Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

forcont looplarında sorun, main loop frozen..

thelegbra

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar revision forumlarında da sordum ama cevap gelmedi, belki karşılaşan vardır. forcont ile çantadaki regleri sildiren bir loopum var, scriptte problem yok gibi,
said:
forcont 0
if (=i_reag_garlic)
try src.tag.reg3=+>)
try remove
endif
endfor
forcont 0
if (=i_reag_ginseng)
try src.tag.reg4=+>)
try remove
endif
endfor

bu şekilde uzayıp giden bir loop, fakat arada sırada kennii tekrarlayıp duruyor heraldeki, bazı karakterlerdeki reg taglerinde çok büyük rakamlarla karşılaştım, playerların haberi yok. herhalde main loop frozen ile sphere kendini kilitlerken bu büyük rakalmara ulaşmış, loop sona ermemiş..

peki hatasız bir kod neden yapar bunu? daha önce karşılaşan var mı?

edit: tüm mesajlarımda smileyleri iptal et ayarı istiyoruz :P

[Bu mesaj thelegbra tarafından 04 Haziran 2005 13:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

coder baseid ile ulaştığım eşyaya remove deyince siliniyor, script bozuk değil, çalışıyor ama ara sıra sapıtıyor, sphere problemi diye düşündüm :/ acaba try değil de direk mi remove etseydim.. ben biraz paranoyak olduğum için try kullanıyorum da..[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Sosyal ağlarda paylaş

said:

forcont 0
if (=i_reag_garlic)
try src.tag.reg3=+>)
try remove
endif
endfor
forcont 0
if (=i_reag_ginseng)
try src.tag.reg4=+>)
try remove
endif
endfor

öncelikle scp'de komutlar hesaplamalar yanlış bir şekilde açılıp kapatılmış

< ile > sayısı eşit ( ile ) sayısı eşit olması lazım

[Bu mesaj WildGenie tarafından 04 Haziran 2005 18:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

cidden neden try remove dedin .[signature][hline]| Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !! |
--------------------------------------------------------------
Evrende bir toz bile sayılamayacak ufaklıkta bir yer kürenin üstünde küçüklüğü belki hesaba bile katılamayacak bir varlığımız var;ne var ki aklımızla büyüğüz . Aklımıza güvenelim
| Sahip olduğun gücü asla gösterme !
|B_L
Sosyal ağlarda paylaş

hmm neden for kullandım, çünkü 55r forumlarında hep gördüğüm, oradakilerden duyduklarımda sanki for looplarının altında try ile yazdırılması gerektiğini hatırlar gibi oldum ondan.. neyse denicem diğer türlü de..[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Sosyal ağlarda paylaş

komik olan script çalışmıyor değil, gayet güzel çalışıyor. main loop frozen yapmasını hardcoded memory leak olarak düşünüyorum :/ üff ağlıcam..[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Sosyal ağlarda paylaş

oran varmı . Belli bir orandan sonra frozen oluyor diye? . Hoş bunu zaten bilsen sorun olmazda belli bir oran ve üzerinde oluyorsa ordan halledebilirsin . Bendede check sisteminde bi absürtlük var belli bir orandan sonra critical hata mainloopta takılıyor en son ... :/[signature][hline]| Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !! |
Evrende bir toz bile sayılamayacak ufaklıkta bir yer kürenin üstünde küçüklüğü belki hesaba bile katılamayacak bir varlığımız var;ne var ki aklımızla büyüğüz . Aklımıza güvenelim
| Sahip olduğun gücü asla gösterme !
|B_L
Sosyal ağlarda paylaş

yazdırırken tag0 demenize gerek yok, eğer kişide tag yoksa bile yazar farketmez, kontrol ederken tag0 kullanmanız uygundur

if ()

gibi kullanımlarda gerekiyor yani, benim durumla da alakası yok. script üstünde oynamaya ve denemeye şansım olmadı olduğu zaman söylerim.[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Sosyal ağlarda paylaş

diye bie tagimiz var, ama playerda öyle bir tag yok

[function test]
if ()
say hello
endif

koy bunu .test yazdır bakalım undefined symbol hatasını almıyor musun :) eskiden hata almamak için cedayın dediği gibi 0 diye yazılırdı, revisionda tag0.ornektag diye soruyorsun, o kişide tag yokse bile sıfır kabul ediyor.[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
thelegbra, 06 Haziran 2005 00:25 tarihinde demiş ki:
diye bie tagimiz var, ama playerda öyle bir tag yok

[function test]
if ()
say hello
endif

koy bunu .test yazdır bakalım undefined symbol hatasını almıyor musun :) eskiden hata almamak için cedayın dediği gibi 0 diye yazılırdı, revisionda tag0.ornektag diye soruyorsun, o kişide tag yokse bile sıfır kabul ediyor.

hmm harbi aliyorum hata :)
dogru aslinda ben yanlis anlamisim senin dedigini birazcik, bu hata ile bayagi kasmistim bir ara. en sonunda deneye deneye bulduydum bunu :)[signature][hline]Sentenel Ultima Online Shard, Developer & Admin
Sentenel Web Page
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...