Nicholas-VanHorn Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 Arkadaşlar merhaba, Şu anda pvp server'ında lvl 24 undead rogue charım var. Oyuna rogue olarak başlamayı düşünenlere yardımcı olmak açısından genel olarak avantajlarını ve dezavantajlarını sıralamak istiyorum. Avantajları: 1)- Stealth: Rogue'un en önemli ve zevkli özelliği görünmez olup dolaşabilmek ve açılış vuruşunu rakibinizin hiç beklemediği anda arkadan yapmak. Stealth özelliğinin quest'leri gerçekleştirirken çok faydasını gördüm. Mesela 50 npc'nin koruduğu bir kalenin en üst katındaki komutanı indirme görevini diğer player'lar bir grup oluşturup tüm npc'leri kesip bitirmeye çalışırken bir rogue stealth olup 50 npc'nin arasından en üst kata sızıp komutanı indirebilmesi inanılmaz zevkli ve avantajlı oluyor. Ama burada püf noktası stealth halinde iken npc'lerin önünden geçmemeniz ve sürekli hareket etmeniz aksi takdirde farkedilebiliyorsunuz. Bir kaç seferde 8-10 kişilik alliance player grubunun arasında farkedilemeden gezmiştim ve en arkadaki heal ve range büyüleri atan mage'i indirmeye çalışmıştım. 2)- Poison: Zehir rogue'un 2 silahına da sürebileceği ve ek hasar vermek için, rakibin büyü yapmasını engellemek ve rakibin hareketini %50 yavaşlatmak için kullanılıyor. 3)- Stun ve Blind: Üst lvl'da rogue'ların çok sık kullandıkları 3 tane rakibi 6 saniyeye kadar stun etme özelliği ve 10 saniyeye kadar kör etme özelliği(rakibe vurursan özellik kalkıyor ama bitirici vuruş öncesinde veya kendinize bandaj atmak için süre gerekirse çok avantaj sağlıyor). Kick ile de 5 saniye kadar rakibinizin büyü atmasını engelleyebilirsiniz. 4)- Melee Attack: Rogue'lar özellikle yakından çok etkililer, eviscerate diye bir vuruş var oyunda bu kadar hasar veren bir vuruş daha yok ama yüksek hasar verebilmeniz için 5 combo point toplamanız gerekiyor. Rogue dagger haricinde sword ve mace de kullanabiliyor ama ana elinizde dagger yoksa ambush ve backstab gibi hasar verme konusunda etkili iki vuruşu yapamıyorsunuz. Mace'in %6 ihtimalle her vuruşunda 3 saniye stun etme özelliği var ama hem sword hemde mace dagger'a kıyasla yavaşlar. 5)- Vanish ve Sprint: Bir sefer kullandıktan sonra 5 dakika bekleme süresi olan bu iki özellik özellikle kaçmak veya rakibi yakalamak için önemli. Vanish sayesinde druidlerin çok sık kullandıkları root'tan kurtulabiliyorsun ve combat halinde stealth olabiliyorsun. Sprint ile hızını 15 saniye %50 arttırabiliyorsun ve oyundaki en hızlı player olabiliyorsun kaçan rakibi yakalayıp stun edebiliyorsun veya ölmeden topuk yapabiliyorsun. 6)- Parry, Dodge ve Riposte: Eğer combat talentlarına yöneleceksiniz bu skiller oldukça önemli. Parry ve dodge ile rakibin vuruşlarını engelleyebiliyorsunuz ve riposte ile de rakibi silahsızlandırabiliyorsunuz ki paladin, warrior ve shaman'lara karşı etkili bir yetenek. Dezavantajları: 1)- Range: Uzaktan gelecek her türlü büyü rodge için çok tehlikeli. Bow, crossbow, gun ve throwing dagger kullanabilmesine rağmen rogue yine de mesafe söz konusu ise zayıf kalıyor. Vanish+sprint ile rakibin yanına hemen gelmeniz mümkün ama bu iki özelliği 5 dakika bir daha kullanamazsınız yani kaçmanız zor olur(ama preparation talent'ını seçerseniz 2. hakkınız bir seferlik ortaya çıkar). 2)- Leather Set: Rogue'lar deri set giyebiliyorlar ve karşılarındaki hunter, paladin, shaman ve warriror plate veya mail giydiği için armor'ları daha düşük kalıyor. 3)- Eğer combat talentlarına önem vermezseniz ve stamina ve agility arttırıcı setler seçmezseniz hem health konusunda hemde dodge konusunda zayıf kalabiliyorsunuz(diğer rogue'lara kıyasla ve warrior, paladin kesmeniz zorlaşıyor). 4)- Rogue oynayacaksanız seri hareketler yapmanız ve rakibe nefes aldırmamanız gerekiyor bu da çalışmayla kazanılıyor. 5)- Agility . Rakibin sizin hızınızı yavaşlatacak kozları var(hızınız sizin herşeyiniz) ve bu da sizi warriordan bile yavaş işe yaramaz bir hale getirebiliyor ki bundan kaçmak veya bu duruma düşmemek için her hileye başvurmalısınız. 6)- Cooldown: Daha öncede bahsettiğim gibi evasion, vanish, blind ve sprint gibi çok önemli özelliklerinizin 5 dakikaya kadar bekleme süresi varki çok sinir oluyorsunuz. Talent seçimiyle süre 3.5 dakikaya kadar inebiliyor. Kısacası ben tuzak kuracam, arkadaki mage'leri priestleri veya hunterları avlayacağım diyorsanız rogue oynayın. Bir seferinde horde'lara invisible olup horde'lara tuzak kurmaya çalışan 2 tane night elf'i stealth özelliğim ile farkedip tuzaklarına tuzakla karşılık vermiştim, ikiside yattı çok eğlenceliydi. Rogue oynamak warrior oynamak kadar sıkıcıda değil. Pickpocket özelliğiniz ile npc'lerin ceplerini boşaltmak da eğlenceli olabiliyor. Ama eğer ben büyü atmaktan zevk alırım diyorsanız, uzaktan adamı indiririm diyorsanız rogue seçmeyin, shaman, mage, warlock, priest oynayın(ok atmak isterseniz hunter olun). Herkese karşı dengeli olayım diyorsanız shaman veya paladin olun. Ama ben tuzak kuracağım, görünmez olup rakibin arasında volta atacağım, grup savaşlarında en etkili olan mage ve priestleri kesip savaşın kazanılmasında önemli rol oynay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eno Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 çok güzel olmuş.. bunu biraz genişletip, siteye koyabileceğimiz kıvama getirsek diyorum ben nicholas.. nasıl olur? ;)[signature][hline]Profocio Hosting Bir pati futbol maçından sonra Babacum hakkında şöyle yorumlar olmuş: fizban: bi insan bu kadar boş koşup, bu kadar anlamsız şeyler yapabilir tora: abi iki rekat kosma mac bitecek ben orda ulan nie uzatıyosunuz die bagrıyorum adam hala sahanın içinde bos bos kosuyo holyman: Kenderin arkı orta saha. Babacum tam saha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DamienThorne Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 Birsey merak ediyorum.LvL 16 Rogue yaptim ama hic dikkat etmedim , bu poison ozelligini nezaman nasil kullanmaya basliyoruz?[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elufulec Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 Amma cok rogue var ya. Herkes rogue secmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nicholas-VanHorn Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 Poison lvl 20 olunca Ogrimar'dan(horde'lar için) rogue trainer'dan aldığın bir quest'i tamamlayınca ilk olarak instant ve cripping poison yapmayı öğreniyorsunuz. Aslında sorular gelirse cevapladıklarımızı da ekleriz ve böylece en çok merak edilen kısımlar yazıya dahil olur Eno, ne dersin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eno Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 Cevapları da ekleriz ancak, biraz da genel bilgiler olması lazım yazıda.. Rogue ne yapar, hangi ırklar seçebilir, ne giyer, vs vs şeklinde temel bilgileri de ekleyebilirsen, site için çok güzel bir yazı olur.[signature][hline]Profocio Hosting Bir pati futbol maçından sonra Babacum hakkında şöyle yorumlar olmuş: fizban: bi insan bu kadar boş koşup, bu kadar anlamsız şeyler yapabilir tora: abi iki rekat kosma mac bitecek ben orda ulan nie uzatıyosunuz die bagrıyorum adam hala sahanın içinde bos bos kosuyo holyman: Kenderin arkı orta saha. Babacum tam saha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 poisona ekleme: ilerki levellarda bide rakibin büyü yapış süresini arttıran poison var.[signature][hline]. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OffChu Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 Rogue Irklar: Dwarf, Gnome, Human, Night Elf, Orc, Troll, Undead Silah Yetenekleri: Daggers, Thrown, Unarmed Bows, Crossbows, Fist Weapons, Guns, Maces (1H), Swords (1H) Not: İlk üç yetenek dışındakileri oyunda değişik bölgelerde bulunan "Weapon Master" lardan 10s karşılığı öğreniyorsunuz. Kullanabileceği Zırh Türleri: Cloth, Leather Skills Assassination Ambush, Cheap Shot, Eviscerate, Expose Armor, Garrote, Kidney Shot, Rupture, Slice and Dice Combat Backstab, Evasion, Feint, Gouge, Kick, Sinister Strike, Sprint Subtlety Blind, Detect Traps,Disarm Trap, Distract, Hemorrhage, Pick Pocket, Safe Fall (Passive), Sap, Stealth, Vanish Dual Wield Dual Wield Defense Parry Lockpicking Pick Lock Poisons Blinding Powder, Crippling Poison, Deadly Poison, Deadly Posion, Instant Poison, Mind-numbing Poison, Mind-numbing Posion, Poisons, Wound Poison [Bu mesaj OffChu tarafından 18 Kasım 2004 20:03 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 said: Elufulec, 18 Kasım 2004 13:40 tarihinde demiş ki: Amma cok rogue var ya. Herkes rogue secmis. turklerde nerde cokluk orda b.kluk mantigi isledigi icin grup ve bunun gibi seyler yarardan cok zarar getirir dusuncesi var , bu nedenle herkes ilerde solo dolasabilecegi bi karakter ile kasmak istiyor ,rogue da iste solo karakterde bir numara :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SmoLaFein Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 said: Elufulec, 18 Kasım 2004 13:40 tarihinde demiş ki: Amma cok rogue var ya. Herkes rogue secmis. Evet artık kusucam her yer n.elf rogue[signature][hline]Onen-i Estel Edain ü Chebin Estel Anim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BullDoG Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 solo felan hikaye eniisi zevk alarak yonıycagın ben hunterla cok eglendim ama nu roguelarda sahane gozukuyo ozellikle adaın stealth olup admların arkasına gecemk sahane zevkli olur cılgın adranelin salgılar insan ah ah beta simdi bitmesi acardım bir tane:( isallah eu serverına girmek icin aileden izin alırım yoksa gidicigim pff yasımız 18 gecmiyoki hesabımız olsun :( [Bu mesaj BullDoG tarafından 18 Kasım 2004 20:14 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
theCio Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 Ben bısey sorucam baktımda, Troll rogue var Human rogue var N.elf Rogue var Orc Rogue var Su rogue olurken bu ırkların ozellıklerını bılıyosanız bı kısa acıklarmısınız yanı Trollun avantajı ne dezavantajı ne Orc'un ... Troll galıba sılah olarak hızlı ama armour'ı dusuk oluyor Bırde sız olsaydınız rogue'yu hangı ırk acardınız neden? Sımdıden tesekkurler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mosquito Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 aralarında hiçbir fark yok aslında var ama onlarda sadece racial olarak açıklanan 2-3 fark var.O farklarda çok önemli değil bana kalırsa.Ben pvp serverında 27 undead rogue oynattım. Orclara hastayım aslında orc olmak isterdim ama orclara rogue olmayı yakıştıramıyorum.Biraz şişko kaçıyor gibi geliyor bana. undeadlerin racial özelliği olarak toplamda 4-5 defa fear immune olma şeysi işime yaramıştır o kadar. [Bu mesaj Mosquito tarafından 18 Kasım 2004 21:24 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 zihin notu: bu konu ezberlenecek :D çok faydalı oldu benim için, oynayan adamın anlatımı bi başka oluyor..[signature][hline]my god sits in the back of the limousine my god comes in a wrapper of cellophane my god pouts on the cover of the magazine my god's a shallow little bitch trying to make the scene* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
theCio Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 Mesela ben human warıor oynatmıstım fecı bır armour alıyo daha level 8 ıken armour 700 du benım level 21 rogue troll de armour 650. Ama bı yandan Human warıor cok yavas vuruyodu sımdı o Human olmasınamı baglı yoksa warıor oldugu ıcınmı oyle Troll ıse baya hızlı vuruyodu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 aslında çok zevkli bir class. sıkıcı değil, her an bir şeylerle meşgul olmanız gerekiyor. ama o kadar çok rogue seçen var ki, hevesim kaçtı. warrior nerflendi tüm warrior'lar rogue olcam diyor. pala nerf'lendi hepsi rogue olcam diyor. mage nerflendi tüm mage'ler rogue olcam diyor. eh etrafta o kadar rogue varken arkadan dolaşıp da tuzak kurmanın da bi cazibesi kalmıyor bence.[signature][hline]"Oğluuuum, esprinin şakası olmaz!" Sezai Gündoğdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elufulec Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 said: Cico, 18 Kasım 2004 21:25 tarihinde demiş ki: Mesela ben human warıor oynatmıstım fecı bır armour alıyo daha level 8 ıken armour 700 du benım level 21 rogue troll de armour 650. Ama bı yandan Human warıor cok yavas vuruyodu sımdı o Human olmasınamı baglı yoksa warıor oldugu ıcınmı oyle Troll ıse baya hızlı vuruyodu Onun race ile hicbir alakasi yok, bi defa kiyaslama yaptigin classlar farkli senin. Rogue nun ozelligi zaten fastkill, tabii ki warriordan hizli vuracak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elufulec Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2004 said: Mirage, 18 Kasım 2004 21:55 tarihinde demiş ki: aslında çok zevkli bir class. sıkıcı değil, her an bir şeylerle meşgul olmanız gerekiyor. ama o kadar çok rogue seçen var ki, hevesim kaçtı. warrior nerflendi tüm warrior'lar rogue olcam diyor. pala nerf'lendi hepsi rogue olcam diyor. mage nerflendi tüm mage'ler rogue olcam diyor. eh etrafta o kadar rogue varken arkadan dolaşıp da tuzak kurmanın da bi cazibesi kalmıyor bence. Ayni fikirdeyim.. ben de sirf o yuzden rogue sececegim varsa da secmeyecem.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bogachan Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Arkadaşlar gnome rouge nası adamlar cok tatlilar ve root ve yavaslatma büyülerinden kurtulabiliyorlar ayrıca çokda tatlı gözüküyor rouge olarak bence sizin görüşleriniz nedir night elfin dodge avantajı çok farkedermi acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Abi ortalık roguelardan föllöföş oldu.Arkanı dön rouge önüne bak rogue.Mage gibi kral bi class seçmiyolar ben çok fazla mage görmedim. Lorrotar [Bu mesaj Lorrotar tarafından 19 Kasım 2004 09:33 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malibu Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Neden Rouge ? Bu oyun Tr de bi serverda olmuş olsa sanırım bende diğer tüm oynadığım oyunalarda olduğu gibi mage seçerdim ancak yabancı bir serverda oynadığımı ve tr nin internet bağlantısını aklıma getirdiğimden rouge daha mantıklı geldi. Tr de bir mage olduğunuzu düşünün 500 pinginiz olsun yalan olursunuz bana göre ama yinede mutlaka Bir tanede gnome mage karakter yöneteceğim. Bir kaç soru Talentlerde stealthken sizi görmelerini zorlaştıracak bir oaly görmüştüm. Acaba stealhtken beni neye göre görüyorlar yakınlıkdan dolayımı yoksa ne kadar yakın olursam olayım önüne geçtiğimde mi görüyorum araştırmıştım ancak bulamadım böyle bir bilgi. Birde yanlış görmediysem benim lvl 14 Rouge karakterime Poison alabiliyordum ancak benden 200 tane bişey istiyordu ben mi yanlış gördüm?[signature][hline]Charles Rhadamantis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
OffChu Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 "Master of Deception" 1-5 (Subtlety Talent) 1 MoD +3 skill demek 5 MoD +15 skill buda 3 level üstüne denk. Ama bir sürü "detect" büyüsü vs varken ne kadar kullanışlı olur bilemem. (PvP de) Önden gittiğin sürece görünürsün. Bunun mesafesi senin ve karşıdakinin "level" ına bağlı. Arkadan gidersen seni farketme olasılığı var. Mesela senden yüksek bir npc nin arkasında beklersen belli bir süre sonra fark edebilir. (Tam emin değilim) [Bu mesaj OffChu tarafından 19 Kasım 2004 10:42 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mikado Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Bende shaman'larla ilgili bir yazi yazacaktim onceden ama kimsenin shaman olmamasini, shamanlarin az olmasini istedigimden yazmiyorum :D (OB'de shaman gormekten midem bulandi) Bu arada 500 pingle yalan falan olmazsiniz, ben dial-up ve 800 pingle oynadim; 20v20'de bile kasmadi ancak ondan sonra kasmaya basladi tektekte ise hissedilir bir sekilde dezavantaj saglamiyor.. Yani lag yuzunden kaybettigim duel yada pvp olmadi..[signature][hline]Kaybettigim seyler arasinda en cok aklimi ozluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 (mikado şu shaman yazısını yaz eger faydalı olucaksa gercekten)[signature][hline]my world my reality Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mikado Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Gercekten o kadar cok shaman gordumki OB'de, kusma noktasina geldim. Yani kalabalikta fazla shaman gormeye tahammulum yok, kiskanclik gibi birsey bu ;) O yuzden susuyorum.. [Bu mesaj mikado tarafından 19 Kasım 2004 13:50 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar