Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ps2 chip taktırmak istiyorum muyum?

hihi

Öne çıkan mesajlar

50004 model ps2 aldım endem elk.ne kargoyla gönderip taktırmak istiyorum.ama hala kararsızım.chip taktırınca makina tamamen orjinalliğini kaybediyormu yoksa sadece kopyaları açmak içinmi?ne demek istediğimi anlamışşınızdır umarım.takılsınmı, takılmasınmı.iki arada derede kaldım.beni bu konuda aydınlatacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Makinan garantisini kaybeder. Bunu bil.

Bunun dışında ps2 ile uzun süreli deneyimim olmadığından çok şey söyleyemem ama ps2 oynadığım tek arkadaşım senelerdir sorunsuz kullanıyor makinanı.

Ayrıca chipini endeme taktırdıktan sonra ufak onarımları falan ücretsiz yaparlar zannedersem.

Daha fazla detay yazsın tabi yazabilecek olan arkadaş...[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Sosyal ağlarda paylaş

ben yazıyım chıp dedıgınız şey kopya oyunları calıstırmak ıcın DEGILDIR
dunyada 3 farklı renk sıstemı vardır farklı bolgelerde kullanılır bu sıstemler PAL NTSC ve bıde japonyanın vardı bıtane ısmını unuttum :P
sımdı bız avrupa-ortadogu oldugumuz ıcın PAL sıstemını kullanıyoruz yanı TV lerımız videolarımız fılan hep PAL renk sıstemıne gore tasarlanmıs PS' de oyle makınamız PAL
ancak kopya oyunların hepsı amerıkadan geldıgı ıcın NTSC formatını kullanıyorlar bu yuzden bızım makınamız oyunu okumuyor çeşitli yontemelrle okutsakta televızyonumuz uyumlu olmadıgından kablo fılan degıstırmeden goruntu alamıyoruz

sımdı bu cıpler ne oluyor o zaman seneler once ABD de cıktı ılk cıp kavramı uyanık amerıkalılar avrupadan ucuza getırdıklerı ımport oyunları oynamak ıstedıler ancak ellerınde patladı tabı (playstatıon 1 zamanı taaa) aynı sekılde japonlarda japonyada cıkmıyan ancak ABD de cıkan oyunları oynamak ıstedıler ve ortaya mod cıplerı cıktı
bu cıpler makınanız PAL se NTSC formatına uygun hale getırıp CD lerı o sekılde okumasına ve goruntuyu oyle vermesıne yarıyor boylece pıyasadakı NTSC kopyaları oynıyabılıyorsunuz ve bunun makınenıze Hıcbır zararı yok garantıden baska bır kaybınızda olmuyor
ancak oyunlarda sız farketmesenızde bellı bır goruntu kaybı ekran kaymaları tıtremeler yasanabılıyor eee televızyon uyumlu degıl cıpın gunahı ne :)[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki:
Sömürgecilik ve Emperyalizim Yeryuzunden Yok Olacak

Sosyal ağlarda paylaş

ben sana yardımcı olablrm uzun zamndır kullanıorum.. ps2 mi alır almaz chip taktırdım.çünkü her oyuna 70-80 milyon wermem.chip taktırınca orjinallik gider,ama kopya oyun çalıştırırsın.bunun yanı sıra uyumlu dvd fln da izleyebilirsin.ama en kötü yanı 1-2 sene içinde okuma camı tozlanır ve birdaha temizlenmesi çok zor olur..onun için makina kafayı yer ve birdaha ne orjinal oyun ne de kopya oyun çalışır sürekli makinaya res atman gerekir..yine de sen bilirsin
Sosyal ağlarda paylaş

Xboxta kopya oyun oynamaktan bir sorun olmuyor. Zaten içinde normal bir dvdromun modifiye edilmiş hali var. İnternette xbox orjinal dvdromunu bilgisayarda kullanmak ya da -ki bozulma durumlarında önemli olan bu- başka bir dvd romu xboxta kullanmak üzerine tutorialler var. Lensiniz ölürse çok daha az masrafı var. Üstelik çalıştırdığınız cdye göre lensiniz hasar görmez fazla. Bu da bir avantaj sayılabilir.[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Sosyal ağlarda paylaş

bıraz daha acıklıyım cok buyuk yanılsamalar var gene
ılkı televızyon da uyumlu alucak fakat sızın aletınız pal ise nasıl cıp takmadan NTSC yı okutacaksınız bu ımkansız ıste yanı televızyon ıkıncı faktor ha şoyle bir olay var flıp flop dısc dıye onu alırsınız o dıskın ozellıgı software yardımıyla yapıyor bu ısı ama onun ıcınde CD tepsısınden bır vida fılan sokuyorsunuz her seferınde beklıyorsunuz fılan yanı akıl karı degıl

cip ın tek ozellıgı bu cevırme ıslemını otomatık yapması yanı ugrasmıyorsunuz baska ozellıgı yok kendercık yazmış kod olayını ıh ıh o kodlar zaten DVD yazıcılarla yazılıyor bır guzel yanıyaptıgı tek olay bu cevırme ısı yoksa amerıkada kolay kolay barındırmazlardı bu fırmaları

ıkıncısıne gelelım kopya DVD bozarmı PS2 yı hayır bozmaz normal DVD ne kadar bozarsa buda o kadar bozar degişen birşey yok ancak PS2 nın kopyalarla cabuk bozulmasının nedenı ozensız kullanım yanı alırlar DVD yı halının ustune atarlar veya yaglı ellerıyle altını tutup PS2 ye oyle koyarlar sımıt gıbı ustuste dızerler sonra PS2 ım bozuldu kopya DVD yuzunden dıye bıkbık ederler bır wınnıng DVD elrını goruyorum altı picasso tablosu gıbı cızık ıcınde sonra bozulunca dırek kopya kullandık ondan oldu derler
DVD lerınıze adam gıbı ozenlı bakarsanız her bırını ayrı DVD kutusunda saklarsanız elınızı DVD nın yuzeyınden uzak tutarsanız DVD ustunde sıfır cızık ıcın kasarsanız PS2 nıze hıcbırsey olmaz[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki:
Sömürgecilik ve Emperyalizim Yeryuzunden Yok Olacak

Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
cafede 20 adet ps2 var hepside chipli
hiç de bi sorun çıkmadı daha
adam gibi kullanmasını bilcen sorun çıkmıycak
bide cafe diyorum babasının malı değil nede olsa müşteri adam gibi kullanmıyo yinede sorun çıkmadı[signature][hline] Those who have long enjoyed such privileges as we enjoy forget in time that men have died to win them
[i]Franklin D. Roosevelt
Sosyal ağlarda paylaş

bende tüm cihazların hepsinde var chip
satın aldığım yerden garanti gibi bişi aldım tanıdıkdı anlıycanız
ama oyun açarken hiç de 20 dk fln beklemiyorum[signature][hline] Those who have long enjoyed such privileges as we enjoy forget in time that men have died to win them
[i]Franklin D. Roosevelt
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...