Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dünya su günü - afiş

Golge-i_Khan

Öne çıkan mesajlar

dünya su günü için hazırladığım afiş.

Ana tema: hayat için su, suyun önemi

Dsi logosu ve "hayat için su + 22 mart dünya su günü" ibareleri yer almalıydı.

Türkiye çapında kullanılacağından, ve afiş oluşundan süre gelen "hızlı anlaşılır" olma kıstaslarını göz önüne alarak tasarladım.

Yarışmayı açanları biraz ön plana aldım ve afişi görenlerin tarihi görebilmelerini istedim.

anlamlı eleştirilere açığım.

örnek anlamsız eleştiri: "beğenmedim" "güzel olmuş" "olmammış"

örnek anlamlı eleştiri "yeni bir şey söylemiyor"
"her yazı karakterinin biraz da olsa transparan olması su hissi vermiş".
[signature][hline]Berk, 17 Ocak 2005 01:54 tarihinde demiş ki:
mimarlık2.sınıf adam tasarımdan ne anla diyorum sadece...

haklıdır anlamam.

Sosyal ağlarda paylaş

olmamış

logo çok geri planda.afiş genel olarak anlamsız.suyu su efektiyle anlatmak klişe bence.su efekti amaç değil araç olmalı.

tek iyi yanı yaprak bence.

ayrıyetten o kadar şeyi vektörle yaptıktan sonra asıl vektörün süper gideceği birşeyi (afiş) neden kartpostal gibi photoshop vari yaptın onu anlamadım..

bence o yaprağa yoğunlaşarak daha canlı ve planlı birşey yap.
Sosyal ağlarda paylaş

dedigim gibi
"yeni bisey anlatmiyor"
Yaziyi transparan yapmak da su ögesini anlatmak için yeterli olmamis.
Bana 90 larin afislerini hatirlatti.
Basit sembolik ve oyunsuz.
Su kadar sonsuz bi kavram varken
bence anlatim yetersiz[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti
Sosyal ağlarda paylaş

Golge bak ana tema SU..anlamışındır sanırım
bol su olsun resimde dereler şelaleler falan insanın canı ceksin.doga harikası onlar.[signature][hline]Deviant art gallery
Somebody tell me. Why it feels more real when I dream than when I am awake.

[Bu mesaj Bıshop tarafından 21 Şubat 2005 22:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

@arcane

yolladım zaten kayıp insan : )

da

diyebileceğim tek bir şey
o da logo'nun arkaplanda kaldığına inanamayaşım.

Logonun arkasında göz karıştacak hiç bir şey yok.
Tam ortada yer alıyor.
Logonun bulunduğu yerde "taze" renkler olduğundan göz oraya kayıyor.

tabii bu bence. Bu arada daha kanlı canlı demişsin, ne gibi mesela ? (germek için değil uzlaşmak için yazıyorum)[signature][hline]Berk, 17 Ocak 2005 01:54 tarihinde demiş ki:

haklıdır anlamam.

[Bu mesaj Golge-i_Khan tarafından 21 Şubat 2005 22:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Gimli, 21 Şubat 2005 22:07 tarihinde demiş ki:
dedigim gibi
"yeni bisey anlatmiyor"
Yaziyi transparan yapmak da su ögesini anlatmak için yeterli olmamis.
Bana 90 larin afislerini hatirlatti.
Basit sembolik ve oyunsuz.
Su kadar sonsuz bi kavram varken
bence anlatim yetersiz

ya beni biliyorsun
bıraksan
cıcıklarım kavramı.
Ama afiş tasarlarken korktum biraz, hem hızlı anlatmalı derdini; hem de devlet için yaptığımdan o kadar dolambaçlı olursa takdir etmezler kaygısına düştüm. Müşterinin de etkisi var burada tabii.[signature][hline]Berk, 17 Ocak 2005 01:54 tarihinde demiş ki:

haklıdır anlamam.

Sosyal ağlarda paylaş

abicim ne germesi ne diosun ehe.yorumluyoruz şurada.

canlılıktan kastım renkler abi.afiş dediğin dikkat çekmez mi ?
solukluğun amacını anlıyorum da o yaprak bile cansız kaçmış.zaten ben genel olarak baştan yapılması gerektiğini düşünüyorum o yüzden yazdıklarımı parça parça algılamak yanlış olur.
Sosyal ağlarda paylaş

@arcane

aman bu sanat işi-eleştiri işi zor oluyor forumlarda. tehlikeli işler ondan : ).

Doğru donuktur haklısın,(zaten renklerle aramızda bir sorun var : ) ) yazıları biraz kıpraştım o kaygıyla ama yeterli gelmemiş belli ki.[signature][hline]Berk, 17 Ocak 2005 01:54 tarihinde demiş ki:

haklıdır anlamam.

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bıshop, 21 Şubat 2005 22:10 tarihinde demiş ki:
Golge bak ana tema SU..anlamışındır sanırım
bol su olsun resimde dereler şelaleler falan insanın canı ceksin.doga harikası onlar.

lol[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti
Sosyal ağlarda paylaş

biraz daa yapıcı eleştiri yapiim. kolay ve hızlı anlaşılır filan değil kesinlikle. fazla yormuşsun. afiş bu. oraya yaprak koyacağına su koyman, daha manalı olur. sanat yapmaya çalışma afiş yapmaya çalış şimdilik. afiş sanatı daha sonra gelen bi olay :)
temiz bi tipografi çalışması ve bir grafik öğe yeter de artar bile bana sorarsan.[signature][hline]Ars longa, vita brevis.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam Golge-i Khan, eline saglik ugrasmissin, ama ben de bir iki fikrimi soylemek isterim....

Bence yaprak cok buyuk olmus ve gri renk hos durmuyor. Eger suyun nasil hayat verdigi efektini yansitmak istiyorsan, o zaman kuru yaprak rengi olan sari-kahverengiden yesile gecsin ve yesile donen kisimda uzerine bir su damlasi koy muhakkak! Boylece suyun verdigi hayat gibi bir tema daha belli olur. Hani yagmurdan sonra yapraklarin uzerinde duran su zerrecikleri olur ya oyle. Bir de bence daha kucuk ve daha sirin bir yaprak fotografi bulsan daha iyi olur....

Kolay gelsin...
Sosyal ağlarda paylaş

yaprak gri tonlarına dönmek yerine kurusaymış:) birde yaprağın ve yazıların üstünde su damlaları damlatsaymışın, birde afişin tepesinden transparan bir akan su yaprağa doğru aksaymış?[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
Karakedi bi ara demişki: sagda solda gateler acılıyor, içinden lol diyerek insanlar çıkıyor.
Yeto bi ara demişki:
Taşları çakılları yuruturuz ama gene yaptırmayız.
Sosyal ağlarda paylaş

horace bunu sen mi yaptın şimdi oturup?

manyak falan mısın?

....Diyodumn ki linke baktım... :D Sadece yazı koymuş eheh. Ama bence de böyle daha sade daha anlaşılır...[signature][hline]Morotetori Kaitennage

[Bu mesaj moriteri tarafından 22 Şubat 2005 01:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Afişi görünce direk aklıma suyu ima etme, kullan demek geçmişti, horace sağolsun demek istediğimi resime dökmüş.

Arka planda kalan yazı karakterleri sanki dünya su günü değil de dünya gazeteler günü, yaprak da tema vakfı afişi gibi bir hava yaratmış. Font ile su hissi yaratma konusuna fazla güvenme, çünki o font kullanılan renge göre herşey olabilir. Çamur, mürekkep, kan. Misal senin afişte bana daha çok mürekkep havası sundu.

Fikrimce su tabiattaki en harbi jön. Hangi hali ile resmedilse oscar alır. Bence kullan onu.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

"anlamlı ve yararlı" yorumlar yazan herkese teşekkürler.
Bir çok sunulan alternatifleri dikkatle okudum.

GE-TA çok önemli sorunları güzelce yerine getirmiş, horace da pek de güzel görsellemiş, açıklamış anlatmış. Sanırım benim halim "kaş-yaparken,göz" olmuş horace'ın dediği gibi. Sanırım büyük hatalardan biri, yaprakda odaklanması; yaprak ana temanın sadece yarısına hizmet ediyor oysa ki (hayat). Su ise vektörel oluşundan zayıf kalmış. Ya hepsini yaprakla aynı dengede kullanmalıydım, ya da bishop'ın dediği gibi hepsi vektörel olmalıydı.

Tek hilikus, sen diyince yeniden döndüm baktım; yazık ki dediğini fark edemedim ben; dsi'nin logo tasarımı bana ait değil. Dediğin eğer damlacığın "shine" işi ise, üzerine gelmiyor ? yoksa gelyorda ben mi göremedim.

Yeniden herkese teşekkürler, özellikle horace'a görsellediği için. Çünkü bir anlamtım "somutlanınca" artık bir nebze olsa, iletişim sırasında görecelenme sorunundan ayrılıyor.

Her ne kadar iç mimar olsak dahi ona buna karışıyorum daha pişmem gerek tabii. Biri, diğerini çok yenilikçi besleyebiliyor.

Neyse ben şu çember merkezli, ızgara tabanlı mutfak tasarımıma döneyimde; kendime güvenim gelsin biraz : ).[signature][hline]Berk, 17 Ocak 2005 01:54 tarihinde demiş ki:

haklıdır anlamam.

Sosyal ağlarda paylaş

meraklanma daha yazik degil hehe, DSi logosunu senin yapmadiginida tahmin ediorm zaten, ben genel olarak kimsenin dikkatini cekti yada rahatsiz ettimi gibisinden soruyordum, da anlamsiz yorum klasmanina girdi bi anda..

neyse umarim gozukur demek istedigim, zaten senin elinde olan birsey de degil üstüne konustugum..

ve
[signature][hline]http://fuysal.com

*curiosity res-kills*
...mono

Sosyal ağlarda paylaş

horaceninki çok daha hoş ama eheh:) olmadıki bak şimdi.[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
Karakedi bi ara demişki: sagda solda gateler acılıyor, içinden lol diyerek insanlar çıkıyor.
Yeto bi ara demişki:
Taşları çakılları yuruturuz ama gene yaptırmayız.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...