Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Marduk ve Rivayetler

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Beyler neden Marduk'un gelişini bu kadar dert ediyorsunuzki?

Marduk hakkında ilk bilgileri okuduumda benimde kanın donmuştu, tüylerim diken diken olmuştu ama daa çok bilgi edindikçe olayın aslında annatıldıı gibi olmadıını farkettim.

Mesela çou kişi "Marduk Dünyaya çarpacak, herşeyi yokedecek 8 yıllık ömrümüz kaldı" moduna girmiş. Ama düşünmedikleri bir nokta var ki Marduk sıradan bir gök cismi deil, bir gezegen, yani belirli bir yörüngesi var. Yani bu olay her bilmemkaç yılda bir tekrar eden "sıradan" ( :) ) bi olay. Dünyanın yaşının 4.5 milyar, insanlıın yaşının 1.7 milyon(Ki bu bilgiler bile kesin deil) olduunu düşünürsek ve insanların bu kadar yıldır yaşamlarını sürdürdüünü düşünürsek Dünya ve insanlıın binlerce Mardukla randevu atlattıını ve yokolmayacaını anlayabiliriz.
Marduk'un yörüngesi konusunda ise öğrendiim bilgilere göre Marduk'un yörüngesi Sümerlilere göre 3600 yıl olarak hesaplanmış. Bu yörüngeye göre de Marduk'un bir sonraki Dünyayla yakınlaşması 3400 yılına denk geliyor. Ama Sümerlilerin bizim 10luk sistem yerine 6lık sistemi kullandığını düşünürsek bu yörüngenin 2160 yılda bir tamamlanması gerekiyor. Ama bu sisteme göre de Marduk'un 1977 yılında Dünyayla yakınlaşması gerekiyordu. Tabi böyle birşey olmadı. Ancak sadece Sümerlilerin yazıtları detaylı incelendiinde ve tabletler üzerinde yazılar ve zamanlar tam olarak çevrildiinde Marduk'un yörüngesinin 2148 yıl olduu ve bir sonraki yakınlaşmanın 2012 yılı olacaı ortaya çıkıyor. Yani kesin deil, biraz da zorlamayla..

Aynı yerden öğrendiim dier bi bilgide Marduk'un boyutları Dünya'nın sadece 2-3 katı. Birileri Jüpiter'den bile büyük demiş. Yuh yane öyle kütleye sahip bi gezegen bırak Dünyaya çarpmayı, yakınından hatta uzaından geçse olacakları tahmin etmek bile istemiyorum. Önce ilk 4 gezegeni kendine çekip yokeder, sonrada Güneş tarafından yutulurdu herhalde. Tabi daa önce Jüpiter, Satürn gibi büyük kütleli gezegenlerle arasında bir çekim kuvveti oluşup yörüngesi ve doğuracaı sonuçlar deişmezse..

Ayrıca bazı kişilerde "Yuh ya nasıl görememişler tarzında" konuşmuş. Bence bu görüş çok saçma. Yani evrenin boyutlarının sonsuz kabul edildiini, uzayla ilgilenen çok kişi olmadıını, uzay hakkında bilgi toplanabilecek yerlerin az olduunu, herkesin "Dünyaya çarpması muhtemel" cisimleri araştırmadıını düşünürsek bu soruya cevabımızıda buluruz.. (Ki armageddon filminde boyutları Dünya kadar olan gök cisminin Dünyaya çarpacaı kesin oalrak sadece 18 gün önce anlaşılmıştı.. :) ) (Burda Marduk'un bize çarpacaı kesin deil hatta bence öyle bi ihtimal yok, olayın gerçekleşme yılıda aynı şekilde kesin deil ki Dünyaya resmi bir açıklama yapılmadı)

Neys demek istediim Marduk Dünyanın sonu olmayacak. Zaten "Marduk Dünyanın yakınından geçecek" dedikleride Allah bilir kaç bin kmdir? Bence en fazla gel-gitler olabilir, okyanus seviyelerinde geçici artış olabilir. Bu durumdada kıyı kesimlerindeki yaşayan kişilerin zor durumda kalıcaını düşünüyorum. İklim deişikleride fasa fiso. Dünya yörüngesinden sapmadıı sürece iklimler nasıl deişebilirki?

Pff bende össye çalışmam gereken yerde nelerle uuraşıyorum yaa? :) Neys bunnar benim şahsi görüşlerim, yannışlarım olabilir; össden soora yine girerim paticie, o zaman daa çok konuşuruz işallah.. Kalın saalıcakla..[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma..
Sosyal ağlarda paylaş

Gerekli açıklamaları yaptığı için Dm e teşekkür ediyoruz. Söz sende Jülide :P

Şaka biryana güzel açıklama kendi adima teşekkürlerimi sunarım...[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)*
§Bounty Hunter§
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben anlamam microsoft XP nın takvımı 2099 yılında bıtıyor demekkı 2099 a kadar saglamız yoksa MS 2099 an sonrada XP yı satarız dusuncesıyle daha fazla gun eklerdı :D[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki:
Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill.

Sosyal ağlarda paylaş

DM bey, Marduk Jupiterden 2 kat, yani dünyadan 1300 kat büyük. Eminim.
Bunlar tabiki büyük bir çoğunlukla varsayımlar, ama eski medeniyetlerin birçoğunun aynı sonuçlara varması gibi sakat bir durum var. Gerçi bunda birçok neden olabilir, ortak tanrılar, birbirinden etkilenme gibi.

Zaten asıl tehlike bizi kendi yörüngesine alarak götürmesi. Fakat senin de üzerinde durduğun gibi, marduk da bir gezegen ve periyodik olarak sürekli dünyamızın yanından geçti milyonlarca yıl. Ve sümerliler zamanından beri de bu biliniyor. (belki de onların marduku keşfinden sonra ilk kez geçiyordur, o konuda bir bilgim yok.) Ama eğer ilk kez geçmiyorsa, yani birçok kez dünyayla yakınlaştıysa, ve sümerler de bunu biliyorsa neden özellikle 2012 dediler? Neden başka herhangi bir buluşma değil? Bir de adamlar Nostradamus luk yapmak için ortaya atmış olamazlar yani.

Ben de çarpacak demiyorum zaten :) Ama birçok soru işareti var, onları tartışmak istiyorum.[signature][hline][b]Penthesilea, MSN = [email protected]
I feel peace within as your soul meets a new world
A world where you may step up to a higher learning
Take my hand and walk down the path of forgiveness
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dungeon_Master, 14 Haziran 2004 17:54 tarihinde demiş ki:
Bu durumdada kıyı kesimlerindeki yaşayan kişilerin zor durumda kalıcaını düşünüyorum. İklim deişikleride fasa fiso. Dünya yörüngesinden sapmadıı sürece iklimler nasıl deişebilirki?

Pff bende össye çalışmam gereken yerde nelerle uuraşıyorum yaa? :) Neys bunnar benim şahsi görüşlerim, yannışlarım olabilir; össden soora yine girerim paticie, o zaman daa çok konuşuruz işallah.. Kalın saalıcakla..

Aha aha.. İklimler değişmez ha? :)

ÖSS'de iyi şanslar. (buna ihtiyacın olacak)

:)[signature][hline]A.W.A.C.S Airborne Warning And Control System
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Saendul, 14 Haziran 2004 16:18 tarihinde demiş ki:
Kimse düşünemiyo mu belki sümerliler 2012 yılına geldiklerine sıkıldılar ve yazmayı bıraktılar. Veya adamın biri sarayı bastı ne bileyim şehiri ele geçirdi düşman ordusu fln. Sonra bütün burdan yayıldı olaylar aa 2012de bırakmış adamlar takvimi marduk çarpıcak ühühü diye...

3000 küsürlük yılda bir gelen bi gökcisminin son 8 yılda bayağı yakınımıza gelmesi ve etkilerinin görülmeye başlanması lazım. Hani nerde? Yalan bunlar kesin 2050ye fln da bişi bulurlar.

eroeh. birincisi 2012 olayinin kaynagi antik kizilderili kulturleridir.

ikincisi sikilmak kadar sacma birsey olamaz cunku zaten rahip kisminin isi bu. sikilip birakmalari islerini birakmalari olur.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

...ve dinlerini.[signature][hline]It is so ignorant to cry in someones funeral.Because you already know everyone will die some day, since the day you know him you should already know that.Now, look in my eyes and start thinking me rotting and decaying in my coffin.Sounds sad huh?But we are all sure that you and I will die some day.Maybe tomorrow maybe now.No need for tears in my funeral.Accept me dead, and so I will.
VII.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi naptın ya, 8 sene sonra gelcek cismin görülmesi gerekir demişsin. Yürüyerek gelmiyor :)[signature][hline][b]Penthesilea, MSN = [email protected]
I feel peace within as your soul meets a new world
A world where you may step up to a higher learning
Take my hand and walk down the path of forgiveness
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...