Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Samurai 7

Virus

Öne çıkan mesajlar

• Admin
Kurosawa Akira'nın 7samuray filmini baz alıp yapılmış bir anime hem filmi hemde animeyi izlemenizi öneriyorum.Filme göre zaman mekan ve bazı akıcı unsurlar farklı sadece.
http://www.animenfo.com/animetitle,1410,sazgub,samurai_7.html[signature][hline]*I am an avanger..I must obtain power no matter what,even if i must let the devil take hold of my body...This is the only way KILL HIM
Virus,SatanixVirus,Satanix,Virus-sensei
Sosyal ağlarda paylaş

Bir samurai manyağı olduğumdan direk bu anime'yi indirmeye başladım ve gerçekten çok güzel yapmışlar.Ayrıca müzikleri, ortamı ve replikleriyle de insana orjinal filmi hatırlatıyor fakat zaman diliminin farklı olmasıda ayrı bir tat almış.Açıkcası bende ilginç bir tat uyandırdı.yani filmi tekrar mı izliyorum yeni bir anime mi izliyorum bazen anlaşılmıyor.Tabi bu kötü anlamda değil aslında iyi anlamda çünkü filme sadık kalmalarına rağmen yinede özgün bir yapım bence.Ayrıca çizimleri ve aksiyon sahneleride çok iyi.Kesinlikle izleyin.[signature][hline]"Sword is a weapon. Swordmanship is learning how to kill. No matter what ideals you claim how you call it, that is the only truth" Hiko Seijuro

:hrr:"Öğretmek kendinde başlar.İlk önce kendine öğret sonra başkasına" :hrr:
Sosyal ağlarda paylaş

• 7 ay sonra ...
  • 1 yıl sonra ...
Filmi izlediyseniz bundan uzak durun.Gerçi izlemediyseniz de uzak durun.Filmiden birebir 1-2 sahne alırız milleti kekler gerisini zırvalarız demişler.Şahsen ben keklendim 17. bölüme kadar izledim.Ne hikayede bir bütünlük ne karakter işleme ne doğru düzgün aksiyon bu ne be.
Sosyal ağlarda paylaş

bazı 3D çizimlerin göze batması dışında ben animeyi beğendim. Filmden farklı olacaktı zaten, arada bazı sahneleri değil genel gidişatı almışlar bence.

karakter işlemesinde neleri beğenmediniz?
ben özellikle zenci tipli olanı (Gorobei) ve sonradan aralarına katılan Kyuzo'yu beğendim. Bu karakterler filmdekileden biraz farklı, gerçi izleyeli çok oldu filmi. Belki de yanılıyorumdur, evde bir daha bakayım bari.
Kyuzo, kokuşmuş ve kötü yola düşmüş efendisinden bıktığı için Kanbei'nin peşine takılıyor. Kanbei de çok iyi bir lider motifi.
ha bir de Riki var, köylü. Karısı haydutlar tarafından elinden alındığında hiç bir şey yapamamın acısını ve suçluluk duygusunu çekiyor. Keza köydeki sadece kendi çıkarını düşünen ve haydutlar için casusluk yapanlarda diğerlerinden farklı çizilmiş, koca kafalı felan. Bence karakter tasarımları da oldukça başarılı.

seride aksiyon olması çok da beklenmemeli, gerçi bence yeterince var. Ama baz aldığı filmde olan kadar. Sonuçta film bir Quantine tarantino filmi değil, Akira Kurosawa filmi.
Sosyal ağlarda paylaş

Aksiyonu az demedim ki,aksine aksiyonu fazla ama hem özensiz hem de gereksiz.Örnek vermek gerekirse kiraranın kambei'yi görünce atladığı sahne,kukichiyonun trende kapıştığı sahneler.
Karakter işlemelerinde beni en rahatsız eden kukichiyoyu mahvetmeleri olmuş.Hem dialoglar kötü hem de seslendirme.Adam Toshiro Mifune olsun demiyorum ama özellikle ağladığı sahne çok kötü olmuş.Kyuzo neden katılıyor belli değil.Kambei neden trip atıyor belli değil.Filmde gorobei önce çıkarken burda ne olduğu belli değil.Karakterleri harekete geçiren dinamikler hiç işlenmemiş.
Bilimkurgu izlerken herşeyde mantık aramamak gerek ama bunda o kadar mantıksızlık var ki rahatsız ediyor.Samurailar niye kendilerini makine haline getiriyor (tek kılıç darbesinde ölüyorlar nasıl olsa),
banditler köye neden havadan girmiyorlar ,aç olmayan banditler niye pirinç için ölümüne savaşıyor (ticaret bile yapıyorlar-bazıları makine),kukicyo kafası uçunca neden ölmüyor kanbei bunu nerden biliyor,banditler önceden haber almalarına rağmen neden samuraiların köyü savunmasını bekliyor,ateşli silah kullanımı neden çok az; bunların hiçbiri belli değil.

Neyse bunlar bir yana son yorumuna alındım.Animeden aksiyon değil filmin yalınlığını korumasını beklerdim.Gene de Kurusawa'dan aksiyon beklemek çok da garip değil.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
kiraranın kambei'yi görünce atladığı sahne

bu hakkaten gereksizdi bence de, arada böyle yerler oluyor malesef
bana seri 10-20. bölümler arasında çok dolanmış, gereksiz yerlere gitmiş gibi geldi. Mesela Kanbei'nin lordu öldürmek için şehre gitmesi, geri kalanının da onu takip etmesi gibi gereksiz bir macera var. Sonunda pek de bir şey değişmeden geliyorlar
ama seri sonlara doğru toparlıyor, konular ve kişiler bağlanıyor felan. Boş zamanın olunca gerisine de bak derim, sonu duygusal felan böyle. Orada filmdeki tadı biraz yakalamışlar
Sosyal ağlarda paylaş

Tam o gereksiz maceraya başladım (18-19. bölüm) koptum.Baştan filme o kadar atıfta bulundular ki köyde biter sanmıştım ama hikayeye eklediklerini toparlayamadılar.Filmdeki son sahneyle birebir bir son bile yeterdi kurtarmaya.Gerçi öyle bir mesaj çabası yok animenin.
Neyse sonu güzel diyosan izleyim zaten bişey kalmadı son bölüme.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
Evet son bir haftada benide bulaştırdınız bu işlere...

Claymore, Death Note fln derken...

Şimdi acemi bir animeci olarak hazır bunun altyazısınıda bulmuşken;

Amatör bir animeci olarak soruyorum;

Nereden indirebilirim? Torrentreactorden fln buldum ama ne alan var ne veren...
Sosyal ağlarda paylaş

• 11 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...