Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Metal Fırtına

navyamphs

Öne çıkan mesajlar

Büyük Ermenistan büyük kürdistan büyük Bizans gibi projeler sadece A.B.D. başkanlarının seçim malzemeleridir gerçekleşme ihtimali yok gibi bir şeydir.A.B.D. nin ayrca askeri olarak bize saldırmasına gerek yok siyasi olarak bizi çok rahat ele geçirebilirler.Her ünlü politikacının seçim önceleri A.B.D. ye gitmesi bence tesadüf değil.[signature][hline]Msn ¦ Mail ¦ Icq
"Dün gece Habertürk'de bir programa çıktık, program uzadı da uzadı, böyle seks filmi gibi saat 2 ye kadar falan..." => Erman Toroğlu
Sosyal ağlarda paylaş

eh yazdıkalrımın hıcbırı gızlı bılgı degıldır altını cızıyım
hepsı acık bılgılerdır fakat bızım ulkemızde hersey magazın haberlerden duyulup cesıtlı kurumların satın aldıgı yorumcular tarafından yorumlandıgı ıcın bılınmez cok onemlı konular veya ıstıhbaratla ılgılı halka acık olan konular es gecılır haberlerde bunun en guzel ornegı bundan 4 sene once genelkurmay baskanı kuzey ırakta kurulucak bır kurt devletı savas nedenıdır dedı ancak su medyada o sıralar BBG evı tartısmaları yapıldıgından bu haber satır arası verıldı 30 dakıka BBG cılerı ızlerken 30 sanıye bu haber gecıldı ve bıttı
Turk halkını amerıkan halkı gıbı yapmak ıstıyorlar kafanın devlet konularına ve sıyası konulara kapanıp sadece televoleler spor muzık vs ye odaklanmamızı bır sey uretmeyıp hayatlarımızdan memnun bır sekılde kuzu kuzu yasamamızı ıstıyorlar cunkı aklı calsıan adam arastıran adam Amerıkanın hıcte ozgurlukler ulkesı ve bır ruya olmadıgını aksıne dunyadakı curumuslugun ve terorızmın kaynagı oldugunu sırf cesıtlı kısıler sılah satabılsın dıye gerekırse kendı baskanlarını oldurdugunu arastırıp ogrenebılır

en basıtı bakın son kırıze surıye lubnan eskı basbakanını oldurmus adamlar amerıkayla aralarını bozmamak ıcın hatayın turkıyede oldugunu 80 yıl sonra kabul ettıler bu kadar emek vermısken gıdıp neden adamı oldursunler o adamı CIA oldurdu yakında kokusu cıkar meydana merak etmeyın

yazdıklarımı cok basıt arastırmalarla bıle bulabılırsınız ben o kadar bılgısız bır ınsanmıyım ulu orta gızlı bılgılerı yayınlıycam yanı ama merak etmeyın emın ellerdesınız TSK da dunyadakı herhangı bır orduda olmıyan bır sey mevcut oda vatan sevgısı 700 kusur yılı askın bu topraklara baglılık ve sadakat sımdı barıs zamanında askere gıtmıycem bohuhu dıye aglayıp sızlıyanlar ınanıyorumkı savas zamanında gonullu olarak bıle gıder cepheye her ne kadar Turk genclıgı durdurulmaya calısılıp beyın yıkama operasyonları yapılıyorsada genclıgı bu defa kımse durduramıycak gecmıte cesıtlı nedenlerle durdurdular aynısı bızım kaderımız olmıycak asla onemlı olan okulda ogrettıklerı ezber sacmalıkları alıp ona dayanabılmek ve kendını gercek ılımlerde gelıstırebılmek[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki:
Sömürgecilik ve Emperyalizim Yeryuzunden Yok Olacak

Sosyal ağlarda paylaş

o adamı şu oldurdu bu oldurdu
Alınma ama senı KV dekı Hıkmet e benzetmek zorunda bıraktın benı şaka bır yana ;)
Fazla takma kafana bunları derım ;)[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)*
§Bounty Hunter§
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar bzm okulun edebiyat kulübü bu adamları çaırmış okula panel gibi bişi oldu ben gidemedim ama yakın bi kaç arkım gitti adamlar kendilerini türkiye nin kurtarıcıları gibi görüolar ve şey demişler "biz bu kitabı yazarak amerika nın planlarını açığa çıkardık türkiye yi kurtardık" falan demişler.
bi de kendi içlerinde çelişkiye düşüolar önce "bu kitap ciddi deil biz ayak üstü okunsun die yazdık demişler" sonra gaza gelince üstte dediklerimi flm demişler ve işte 2-3 ü de yazcaz flm demişler...[signature][hline]It's pointless to resist my son -Darth Vader
I'm a person and my name is Anakin -Anakin Skywalker
At last we will reveal ourselves to the Jedi. At last we will have revenge -Darth Maul
I feel the force -Luke Skywalker
And you, young Skywalker; we shall watch your career with great interest -Palpatine
Sosyal ağlarda paylaş

Bu tip romanlarin artik Turk edebiyatina girmesi bence guzel bi gelisme. Iyidir, kotudur onu bilmiyorum, okumadim ama illa ki dunya capinda bir numara bir kitap olmasina gerek yok bence.

Her sey bi yerden baslayacak, hic kimse anasindan dogar dogmaz 100 metre depar atamaz, yani anlatabiliyormuyum, once emekleye emekleye sonra yurur sonra kosar, vs.

Okumadim gerci de, bu kadar uzerinde konusulduguna gore ilerde daha iyi olacak demektir. Ilk firsatta okuyacagim ben de merak ettim.

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 25 Şubat 2005 22:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ilk 50 sayfasını okudum . Kitap eğer askeri taktikler , politika vb bilgiler konusunda bilginiz yoksa oldukça güzel yazılmış ama en ufak bilgi bu konularda kitabı resmen rezillik haline getiriyor . Oyle saçma sapan olaylar var ki kitapta bazen gülmeye başlıyorum kendi kendime okurken . Bir de araya insani öğeler de katmaya çalışmışlar .

Bence olmamış ama para verdik bitireceğiz .[signature][hline]MaXi...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
maxigenous, 25 Şubat 2005 22:18 tarihinde demiş ki:
Şu anda Kuzey ırakta türk ordusunun varlığı yok , zaten olsa da oraya niye deniz piyadelerini koysunlar ki . Amerikalılara özenmişler yazarken .

Kampın bulunduğu bölgenin adını verdim yukarda gördünmü ?!?[signature][hline]Yandan RohanLı
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman kitabı yazmakla uraşmayıp bir anafikir yayınlasalarmış ..

Önsöz/sonsöz bile yok kitapta hangi mesajdan bahsediyoruz ?

Edit : hakikaten bütün kitabı kurtarabilecek bir özellik kamp yerinin verilmesi pardon . Emeğe saygımız var , gittik aldık kitabı ama beğenmedim çünkü bir mesaj dahi verilmeye çalışılıyorsa mantık çerçevesinde verilmeli . Bu kitap bilmeyeni yanıltıcı birçok özellik taşıyor . O yüzden isyanım yoksa garezim yok yazanları da tanımam etmem yani .

[signature][hline]MaXi...

[Bu mesaj maxigenous tarafından 25 Şubat 2005 22:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

aynı zamanda kotu bır yapım halka ABD dusmanlıgı kazandırıyor bence cok kotu
bende fanatık bır ABD karsıtıyım gunahım kadar sevmem adamalrı ama koru korune adamalra karsıt olmak ta dogru bırsey degıl sokaktakı adama dıyorsun neden ABD yı sevmıyorsunuz adam bıze saldırıcaklar dıyor kotu bısı bence onun yerıne dan brown tarzı ABD nın yaptıgı hasıraltı pıslıklerı romanlastırıp yayınlasalarmıs cok buyuk basarı elde edebılırlermiş ancak bu kıtabın hıcbır edebı degerı yok FRP sıtelerındekı hayalı yazılar bu kıtaptan 5-10 kat degerlı bence bu cocukları bırılerı kullanmıs demiş gelın su sacmaladıgınız hıkayeyı yazın bakalım dıye boylece halkta belırmıs ABD karsıtglıgını su yuzune cıkardılar ıyıce[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki:

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Tarih_hastasi, 22 Şubat 2005 19:32 tarihinde demiş ki:
''METAL FIRTINA''YA KARŞI ABD'DE: DÜŞMANIMIN DÜŞMANI

ABD'den 'Metal Fırtına' cevabı
Metal Fırtına'ya tepki gösteren Amerikalılar kendi 'Metal Fırtınalarını' yazdılar. Allan Topol imzalı kitap Amerika ve İsrail'in Ortadoğulu müttefikleri ve tabi Türkiye ile savaşını anlatıyor.

Burak Turna ve Orkun Uçar�ın imzasını taşıyan TİMAŞ yayınlarını Metal Fırtına adlı romanı, 150 bin satış barajını zorlarken, romanın geniş yankı uyandırmasından Amerikan'ın rahatsız olduğu ileri sürülmüştü. ABD kitaptan duyduğu rahatsızlık üzerine karşı atağa geçerek kendi 'metal fırtınasını' kaleme aldı... Pulp fiction türünde eserler veren bir yazarın son romanı tam anlamıyla Metal Fırtına'ya bir cevap niteliği taşımakta....

"Düşen bir Amerikan uçağının pilotu, kendisini uluslararası korkunç (!) bir komplonunun ortasında rehin bulur. Uçağın düştüğü mevki kitabın ilk bölümlerinde belli değildir ve yazar kendisini korkunç işkencelerin yapıldığı bir cezaevinde bulur. Anlamadığı bir dilde konuşan insanlar kendisine işkence etmekte ve Amerikalılarla dalga geçmektedirler. (Geceyarısı Ekspresi filminden tanıdığımız, Türk cezaevi manzaraları romanda yine başrolü oynamakta.) Pilot bu arada korkunç bir gerçeği keşfeder(!) Suriye'nin nüfuzlu bir generali, Amerika ve İsrail'e karşı olan nefreti birleştirip, bütün Orta Doğu'yu birleştirmek ve ülkesini nükleer korkulardan kurtarmak için uluslararası korkunç bir plan kurmuştur. Amerika ve israil, bu planı durdurmak için ajan jack Cole'ü görevlendirir. Gizemli Leyla Cemal ona yardım etmektedir. Ajanlar terörist örgütlerin içine sızarlar..."

Pilotun ABD Başkanı'nın mali destekçilerinden biri olan işadamı babası ve İsrail istihbarat örgütü MOSSAD da pilotun kurtarılması için devreye girer. Pilotun nüfuzlu işadamı olan babası, Beyaz Saray'a "Türkler'i Taş Devri'ne döndürecek" bir bombardıman için baskı uygular. Baskılar sonuç verir; Savunma ve Dışişleri bakanları sessiz kalınca, bombardıman fikri tatbikakta geçirilir. ABD esir pilotun bırakılması için Türkiye'ye ve müttefiklerine (!) 10 günlük bir süre tanır. Bu arada pilotu kurtarmak için de Hollywood vari bir kurtarma planı gerçekleştirilir...

Allan Topol'un "Düşmanımın Düşmanı" (Enemy of my enemy) iki müttefik arasındaki kurmaca gerginliği yansıtıyor, Aslında bu roman bir anlamda ABD'yi ayağa kaldıran Türk yazarların romanı "Metal Fırtına"ya, aynı yöntemle verilen cevap gibi yorumlanabilir. Washington Post'un yayınladığı bir haberde bunu rahatlıkla görmek mümkün. Yazar, Allan Topol'un iki ülke arasındaki askeri gerginliği konu edinen "Düşmanımın Düşmanı" adlı kurgu türündeki kitaba göre, Türkiye'de uçağı düşen ABD'li bir pilot yüzünden başlayan krizde, ABD'nin Türkiye'yi bombalamadan önce verdiği 10 gün içinde yaşananlar anlatılıyor.

Eski bir avukat olan yazar Allan Topol, popüler bulvar romanları ve hayati kurguları konu alan güncel yazıları ile tanınıyor. Siyasi ve Düşünce çevrelerinden (en azından şu ana denk) çok da ciddiye alınır kurgular olmayan bu fikirler, Amerika'da çok geniş kitlelere ulaşıyor. Bulvar Romanları Amirika'da herhangi bir gazete bayiinden ve garlarda bulunan büfelerde satılıyor ve okunduktan sonra da elden çıkartılıyor...

HABER7.COM

İlginç haber değil mi? Yorumlarınız ?

Ya bu kitabı çok merak ettim şimdi.. Türk'leri yine eziyordur Midnight Express'teki gibi.. Peki bu kitabı malesef okuyacak vaktim yok, biri bana sonunda ne olduğunu özelden mesaj atarak söyleyebilir mi? Noluo saldırıyor mu ABD yoksa bizim götümüz falan mı korkuo merak etttim lütfen..

said:
hangman, 22 Şubat 2005 20:37 tarihinde demiş ki:
kitap gittikçe daha çok satıyor ilk okuyanlardan biri olduğum için mutluyum amerikalıların buna tepki vermesindende mutluyum türk halkının uyumadığını kendilerine karşı hep tetikte beklediğini bilmelerdinden de mutluyum :D
ciddiye almışlar demekki zaten dikkati mi çekiyor ilişkilerimiz gittikçe geriliyor abd battıkça batıyor acaba sonlarını getirmek için ne yapacaklar ? iran a saldırmalarını bekliyorum bu saldırı sonunda abd nin batacağıını düşünüyorum sıra türkiye ye gelmeden ortada abd bile kalmayacak
yaşasın eyalet sistemi yaşasın kaos :D hadi bush koçum ülkeni braz daha zorla...

Fikirlerine katılıyorum. O kadar çabuk olmasa da bile Amerika bence gelecek yüzyıla kalmayacak. Ama burda güzel yazmışsın, güldüm baya :)

said:
mrproblem, 23 Şubat 2005 11:57 tarihinde demiş ki:
kitabı okumadım ama yazarlarıyla yapılan bir roportajı seyrettim.Vurguladıkları sey olasılıktan hareket ettikleri.Boyle durum da olasılık sonucta.
turk ordusu hakkında cogu sey bilinmez pek fazla dısarıya da yansımaz ama icerisinde tanıdıkları olanlar ya da icinde bulunanlar az cok birseyler duyarlar ve bilirler.Ordu haberlesme sistemleri ile ilgili bir projede bulunmustum burada hc bir isim kullanmayacagım ama soy
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Viktor, 26 Şubat 2005 12:34 tarihinde demiş ki:
aynı zamanda kotu bır yapım halka ABD dusmanlıgı kazandırıyor bence cok kotu
bende fanatık bır ABD karsıtıyım gunahım kadar sevmem adamalrı ama koru korune adamalra karsıt olmak ta dogru bırsey degıl sokaktakı adama dıyorsun neden ABD yı sevmıyorsunuz adam bıze saldırıcaklar dıyor kotu bısı bence onun yerıne dan brown tarzı ABD nın yaptıgı hasıraltı pıslıklerı romanlastırıp yayınlasalarmıs cok buyuk basarı elde edebılırlermiş ancak bu kıtabın hıcbır edebı degerı yok FRP sıtelerındekı hayalı yazılar bu kıtaptan 5-10 kat degerlı bence bu cocukları bırılerı kullanmıs demiş gelın su sacmaladıgınız hıkayeyı yazın bakalım dıye boylece halkta belırmıs ABD karsıtglıgını su yuzune cıkardılar ıyıce

Tabiki körü körüne nefret olmaz.Adamlarla ticari ilişkimizi sürdürmeli işimize geldiği zaman dost işimize gelmediği zamansa düşman olarak görmeliyiz ki bu bütün devletlerin ana fikridir...
Körükörüne nefret etmek aptallıktan başka bir şey değildir ama semptaizanlık duymaktanda pek bi farkıda yoktur..[signature][hline]Learn to Obey before you Command....
Sosyal ağlarda paylaş

ben sahsen 14-15 yaşıma kadar buyuk bır amerıkan sempatızanıydım herıflerı cok severdım fılan o zamanlar oynadıgım oyunlarda fılan hep amerıkalılarla dunyayı kurtarırdım vs vs ne zaman adam gıbı ınternetten yararlanmayı ogrendım ne zaman kıtap okumayı ve sıyası ılıskılerı degerlendırmeyı ogrendıysem o zamandan berı adamlardan nefret edıyorum ancak halklarından degıl yonetıcılerınden onude belırtıyım anca clınton zamanı bıraz daha yumusak bakmıstım adamlara onun dısında patates ulkesı resmen herkes haldır haldır fen matematık vs calısıyor polıtık konular devletler arası ılıskıler hadı gectım baska ulkeler fılan hıc degerlendırılmıyor ne egıtım sıstemlerınde nede kıtaplarda egıtımlerı ozgurluk ve bagımsızlık dolu vatandasları ulkelerını umursamıyorlar cebımıze para gırsın yeter seklınde bakıyorlar olaya o yuzden sorgulamıyan degerlendırmıyen dusunmuyen bır genclıklerı var fılmlerıne bakın hepsı paso ozgurluk temalıdır oysa ozgurluk goturmek adıyla ınsanları somuren kendı cıkarları dogrultusunda dunyayla hamur gıbı oynıyan kendı vatandasına pembe at gozluklerı takıp perde arkasını gectım sahnede olanalrı bıle saklıyan bır ulkeden soz edıyoruz ulkedekı ıstıhbarat orgutunun baskandan guclu oldugu bır ulke sılah tuccarlarının dunyanın kaderını belırledıgı bır ulke bır zamanlar ocu dıye gosterdıklerı Sovyetlerden daha kotuler bence en azından sovyetler amaclarını gızlemıyordu mılletı enayı yerıne koymuyordu acık acık dunyayı ele gecırıcez herkese esıtlık getırıcez dıyorlardı ABD ıse dunyayı ozgurlestırıcez dıyıp ozgurlestırdıklerı ınsanalrın ılıklerıne kadar kanını emıp kendı kaderlerıne terkedıyor bakın afganıstan ornegıne en basıtı[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki:

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...