Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Etnik DeGeR ? O kim??

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
( Ensonunda acildein be paticik... )
Ya bole bir gun babamla televizyon izliyorduk , ayagımı sehpahanin uzerine koydum ; babamda surat yapmaya basladi.. |biz zamaninda bole mi yapardikbabalarimiz dedii.. aslinda bunu hic yapmazdi(babam)... Aklima takildi Etnik degerler kayboluyor sanirim ama simdiki mi dogru yoksa gecmisteki degerlermi??... Benim bugun kupe takmam bile bazen kotu karsilaniyor.. insanlar tip tip bakiyor :D. Dedem babama gitari cok zorla almis... sonra babam kendisinin zor elde etiigi seyi ben istemeden zorla aldi :D. devir mi deisiyor biz mi? HEA??[signature][hline]Kim Olduğumuz Değil Ne Olacağımız Önemli
Mesaj tarihi:
herşey deişiyor ve gelişiyor....[signature][hline]Hayat merdivenlerini çıkarken insanlara iyi davranalım.Çünkü inerken gene aynı insanlara rastlayacağız...
Mesaj tarihi:
amerikanın işi bu bak demedi demeyin...[signature][hline]_iReM_, 09 Ocak 2005 22:16 tarihinde demiş ki:
ne bu ya kız diyince öyle altın günü gibi boş işler gelio hemen aklınıza.bitek çay servisine yaramıoruz yane.
Mesaj tarihi:
kültürel etkileşim diyorlar buna..
dışarı açılmanın yan etkilerinden işte bu da..
bir çok dış ülkede hani bizim yeni yeni kabullendiğimiz bir çok şey onlarda günlük yaşamın olgularından..e durum böyle olunca bugünün gençleri (ki biz oluyoruz bu) diğer ülkelerden internet olsun tv cart curt hatta bırakın onu okul içi olaylarla bile hep bir şeyler alıyoruz..ve doğal olarak gitgide yaşam standartları da oraya doğru yöneliyor..yaşam şartları,istekler,davranışlar..

hele bir de her yerde karşınıza çıkan ülke abd (ki bilirsiniz özgürlükler ülkesi(!)dir kendisi..) olunca ee etkileşmemek,etkileştiğin şeyden dolayı eski etkileşmemiş kesimden tepki almamak pek mümkün olmuyor..[signature][hline]herkes,
düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür.(chE)
Yeni Rockı | Üstüne Şehir Örten Şehir
Mesaj tarihi:
geri kafalılık o yok bilmemne yapamazdık biz eskiden

babacım o sizin zamanınız arada var rahat 30 40 sene Ozaman teknoloji yi ele alalım sizin zamanınızda Elmayı klonluyamıyodun
şimdidemi klonlayamiyacaz? (misal diyorum)[signature][hline](_::_____::_) <-> MetallordS Membır

[Bu mesaj Erutan tarafından 26 Mayıs 2005 19:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
o çok sinir bi olay.derdini anlatamıosun bide karşı tarafa.he diip geçmek en mantıklısı :)[signature][hline]"Far away is a place where I hide
the truth that have to be locked away"
Mesaj tarihi:
devir tamamen değişti arkadaşlar insanlar gelişti zaman çok hızlı akıp geçiyor ne yapacağız?:D[signature][hline]Unutmayın duyduğunuz çığlık düşmanızın çığlığı değildir dostunuzundur
Mesaj tarihi:
kültürel yozlaşmaya tabi tutuluyoruz.binlerce yıllık karşılıklı saygı ve sevgi içeren kültürümüzü,ileri düzeydeki toplumların soğuk,hissiz ve hiçbirşeyi takmayan kültürüne tercih etmeye başladık,hayırlısı.[signature][hline]shinsetsu desu..
Mesaj tarihi:
genc! su anda burda topic acarak ne kadar saygisizlik yaptigini biliyormusun?
hey gidi günneeer heeaayyy..!
biz bölemiydik zamaninda....
ben senin yasindayken.... hede hödö hebele hübelee....[signature][hline]
Mesaj tarihi:
Benim babam bana asla öle bisey icin kızmaz hiç bisey demez ama ben kendim yapamam cidden rahatsiz oluyorum :hmm:[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ...
FEzAGezer:noooooo
Tam bu sıralarda bi ses
O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
Mesaj tarihi:
Değişmeyen tek şey değişikliklerin olduudur :P
Ya sonuçta normal bazı şeyler ama herşeyin bi ölçüsü var.Yani bnm çocuğumda ayağını masaya koysa bende kızarım.Ya sonuçta bunu dedene yapsan saygısızlık olurdu tmm ama babaya saygısızlık deildir bence.Sadece orda yemek yenio nie kirletion masayı die kızarım :)
Ama bazı şeylerde etnik değerleri kaybetmemek lasım.Avrupalı olcaz die annenize ismiyle hitap etmeniz yanlıstır bence.
Kısacası biz özenti bi milletiz :) özenioruz kardeşim kabul edelim :)[signature][hline]Sleepwalker, 15 Ocak 2005 21:02 tarihinde demiş ki:
dikkat ederseniz hayvanın midesine bakıyor ve ne kadar çok gaz var böyle diyor içinden

Mesaj tarihi:
hehe dedigin doru benim coocgun ayagını masaya koysun fena patakalrim onu :-)[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ...
FEzAGezer:noooooo
Tam bu sıralarda bi ses
O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
Mesaj tarihi:
son mesajlara bakmadan yazdım, sehpaya ayak koymaktan bahsediliyo, namus cinayetlerine sıçramışım biraz, kusura bakamyın ama sonuçta kültürel değişim, örnek çok :)[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Mesaj tarihi:
Değişmek iyidir =) Ama kaybetmeden değişmek yani gelişmek daha iyidir =)

Bazı değerlerimize sahip çıkarak çeşitli atılımlarda bulunursak kimsenin buna karşı geleceğini sanmıyorum.Zaten diğer türlüsüne post-modern entellektüel n/u fuel full metraj bilimde yobazlık deniyor. Ve hayatımızın amaçlarndan biri, bize sunulan testin bir kısmıda bu yobazlara karşı savaşmaktır...[signature][hline]Die or Not Today
Who wants to live in Sanitarium ?
Benimle uçmak ister misin ?
Yavuz Çetin Since 1970 to 2001

Mesaj tarihi:
said:
sheref, 26 Mayıs 2005 21:28 tarihinde demiş ki:
artık devir değişti tabi gençlikte değişti...
eskiden yapılan şeyleri sürdürürsek tarihde yaşamış oluruz, ethnik değer çokda doğru bişi diildir..
amerikada yok oldu işte yok ethnik değerleri neyi kaybediyolar???

amerikanin hic bir zaman kuvvetli bir degeri olmadi ki. amerikan kulturu nedir ki? McDonalds mi yoksa star wars mu?

ayrica amerikada yasayan biri olarak sunu soyleyeyim, suni olarak boyle bir deger yaratmak icin yirtiliyor adamlar ama yok ortada bi sey. cunku tarihleri 200 seneyi gecmez. her gun televizyonlarda olmayan tarihlerini ve kulturlerini satmak icin bin tane belgesel yayinliyorlar ama; 10bin senelik Anadolu kulturu yaninda bana cok kof geliyor dogrusu. Ici bos, ezik adamlar... gizlemeye calisiyorlar.

Bos dunyalarini parlatip dunyaya pazarlamaya calisiyorlar, ...ya tutarsa.

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 26 Mayıs 2005 22:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
amerika hakkında özellikle gelenek görenek ve kültür bakımından hiç kimse hiç bir olumlu iddeada bulunamaz haklısın Angle-saxonlar ve ispanyolların altlı üstlü akrabalıklarının yanısıra çok sağlam bir israil etkisi vardır, evallah.
16 yaşını geçen evinden ayrılır çim biçmek için veletler para ister oke...
fakat türkiyeye geldiğimizde gençlerin sallamadığı fakat +40'ın çok saygı duyduğu kültürel bazı oluşumlar vardır...
bu güne kadar hep bunlar ile büyünmüş fakat gerek var mı?
yok babanın yanında sıgara içilmez, bacak bacak üstüne atılmaz, büyük gelince karşılanır, cart curt...

Nereye kadar ?
Sebep nedir ?
gerek yok şimdilik idare edecek büyüklerimizi memnun edeceğiz o ayrı mesele ama ileride şahsen ben düşünmüyorum öyle abuk şeyleri yaşatmayı...[signature][hline]MEresimos|Pati Sözlük
Lominadze|News
Mail|MSN [email protected]|

Founder of AAL'05 & I Love Paticik
Mesaj tarihi:
Amerikaya gelen insanların hepsi zamanında yeni bir hayata başlayacaklarını bilerek ve umarak geldikleri için şu zamanda oluşan toplumunda etnik değerlerini takip edebilmiş olmaması çok şaşırtıcı değil.[signature][hline]''Özünün farkında olup bunu gölgelemek farklı, bu gölgelemenin farkında olmayıp kendini başka türlü nitelendirmek farklıdır.'' - S
Mesaj tarihi:
Etnik degerden, daha dogrusu kulturden benim anladigim oturma bicimi, babanin yaninda sigara icme falan gibi abuk subuk seyler degildir tabii ki, ahahaha. Senin ne demek istedigini anliyorum tabii ki, bununda tartisilacak bir yonu yok zaten.

edit: katiliyorum yani

18 yasindan sonra kendi hayatini kurman ise daha cok gelir duzeyi ile ilgili. Yoksa bizde de koylerde falan 18 yasinda kendi ailesini kuranlar var, yani kulturel degil.

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 27 Mayıs 2005 00:47 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...