Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lort/Gandalf hakkında eleştri

Sensible

Öne çıkan mesajlar

said:
zaidral, 25 Şubat 2005 22:11 tarihinde demiş ki:
ama sonra ownage

:D
Zaten Saruman sürekli Gandalf'ı eziyordu "Grisin sen ıyy" diye. Tabi sonra yer misin yemez misin! :)[signature][hline]horacegoesskiing, 14 Ocak 2005 18:48 tarihinde demiş ki:
iki şey söylicem. birincisi kargaya yavrusu şahin görünürmüş, ikincisi kedi g..ünü görmüş ben bu yaradan ölürüm demiş. :) evet bu kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam sonucta vizyon ama kitap okumadan elbette tam anlayamazsın sonuc olarak bu haryy potter gibi cocuk kitabı değil hokus pokus olsaydı filme sacma olurdu bi meteor yagmuru atsın barei orclar urukhari ler dagılsın gibi olur yok yada trolleri kontrolmu etsin ozaman sauron saruman falanda yaapr iyice suyu cıkardı burda büyücüülk hokus pokustan farklı zaten kitabı okuyanlar bence filmi beyenmexler cünkü hicbir film kitaptan insan hayal gücünden iyi olamaz yani bennce....
harry pooter sweyret hokus pokus tavsan cıktı..:)[signature][hline]:))) !!!
........................
Sosyal ağlarda paylaş

he bu arada bende soriyim ikinci filmde atlılarla gandalf tepeden inerken gandalfın bir çığlığı duyuluyor her tarafı inletiyor kitaptada böyleyse orada korku büyüsümü yapıyor?
yada sadece kıçını yırtacak derecede bağırıyormu(ne kadar yırtıldığı tartışılır)[signature][hline]HisarOyun.Com&FrpNet.Net
CeyhunAlyeşil
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 25 Şubat 2005 22:23 tarihinde demiş ki:
saruman gri gandalf'tan güçlü.
gri cüppeliyken saruman'a karşı çekingen bir tavır izliyor.
ancak balrogu yenip beyaz cüppeye geçtiğinde, büyü gücü ve irfanı artıyor, saruman'ın seviyesine hatta daha üstüne çıkıyor. ona kafa tutuyor bu sefer. kitapta da bunlar felan anlatılıyordu zaten

zeppelin'in dediği gibi rütbe arttırma olayı.

ak gandanlf kara sauron mu desek ;) ahh ikisinini kapışmasını çok isterdim istediğim tek şey oydu. bi şey daha soryim hiç kapıştılar mı? yaw bende başladım okumayada daha anca silmarillion u okudum araya başka şeler girdi(warcraft gibi :D)okuyamadım[signature][hline]HisarOyun.Com&FrpNet.Net
CeyhunAlyeşil
Sosyal ağlarda paylaş

abi ne diyorum size witcking yani cadkral gandalfı filmde tokatladi hemde sopasini kırdı ondan son savasta gandalfın sopasi yok bu arada sarumanın da fireball attigini görcez extended da gandalf a[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ...
FEzAGezer:noooooo
Tam bu sıralarda bi ses
O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
Sosyal ağlarda paylaş

filmin extendedi çıktı (return of the king de çıktı).

sarumanla gandalfın tek kapışması ilk filmdeki isengard kulesindeki kapışma.

ayrıca bi arkadaş witch king gandalfı tokatlamak demiş. alt tarafı alevli kılıcıyla (sauronun bizzat dövdüğü kılıç) gandalfın asasını yok ediyo o kadar. öle tekme tokat bi olay söz konusu değil. zaten o witch king sahnesinin fragmanda yer alıp da filme konmaması ayrı bi şamata..[signature][hline]Who'j ¥ou want me kill ?
Hepimiz bir bataklıkta yaşıyoruz, ama bazılarımız yıldızlara bakıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada witchkingin gandalfı yenmesi kendi marifeti diil o kadar da büyütmeyin orda bence direk sauronun iradesinin etkisi var gandalfın yenilmesinde....Her ne kadar ben de extendedı ilk izlediğimde witchking oba hede hödö,oha adama bak,karizmaya gel,gandalf çizildi.... dediysem de biras düşününce bu sonuca vardım yani[signature][hline]Günümüzün dünyasında
Hepsi aynı hepsi ala
İsa Musa Muhammed Buda
Neyin varsa bilmiş senin!
Sosyal ağlarda paylaş

Her kitabını(Hobbit&Silmarilon da dahil) okumuş ve tüm D&D kitaplarını bitirmiş ve okumaya devam eden biri olarak bu tartışmayı açman komedi gibi geldi bana...
İlla janjanlı çok büyülü bir film izlemek istiyorsan gez kanalları,efsane olmamış bir çok dandik film görceksin...Lotr'ı sana kimse beğendirmeye zorunlu diil...
Ortaçağın babası Tolkien'in yaptığı işleri alaya almış gibi geliyor bu eleştirin,hatta belkide oğlunun da yardımıyla yapılan bu filmi hafife aldın galiba...Tüm ödülleri götürdü bildiiniz üzere...Sence geç kalmadın mı bu eleştiri için?
Sırf Tolkien babaya saygımızdan dolayı o filme gitmeye kendimizi mecbur hissettik,Peter Jackson da döktürmüş yine saolasun...Tam anlamıyla:"Can't get enough..."
Sen ne hakla Tolkien'in yarattığı karakteri büyü yapmadı lightning,fireball isteriz filan diye tartışma konusu yaparsın?Lütfen ama...
Bu arada biri Sauron,Gandalfı dövdü filan gibi salakça bir hurafe ortaya atmış hemen onu anlatalım...
Sauron Gandalf'a o güçle çok az bir hasar verdi hemen onu söyliyim...Sauron akdı,Gandalf ise gri.Yani siz komedi şahısların anlaması için şöyle diyelim:Sauron peygamberdi,Gandalf ise bir ülkenin hükümdarı.Şimdi anlamışınızdır;Türk aklı işte.Girdiği tüm oyunları rezalete çeviren(KO-UO)(Her Türk için söylemiyorum)bir milletten daha ne beklenirki?
Sauron'u orda o az gücü ile o kadar uzağa fırlatması bile onun gücünü gösterdi...Biraz hasar vermesi bile yetti yani.Gandalf ak olduktan sonra zaten Sauron'un hiç gücü kalmadı gördünüz.
Kısaca özetlemek gerekirse:Bu topic kitlenmeli ve Tolkien'e dil uzatmak gibi gelen bu tartışma topiği susturulmalı...
Tolkien'e söyleriz biraz daha büyü koyar sonra gider zombie olarak graveyardda huzur içinde uyur...Allahım ya,ne adamsınız...[signature][hline]harvester 10 Şubat 2005'te 05:30'da okey masasında demişki:
"Anaaaa ortadan da taş çekiliyomuş!!!"
Cheester, 13 Şubat 2005 03:14 tarihinde demiş ki:
şimdi orc a msn de yawsıom vercekmi acaba...
Sosyal ağlarda paylaş

Ha yukarda iki soru(n) daha tespit ettim:
1_Gandalf ile Sauron dövüşmediler hiç...Ama başta Sauron Gandalf gibi Tanrı tarafından dünyaya gönderildi,ama güç onu deiştirdi...Önceden Sauron ile Elrond arasında su sızmıyordu...Elfler ile çok iyi geçiniyordu,ordusuda yoktu...
2_Siz sadece 1.expansionu izlemişiniz,yani ilk filmin uzatmasını.Birde 2. ve 3. filminkini izleseniz...2.'de de Gandalf;Saruman'ın asasını kırıyo...
Büyü yok diye topic açan arkadaşta biraz daha arama yapıp bu efsane filmin uzatmasını arayıp bulsaydı...Çünkü 3.filmin uzatmalı versiyonunda Nazgul efendisi ile Gandalf baya bi dövüşüyor...Tabi Gandalf yenip,Nazgul efendisini Gondor'dan bir süreliine kovuyor...
3. sünde de Sauron'un ağzı çok baba olmuş;Aragorn'la konuşması filan...
Ancalagan senden beklemezdim bab Gandalfı küçümsemeni böyle tokatladı filan,aybettin :)[signature][hline]harvester 10 Şubat 2005'te 05:30'da okey masasında demişki:

[Bu mesaj ElfFighter tarafından 26 Şubat 2005 22:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bak arkadaşım illa bir kusur bulmak istiyosan şöyle yap:
İlk kitabı oku,ilk filmde neden Tom Bombadil'i koymamışlar diye topic aç...
İkincisini oku,neden elfler Rohan'a yardıma gelmiş diye topic aç...(zaten;dersen,karşı çıkarım;gayet güzel bir olay yaratmışlar diye... :) )
Üçüncüsünü oku,neden Shire temizliği bölümünü koymamışlar diye topic aç,neden Sauron'un dünyadan göçüp gitmesini göstermemişler diye...
Hobit ile Silmarilon'u okursan zaten topic açmana hiç gerek kalmaz bundan eminim,üstüne bi de D&D kitaplarına başlarsan,belki sende bir film yaparsın :lol:
Hadi sana kolay gelsin...[signature][hline]harvester 10 Şubat 2005'te 05:30'da okey masasında demişki:
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Tuor_annare, 26 Şubat 2005 22:08 tarihinde demiş ki:
valla ElfFighter çok güsel demişsin iyi etmişsin tolkiene laf yok diyede o sauron deil saruman be

Düzelttim;harf hatası olmuş hehe[signature][hline]harvester 10 Şubat 2005'te 05:30'da okey masasında demişki:
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ElfFighter, 26 Şubat 2005 21:47 tarihinde demiş ki:
Her kitabını(Hobbit&Silmarilon da dahil) okumuş ve tüm D&D kitaplarını bitirmiş ve okumaya devam eden biri olarak bu tartışmayı açman komedi gibi geldi bana
.......
Sauron akdı,Gandalf ise gri.

Cık cık cık...
Koskoca "her kitabı okumuş" adamın dediği şeye bak!
Sauron Ak'mış!
Aman abi, tüm komedi şahısları adına özür dilerim senden.

Sauron AK'mış.
Neyse harf hatasını geçiyorum,
Üsluba biraz dikkat edelim lütfen, komedi şahsı da olsak insanız.[signature][hline]horacegoesskiing, 14 Ocak 2005 18:48 tarihinde demiş ki:
iki şey söylicem. birincisi kargaya yavrusu şahin görünürmüş, ikincisi kedi g..ünü görmüş ben bu yaradan ölürüm demiş. :) evet bu kadar.

[Bu mesaj Eraq tarafından 26 Şubat 2005 23:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlış yazmışım.Sauron yerine Saruman olcak.İzleyen herkes bilir zaten,gelip burda ukalalık yapma bir harf hatası için...
Sen portakalda vitaminken,biz Frp oynayıp Oyuncunun el kitabını ezberliyorduk...[signature][hline]harvester 10 Şubat 2005'te 05:30'da okey masasında demişki:
Sosyal ağlarda paylaş

Ya kardeşim ben üslup diyorum sen hala portakalmış, vitaminmiş, ezmeye çalışıyorsun.
:yapma:[signature][hline]horacegoesskiing, 14 Ocak 2005 18:48 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...