Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigaraya son verin artık!!!

OwnerRavenLoft

Öne çıkan mesajlar

said:
bayat, 29 Mayıs 2005 02:23 tarihinde demiş ki: 50 yasindan sonra cogu insanin topluma pek bir faydasi kalmamis oluyor zaten, bosuna yasama alani isgal edip oksijen tuketiyorlar.

50 yaş hiçte yaşlı bir yaş degil belli etmek isterim, hadi 60 desen neysede, bir kere devlet adına gorev yapan insanların yogun oldugu bir yas, babam 49 yasında hala saglam çalışıyor, eniştem var bilmem kim var var oglu var bir suru insanın 50 yaşında eli ayagı tutuyor.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

hani keyfin yokken "yak lan bir tane" diyip yakıyorsunuz, ciğerleriniz bayram ediyor(nasıl yapıyorlarsa artık) hafif bir karizma etkisi oluyor iyi hoş da;
acınacak hallere düşüyorsunuz ya. trajikomik oluyor resmen. futbol oynayacaksın teknik süper takır takır ipe diziyorsun milleti sonra fıss. 10. dakka gelmeden yürüyemez hale gelmişin. daha 20 yaşında merdiven çıkarken 70küsür yaşındaki teyzeler gibi tutunup nefeslenmen gerekmiş. üstelik opnca spor sağlıklı beslenme vs vsye rağmen. ve 3-5 basamak üstünde herhangi bir yemek düzeni, uyku düzeni olmayan, sporla alakası olmayan tipin teki(bu ben oluyorum) gayet zinde bir şekilde anlamayan bir suratla sana bakıyor.
hani "bize bir şey olmaz" diye içiyorsunuz ve bu "sağlıksal" uyarılar vız gelip tırıs gidiyor. sonuç olarak sağlıksal sorun uzun vadede kendini gösterdiği için çok geç kalana kadar umursanmıyor. ama kısa vadede gelenler bekli ayıltır. harcadığınız paraya bir bakın ya. ayda 80-100 milyon gidiyor sırf bu mereti içmek için, o da nispeten az içersen. 100 milyon ne demek!! 2 senede o paraya araba alırsın:) yemeyip içmeyip sigara için para biriktiren insanlar var ya.
aklınızı başınıza devşirin, bırakmak isteyince bir çözüm yolu nasılsa bulunur. en kötü o ekstradan gelen strese dayanıp sandalyeye falan bağlayın kendinizi ne biliyim..
edit:unuttuğum için utandım bir an kendimden. başın sağolsun..
[signature][hline]Sözler sakız gibidir; çiğnedikçe yavanlaşır. Attığında da biri sağa sola çekiştirip üstüne yapıştırır.
Then I wake its kaleidoscopic mind...
bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir

[Bu mesaj Borbag tarafından 29 Mayıs 2005 10:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Basin sagolsun oncelikle benim dedemde 5 sene once vefat etmisti akciger kanserinden. Liseden beri gunde 1-2 paket iciyordu. Doktor birak yoksa olucen dedigi halde oldugunde bile elinde sigarasi vardi. Nasi 1 zevktir anlamiyorum.[signature][hline]Nargilenin dumanına benzer hayellerim sadece beni zehirler ve uçup gider...
Sosyal ağlarda paylaş

sigaranin tabiki bi bahanesi olmaz cok zararli oldugunu herkes biliyo ama akciger kanseri cok ayri bi olay..sigara icmeyenler bile olabiliyo bunun yanisira gunde 2 paket sigara icen 90 yasina kadar da yasayabiliyo..adaletsiz bi dünya yani..amacim sigarayi savunmak degil bende babami biraktirmaya calisiyorum pskolojik baski ile ama bi gercegi de kabullenmek lazim..

başın sağolsun..
Sosyal ağlarda paylaş

bende genc patılere seslenıyım burdan
gencler sıgara karızma degıldır sıgara ıcen polat alemder vs gıbı ustun asmıs ınsan olmaz rkadasınızın verdıgı sıgaraya evet demek kesınlıkle guc degıldır tam tersı sıgaraya hayır dıyebılmek guclu olmaktır kızlar sıgara ıcıyorsunuz dıye gelmez sıze yada arkadaşalrınız daha cok beyenmez sızı
sıgara bır keyif işidir ancak cogu ınsan kucukken basladıgı ıcın bır daha bırakamamaktadır bu meretı o yuzden hayır demesını ogrenın[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

50 yasindan sonra hayat yok ne demek ya... 50sinde yeniden is kurup yeniden hayata baslayanlar var. Bak Hayrettin Karaca, 70 yasinda adam Tema vakfini kurdu, senede 3-4 milyar agac dikiyorlar. Koylerde egitim verip is alani kuruyorlar, kac tane issize is sagladi adam 70inden sonra. Su anda da 80kusur yasinda sanirim hala devam ediyor. Emekli olup bir kenara cekilenlerde erken bunama oluyor.

http://www.hayrettinkaraca.com/
http://www.tema.org.tr/

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 29 Mayıs 2005 16:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
John_Petrucci, 29 Mayıs 2005 15:01 tarihinde demiş ki:
sigara içeceğinize sulandırılmış bok için

ne guzel dedin.. hayatımda hiç denemedim ve omrum boyunca asla denemicem, ne de sevdiklerime içiricem. Anneme 6ay once bıraktırdım, arkadasın dediği gibi, bir anda bıraktı,1saat içinde falan.Cok buyuk degişiklikler var, artık eskisi kadar sinirli değil ve daha once "sevmem ben" dediği bir cok lezzetin farkına vardi, amcan için cok üzüldüm, basın sagolsun.Bu konuda sonuna kadar destekliyorum seni, o halti içmek kimseye hiç bişey getirmiyor ve üstüne ömrunden goturuyor.[signature][hline]- That's a jellyfish!
- Bad Squishy!

Çizimlerim [Pati Albüm] / The Willow
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar şimdi geldim eve.Sabahtan beri eve adımımı atamadım.Cenaze vs vs vardı.Bugün gömdük.Ama görecektiniz tabuttan çıkardıklarında gördüm.O kdr zayıflamış ki... Skeleton gibi olmuş. Kendimi zor tuttum az daha ağlıyordum. Nasıl bir hastalık Allahım bu? Kimsenin başına vermesin. Çok çekti... Ama belkide ölümü onun kurtuluşu oldu.Yüce rabbim acıdı belkide ;([signature][hline]{Caddebostan - Koton}
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Borbag, 29 Mayıs 2005 10:58 tarihinde demiş ki:
futbol oynayacaksın teknik süper takır takır ipe diziyorsun milleti sonra fıss. 10. dakka gelmeden yürüyemez hale gelmişin.

Bathory'i izleyin isterseniz bir futbol oynarken.
Adam hem astımlı, hem sigara içiyor, hemde 90 dakka uçarak koşuyor.

said:
lord_elvyn, 29 Mayıs 2005 01:56 tarihinde demiş ki:
lsd en kolayı madem çok yaşamak istemiyosunuz.

Um, pardon.
Çok biliyorsun galiba o yüzden soracağım sana LSD nedir diye ?
LSD'nin zararlarıyla sigaranın zararları uhm.
LSD daha kolay öldürmüyor arkadaşım.

Sigarayı bırakmak için önce bırakmayı istemek gerekiyor.Bu oldukça zor birşey.Sigara bir uyuşturucu değil bir uyarıcıdır, bu yüzden uzun süre sigarasız kaldığınız zaman çok yiyen ve daha çok uyuması gereken bir insan oluyorsunuz.

Bunun yanında sigara içmeyen bir insan uyurken dinleniyor, sigara içenler ise tam anlamıyla dinlenemiyor, bütün organları full functional çalışmaya devam ediyor toksinleri temizlemek için.

Sigara'yı isteyen serbest iradeniz değil direktman beyniniz.Nikotini istiyor sürekli olarak.Alamadığı zamansa sinirlenerek bunu belli ediyor.
Zaten sinir hastalıkları olan bir insansanız, sigarayı bırakmanız gerçekten zor yani hehe.

Sigarayı bırakmak isteyenler öncelikle kafalarından nikotin bandı sakızı vb fikirleri atsınlar lütfen.
Öncelikle yapılması gereken sürekli olarak koşmak.
Koşup yorulduğunuzda salgılanan hormon sigara içtiğinizde salgılanan hormonla bir takım benzerlikler gösterdiğinden dolayı, koştuktan sonra sigara içmek istemiyorsunuz, hatta düşünmüyorsunuz, içsenizde bir tad vermiyor.
1 saat kadar sürüyor bu evre.

Onun dışında albeni alın bol bol, buzluğa istifleyin, onları tüketin hep katur kutur, ağızın meşgul durması bakımından.

Bir quote yapalım.
said:
Büyüklerimiz der ki ;
Sigara içme, rakı iç.
Rakı içme, ot iç.
Ot içme, speed al.
Speed alma pıt at.
Pıt atma kokaine koş.
Kokaine koşma damardan al.

Yaa.[signature][hline]g3nk.
Sosyal ağlarda paylaş

Başın saolasın benım annem ıcıor bırakmasını kac kez soledım hatırlamıorum ama idaya gırdık uniye gırınce oda sıgara yı bırakıcaktı bıde bazı gecnç arkadaslar artıstlık olsun dıe ıcıorlar ya sınır oluorum bıde sureklı arkadaslarla geceleri maca gıdıoruz grupta herkes ıcıor ben ıcmıorum sadece neyse ıste kosuorum fılan ıste oynuorum futbolumu mac bıtıor arkadasların lafları yarın sıgarayı bırakıorum yok abi yok bole olmuyacak ne yapalım bırakıcaz bu meretı fılan bende gulup gecıorum :) YİNE BASIN SAOLSUN BENDE DEDEMI KAYBETMISTIM ODA ICIORDU AMA O KALCASINI KIRDIGI ICIN HAREKET EDEMEDIGI ICIN FILAN VEFAT ETTI :([signature][hline]The evil makes me cry, one day it will cry
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...