Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fantastik filmler hikayeler ve Kurgular

Ancalagan

Öne çıkan mesajlar

Evet bu tip hikayelerin zamanımızda vizyona girmesi yada iste yüzklerin efendisi starwars gibi olmayan uydurma hikayelerin insanlari ve fanatiklige sürüklemesi yada demek istedigim Farkli alakasiz mekanlarda gecen hikayeler bizi rahatlatiyorumus sizce yani bu akdar insan bu tip hikayeleri seviyorsa o filmlere gidip modlara giriyosa Artik kendi yasamımzdan ve kendi aliemimizden sıkıldık anlamina geliyor bence bazilarimiz hatta bunalima bile giriyo kendi sahsi görüsüm bu dünyadan bunalmis binlerce onbinlerce insan var her gün calismak zor hayat ve sanirim bu tip gercek olmayan hikayelerle kendilerini rahatlatip farkli bi moda girip beyinlerini farkli hayali rahat bi dünyaya itiyorlar . ? sizce.[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ...
FEzAGezer:noooooo
Tam bu sıralarda bi ses
O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look

[Bu mesaj Ancalagan tarafından 27 Mayıs 2005 14:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bu bilgisayar oyunlarıyla aynı mantık. sinema ayrı bir sanat olmaya çalışmış ama kaçış edebiyatı dışında bi şey yapamamıştır. çünkü ayal gucune pek izin vermez, aksine bizim hayal edemediklerimizi gostermeye çalışır biz de guzelliğine kapılıp dunyadan bi kaç saatliğine koparız durum bu yani...[signature][hline][/b]Kolay olacağını söylemedim, Neo. Yalnızca gerçek olcağını söyledim.[/b]
[/b]NEODAMMERUNG[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nebuch, 27 Mayıs 2005 14:28 tarihinde demiş ki:
bu bilgisayar oyunlarıyla aynı mantık. sinema ayrı bir sanat olmaya çalışmış ama kaçış edebiyatı dışında bi şey yapamamıştır. çünkü ayal gucune pek izin vermez, aksine bizim hayal edemediklerimizi gostermeye çalışır biz de guzelliğine kapılıp dunyadan bi kaç saatliğine koparız durum bu yani...

evet ama sonucta bizim bunlara ilgi göstermemiz kendi dünyamizdan kendi yasadigimiz GERCEK diye tanımladigimiz seylerden sıkıldıgmız anlamina gelmiyormu ?
Robotik yasam insani yormaya baslamis bile bence[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ...
FEzAGezer:noooooo
Tam bu sıralarda bi ses
O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
Sosyal ağlarda paylaş

doğru bir yorum bencede. aslında ben kişsel olarak gerçek hayatın stresini atmak için o tur fantastik öğelere yada fantastik oyunlara fln takılıyordum. ama cok fazla hayal kurmakta gerçek hayattan insanı uzaklaştırıyor. çevrenizdeki insanların sayısı zamanla azalmaya başlıyor vs vs.. ama dozunu kaçırmadan bir hobi olarak dinlenme amaçlı ilgilenilirse bence hiç bir zararı olmaz.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis,
ut per vias aeris - vaga fertur avis...
Quidquit Venus imperat - labor est suavis,
quae nunquam in cordibus - habitat ignavis.
Sosyal ağlarda paylaş

Dünya şartları gerçekten zor fakat çoğu insan bunlardan uzaklaşmak için izliyor dersen yanılırsın diye düşünüyorum. Fantastik edebiyat ve biligim kurgu insanları sorunlarından uzaklaştırmak amacı güden film türleri değildir.[signature][hline]İyilik et, iyilik bul.
Sosyal ağlarda paylaş

Onemli olan hayalgucu ve hayalgucunu calıstırmak. İnsanoglu niye siir roman tiyatro yazıyosa neden mitoloji denen bisey varsa, neden gece vakti gokyuzune bakınca yıldızları izleyip hayal kuruyosak ondan dolayı bu tip hikayeler yazılıyor. Hayalgucunu calıstırmak guzel seydir zevklidir insanı yeni fikirlere yeni dunyalara acar. Eger o dunya sizi gerceklikten koparmazsa tabii.[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki:
hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz

fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki:
ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş.
Sosyal ağlarda paylaş

ya benim görüşüm öyle kişiden kişiye göre değişir ben herkesin görüşüne saygılıyım.yani yeri geldi okulda arkdaşıma drizttin kitaplarını ödünç verirken dalga geçenler oldu yeri geldi star wars filmini arkdaşımla tartışırken bu filme önceden cok ön yargılı yaklaşmıştım diyen insanlarda oldu. asıl konumuz bu tür öğeler insanı bir çok konuda etkiliyor bu bi gerçek. gerçek hayatta davranışlarınızı olumlu yada olumsuz yönlerde etkiliyor yani. oradaki kahramanların hayatlarını gunumuz koşullarıyla herkes karşılaştırmıştır. yada onların kişiliklerini çözmeye çalışarak bizim karşılaştığımız güncel sorunlara sorunlara nasıl çözüm bulabileceklerini mutlaka hepimiz düşünmüşüzdür. en azından ben düşündüm.
@dom senin de bu konu olan ilgili görüşlerini alalımda biraz bizde eğlenelim değilmi.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis,
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nebuch, 27 Mayıs 2005 14:31 tarihinde demiş ki:
insanlar bu dunyayı hiç bi zaman beğenmedi çünkü tamahkarız sonuçta elimizde olmayanı hep istedik ve isticez de...

yanlışsın nebuç kardeş. bu dünyayı beğenip beğenmemekle alakası yok.

bilimkurgu ve fantazikurgu sadece "kaçış" edebiyatı değildir. kendini o anki dünyadan soyutlayıp farklı bir dünyada sanmak değildir. bilimkurgu ise bu kadar basite indirgenmemelidir.

bir fantazikurgu ile bir duygusal roman alalım elimize.
insanlar bu romanları neden okur? sadece kendini dünyadan soyutlamak için mi?

aslında sorunun kökeni şu:
"neden kitap okuruz? neden film izleriz?" bunun hakkında burda tartışamıycam kafamı toparlıyamadım.
ancak bunun cevabını verdiğimizde "neden insanlar fantazikurgu kitabı okur"un da cevabını vermiş oluruz.

fantazikurguyla duygusal romanın arasında belirli farklar var. okuyucuyu bu farklar cezbediyor. fantazikurgudaki olay da bu.
"flint fireforge gibi olabilmek" için değil, o dünyayı görebilmek, o macerayı izleyebilmek için okursun o kitabı.

düşündürür, farklı tatlar yaşarsın. bla bla..[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

Fantastik kurguların amacı gercegi ve gercek dısıyı karsılastırmak degildir olmamalıdır. Dunya edebiyatında drizztten cok daha mantıklı cok daha saglam karakterler varken drizzti ben okurken karsılastıramıyorum mesela bir insanla.

Fantastik kurguda karakterler genelde zıt uclardadır ama gercek hayatta bu tip uc durumlar genelde nadirdir. Gercekten guclu karakterler nadirdir, ya cok iyi olurlar ya cok kotu. Yine de mutlaka biri vardır iki tarafı da gorebilen ve esas ana sahıs odur bence. Kaliteli eserler olayın bir yuzunu deil birden fazlasını bize hep gosterirler bu karakter vasıtasıyla ve yorumu da okuyucuya bırakırlar. Hayalgucunun ise karıstıgı nokta da budur.

Benim gorusum bu tip hikayelerden alınıcak dersler hayata genel bir bakıs acısı degil, daha cok birden fazla bakıs acısı kazanmamızı saglamalıdır. Cunku fantastik kurgu karakterleri ozellestirir abartır bize degisik bakıs acıları saglar, bunu tek bi gorus olarak belirlemek o zaman gerceklikten kopmak, "frp" olmaktır bi nevi =P[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki:

ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş.
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben drizzti o anlık aklıma geldi sadece örnek verdim. mutlaka onun gibi kendi halkının kurallarıyla çatışan birisini mutlaka gerçek hayatta birisine mutlaka benzetmişizdir diye düşünmüştüm. sadece bir örnek. diğer dünya edebiyatındaki karakterlerden daha iyi örnek olur olmaz diye fln şeklinde aklımın ucundan bile geçmemiştir. ya neden yalnış anlaşılıyorum ben yada benmi cok alınganım bugun böhüü.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis,
Sosyal ağlarda paylaş

Alınıcak bisey yoktu orda abartma =) Tamam itiraf ediyorum drizzt'i pek sevmem ben hehe.[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki:

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Saendul, 27 Mayıs 2005 22:42 tarihinde demiş ki:
Fantastik kurguların amacı gercegi ve gercek dısıyı karsılastırmak degildir olmamalıdır. Dunya edebiyatında drizztten cok daha mantıklı cok daha saglam karakterler varken drizzti ben okurken karsılastıramıyorum mesela bir insanla.

Fantastik kurguda karakterler genelde zıt uclardadır ama gercek hayatta bu tip uc durumlar genelde nadirdir. Gercekten guclu karakterler nadirdir, ya cok iyi olurlar ya cok kotu. Yine de mutlaka biri vardır iki tarafı da gorebilen ve esas ana sahıs odur bence. Kaliteli eserler olayın bir yuzunu deil birden fazlasını bize hep gosterirler bu karakter vasıtasıyla ve yorumu da okuyucuya bırakırlar. Hayalgucunun ise karıstıgı nokta da budur.

Benim gorusum bu tip hikayelerden alınıcak dersler hayata genel bir bakıs acısı degil, daha cok birden fazla bakıs acısı kazanmamızı saglamalıdır. Cunku fantastik kurgu karakterleri ozellestirir abartır bize degisik bakıs acıları saglar, bunu tek bi gorus olarak belirlemek o zaman gerceklikten kopmak, "frp" olmaktır bi nevi =P

Tam olarak yazmayı düşündüğüm şeyi belirtmişsin.

+1[signature][hline]ICQ#:149976315 | Msn: [email protected]
Kellindil
Sosyal ağlarda paylaş

Sıkılmak kelimesi ne kadar sacma kalıyor boyle bır konunun yanında. İnsanlar kurguladıkları dusunduklerı seyleri bir yazıya donusturmesı sonucunda olusan ve insan aklının neleri ortaya koyabılecegını gosteren harika beyin fırtınası ve aklın sınırlarını zorlayabildigini gosteren bu tür konular gelişmeli ve gelişecektirde.[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...