Prawler Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Merhabalar, Size hem yazılım ve sistem müh. hakkında bilgi vereyim dedim. Hem de bu programlardan birini düşünen arkadaşlara özelden yardımcı olabileceğimi söyleyeyim dedim. =) Yazılım Mühendisliği Günümüzün rekabet ortamında firmalar, maliyetlerini azaltmak, iş süreçlerini takip etmek, verimliliği artırmak için bir takım otomasyon ve uygulama yazılımlarına ihtiyaç duymaktadırlar. Bu ihtiyaca cevap verecek kişiler iyi eğitim almış Yazılım Mühendisleri’dir. Bilge Adam sektörde ciddi bir sorun olan Yazılım Mühendisi açığını karşılamak için Yazılım Mühendisi ve Uzmanı Eğitim Programları’nı oluşturmuştur. Bu programlar hazırlanırken Türkiye’deki ve dünyadaki iş ilanları analiz edilmiş, yazılım evleri ve firmaların yazılım bölümleri ile görüşülmüş, doğru teknolojiler seçilerek en uygun eğitim programı hazırlanmıştır. Hazırlanan program, incelenen yaklaşık 1400 iş ilanında aranan niteliklerin %72.5’ini kapsamaktadır. YAZILIM MÜHENDİSİ NELER YAPAR, HANGİ ALANLARDA UZMANDIR? • Proje ile ilgili tüm birimlerle görüşerek ihtiyaç analizi yapar, hedefleri ve doğru teknolojiyi saptar. • Yazılım geliştirmek için uygun yöntemleri ve kaynakları seçerek planlama yapar. Mantıklı veri modellerini ve programlama dillerini seçer. • Çeşitli bilgisayar programlama dillerini kullanarak verimliliği en üst düzeye çıkaracak özel programlar tasarlar ve yaratır. • Programların analiz, tasarım, test ve bakım işleriyle ilgilenir. • Kullanıcıların programlarda karşılaştıkları problemleri giderecek çözümler üretir, eğitimlerini verir. • Geliştirdiği programların kullanıcılar tarafından verimli kullanılmasını sağlar. YAZILIMMÜHENDİSİ’NİN UZMANLIK ALANLARI NELERDİR? • .NET programlama dilleri, Visual Basic.NET, ASP.NET, ADO.NET • Internet Programcılığı • Object Oriented modelleme ve tasarım teknikleri • COM +, Remoting • IIS 6.0 • XML Web Servisleri • XML • Visual Studio .NET • .NET Framework • Veritabanı prensipleri, prosedürleri ve performans faktörleri • MS Access, SQL Server gibi çeşitli büyüklükteki veri tabanı programları • Veritabanı ve yazılım güvenlik prosedürleri ve stratejileri • İlişkisel Veritabanı Teorisi • Projelendirme ve problem çözme teknikleri Sistem Mühendisliği Günümüzün rekabet ortamında şirketler bilgi teknolojilerini doğru ve etkin kullandıkları ölçüde başarılı olmaktadırlar. Şirket verimliliğini, çevikliğini ve etkinliğini artıran teknolojileri kullanmanın en önemli şartlarından biri güvenli network-sistem alt yapısına ve bunları yönetecek uzmanlara sahip olmaktır. Bu ihtiyaca cevap verecek kişiler iyi eğitim almış, sertifikalı Sistem Mühendisleri’dir. Sistem Mühendisleri, firmaların tüm network ve sistem alt yapılarını yönetip geliştirirler. Türkiye’de ve dünyada ciddi bir sorun haline gelen Sistem Mühendisi açığını (Cisco ve IDC’ye göre Türkiye’deki Network Uzmanı açığı 2003 yılında 32 bin kişiye ulaşmıştır.) karşılamak için Bilge Adam, Sistem Mühendisi ve Sistem Uzmanı eğitim programlarını geliştirmiştir. Bu programlar hazırlanırken yurt içi ve dışındaki iş ilanları analiz edilmiş, BT şirketleri ve firmaların bilgi işlem bölümleri ile görüşülmüş ve en doğru eğitim planı hazırlanmıştır. Hazırlanan program, taranan 2100 iş ilanında aranan niteliklerin %75’ini kapsamaktadır. SİSTEM MÜHENDİSİ NELER YAPAR? • İhtiyaç analizi yapıp kullanılacak doğru teknolojileri belirler. • Firmaların network-sistem alt yapısının planlamasını ve kurulumunu yapar. • Sistem ve network analizi, tasarımı, test ve bakım işleriyle ilgilenir. • Kullanıcıların sistemde ve networkte karşılaştıkları problemleri giderecek çözümler üretir, eğitimlerini verir. • Teknolojiyi çok yakından takip ederek yeni gelişmeleri firmasına uygular. • Network’e yapılabilecek olası saldırılara (hacking) karşı güvenlik politikaları geliştir. • Güvenlik politikalarının takibini yapar. • Kaynakların verimli ve güvenli kullanımını sağlar. • Bilgi işlem prosedürlerini belirler ve yayınlar. • Sistemde sürekli tekrarlayan işlere çözüm getirir. • Sistem dataları için kriz sonrası kurtarma planı hazırlar. • Yedekleme prosedürlerini ve kurallarını belirler ve uygular. SİSTEM MÜHENDİSİ’NİN UZMANLIK ALANLARI NELERDİR? • Network kuralları, performans faktörleri, güvenlik stratejileri ve prosedürleri • Network mimarisi tasarımı • Active Directory tasarım, uygulama ve yönetimi • WAN/LAN, TCP/IP, DNS, DHCP Protokoller • Dosya yönetimi, yazıcı yönetimi, sunucu yönetimi • Şifreleme teknikleri • Network Server Rolleri ve Uygulamaları • Clientların merkezi yönetimi (Kaynak Bilge Adam)[signature][hline][b]Everytime I see you falling I get dow Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Yardım derken ne tür bir yardımdan bahsediyorsun ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 kursa gitmeyi düşünenlere yardımcı olabilirim yani.[signature][hline]Everytime I see you falling I get down on my knees and pray. I'm waiting for the final final moment you say the words that I can't say... Birsürü online oyunu burdan oynayabilirsin! | Sözlükte ben! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 ya ben kursa gıtmeyı düşünüyorum. Ama ankara da neresi vardır bu tip bir yer bilen varmı?[signature][hline]Deli333 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 yazılım mühendisligibi sadece .NET ortamıyla bagdaştırmak yanlıs birsey yalnız. ordaki tanımlamaları kendi verdikleri egitime göre yapmaları hafifi komik bişi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 3-4 sene evvel MCSE kursları başlamadan evvel CATP kursuna gitmiştim Bilge Adam'da. 10 ay sürmüştü!!! Sonuçta tamamen dandik bir eğitim almıştık. 10 aylık kurs'un 6. ayında "CATP kursları 6 ay'a indiril" dediler, biz 10 ayı doldurmaya devam ettik. Tam o sırada da MCSE olayını getirdiler. Acaip şansız bir dönemde başladım pff. Artık tekrar kasmam heralde.[signature][hline]LathspeLL (a.k.a seth) Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 bilge adamın hazırladıgı maili yada dökümanı neyse cplemişsin de çok ekstra bir bilgi degil ki bu :) nasıl yardımda bulunacaksın kurs için çalışan bir tanıdıgın var sanırım ?[signature][hline]regrubmah retsamdnarG * G3NK [Bu mesaj DynamicK tarafından 28 Şubat 2005 16:04 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 bende onu soruyorum. kursa gitmek istemeyen adama kurs ile ilgili yardımcı olunmaz zaten :) indirim gibi bir olay fln mı ? eğer öyleyse % kaç mesela ? birde gitmeyi çok isteyen, parası olmayan ama acaip başarılı olurum ben bunlarda diyenler için birşeyleriniz var mı ? :-p mesela ben :-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 malesef burs olayı yok , evet tanıdığım var.[signature][hline]Everytime I see you falling I get down on my knees and pray. I'm waiting for the final final moment you say the words that I can't say... Birsürü online oyunu burdan oynayabilirsin! | Sözlükte ben! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Murk Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Bence para tuzağı bir olay. Microsoft'un türettiği sertifikasını almam ben kardeşim he tabi alana da engel olmam yanlış anlaşılmasın. :)[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thelegbra Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2005 cisconun network sertifikalarından da bahseden biri olsa süper olucak ama :)[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers. Fıstık [PatiPet Resimler] / The Willow Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar