Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avrupa Birliği'nin yeni emri ve insanımızın komik tavrı.

elaidi

Öne çıkan mesajlar

süpermiş. başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı okulları açılsın da hele bir bakarız sonrasına... şahsi nefretinizin gerçeğin kendisi olduğu illüzyonunda yaşamayın. seçme ve seçilme haklarını koyan atatürktü yavrular... benim ülkeden kimseyi kovduğum yok. bnei kovmaya çalışan benim haklarımı elimden almaya hakkı olduğunu düşünenlerle problem yaşarız ama. öyle bi gerçek de var.[signature][hline]Ars longa, vita brevis.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
babam taksimde 3 arkadaşı ile restorana dogru yürüyor
üçünün üstünde de iş kıyafetleri yani takım elbise

yürürken bir tv muhabiri kız yanında kameraman elinde mikrofon babama dogru yanaşıyor

Kız: Efendim seçimlerde kime oy vericeksiniz?
babam: oy kullanmayacagım.
Kız: Aa neden? Oy kullanmamak yanlış bir haraket biliyorsunuz?
babam: evet ama yönetenler şerefsiz oldugundan seçim yapamıyorum.
Kız: e beyefendi ozaman siz çıkıp aday olun .
babam: ben şerefsiz miyim?!?
Kız: soru cevapta tecrübeli her cevaba hazırlıklı olan kız, bozulur birşey diyemez, yayını keserler hemen uzaklaşır.

Özü bu aslında suficim
evet pkyım ama başkaldırışın getirdigi bir pklık bu köprüde arkadan vuranların, açlık uğruna seni satanların eşyanda gözü olanların yaptıklarına haykırışın getirdigi bir pklık bu :) yoksa asla zorbalık , eşkıyalık değil hehe[signature][hline]regrubmah retsamdnarG
*
G3NK
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Heh uo patinin temeli zaten herseyin içinde cıkar
şimdi şu karşınızdaki sufi kaç yaşında adam ama bilmiyorsunuz siz zamanında tamerdi hehe
tamersın olm sen diyorlar ya forumda
haha sufi tamer işte hatta cimri tamer !

birde durmuş karşımda muhalefet yapıyor tamer hemde!

:lol:[signature][hline]regrubmah retsamdnarG
*
G3NK
Sosyal ağlarda paylaş

eheh elektrik bi saattir yakamı bırakmadı 3. kesilişi

evet tamer'ım nolmuş yani. var mı bi sorun? ona göre yani.

hem sana kıldım ben dyna. hep kesiyordun beni. zaten seni kestiğim gün uoyu bıraktım. tamam dedim tam burada bırakıyorum, böyle iyi :D

bahsettiğin pklık benim hep içinde olduğum taraf. o yüzden zaten haksızlığa uğradığına inandığım kişiler için konuşuyorum buralarda. haksızlığa uğrayan başkaları olsaydı onlar için de konuşurdum. anlatmaya çalışıyorum ama anlatamıyorum. sürekli tekrar ettiğim birşey var: alkışladığınız baskı sistemi birgün başkasının eline geçer o zaman baskı altında kalan sizler olursunuz. bunu kökten çözmedikçe her zaman her taraf için tehdit vardır.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005
Sosyal ağlarda paylaş

AB avuda kalkın dese yapacaz off ! Hiç girmeyelim ne bu ya!!
Ne bu adamların içişlerimize bu kadar fazla karışmaları! Yakında kaşınızın ortası birleşmiş almayız bile derler!

Neyse gellelim din yazma olayına. Zaten kaldırılasada pek birşey değişmeyecek arkadaşlar. Askerlikte bile gayri-müslümler daha az tehlike oluşturacakları yerlere yollanıyorlarki bunu askeriye ülkemizin en laik kurumu yapıyor!
O yazı kalksa bile siz hiç merak etmeyin poliside-başkasıda zaten sizin diniz hakkında raporları olacaktır ve yapacağını yine yapacaktır.

Ayrıca AB ab deniliyor ama merak ediyorum da oraya giriş bedelini bizim torunlarımıza nasıl anlatacaz?[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sufi, 16 Şubat 2005 23:58 tarihinde demiş ki:
milletvekilliği vatandaşlık hakkıdır.

Okula bakılmaz doğru.
Örneğin askeri liseye anafen dershanesinden tipleri hep kucaklayarak alırlar pek severler.
Yahu, Anafen dershanesine yolu düşmüş kimseleri askeri liseye almıyorlardı.
Neden gidip din eğitimi görmüş adam milletvekili olabilsin ki ?
Bu eğitim sisteminin yanlışı aslında konudan sapmamak lazım.[signature][hline]G3nk...
Bana stunla gelmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

Gayet guzel bir uygulama, kime ne insanin dininden, nufus cuzdaninda yeri ne onun?

"Okullardan din dersleri kalksin" olayi basta sacma gelmisti, zaten Musluman olmayanlar muaf o derslerden.. Ama soyle birsey de var ki, kimliklerden o hane kalkarsa dersten yirtmak adina suistimal eden tonla ogrenci cikar, kalkarsa birbiriyle baglantili kalkmasi mantikli o acidan.[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | [b]Email: [email protected][/b]
Iki kisinin cektigi, tombala degildir.
Sosyal ağlarda paylaş

1- milletvekilliği bir meslek değil.
2- din eğitimi ya da başka bir kıstası olamaz milletvekili olabilmenin.

vatandaşsam seçme ve seçilme hakkım vardır. aksini savunmak abesle iştigaldir, demokrasi düşmanlığıdır.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005

[Bu mesaj Sufi tarafından 17 Şubat 2005 00:56 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu onu demiyorum ben sufi.
Temelde sisteme baktığın zaman sistem zaten çok güzel.
Her vatandaş seçme/seçilme hakkına sahip olmalı zaten.
Ama bir ülkeyi yöneteceksen, hayatının 40 yılını kömür madeninde geçirmen birşey değiştirmiyor Türkiye'deki seçmenler için.
Çok parlak projeleri olan bir insansan, seçilmen için bir sebep değil bu Türkiye'de.

Sistemi uygulayanlar yanlış.
Uygulatanlar yanlış.[signature][hline]G3nk...
Bana stunla gelmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

Din derslerinin bence kalkmaması gerekiyor. Sonuçta o bizim kimliğmizin bir parçası!
Hangimiz okul dışında (eğer gerçekten merak etmediyse) din hakkında birşey öğrendik adam akıllı?
Eğer kalkarsa bu eğitim işler daha better olur...
Eğitimsiz olan insanlar daha kolay kandırılrı ve din bir toplumu etkilemek için en önemli silahdır![signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

-->alexi
bahsettiğin apayrı bir sorun ve evet sorun. ama buradaki konuyla ilgisi yoktu. o yüzden konunun gelişiyle ilişkilendirmeye çalıştım.

herneyse yine de teorik olarak mevcut olan bir haktır seçilme hakkı. elbette ki hepimiz tercih ederiz ülkeyi yönetecek kadroların bu işi yapabilecek yeterlilikte olmasını. aksini istemek tuhaf olur. ama bunu istemekle din eğitimi alanlar ülke yönetiminden uzak olmalıyı istemek çakışan şeyler değil.

edit: kime olduğunu belirtelim. araya mesajlar girmiş.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005

[Bu mesaj Sufi tarafından 17 Şubat 2005 01:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

din dersi genelde adamı dinden imandan soğutur. müslüman olan herkes bilir bunu, diğerleri muaf zaten. ne kadar yobaz bağnaz adam varsa din hocası yapıyorlar zaten... ortaokulda dua ezberletirlerdi mesela ben beceremezdim neler çektim
sonuç: fatiha bile bilmiyorum. malkoçoğlu olmasa kelime-i şahadet de yalan olacaktı. ateist oluyordum az daha. belki de amaçları budur. yobazlar dinden ülkücüler milletçilikten soğutuyorlar. politikacılar da siyasetten.
ki madem herşeyi biliyor, türkçe mi anlamayacak?
kimlikte yazması da gereksiz. kimliğin gerektiği yerlerde hiç dinin gerektiğini görmedim. işin içine din girdiğinde de nüfus cüzdanının bir işi olmuyor. içişlerine karışma falan değil bu.[signature][hline]Boğaz'ın Ortasında Rakı-Balık Aşksız Gitmiyor
L@m3rl3re cevap yok!
beleş D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın. tık, indir
AAL'05 Üyesi

Sosyal ağlarda paylaş

valla "hocam kuranın yanında niye peygamber yollamışlar" sorusunu pihilips tıraş makinası ve onun el kadar olan kullanma kılavuzuyla açıklayan bir hocam vardı...
sonra niye dinden soğudum lan ben??"
bu arada aile armut mu toplamaktadır? aileden hiçbirşey öğrenmediniz mi?
zaten lise bitene kadar kafanı çalıştırıp elindeki malzemeden kendi doğularını bulup onlarla devam ediyorsun. kalanı yalan zaten, neye inanıyorsan odur din[signature][hline]Boğaz'ın Ortasında Rakı-Balık Aşksız Gitmiyor
L@m3rl3re cevap yok!
AAL'05 Üyesi
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Borbag, 17 Şubat 2005 01:05 tarihinde demiş ki:
din dersi genelde adamı dinden imandan soğutur. müslüman olan herkes bilir bunu, diğerleri muaf zaten. ne kadar yobaz bağnaz adam varsa din hocası yapıyorlar zaten... ortaokulda dua ezberletirlerdi mesela ben beceremezdim neler çektim
sonuç: fatiha bile bilmiyorum. malkoçoğlu olmasa kelime-i şahadet de yalan olacaktı. ateist oluyordum az daha. belki de amaçları budur. yobazlar dinden ülkücüler milletçilikten soğutuyorlar. politikacılar da siyasetten.
ki madem herşeyi biliyor, türkçe mi anlamayacak?
kimlikte yazması da gereksiz. kimliğin gerektiği yerlerde hiç dinin gerektiğini görmedim. işin içine din girdiğinde de nüfus cüzdanının bir işi olmuyor. içişlerine karışma falan değil bu.

Efendi nasıl iç işlerine karışma değil bu ! Eğer bu kimlik olayı daha önce meclise gitseydi, eğer daha önce bu konuda çalışmalar yapılsaydı evet haklısın diyecem ama AB geliyor ve diyor ki efendim din yazmayacak kimlikte ve ondan sonra böyle bir düzenleme yapılırsa İÇİŞLERİNE karışmadan başka hiçbirşey değildir. Belki din derslerinde dua ezberletiyorlar ve biz bundan soğuyoruz evet orada doğrusun ama bence bunun nedeni o duaların Arapça olması eğer Türkçe olsaydı anladığımız bir dil olsaydı hiç böyle soğumazdık. İnsanlar bilmediği konuda çok güzel kandırılır daha önce dediğim gibi eğer bu gün din dersleri kalkarsa bundan 50 sene sonra çocuklarımız sadece dinlerinin isimlerini bilecek ve terroist olarak görecek diğer müslümaları belkide...[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Xaer_Aloneheart, 17 Şubat 2005 01:23 tarihinde demiş ki:
hep beraber ortak bi din yaratalım peygamberiniz de ben oliym. tartışmayın bitsin. olmaz mı

dinin adı maymunluk
peygamberin soytarı olsun o zaman :-)[signature][hline]

[Bu mesaj Goarth tarafından 17 Şubat 2005 01:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

eğer "aman abicim siz istersiniz de biz yapmazmıyız" deselerdi iç işlerine karışma olurdu. ki "yapmıyoruz ulan" da diyebilecek konumdayız. ha dermiyiz onu bilemem.
bir de soruyorum gene: aileden hiç bilgi gelmemekte midir?[signature][hline]Boğaz'ın Ortasında Rakı-Balık Aşksız Gitmiyor
L@m3rl3re cevap yok!
AAL'05 Üyesi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...