Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ehe artık benimde var.. (Yeni Astra) :)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Efendim aslında 7-8 senedir, fakat siparişi verdiğimiz günden itibaren yaklaşık 40 gündür bugünü bekliyodum.. Bugün işlemleri tamamlandı teslimat için gittik akşam 5 de anahtarımızı aldık depomuzu doldurduk döndük evimize çektik bahçeye :)

Astra 1.3 CDTI 90 bg 200nm tork 6 ileri vites

İlk gün izlenimlerim:
Performansı pek anlayamadım akşam trafiğine kaldım çünkü. 1. Vitesi biraz bayık 2 ve 3 canlı 4 de gazlayamadım..

Benzinciler arabayı bırakmayız abi sıfır arabaları bırakmıyorum önüne yatıyoruz dedi hade lan dedim okadar borca girdik sana paramı vereyim para vercek olsam plaka alırdım dedim.

Son olarak arkadaşlar olmayana daha iyisi nasip olur umarım çok değişik bi duygu biraz şoktayım sanırım veya şimdi saat çalarda uykudan uyanırım diye korkuyorm :p[signature][hline]Atahost.net Web Hosting

Mesaj tarihi:
torku da iyi beygir gücü de piyasadaki dizellerin üstünde.Birinci vites tüm düşük motor dizellerde bayıktır.Ama 2'ye atınca ve turbo devreye girince iyi kapatır merak etme.Tabi ki dizel araba benzin kadar olmaz ama seninki yaklaşır gibi geliyor bana.Bende de Seat İbiza traktör modeli(dizel) var bayağı ekonomik.Umarım memnun kalırsın traktöründen.Devir onların devri artık
Mesaj tarihi:
hayırlı olsun ;)

o kasa kaç kilo? kaldırıyormu 1.3 90hp o arabayı?
güle güle kullan.[signature][hline]youth only zone!
Akvaryum Tutorial
I was so sentimental when you left, I even cried.
paramı kazanmak istion? al buraya üye ol
sonra özelden gel sor nedir ne değildir anlatiyim>>PARA
Mesaj tarihi:
Arkadaşlar hepinize teşekkürler.

Araç 1200 kilo civarında. 90bg benzinli olsa kaldırmaz ama turbonun etkisiyle 1750 devirden sonra şahlanıyo

Şimdi bana ilk 1000km sakin git fln demediler hatta yapabilirsen biraz hız yap biraz yüksek devirde kullan dediler ama yinede adamın bilgisinden şüpheliyim nası yapsam ki acaba?

Birde Odrin nası kullanmalı bu dizeller? Dizel araba devirli kullanılır diyorlar fakat kitapçığa bakarsamda mümkün olduğunca üst viteste düşük devirle git denmiş. Bence de doğrusu o zaten ama insanlarda bu dizel devirli kullanılır kanısı nerden yerleşmiş acaba?[signature][hline]Atahost.net Web Hosting
  • Admin
Mesaj tarihi:
performans için dir o büyük ihtimalle
zaten düşük olan güç birde devir alt seviyede sürerken iice düşüyor dogal olarakda hızlanma + sürat konusunda yeterli tatminkarlıgı saglayamıyor. yakıt konusunda cimri oldugundan da yüksek devirde sürmek benzinli lere göre daha efektif bir yakıt miktarı/performans oranı sağlar[signature][hline]G3NK

[Bu mesaj DynamicK tarafından 01 Haziran 2005 02:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Bende benzinlisi var servis kitapciginda ilk 1000 km 3bin deviri gecirmemeye ozen gosterin diyor.Bence biraz sabret sonra daha zevkli oluyo tecrubeyle sabittir :D

hayirli olsun opel almakla cok iyi secim yapmissin.[signature][hline]Xhearon UO Shard
Xhearon
Level ve irk sistemi ile aktiftir.
Mesaj tarihi:
Hmm
Öyle yapayım bari.. Zaten ilk arabam üzerimde bi tedirginlik var haliyle ben sakin sakin gideyim en iyisi :p

Bende 1.6 Easytronic siparişi vermiştim aslında başta ama benzinlilerin çok yaktığını okudum bide o sırada bu dizeller için ön talep toplamaya başlamışlardı değiştirdim öğrenci adama gitmez benzinli diye..

Opel aldık amaa, umarım şu ünlü Opel Servisleri madurlarından olmayız bizde ;)[signature][hline]Atahost.net Web Hosting
Mesaj tarihi:
Hayırlı olsun araban, çok güzel bir seçim.
Rodaj konusunda genellikle 2-3k km sakin kullanın derler genelde, bence sende öyle yap.
Dizel araçların eski gürültülü,zayıf hallerinden eser yok artık. Devir tork devri :)
Tekrar hayırlı olsun, kazasız belasız.[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı?
Udçı Türk budun ertez okun!
Mesaj tarihi:
Öncelikle şunu belirtmekte yarar var dizel arabalar yeni yeni piyasaya hakim oluyor.Eski dizeller performans açısından çok zayıf oldukları için devirli kullanın diye bir laf çıkmış.Bana da öyle dendi fakat benim traktörde yol bilgisayarı var.Devirli kullanınca direk yakıt gideri artıyor ayrıca da fazla bir fark yok normalinden.Ayrıca araba yeniyken yüksek devir de biraz zorlamak gibi olur arabayı.İlk 1500 kilometreyi fazla zorlamadan geçersen iyi olur.Bu arada ses açısından opeller diğer markalara göre daha iyi yalıtım yapmışlar bu yüzden fazla gürültü gelmiyor içeri.

edik:İlk 1000-1500 kilometre yavaş git dememelerinin sebebi opel motorları biz fabrikada test edip açıyoruz diyor.Bu yüzden siz normal bir şekilde zevk alarak aracınızı sürün diyor.Tabi ne kadar,nereye kadar doğru bilemeyecem ama tedbirli olmak en iyisidir bence

[Bu mesaj Odrin tarafından 01 Haziran 2005 12:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Evet evet yol bilgisayarı feci bişey Anlık Tüketimde 39lt/100km gördüm yaw yanlışmı verdiler acaba arabayı demeden edemedim :p

Ya o adamların sözüne de güven olmuyor cidden. Nereden yakıt alayım dedim dön hemen şurda Petrol Ofisi var dedi. Ama benim araç Euro4 kullanıyor PO da Euro3 var. Ha 3 ha 4 nolcak demeyin kükürt oranı birinde 50, diğerinde 550 :) bozuldu fln diye gelince biz bilmeyiz demesinide bilir muhtemelen :)

Opet'in Ultra Euro Diesel'inden aldım sonra.

Ses konusunda debriyajı kaçırmadıkça motor sesi pek traktör gibi gelmiyo :p

Ayrıca bu Euro Diesellerde ses de daha az oluyomuş diye duydum. Gerçi benim başka yakıt kullanma şansım yok. TDI motorlarda normal diesel de kullanılsa zararı yok fakat ses açısından faydalı olabilir belki Euro Diesel?[signature][hline]Atahost.net Web Hosting
Mesaj tarihi:
Anlık olanda kalkışta gaza yüklenirsen öyledir.Çok eğlenceli bir şey ama bu yol bilgisayarı.Arada takip ediyorum böylece uzun yolda can sıkıntısından da kurtuluyorum.Benimki genelde 4.5-5 falan yakıyor.Biraz kasarsam 5,5 görüyorum.Dizeli de BP ya da Shell'den Euro diesel alıyorum.Normal dizel hiç almadım sen de alma bence.Shell'den alırsan egzosdan biraz daha değişik renkte duman:) çıkabilir.Bunun nedeni de katkı koymalarından bi zararı yok.Hepsinin kendine göre değişik faydaları var.Geçenlerde bir yerde okumuştum tüm firmaların dizel çeşitlerini.Shell ve BP ortaya karışık iyi gidiyor.Ses açısından da sanmıyorum bir fark yaratacağını.
Mesaj tarihi:
Heh bugün sağ aynayı sürttüm biraz neyseki boyasız kısma geldi göze batmıyo çok az beyazlaştı plastik kısmı yinede temizlemek için bildiğiniz bi formül varmı acaba ?

Ya benim şu anda 60km de araba ortalama 8lt/100km görünüyor yol bilgisayarına göre.. Biraz fazla gibime geldi.. Kuzenimin megane için ilk 1000km çok yakar demişlerdi öyle bişeymi war acaba?..

36,600- e aldık Enjoy+Spor paket+Metalik renk.[signature][hline]Atahost.net Web Hosting
Mesaj tarihi:
Opellerle 94 senesinden beri icli disliyim.91 model opel calibra,94 model vectra gls,98 model vectra b gt ve en son 2005 model opel astra.Opele binen insan bidaha opelden kopamaz.Opelin ustun yonun cok oldugu kadar eksi yonleride var her arabada oldugu gibi...Opel servislerinden gercekten cok cektik bizde.Fakat yinede opelden vazgecemiyoruz.Golf almak niyetindeydik gittik astra aldik yine :D Iyiki easytronic sanzumanli almamasin.Cunku easytronic otomatik vites degildir!. Yokuslarda geriye kacirma yapabiliyor ve bildigimiz baski balata kullaniliyor...Gerci inceleyebildigim kadari ile artik hill asist diye bir olay koymuslar.Ama opel bayilerine gittiginizde her ne hikmetse easytronicin devamli avantajlarindan bahsediliyor.Halbuki avantajindan cok dezavantaji var.Senin araban icin onerebilecegim tek sey debriyaj ile fazla hasir nesir olma.Cunku artik cogu araba ureticisinin yaptigi gibi opelde asbestin maddesinin kullanmamasi.Bu madde kansere direk olarak yol actigi icin cogu araba ureticisi artik hatta hepsi diyebiliriz bu maddeyi fren balatalarindada dahil kullanmamaktadir.Yanmaya direncli bu kadar kuvvetli bir malzemenin kullanilmamasi debriyaj baski balatasinin omrunden caliyor.Servise bir cok astra H baski balata yakarak geri gelmistir.Sehir ici trafikte mumkun oldugunca debriyaj kullanmamaya calis.Arti olarak radyon bazen kesilik yapabilir.En guclu frekansa sahip radyolari bile bazen kesik kesik dinliyebilirsin.Bunlari soylememdeki amac bunlari yasayinca arabadan sogumaman.Her arabada boyle kucuk hatalar olabilir.Arti olarak arabayi yikattigin zaman kapilari acinca su girmis oldugunu goreceksin yalatim malzemesi pek ii secilmemis oldugundan bu su kapi esiklerine girebiliyor.Yikattiktan sonra mutlaka bakarak ol ve oralarida sildir.Arti olarak yol bilgisayarin varsa gizli bir bilgi ekrani daha var.Eger sana bunu gostermedilerse git sor ama servislerinde bilmeme ihtimali yuksek.Eger ogrenemezsen ben yardimci olmaya calisirim buradan.
Araban herseyden once bir opel ona cok iyi bak ve son olarak tekrar onerebilecegim depriyajla fazla hasir nesir olma.
Tekrar hayirli olsun gule gule bin...[signature][hline]Xhearon UO Shard
Xhearon
Mesaj tarihi:
Ayrica :D 30bin km de bir bakima gidiliyor.Fakat ben senin yerinde olsam 15binde bir yag degistiririm.Paraya kiyip her 15binde bir mutlaka yagini degistir.30bine gelmis yag camur gibi olur motora bana gore asiri derecede zarar verir.Opellerde masraftan kacarsan sana onun 2 katiyla geri doner.[signature][hline]Xhearon UO Shard
Xhearon
Mesaj tarihi:
Yeni Astra kullanıcılarından biri olarak Aramis'in dediklerinin altına imzamı atarım. Aracın tüm sorunlarını saymış. Hepsi de birebir doğru.
Yol bilgisayarının gizli ekranı konusunu biraz açar mısın? Nedir neye yarar?
  • Yeni Oluştur...