar var düzeltilmesi gereken'' demek feodal yapıyı ve gittikçe çözülüp kapitalizm yapısına geçişi sağlanan sistemi reddetmek yani hayalperestliktir.

atatürkün bütün ilkeleri içinden en çok ''milletçiliği'' önemsemek ben türkçüyüm'' demek atatürkçülük değil oportünizmdir.
insanlara türküm diyen herkez türktür görüşünü benimsetmek baskıdır.
bir insanın illa insandan sayılabilmesi için türküm demesi mi gereklidir?
bir kürt rahatlıkla kürdüm diemez mi?
kendi etnik kökenini belirtmesi yerine illa insanlara türk olduğunu benimsetmesi mi gerekir?
bumudur atatürkün milliyetçilik anlayışı?
sadece türk ulusun(milleti)a saygımıdır?
yoksa aynı zamanda anti-emperyalizm olarak da kabul edilen dier milletlerede mi saygıdır?

bu soruları bir ülkücü ''arkadaş'' yanıt verirse ne derece ''faşist'' ne derece ''liberalist'' olduğu ortaya çıkar zaten.[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe''

[Bu mesaj Natural tarafından 02 Haziran 2005 00:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
metboy, 02 Haziran 2005 00:31 tarihinde demiş ki:
şahsi fikrimi soracak olursanız Türk Birliğinden şu anki kastım orta asyanın savaşlarla ele geçirilmesi değil, Türkiye'nin başkanlığında (en iyi konumda olduğumuz için) Türk devletleriyle siyasi bir yakınlaşma içine girip ilerleyen senelerde ekonomik işbirliğine girmemizdir. Avrupa Birliğine bir alternatif olabilir bu. Uzun süreli birşey gibi gözükebilir ama siyasi hayata göre kısa süreli bir olay. Şimdi Kırgızistandan, Özbekistandan hadi siyasi neyse ama ekonomik olarak nasıl bir destek bekliyorsun diye sorabilirsiniz. Şu anki durumda hiçbirşey beklemiyorum. o yüzden uzun vadeli dedim. Ekonomik işbirliği için büyük bir sermaye girişi lazım Türkiye'ye. O da 50 yıl içinde Türkiye'nin kafasını kullanabilirse yapabileceği birşey.

adamalr bızı ıstemıyorkı uyanın artık herıfler bız turk degıl ozbegız azerıyız vs vs dıyorlar adam ıstemesse zorlamı bırlık kurucaksın[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

Ülkücülük, zarar vermeye çalışılan Türk Kültürünü korumaya yöneliktir. Sonuçta tamamen Türk Milletiyle ilgilidir. etnik olarak algılanmasın sakın. (konunun ırkçılık olarak anlaşılmaması için çaba sarfediyorum :/.) Ha belki ülkücülüğü sadece Türk Milletine çözümler sunup ta bütün dünya insanlarına çözümler sunmadığı için bencil bir görüş olarak algılayabilirsin. Artık o senin takdirin. Ama unutmayalım ki milliyetçilik her millet için geçerlidir ve her millet kendini koruması için milliyetçiliğe biraz da olsa ihtiyaç duyar.

Türk etnik kökenini Türkiyede azınlıklardan üstün göstermeye çalışan da yok. Azınlık diye birşey de yok. Herkes eşit gözümüzde.

Peki ATATÜRK zamanında kurulmuş olan karma ekonomi sisteminin şimdi uygulanması devrimcilik anlayışıyla bağdaşmıyor diye sosyalizme geçiş için bütün halkın çalışması mı gerekiyor senin gözünde? sosyalizmi kastedmediysen hangi sistem? sosyalizmden sonra gelecek olan komunizm sisteminde de 80 sene sonra tekrar devrimcilik anlayışıyla karma sistem gelecek mi? (devrim ilerici harekettir gerici deme, çünkü herkes için ulaşılması gereken nihai hedef farklı. ben karma ekonomi şu an bizim için en iyisi derken, sen komunizmi, bir başkası kapitalizmi savunabilir.)

Türkiye'de; bir Kürt ben Kürt'üm diyebilir. bir Laz ben Laz'ım diyebilir. bir Boşnak ben Boşnak'ım diyebilir. Çünkü hepsi Türkiye'de yaşayan, birbirine destek olan, kaynaşmış bir toplum olan Türk Milletinin üyeleridir. bana göre de Milliyetçilik budur.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected]

[Bu mesaj metboy tarafından 02 Haziran 2005 00:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Viktor, 02 Haziran 2005 00:48 tarihinde demiş ki:
said:
metboy, 02 Haziran 2005 00:31 tarihinde demiş ki:
şahsi fikrimi soracak olursanız Türk Birliğinden şu anki kastım orta asyanın savaşlarla ele geçirilmesi değil, Türkiye'nin başkanlığında (en iyi konumda olduğumuz için) Türk devletleriyle siyasi bir yakınlaşma içine girip ilerleyen senelerde ekonomik işbirliğine girmemizdir. Avrupa Birliğine bir alternatif olabilir bu. Uzun süreli birşey gibi gözükebilir ama siyasi hayata göre kısa süreli bir olay. Şimdi Kırgızistandan, Özbekistandan hadi siyasi neyse ama ekonomik olarak nasıl bir destek bekliyorsun diye sorabilirsiniz. Şu anki durumda hiçbirşey beklemiyorum. o yüzden uzun vadeli dedim. Ekonomik işbirliği için büyük bir sermaye girişi lazım Türkiye'ye. O da 50 yıl içinde Türkiye'nin kafasını kullanabilirse yapabileceği birşey.

adamalr bızı ıstemıyorkı uyanın artık herıfler bız turk degıl ozbegız azerıyız vs vs dıyorlar adam ıstemesse zorlamı bırlık kurucaksın

mehmet ali talat'ta en son ben Türk değilim diyordu Kıbrıs'ı da mı unutalım napalım?

not: ben uyuyorum artık yarın devam ederim.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

metboy,demiş ki:
Ülkücülük, zarar vermeye çalışılan Türk Kültürünü korumaya yöneliktir. Sonuçta tamamen Türk Milletiyle ilgilidir. etnik olarak algılanmasın sakın. (konunun ırkçılık olarak anlaşılmaması için çaba sarfediyorum :/.)

çok güzel koruyolar kültürlerini,lafa gelince hepsi türçü ama uygulamada hepsi gayet yabancı üretim tüketebilen kişilerden oluşan bir topluluk nasıl olurda korumaya yöneliktir?ne yapıolar bu ülkücüler bu kültürü korumak için?toplandıkalrında bozkurtlar yapılıp,tekbirler getirirlerek mi korunur bu kültür peki?

metboy,demiş ki:
Ha belki ülkücülüğü sadece Türk Milletine çözümler sunup ta bütün dünya insanlarına çözümler sunmadığı için bencil bir görüş olarak algılayabilirsin. Artık o senin takdirin. Ama unutmayalım ki milliyetçilik her millet için geçerlidir ve her millet kendini koruması için milliyetçiliğe biraz da olsa ihtiyaç duyar.

evet bencil çünkü insanları bir bütün olarak ele alıp ülkücüler gibi her fırsatta ''türk milleti'' nidaları yükseltmiorum.''dier milletlerin milleyetçilikleri kendilerine'' deyip ayrımclığı her fırsatta belirtmiyorum.çnkü enternasyonalistim.
metboy,demiş ki:
Türk etnik kökenini Türkiyede azınlıklardan üstün göstermeye çalışan da yok. Azınlık diye birşey de yok. Herkes eşit gözümüzde.
bu söylediğine gerçekten inaniomusun?

metboy,demiş ki:
Peki ATATÜRK zamanında kurulmuş olan karma ekonomi sisteminin şimdi uygulanması devrimcilik anlayışıyla bağdaşmıyor diye sosyalizme geçiş için bütün halkın çalışması mı gerekiyor senin gözünde? sosyalizmi kastedmediysen hangi sistem? sosyalizmden sonra gelecek olan komunizm sisteminde de 80 sene sonra tekrar devrimcilik anlayışıyla karma sistem gelecek mi? (devrim ilerici harekettir gerici deme, çünkü herkes için ulaşılması gereken nihai hedef farklı. ben karma ekonomi şu an bizim için en iyisi derken, sen komunizmi, bir başkası kapitalizmi savunabilir.)

bir kere komünizm in ne olduğunu gerçekten bildiğinden bile şüpheliyim ki bilsen bu şekilde konuşmazsın.
komünizm tek bir ülkede uygulanılabilicek birşey değil bir ütopyadır.şu anda sosyalizm in dünya üzerinde değişik şekilde yorumlanıp değişik modellerle uygulandığı ülkeler vardır.bu yüzden sosyalizm konusunda muhattap olurum.
devrimin ne kadar ilerici yada gerici olduğu devrimin niteliğiyle, yapısıyla alakalıdır.bütün devrimler aynı doğrutluda gelişmezler.farklı ideolojiler mevcuttur.
yüzeysel olarak hepsi ilerlemeyi amaç olarak alsada devrimin ardından gelinen nokta farklılıklar gösterebilir.
bana göre ilerlemeyi amaçlayanideolojiler nasıl farklıysa bir çok ''devrim'' yapmayı isteyen kişiler içinde bir okadar farklıdır.
eğer bir devrim olucaksa bunun hangi niteliklerde olucağını kararlaştırmak yada tahmin yürütmek şu an için imkansızdır.
''devrimler ihraç edilemez''

metboy,demiş ki:
Türkiye'de; bir Kürt ben Kürt'üm diyebilir. bir Laz ben Laz'ım diyebilir. bir Boşnak ben Boşnak'ım diyebilir. Çünkü hepsi Türkiye'de yaşayan, birbirine destek olan, kaynaşmış bir toplum olan Türk Milletinin üyeleridir. bana göre de Milliyetçilik budur.
türklerle kürtlerin ne kadar kaynaştıkları ortada...kimi kandırıosun?[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe''

[Bu mesaj Natural tarafından 02 Haziran 2005 01:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ha yanlış anlaşıldım. Devrimcilik Atatürk'ün ilkelerinden biri olduğunu unuttum. Lüften beni suçlamayınız

Devrimcilik hakkında birkaç şeyi öğrendim. İnternette aratıp okuduğumu söyleyebilirim. Devrim ile Ulusal aynı olduğunu sanmıştım.

Devrimcilik ne demek olduğunu anladım. Bu devrimciliğine Komunisttir diyen insanlar Devrimcilik ne demektir, bilmiyorlar. Biz Atatürk'ü yanlış anlayan insanlar değiliz.

Atatürk'ün ortaya koyduğu en önemli ilkelerden birisi de devrimciliktir. Bu ilkenin anlamı Türkiye'nin devrimler yaparak geleneksel kuruluşlarını modern kuruluşlarla değiştirmiş olmasıdır.
Geleneksel kavramların bir kenara itilip modern kavramların benimsenmesi demektir. Devrimcilik ilkesi, yapılmış olan devrimlerin tanınıp kabul edilmelerinin çok ötesine geçmiştir.

Viktor! Sen de papağan gibi konuş. Sana sorabileceğim bir saçma soru mu olacaktır ?

"Osmanlı Devleti’nin 1299 yılında kurulduğu kesin midir?"

Sen de bu soruya kesin evet cevabını vereceksin. Ben de hayır.. 1300 yılında Osmanlı Devleti kurulmuştur. Osmanlı ile övünmüyorum bence Osmanlı ve Türk tarihte yanılgılar var. Birşeyler yazmıştım bütün yazdıklarıma yalan, hayal ve saçma olduğunu hep söyleyen sen çıkmışsın. Bakalım ki Dünya tarihi mutlaka değişecektir. Tabii ki Türk tarihi..

Sen bilebilir misin ? Kanuni Sultan Süleyman döneminde Osmanlı orduların Birinci Viyana'ya almaması sebebi nedir ? Kış mevsimi yüzünden mi ?[signature][hline]---Ön-Türk Uygarlığı Araştırmaları Merkezi---
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DiabloTyrael, 31 Mayıs 2005 09:57 tarihinde demiş ki:
Adolf Hitler hayranı değil, Kemalistim...

ne akdar kemalist tolduğun ortada!!
nasıl olurda kemalistim dien biri adolf hitler hakkında saysız bilgi edinir de (ki bi msgındada ''ne solcularda nede sağcılarda olan bilgiler bende var'' şeklinde bir cümle zikretmişti bu vatandaş)
ama benimsemiş olduğu ideolojinin kuramcısı olan atatürk'ün ilkelerini bilmemez?lise ders kitaplarında okutulan bi bilgi,sen nasıl karıştırabiliosun bu ilkeyi?
sonra geçmiş karşımıza rol çekiosun...inandrıcı ol biraz!!

said:
DiabloTyrael, 02 Haziran 2005 09:36 tarihinde demiş ki:
Ha yanlış anlaşıldım. Devrimcilik Atatürk'ün ilkelerinden biri olduğunu unuttum. Lüften beni suçlamayınız
Devrimcilik hakkında birkaç şeyi öğrendim. İnternette aratıp okuduğumu söyleyebilirim. Devrim ile Ulusal aynı olduğunu sanmıştım.
Devrimcilik ne demek olduğunu anladım. Bu devrimciliğine Komunisttir diyen insanlar Devrimcilik ne demektir, bilmiyorlar. Biz Atatürk'ü yanlış anlayan insanlar değiliz.
Atatürk'ün ortaya koyduğu en önemli ilkelerden birisi de devrimciliktir. Bu ilkenin anlamı Türkiye'nin devrimler yaparak geleneksel kuruluşlarını modern kuruluşlarla değiştirmiş olmasıdır.
Geleneksel kavramların bir kenara itilip modern kavramların benimsenmesi demektir. Devrimcilik ilkesi, yapılmış olan devrimlerin tanınıp kabul edilmelerinin çok ötesine geçmiştir.

henüz yeni haberin olmuş öle bi ilkeden,geçmişin internette araştırma yapmışsın ama nasıl oluosa devrimciliğe ''komünisttir'' denildiğini fln zannediosun.hiç birimiz öle bişey dmeedik burda ayrıca devrimcilik ilkesi gerektiğinde sosylizmi getirmeyide amaçlayan bi ilkedir.tamamen atatürkü yorumlamakla alakalı..isteyen devrimi ufak çapta değişiklik yaparak yağa ayak uydurma(reform,evrim) olarak algılar,isteyen ülkenin düzene girebilmesi için daha köklü değişiklik yapmanın gerekli olucağına inanır.
''bir ağacı kökten yıkmak mı daha iyi yoksa onun üzerindeki yaprakları,kötü kökleri temizlemek iyi hale getirmek mi daha iyi?''

''eğer o ağaç fidanken üstüne basılmışsa(ağaç yaşken eğilir) büyüdüğündede ''yamuk'' bir ağaç olmaya mahkumdur.üzerinde ne kadar değişiklik yaparsan yap,o ağaç kökten değişmeyip, yerine yeni bi ağaç diklipi kökü sağlam bi şekilde oluştrulmadıkça adam olmaz''
yeni bir ağaç dikmenin ve yetiştirmenin kolay olucağını kimse söylemedi ama eğer Atatürkçü die geçiniosak zoru başarmakta bizim düşünce yapımızda yeri olması gerekmektedir.[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe''
Sosyal ağlarda paylaş

Devrimcili ile ulusallıgı karıstırmıssın sonra devrımcılık ıcın sacma sapan bısıler yazmıssın tarıh pastası

Devrimcilik eski ve kohnemiş olanı tamamen yıkıp yerıne yenısını kurmak demektır ve bu dusunce ataturk ılke ve ıkılaplarının araba farı gıbı olmasını saglar sen ne kadar ılerlersen ılerle o gelecege ısık tutmaya devam edıcektır ve devrımlerın yozlaşmasını onlıycektır Devrim ucu acık bir surectır oysakı komunıstler bıze devrımı komunızmın gelmesı seklınde kullandılar bu yuzden halkın kafası karıstı knan evrende devrımcılıgı degıstırıp ınkılapcılık yaptı kı ınkılap ıslahat demektır yanı ıyılestırmektır atıp yenısını almak degıldır

Osmanlı devletının kac yılında kuruldugunu bılemeyız 1299 dur kesın hıc dıyemeyız cunkı osmanlılar yukarda bahsettıgım gıbı kendılerını yuzceltmek ıcın hep tarıhı manıpule ettıler 1299 yakın bır tahmındır kesınlık degıldır kaldıkı osmanlının 1299 da kurulmus olmasının hıcbır onemı yoktgur benım gozumde ha 1299 da ha 1290 da ha 1305 te kurulmus olsun sonucta osmanlı kurulmustur tarıhının ıse arastırma yapanlar dısında kımseye yararı yoktur onun yerıne osmanlı padısahlarının tek bırının bıle turk olmaması ve osmanlının daha yıldırım beyazıt donemınde baslıyan turk adını kucuk gormesı onemlıdır benım ıcın[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

Natural, demiş ki:
çok güzel koruyolar kültürlerini,lafa gelince hepsi türçü ama uygulamada hepsi gayet yabancı üretim tüketebilen kişilerden oluşan bir topluluk nasıl olurda korumaya yöneliktir?ne yapıolar bu ülkücüler bu kültürü korumak için?toplandıkalrında bozkurtlar yapılıp,tekbirler getirirlerek mi korunur bu kültür peki?

ya kültür nasıl korunur? çişitli etkinlikler düzenleyerek, kendi davarnışlarına şekil vererek, çevrendekilerin yanlış bulduğun davranışlarını onlara göstererek. başka bir şekilde ne yapabiliriz? somut bir örnek istiyorsun belki ama Türk Kültürünü korumak için ülkü ocaklarının düzenlediği faaliyetlerden (konserler, günler, geceler, konferanslar) başka birşey yapılamaz. napsınlar yani?

Natural, demiş ki:
metboy,demiş ki:
bu söylediğine gerçekten inaniomusun?

evet inanıyorum. bu lozan antlaşmasında da böyle, anayasada da böyle. neyine inanmayayım. anlatamıyorum sanırım. ülkücülerin korumaya çalıştığı şey Türk Milleti, bu Türk milletine sadece Türkler dahil değil Türkiye'de yaşayan, vergisini veren, vatanına ihanet etmeyen, askerliğine giden, kanunlara uyan lazı, boşnağı, çerkezi, kürdü ... hepsi dahil. ülkücülük bu kökenlerin hepsini içeriyor.

Natural, demiş ki:
bir kere komünizm in ne olduğunu gerçekten bildiğinden bile şüpheliyim ki bilsen bu şekilde konuşmazsın.
komünizm tek bir ülkede uygulanılabilicek birşey değil bir ütopyadır.şu anda sosyalizm in dünya üzerinde değişik şekilde yorumlanıp değişik modellerle uygulandığı ülkeler vardır.bu yüzden sosyalizm konusunda muhattap olurum.
devrimin ne kadar ilerici yada gerici olduğu devrimin niteliğiyle, yapısıyla alakalıdır.bütün devrimler aynı doğrutluda gelişmezler.farklı ideolojiler mevcuttur.
yüzeysel olarak hepsi ilerlemeyi amaç olarak alsada devrimin ardından gelinen nokta farklılıklar gösterebilir.
bana göre ilerlemeyi amaçlayanideolojiler nasıl farklıysa bir çok ''devrim'' yapmayı isteyen kişiler içinde bir okadar farklıdır.
eğer bir devrim olucaksa bunun hangi niteliklerde olucağını kararlaştırmak yada tahmin yürütmek şu an için imkansızdır.
''devrimler ihraç edilemez''

komunizm hakkında yeterince bilgim olduğundan şüphen olmasın. sağ kaynaktan çok sol kaynak okudum ben. birşeyi iyi bilmeden ona karşı çıkamazsın zaten. bana göre komunizmin uygulanması için marx'ın öngördüğü "kapitalizmin yaşanıp yeterli kapital sağlandıktan sonra işçilerin yönetime gelmesiyle sosyalizm başlar ... (kısa kesiyorum burda tartışan çoğu kişi marx'ı biliyordur)" görüşü uygulanamaz, uygulansa da sosyalizmden komunizme geçiş dünyada sağlanamaz ve sadece bir proleter dikta olarak kalır(özellikle burda stalin'in lenin'e yaptıkları aklıma geliyor), komunizme geçilse de sistemde yine bir çatlak olur ve yıkılır diye düşünüyorum. sonuçta komunizmin uygulanamıyacağını, uygulansa da başarılı olup devam edemeyeceğini düşünüyorum. bu benim düşüncem. tabi ki o da sizin ütopyanız. saygı duyalım birbirimize.

Natural, demiş ki:
türklerle kürtlerin ne kadar kaynaştıkları ortada...kimi kandırıosun?

kaynaşmış bir toplum istiyoruz dedim. bunun neresi kandırmak? ayrıca direk kürtleri örnek vermişsin. diğer 70'ten fazla etnik kökenli kişi kaynaşmış ta bir kendini çok şey sanan Kürt faşistleri (pkk) çıkıntıysa biz napalım? ayrıca bizim kadar Türk olduğuna inandığım Kürt kardeşlerimiz de var. onlara saygısızlık olmasın belirteyim dedim.

[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected]

[Bu mesaj metboy tarafından 02 Haziran 2005 20:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

komunizmin utopyalığına "gerçekleşmesinin imkansız olduğu" yönünde katılıyorum... Ama öbür açıdan ne olduğu tartışılır kimine göre utopia kimine göre distopiadır... "Komunizm utopyadır" diye kuşkuya yer bırakmayacak ve kesin bir ağızla birşey söylemek yanlıştır, kendi düşünceni başkasına objektif bilgiymiş gibi yutturmaya çalışmaktır, hoş değildir. Herkes aynı inanışa sahip olmak zorunda değil...

İkinci olarak milliyetçilik bir yere kadar iyi bir şey, ülkeyi bir arada tutan bir şeydir. Ama her şeyin olduğu gibi onun da fazlası zarardır. Ülkeyi böler, ırkçılık dahil pek çok şeye gider, özellikle ülkü ocaklarının durumunu gördüğümüzde göz önüne kötü bir imaj serilir. Özellikle günümüzde "ben milliyetçiyim" kelimesi gerçek milliyetçiliğin çok daha yoğunlaştırılmış hali olarak kullanılmakta...[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DiabloTyrael, 02 Haziran 2005 09:36 tarihinde demiş ki:

[signature][hline]pantolonum diesel den clubber im ezelden
Sosyal ağlarda paylaş

Komunizm kökünde we amacında ii de olsa bunu uygulayan bi millet henüz görülmemiştir.Çünkü insanın doğasına uymaz.He sosyalist düsen kurulmuş bile olsa şuanda ne durumda oldukları ortadadır.Türkiye içn en doorusu ırkçılık,aşırı islamcılık weya anarşizm gibi aşırı uçlardan uzak durmaktır...[signature][hline]Aşk çiş gibidir,gelirse tutamazsın,tutarsan ağrı yapar...
Sosyal ağlarda paylaş

Dehşet içinde takip ediyorum. Bir kaç şey gözünüzden kaçmış...
Atatürk'ün "ULUSALLIK" fikri değil, "ULUSÇULUK" fikri vardır. Bu da, bazılarının pek beğenerek yorumladığı gibi ırkçılık, Türk ulusu hedehödö değildir, ulusu için fedakarlıkta bulunmak, geri kalmasını önlemek, onu korumaktır. Kafatası milliyetçiliğinin tam tersine olarak yaptığı şey ise, onu buna kırdırtıp ulusu parçalamaktır. Ne de olsa "Türk'ün Türkten başka dostu yoktur".

Ülkücülerin de bugüne kadar 5 dakika tutarlı bir konuşma yaptığını veya kendilerine yöneltilen eleştirilere düzgün karşılık verdiğini görmedim. Neden? Çünkü hiçbiri bir şey bilmiyor. Yalan yanlış bazı kaynaklardan edindikleri propagandaları biliyor en okumuşu, çoğu zaten okumuyor. "Kaynak Kuran, hedef Turan" sloganından bile belli. Kaç tanesi Kuran'da ne yazıyor gerçekten bilir, onu bile merak ederim. Öğrendikleri üç tane sloganı kurulu bebek gibi yineleyip duruyorlar. Başka hiçbir fikri akılları almıyor. Beni dehşete düşürüyorlar.

En gücüme giden şey ise, bu elemanların "Türkleri koruma" adı altında, sözde en çok karşı durdukları kimselerin ekmeklerine kocamanından yağ sürmeleri. Ülkeyi bölüp karıştırma, ulusal birliği bölme, azınlık var deme, rahatsızlık yaratma, dini istismar etme hep onlarda. Sorarsan, hepsi bu ülke için ölür. Ama daha "Bu ülke, Türkiye" nedir, ne değildir haberleri yok.

Eğer böyle "büyük" kavramlarla gelecekseniz, tarih bilgisi verecekseniz, oturun biraz okuyun, öğrenin, hazmedin ve en önemlisi "DÜŞÜNÜN". Başkalarının fabrikasyon üretim fikirlerini alıp karşımıza kurulu bebek gibi çıkmayın. En önemlisi, bir şeyle mücadele edemeyince kabakuvvete başvurmayın. Bu ilkellik ve cehalet belirtisidir, medeni insan anlamadığı şeyi inceler, çözüm bulmaya çalışır. Cahil kalmış, ilkel insan anlamadığı şeyden korkar, onu parçalayıp ortadan kaldırarak içini rahatlatır, problemi kökten çözer(Yandaş toplayıp adam dövmeye gider de diyebiliriz). Hangi tarz size hitap ediyor acaba?

Daha aklı başında tartışmalarda görüşmek üzere, saygılarımla...[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Cafein super yazmışsın ayrıca eklemek ısterımkı cahıllık oyle boyutlardadırkı

hıtlerle bushun resımlerını koyup ustune kahrolsun faşizm yazıp altınada ıstanbul ulku ocakalrı yazıcak kadar gıtmıstır
ulkuculerın kahrolsun faşizm demelerı dunya lıteraturune altın harflerle kazınması gereken bır laftır[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

cafein; ülkücülerin hiçbir tartışmada kendilerini doğru düzgün savunmadığı lafını üstüme alınıyorum. naturalle olan konuşmamızda nerde kendimi düzgün savunamamışım veya nerede dediklerimde bir tutarsızlık, çelişki var gösterebilir misin.

viktor; "ülkü ocakları faşisttir" düşüncesi bir kere yerleşmiş aklına artık kaç kere yazıcağım bunun gibi şeylere karşı çıkıldığını.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

bak viktor servet kabaklı milli görüşlerimiz ku klux klana benzetilince nasıl delirmiş bugün köşe yazısında :)

Şimdi, "Prof" mu, yoksa "Doç" mu olduğu halen açıklık kazanmayan, kendi ifadesiyle; "Türk Milleti'nin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin İdeolojik Muhalifi" olan zat-ı kurdeşene sormak lâzım... Ku Kluk Klan ne demek ulan!.. Eğer bu ırkçı, bu insanlık dışı işkenceci örgüte benzetilecek birileri varsa sizlersiniz ulan!.. Çünkü sizler "Vahşî Batılı" efendilerinize yaltaklanmanın kompleksiyle milleti köle gibi görenler, milletin sırtından kan emicilikle geçinenlersiniz ulan!..

ırkçı şeylerle yok işimiz.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
metboy, 08 Haziran 2005 16:27 tarihinde demiş ki:
cafein; ülkücülerin hiçbir tartışmada kendilerini doğru düzgün savunmadığı lafını üstüme alınıyorum. naturalle olan konuşmamızda nerde kendimi düzgün savunamamışım veya nerede dediklerimde bir tutarsızlık, çelişki var gösterebilir misin.

hahahaha neden cevap vermedim zannediosun msgına?
tutuarsızlık diz boyu vericek cevabım olduğu halde muhattap olmak dahi istemiorum..[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe''
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...