Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hiç çıkarı olmadan yardım eden var mıdır?

Bodrack

Öne çıkan mesajlar

bu imkansız. Bireysel olarak da düşünsek, diplomatik olarak da düşünsek; imkansız.

Siz birine 0 maddi çıkar ile yardım etseniz dahi fazlasıyla manevi çıkar elde edersiniz; istemeseniz dahi. Birine karşılıksız yardım ederseniz sizi sever, o sevmez ise bunu fark eden başkaları sever. Hiç kimse fark etmese dahi siz kendinizi seversiniz.[signature][hline]Berk, 17 Ocak 2005 01:54 tarihinde demiş ki:
mimarlık2.sınıf adam tasarımdan ne anla diyorum sadece...

haklıdır anlamam.

Sosyal ağlarda paylaş

bireyler için olur da devletler için olmaz dendiği gibi, ayrıca insanın 'kendini iyi hissetmesi' çıkar olarak görülemez bence.. :-)ama karşılıksız yardım edip arkadaş edinme ileride başka bir yarar göreceğini düşünerek, bu çıkar sayılabilir..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Sosyal ağlarda paylaş

yapılan en basit yardımda bile "ileride bu tür birşey başımıza gelirse korkusu" vardır. örnek vermek gerekirse müslüman ülkelerin birbirini desteklemesi vs. bilinçsiz bile olsa hep bir nedeni vardır.[signature][hline]lvl 45 glacier/light - karus - diez
lvl 46 assassin - karus -diez
(clan teklifleriniz degerlendirilir)
http://server3.uploadit.org/files/theunholy-sign.JPG
Sosyal ağlarda paylaş

Rusların onunden kacan lehleri(polonya)getirip istanbulda yerlestiren(bkz.polonezkoy)Sonra ispanyolların elinden yahudileri kurtaran da ecdadımızdır.Ama illaki bi cıkarları wardır.Ama zaten cıkar olur enazından yardım ettiiniz halk size sempati duyar bu bi cıkardır bence...[signature][hline]Aşk çiş gibidir,gelirse tutamazsın,tutarsan ağrı yapar...
Sosyal ağlarda paylaş

TV'de bir iki sene once bir muhendisle konusma yapiyorlardi, kim oldugunu hatirlamiyorum ama anlattiklari ilgincti, ozetle sunlari dedi:
Japonlar Sinop'a gunes ve ruzgar enerjisi santralleri yapalim demisler de, petrol firmalari mecliste lobi yapip bunu engellemis. Sinop dunyanin bu acidan en verimli noktalarindan biriymis, adeta petrolde Kerkuk neyse, Sinop da gunes-ruzgar acisindan oyleymis. Ataturk'un olumunden bu yana hic demiryolu yapilmamasinda da, hatta nerdeyse hic onarima bile butce ayrilmamasinda da bu petrol lobicilerinin payi buyukmus.

Japonlardan bahsedilince aklima geldi bu konu.
Sosyal ağlarda paylaş

evet ne yazıkkı sana aktılıyorum senelerce koç ve turevlerı araba satmak ıcın demıryolalrını baltaladılar Ataturk donemınden berı cıvı cakılmadı su demıryollarına petrol degıl araba fırmaları bunun onunu kesıyor heryer araba dolu dahada doldurmaya nıyetlerı var
buna en guzel ornek hıdrojenden yakıt yapan bılım adamı vardı adamcagız kayboldu cık cık cık
petrole alternatıf seyler gelıstıren bılımadamalrının yarısı yokoluyor zaten dunyada[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki:
Sömürgecilik ve Emperyalizim Yeryuzunden Yok Olacak

Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
İnsan denilen yaratık asla çıkarı olmadan bir iş yapmaz. Siz iyilik meleği olsanız dahi, yaptğınız iyiliklerin bir kısmını hep kendinizedir, "neden?" derseniz, kendinizi de tatmin etmiş olmuyor musunuz "Ben iyilik yaptım, iyiyim ben" diye?

Devletler için bu durum, bireylere göre daha siyah-beyazdır. Birbiriyle en can ciğer olan devletler bile kazık atmakta çekinmezler, eğer atmıyorlarsa bunun arkasında "Gün olur devran döner, başımız sıkışırsa yardıma koşacak bir güç olsun" düşüncesi yatar. Hiç çıkar olmadan yardım olmaz.

Güçlü bir örnek vereyim, Amerika'nın İkinci Dünya Savaşı sırasında ve sonrasında yaptığı "Lend-Lease" ve "Marshall" yardımları. Bu yardımların "kiralama" adı altında olanları bile geri istenmedi, çoğu "karşılıksız hibe"ye dönüştü. Amma velakin, Amerika'nın bu işten çıkarı vardı. Niye? Çünkü kıta Avrupasının ekonomisinin kötü olması, kötü dünya ekonomisi, sonuçta ucu tekrar Amerika'ya batacak zehirli dikendi. Onlar da komşularının bahçesini temizleyip düzelttiler ki, ilerde meyvelerden yiyebilsinler.

Bireysel hukukta bile böyledir. En can ciğer olduğunuz arkadaşınıza karşılıksız yardıma koşarsınız, ama bunu yapmanızın içgüdüsel sebeplerinden biri "Riski düşürmek"tir. Bilirsiniz ki, bir gün siz sıkışırsanız o da borcunu ödeyecek sizin yardımınıza koşacak. Yaptığınız bir tür yatırımdır yani.

Sonuç olarak, insanlar "siyah-beyaz" değil "gri" yaratıklardır, çıkarsız yardım da yoktur.

Saygılarımla,[signature][hline]DELİ HACI: Hacı rolünü üstlendiği tiyatro oyununda replikler karışınca akıl sağlığını yitiren şahsiyet
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor'un mesajına ithafen...
O bilimadamları kaybolmaz, devletler tarafından derhal "alıkonulurlar". Kimse onları öldürmez, susturmaz, ortadan kaldırmaz. O kadar alık değiller, aksine hemen emrine Araştırma-Geliştirme bütçesi verirler, derler ki ne bulursan bizim olacak ve gizli kalacak. Teknolojik ilerleme ve beşeri sermaye sağlamanın en baba yöntemidir. Gelecekte petrol bitip biz kıvranırken, bunu akıl edenler veya parasal olarak karşılayabilenler hidrojen yakan uçak yapar ortamlara akarlar.

Saygılarımla,[signature][hline]DELİ HACI: Hacı rolünü üstlendiği tiyatro oyununda replikler karışınca akıl sağlığını yitiren şahsiyet
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

ruzgar enerjisi iyi de cok verimli degil . yani ihtiyaci karsilamak icin cok ama cok fazla santral lazim ki imalat ve kurulumlari cok masrafli . ilerde teknoloji gelistikce verimleri artarsa guzel olur tabi ama su an yeterli degiller .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

Evet binlerce ruzgar degirmeni dikmen gerekiyor buyukce bir sehrin enerji ihtiyacini karsilamak icin. Ama ruzgar degirmeni sart degil artik, yuksek binalarin ust katlarina ruzgar turbinleri monte edilebiliyor. Eger imar kanununda her yuksek binanin en ust iki kati ruzgar turbini olacak dersen, bir cok is merkezi ve cevresinin enerji yuku hafifler. Ki is merkezleri ve sanayi bolgeleri en cok enerji yakan bolgeler.

Tabi turbin maliyeti azdegil ama uzun vadede kat kat karsiliyor.

Bir de cevreye zarar vermemis oluyoruz tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

Konuyu daraltıp birine istekli yardım etmeyi ele alırsak (zorla yardım etmek çokta yardım etmek olarak incelenemez) yardım etmek denen şey isteklerimizin buyruğuna uymaktır. Bir insan bir şeyi istiyorsa bunu istediği şeyin kendi için iyi sonuçlar doğuracağına inandığından yapıyordur (kendi bakış açısı tabi bu dışardan bakanlar bunu tamamen farklı şekilde görebilir) Kısacası yardım etme istediği sonuçta doğabilecek olan çıkar ihtimalinden ortaya çıkar. Bu yardım eden kişi için olduğu gibi yardım edilen kişi içinde geçerli bir düşüncedir.[signature][hline]''Özünün farkında olup bunu gölgelemek farklı, bu gölgelemenin farkında olmayıp kendini başka türlü nitelendirmek farklıdır.'' - S
Sosyal ağlarda paylaş

kimse kimseye kolay kolay beleşine yardım etmez.ender rastlarsınız öylelerine.yardım edenlerde denildiği gibi günümüze pek ulaşamaz[signature][hline]İdealist kısa dönemi düşünmez.Çıkarcı uzun dönemi önemsemez.Gerçekçi ise kısa dönemde yapılan veya yapılmayanların uzun dönemi belirlediğine inanır...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...