Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Kimsede çıkıp wizardların büyü okullarından bonus aldığını söylememiş.ve de master olduğu okul mesela evocation sa,destructive büyüleri (fireball,lightning vs)bonus alarak yaptığını söylememişsiniz.Wizardların en büyük farklarından biride seçtikleri büyü okullarında mastery alabilmeleridir. Büyü okullarını players handbookda görebilirsiniz. Aklımdakiler: Evocation Transmutation Necromancy Conjuration vs vs. Yanız bu okulların herhangi birini seçtiği zaman forbidden okullar oluyor ve o okulun büyülerini yapamıyorsunuz. Ama mesela evoker-mage'in attığı bir fireball sorcererin attığından kat kat güçlü oluyor.[signature][hline]Ancient Sw from Nebula North Rifleman Of Huns Guild (Corbantis)
kaleidoscopic Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 2nd editionı bilmiyorum. 6 ay boyunca oynamış ve hiçbirşey anlamamıştım, sonra 3.sü çıktı ve 3.sünde öyle birşey yok. fazladan 1 slot daha yapabiliyorsun seçtiğin okuldan, bir de spellcraft +2 oluyor. daha güçlü atıyor diye bir şey yok, daha fazla atıyorsun, bunun için bir yığın büyüden vazgeçmen gerekiyor ki her okulun yapılması çok sevilen büyüleri var. tartışmaya sokulmayacak gereksiz bir özellik. ki bu yazdıklarım 3.5dan[signature][hline]Boğaz'ın Ortasında Rakı-Balık Aşksız Gitmiyor L@m3rl3re cevap yok! beleş D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın. tık, indir AAL'05 Üyesi
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 mastery sucks.[signature][hline]Ars longa, vita brevis.
ssj4songoku Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Bencede mastery sucks bir olay.Ancak canım necro filan oynatmak istediğinde alıyorum, o da necromancy'i master olarak seçmeden necro oynatmak biraz abez geldiğinden. Tabi ki oynatabilirsin fakat gerçekten abez oluyor.Aslında bu wiz/sor falan filan yalan.Cleric'den "Apostle of Peace"'e geçceksin.Çok zevkli bir prestige class bence.
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 bir kişi için zevkli olabiliyo o class en fazla. :)[signature][hline]Ars longa, vita brevis.
Smoke Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Sorcerer > Dragon Disciple en keyif aldığım karakter gelişimi :) Hatta bu huyumu bilen ve DD olmamı istemeyen bir Dm rüyamda Dragon olduğumu görmeyim diye uzuun bir süre uyutmamıştı beni. :)[signature][hline]rtc
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2005 dd gideceksen gnome olcan bug var :lol:[signature][hline][b]God! Cover my back![u]
ssj4songoku Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 Sonra da karşına 5000hp'lik epic dragon çıkartcaklar kim vurduya gitceksin:D
Passanger Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 said: SM0KE, 17 Şubat 2005 17:13 tarihinde demiş ki: Sorcerer > Dragon Disciple en keyif aldığım karakter gelişimi :) Hatta bu huyumu bilen ve DD olmamı istemeyen bir Dm rüyamda Dragon olduğumu görmeyim diye uzuun bir süre uyutmamıştı beni. :) Daha zevklı bır oyun dusunemem.
Smoke Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 Lexius senin tavernaya giren siyaj karizmatik necro tarifin biraz "2 metreden yüzüne ok tutuyorum NASIL ISKLATIRSIN KOfTİ DM" mantığına gelmiş :) yani sistem içinde siyah giyinmiş bir Mage illaki de karizmatik veya korkulacak biri olmayabilir. Olay Intimidate'e bakar.[signature][hline]rtc
yeahh1986 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 Sorc. bana anime karakter gibi gelir. Çocuksudur, büyünün gizemini yok eder. Gerektiğinde bir wizard Level 0 büyülerle rakibini oyalamalıdır. Ama sorc da öyle bir şey yok. Adama selam diyorsun adam Fireball diye cevap veriyor. Bence Wizard'ın batırdığı classlardan biri.
ssj4songoku Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 Sorcerer bana Wizard'ın zorluklarını halledemeyip, oynayamayanlar için yapılmış bir class gibi geliyor.Ayrıca pek de güçlü olduğunu sanmıyorum.Level atlamadıkça büyülerini değiştiremiyor.Özellikle düşük seviyelerde karşılarına elementlere karşı resistleri olan monsterlar çıkarttıklarınızda zorlanıyorlar.Çünkü bir çok sorc oynatanlar elementel ağırlıklı büyüler alıyor.Çok az enchencment, illusion büyüleri alan sorc gördüm, tabiki bunun nedenide combat ağırlıklı oyunlar olması.Ayrıca bir sorc ile wiz karşılaşcak olsa olay kimin daha çok büyü attığına kalmıyor.İkisinin de hp zarları d4, bir gıdım birşey.Genellikle 2. round'da ikisinde biri ölüyor. Fakat aksiyon bol olan oyunlarda Wizard'a göre oynatması daha zevkli bir class. Ayrıca han'a girdiklerinde Wizard'lar tiksinç tiksinç bakılıyor diye bir olaya pek inanmıyom.Bu tamamen ordaki karakterin charisma'sına bağlı birşey. Doğal olarak sorcererlar için cha olmazsa olmaz birşey olunca durumlar değişiyor fakat açıkcası ben 10 cha ille eğer birisi Wiz oynatıyorsa ya RP için oynatıyordur yada statleri pek iyi dağıtmamıştır. Bana kalırsa Sorcerer yerine WarMage oynatmak çok daha iyi bir fikir.Sorcerer sevenlerin kesinlikle bakması gereken bir class.
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 songoku söylediklerin doğru da, sadece oynatması kolay bi klas olmaktan uzak. farklı bi tür işte abi. kasmamak lazım. hele bi de duygusal açıdan yaklaşırsak olaya hepten farklı.[signature][hline]Ars longa, vita brevis.
Grudge Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 o diil de birileri bi oyun oynatsa da ben de şöyle Necromancer/cleric/true necromancer oynasam :)[signature][hline]I feel, I can do anything - except, perhaps, live up to the expectations of the others have of me -The Legend of Selim Wormrider
ssj4songoku Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 Grudge senin karakter comboların zaten efsane oldu.Ben mesela şimdi ön yargılı olarak o karakterden korkuyorum:) Bu arada horace sen de haklısın, fakat ne olursa olsun şu sorcerer'a ısınamadım.Hatta durmadan soğuyorum.Nedense itici geliyor bana.
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 o diil de birileri oyun oynatsa da half minotaur monk/cleric/sacred fist oynatsam. :)[signature][hline]Ars longa, vita brevis.
Hamatula Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 Grudge a hayranlıkla bakıyorum...Açıkçası uzaktan yarattığı karakterler çok pp gözüksede oyunda hiç anlamıyorsun bile nasıl bir hero ile karşı karşıya olduğunu...Bana şöyle bir şey demişti "Karakteri yaratırken pp ci oynarken rp ci ol" mu ne öyle bir şey :) çok doğru bir laf Grudge+25
Raistin Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2005 eheh ilk olarak sorcarer diil sorceress olcak ilk fark bu ekieki :D[signature][hline]Ardeth 10 Şubat 2005 00:38' da demişki: ''herşeyin ölçüsü insandır''(sofistlerden alinti) Ve gene Ardeth Bence en tehlike olan Raistin, zeki olmak değil, zeki olduğunu düşünmektir. Ve son olarak sevdigim laflar:Nietzsche "Hayat bir savaş okuludur. Öldürmeyen yaragüçlendirir" Nietzsche Edmund Husserl "şeylere dönelim!" ve son olarak Stuart Mill " Kendinden hoşnut bir domuz olmaktansa, hoşnutsuz bir insan olmak yeğdir, memnun bir aptal olmaktansa hoşnutsuz bir Sokrates olmak yeğdir."
B0nzi Mesaj tarihi: Şubat 19, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 19, 2005 Bende bununla ilk olarak kim dalga geçecek diyodum :lol:[signature][hline][Bonzi] Power Word; Eşek !!!
kaleidoscopic Mesaj tarihi: Şubat 19, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2005 daha demin destan yazdım resmen ama kafayı yedi net, seve seve yollayacağız bir daha not:birazdan üşenmezsem yazacağım yazının içinde kullanılan "insan" ve insanlar" sözcükleri elf orc cüce yarı ejder/çeyrek iblis/bir tutam ogre vb de simgelemektedir. said: Lexius, 18 Şubat 2005 14:37 tarihinde demiş ki: bence wizardlar az karizmaya sahip olsalarda saygı gören insanlardır. Yani dediğiniz gibi bi hana girdiğinde tiksinç bakışlarla karşılaşır. ama bu adam siyah robe lu bi necromancer sa :) handakilerin vay haline. o tiksinç bakışlar bi anda korku dolu bakışlara dönüşür. yani demek istediğim insanları korkutmaya wizardın karizması yeter. Sorcerer ise çok karizmatiktir tamam ama korkulmucak tiplerdir. ne yaptıklarını bilmeden yaparlar bence. wizardlar ise gerçekten ne istediğini bilen tiplerdir. sistemsiz bakarsak. Bütün büyüleri bilen wizard ve sorcerer karşı karşıya gelseler ve büyü kısıtlaması olmasa wizard sorcerer ı dağıtır. çünkü adam ne yapıcağını biliyo zekasından dolayı karşısındakinin ne yapabileceğini tahmin edebilir. yani özetle ciddi oyun için wizard , eğlenmek için sorcerer diyiim :) daha kısa giriyorum, derdimi anlatamazsam(ki kolay bişey niye anlatamiyim) efenim kendinizi kalıplar içine sokmayın. her siyah giyen raistlin vaya fistandandilus değildir, kötü olmasa da olur. necromencer olmanın şartları arasında "siyah giyeceksin hırıltılı konuşacaksın" diye şeyler yoktur. ben mesela DM olarak pembeli morlu bir adam çıkarırım çok karizma ve kötü olur, hata yerden yere vurur dağlar devirir. ayrıca karizma nedir? kişinin kendine güvenidir, dışa açılabilmesidir(isterse) insanları etkileyebilme gücüdür. senin siyahlar içindeki öcü wizardda karizmanın kırıntısı yoksa görürüm o handaki insanların "korkularını". anca kafalarına meteor yağmaya başladığında fikirleri değişebilir:D buna göre korkutucu olmak siyahla veya sorcerer/wizard olmakla alakadar değil! ki aptal olduğu için pek ne halt yediğini bilmeyen bir sorcerer ne yaptığını bilen bir wizarddan çok daha tehlikelidir. bir de şu "bilmemkim bilmemkimi alır" gibi şeyleri yapmaktan vazgeçin, yok öyle birşey. tiplerin ellerindeki büyülere, kapıştıkları koşullara ve en ama en önemlisi attıkları zarlara bağlı. kaç tane miss gibi roguelarım gitti d20 atamamamdan dolayı:( o kadar şaklabanlık yapıyorsun herşey süper falan tam geçirecen 1!! bitiyor bütün olay. daha wizard wizardı alır mı sorusunu bilemezken sorcerer wizard kapıştırmayın[signature][hline]Boğaz'ın Ortasında Rakı-Balık Aşksız Gitmiyor L@m3rl3re cevap yok! beleş D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın. tık, indir AAL'05 Üyesi
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Şubat 19, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2005 hayır büyücüler zar etmıyo bi de o fena..[signature][hline]Ars longa, vita brevis.
kaleidoscopic Mesaj tarihi: Şubat 19, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2005 said: Grudge, 18 Şubat 2005 16:06 tarihinde demiş ki: o diil de birileri bi oyun oynatsa da ben de şöyle Necromancer/cleric/true necromancer oynasam :) zaten true necro olman için hem cleric hem sorc/wiz(ikisinden biri) olman zorunlu. keyfinden yapmıyor bu kombinasyonu. powerpalyci işte:P[signature][hline]Boğaz'ın Ortasında Rakı-Balık Aşksız Gitmiyor L@m3rl3re cevap yok! beleş D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın. tık, indir AAL'05 Üyesi
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 19, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2005 Borbag çok iyi bilirki sorcererlar kitapları olmadığı için kaybedemezler >:)[signature][hline]Beş Hececiler ''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.''
kaleidoscopic Mesaj tarihi: Şubat 19, 2005 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2005 böylece DMnin eline daha az koz verirler tabii DM Ardethse pek kaçış olmuyor "resistance is futile" :D[signature][hline]Boğaz'ın Ortasında Rakı-Balık Aşksız Gitmiyor L@m3rl3re cevap yok! beleş D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın. tık, indir AAL'05 Üyesi
Öne çıkan mesajlar