Sensible Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Son zamanlarda dikkatimi çekmeye başladı,adım başı internet kafe görüyorum artık. 5-6 bilgisayar parası bulan hemen hop internet kafe açıyor. Bu durumdan ben rahatsız olmaya başladım bilmem size de oldu mu. Buradakiler alınmasın,çok düzgün yerler de var ama bu İnternet Kafelere genelde bütün ipsiz sapsız serseriler bide "Lamer" dediğimiz düşünme yetisinden yoksun insanlar doluşuyor. Özellikle bizim bu Maltepe'de durum böyle. Adamlar resmen Kahve'de oturacaklarına İnternet Kafelerde pinekliyolar. Oyunlara,forumlara falan tecavüz ediyorlar. İnternet ortamını kireltiyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?[signature][hline]Crosby,Stills,Nash & Young Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xueshen Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 -lan gel kaunter strike yapak -yok abi karı tavlıyak çet yapak -şef baksana nasıl accaz bu zımprtıyı[signature][hline]paraaaaa kazannnnnnnn tıkla ibuxdan hem araştır öğren hemde para kazan , tıkla ayda en aşşaa 24 dolar kazannn herkez kazanıyor neden sen kazanmayasınki tıkla kazan olmadı merak ettin at bir pm anlatayım sana bonustan daha karlı bir iş bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xanthe Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 bende katılıorum sana ama ınternet cafeye takılan ipsiz sapsız insanları engellemek için onlara ugraşıcak bir iş vermelisin diyip olayı genelleştiririm:)[signature][hline]Learn to Obey before you Command.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natural Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 kahvehaneden farkları yok benim gözümde.[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 kafelerden lamerlerin internete bağlanmasını önlemek lazım. Sırf landan eylensinler işte:P[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE. DO NOT SHORT-CIRCUIT. KEEP UNDER -30°C Karakedi pati açıldıktan bi süre sora demişki: suandaki sistem birebir eski sistem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 eğitim sınırı gelsin falan =P hobaa cilalarım diyosun? :-p said: Natural, 01 Haziran 2005 02:40 tarihinde demiş ki: kahvehaneden farkları yok benim gözümde. [signature][hline]Akvaryum Tutorial I was so sentimental when you left, I even cried. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natural Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 bilg başıan oturamdan önce herkeze sorucaklar.. lam3r mısınız? -evet şöyle buyrun...[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Öncelikle benim gözlemlediğim bunun tersi. Bir zamanlar pıtrak gibi açılan internet cafelerin eski cazibesi yok. Yalnız değişen bir şeyler var onu söyleyeyim. Eskiden "Atari" oynatan yerler artık PS2 oynatıyor, sokakta dilenen çingene çocukların bile "Vining"den(Winning Eleven) haberleri var, hatta takır takır oynamışlıkları var. Eh, orada hal bu olunca, milleti kesmiyor, oradan bilgisayar, internet, sanal alem devam ediyorlar. Bugün bakarsak, özellikle büyük kentlerde bir nevi dijital devrim gerçekleşmiş durumda. Herkesin cep telefonu var, evine ekmek alamayacak adam cep telefonuyla geziyor. Zaten DPTnin son yaptığı araştırma sonuçlarını görmüşsünüzdür, yoksulluk sınırı altında yaşayan aileler arasında yapılan araştırma... Sadece %3ünün televizyonu var, gazete mazete okumak hak getire, lise okumak büyük bir olay. Gelin görün ki, bu evlerin %98inde cep telefonu var. Hatta sabit telefonları yok, cep telefonları var. Hal böyle olunca, en eğitimsiz, cahil diye baktığımız adamların bile bilgisayar hakkında bir fikri var. Evet, artık kahvede pinekleyip pişpirik oynamak yerine, geliyor paşa paşa, internette bir yandan chat yapıyor öte yandan tavladır, okeydir sanal alemde takılıyor. Bunu önlemek imkansız, "Gidin la buradan?" mı diyeceksin? İstanbul Anadolu yakası Hal'i, henüz taşıyamadıkları için bize çok yakın, dolasıyla bazen kamyoncularla fazlacana içli dışlı oluyoruz, inanmazsınız ama Bitlisli kamyoncunun MSNi, icqsu, gmailden e-mail account'u bile var. Sırf olayı çözeyim diye İngilizce kursuna gitmiş herif, üşenmemiş. Durum bundan ibaret, bir "değişim" içindeyiz ve çok hızlı uyum sağlıyoruz diyerek mesajımı sonlandırıyor, tüm patileri gözlerinden öpüyorum. Saygılarımla, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natural Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2005 amaç doğru,uygulama yanlış! deli_hacı'nında belirttiği gibi açlık sınırında olan bi ülke teknolojiyle iç içe olursa sorunlar beraberinde gelicektir. eğitim seviyesi+kültürel birikim+ülke insanlarının yaşam tarzları'nın bu ''değişime'' ne kadar müsait olup olmadığıyla alakalı. neyimiz düzgün ki eğitimsiz halkımızın teknolojiyi kullanması düzgün olsun. anlamadığım şey şu ülke açlıktan kırılıo,eğitimsizlik yüksek,yaşam koşulları ortada ama nası oluosa sanki bütün bunlar sorun değilmiş gibi ''teknolojiye uyum sağlayan türkiye'' tablosu olurtrulmaya çalışlıo.efendim ne anladım bn o teknolojiden? nerde sorunalra çağre? nerde günün eksikliklerini giderm çabası? hangi soruna çare buluo da teknoloji vasıflarına sahip olabilio anlıyamiorum... [signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe'' [Bu mesaj Natural tarafından 01 Haziran 2005 02:56 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 bu internet kafe olayının hastasıyım.çünkü: -kafa dengi insanlarla tanışabiliosunuz -mevcut arkadaşlarınızla iyi ortam geçirebiliosunuz -mega LAN ortamı vs. liste uzar gider. ne kadar çok kafe o kadar iyi ama.. niteliği olan kafeler olduğu sürece burada ne devreye giriyor ? kullanıcı bilinci. maalesef bu yok işte.13-14 yaş altı evinde bilgisayarı olmayan insan anlayamıyor bi internet kafenin niteliğinin iyi olup olmadığını.kolundan tutup da burası dandik diyemiyorsun. aynı şekilde chat / irc / mail vs. kullanan insanlar da umursamıyor bu olayı doğal olarak.işimi göreyim yeter diyorlar haklı olarak ki yüzdeye vursan %25 kullanıcı bunlardır, gerisi de oyuncular. kafe dandikliğinin en belirgin göstergesi dandik makinelerdir, güncel oyunları kaldıramayan makineler varsa kafe sahibi kazandığı parayı makineye yatırmıyordur.bilinçli bi oyuncu böyle yerlerde oynamamalı yoksa niceliği artan kafelerin niteliği artmaz.[signature][hline][i]Herif kaynak gözlüğüyle dolaşıyo, ona ışın kılıcı kor mu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 bu internet kafe olayının hastasıyım.çünkü: -kafa dengi insanlarla tanışabiliosunuz -mevcut arkadaşlarınızla iyi ortam geçirebiliosunuz -mega LAN ortamı vs. liste uzar gider. ne kadar çok kafe o kadar iyi ama.. niteliği olan kafeler olduğu sürece burada ne devreye giriyor ? kullanıcı bilinci. maalesef bu yok işte.13-14 yaş altı evinde bilgisayarı olmayan insan anlayamıyor bi internet kafenin niteliğinin iyi olup olmadığını.kolundan tutup da burası dandik diyemiyorsun. aynı şekilde chat / irc / mail vs. kullanan insanlar da umursamıyor bu olayı doğal olarak.işimi göreyim yeter diyorlar haklı olarak ki yüzdeye vursan %25 kullanıcı bunlardır, gerisi de oyuncular. kafe dandikliğinin en belirgin göstergesi dandik makinelerdir, güncel oyunları kaldıramayan makineler varsa kafe sahibi kazandığı parayı makineye yatırmıyordur.bilinçli bi oyuncu böyle yerlerde oynamamalı yoksa niceliği artan kafelerin niteliği artmaz. bu bilinç dahil olmak üzere genel internet ahlakı vs. oturmadığı sürece yukarıda bahsedilen çeşit abuk sabuk insanlar türer. abuk sabuk insanlarla dolu kafelere gelince, öyle ortamlara da aynı şekilde girmemek lazım.nasıl olsa kafe çok. [Bu mesaj arcane tarafından 01 Haziran 2005 03:11 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 abi size ne int. kafeden gitmeyin.. ayrıca 5-6 bilgisayar bulan demişsinde bildiğim kadarı ile ruhsatı 10k$ ayrıca int kafelerde sigara içilmesi dahi yasak. görürsen şikayet et, insanların ekmekleri ile oynamak pahasına mühürlet. ha ben çok rahatsız mıyım? değilim çünkü burada hiç ama hiç int. kafe yok, aslında birisi açsa parayı vuracak :) neresi burası sorusu gelecek emınım nişantaşı,bomonti,osmanbey üçlüsü benim mahallem oluyor[signature][hline]MEresimos|Pati Sözlük Lominadze|News Mail|MSN [email protected]| Founder of AAL'05 & I Love Paticik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 said: sheref, 01 Haziran 2005 04:18 tarihinde demiş ki: neresi burası sorusu gelecek emınım nişantaşı,bomonti,osmanbey üçlüsü benim mahallem oluyor 300500300500300500300500300500[signature][hline]g3nk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 said: Deli_Haci, 01 Haziran 2005 02:47 tarihinde demiş ki: Öncelikle benim gözlemlediğim bunun tersi. Bir zamanlar pıtrak gibi açılan internet cafelerin eski cazibesi yok. Yalnız değişen bir şeyler var onu söyleyeyim. Eskiden "Atari" oynatan yerler artık PS2 oynatıyor katılıyorum. 5 sene önce counter'ın yaygınlaşmaya başladığı zamanlarda internet cafeler de artan sayıyla çoğalıyordu. ancak şimdilerde çoğu internet cafenin hali içler acısı, bazıları kapatmış hatta. o yüzden "yeni yeni internet kafe açılmaya başlanıyor" diye bir topic görünce şaşırdım. atari salonlarının yerini PS2 aldı. "PS2 kafelerin çoğalması" bence şu an için daha doğru olacaktır. neredeyse nargile kafelere bile PS2 koycaklar.[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Depressive Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 aslında W11 salonu desek daha doğru onlara :D[signature][hline]Our time has come... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fiona Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 aslında internet cafelerin kötü veya iyi bi yer olması biraz da açanın yani sahibinin elinde bence.yaş sınırı falan koyanabilir.tabiki bu çözüm değil yalnızca büyükler engellenir.ama serserileri ben olsam kovarım bakarım düzen bozcak rahatsızlık vercek harekerteler yapıyolarsa valla ben direk kapıyı gösteririm.[signature][hline]Hayat merdivenlerini çıkarken insanlara iyi davranalım.Çünkü inerken gene aynı insanlara rastlayacağız... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gothic Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 en güzeli nargile cafeler :)[signature][hline]Msn+Resimlerim+Karala Birşeyler BEni Mutlu Et Ormanlar Yakılıyor,Ozon Deliniyor,Irakta Binlerce İnsan Ölüyor,Galiba Biz Bu Dünyayı Hak Etmiyoruz...!!! [TÜRK`E KEFEN BİÇENİN ÖLÜMÜ KORKUNÇ OLUR] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 said: Bonecrusher, 01 Haziran 2005 06:28 tarihinde demiş ki: neredeyse nargile kafelere bile PS2 koycaklar. fena fikir değil aslında :D[signature][hline]Your Ad Here! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gothic Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 İzmirde vAR :)[signature][hline]Msn+Resimlerim+Karala Birşeyler BEni Mutlu Et Ormanlar Yakılıyor,Ozon Deliniyor,Irakta Binlerce İnsan Ölüyor,Galiba Biz Bu Dünyayı Hak Etmiyoruz...!!! [TÜRK`E KEFEN BİÇENİN ÖLÜMÜ KORKUNÇ OLUR] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 internet cafede nargile var ama nargile cafede henüz pc yok :)[signature][hline]Andolsunki onu yapan ve yaptıran için de Ahirette Cennetten bir nasip olmadığını biliyorlardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shapshal Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 ben kaliteli net cafelerde çok zevk alırım.Çünkü arkadaşlarımla giderim çok kişi 5-6 kişi falan,landan oyun oynarız. ama dandik ortamı kötü biyerde kimse zevk alamaz. ayrıca yanınızda oturan kıro bi tipin çok bağırmayın çok gülmeyin gençler yeter aaa şeklinde laf etmesi de sinir bozan bir olay. ben kadıköyde netline a gidiyorum,memnunum. bence kaliteli biyer. sigara içilmeyen bölümü de var.[signature][hline]^Dallas Mavericks^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xanthe Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Tek zevk aldıgım cafe Trip ve Grup tu Grup kapandı triplere giriorum:)[signature][hline]Learn to Obey before you Command.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raistin Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Bir arkadaş sahibiyle alakalı dedi dogru... Çanakkalede oturuorum burada Portakal.net die bi yer var çanakkalelilerimiz bil,ir... Cafe nin Çanakkaledeki yerlerden 2 farkı var 1. 2mbbit baglantisi olan tek yer 2. Yaş sınırı diil, basbaya lam3rlik sınırı var cafede. adam bakıo tipine bakıo ister 6 ister 50 yaşında olsun davranışlarına az cok bakıo bilgle ilgili 2-3 soru soruo eger dogru demiyimde düzgün cevapler verirse cafeye alıo yoksa direkman kovuo kafeden. veya oyunda kufredeni filan direk atıo cafeden..üstelik kazandigi paranin %90 nını bilglere yatırıo. her hafta 1 bilgisayari kesin upgrade e yolluo.. yani sonuç: sahibinde iş varsa cafedede iş vardır...[signature][hline]Uygar insan her çözüme bir sorun bulan değil, her soruna bir çözüm bulandır. Medeni insan yıkıcı değil yapıcı olandır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vimpir Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 hic internet cafeye gitmedim :utaniem:[signature][hline]Ayda Cok Para Kazamak Istermisin8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2005 kullanıcı bilinçlenmesin.. ki ben de para kazanayım.. tamam belki elimdeki para 20 tane amkian almaya yetmeye bilir ama biz d eufaktan başlayacağız zaten[signature][hline]Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış; "-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar