Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkler Moğol mudur?

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

said:
DeLiDuMRuL, 17 Temmuz 2004 21:10 tarihinde demiş ki:
Fedaykin ve Sufi, Hangi irka mesupsunuz diye bir soru sorucam konu iyice ateshlenecek,bugune kadar Turklugunden emin olup ta bu konuda aksi fikir yuruten cok az kishi gordum nedense...

baba tarafımı inceleyebildim. aghach horasan'a yerleshen tuerqmenlere qadar uxanıyor son noktada. daha sonra selchuqlu dewletinin ortalarında qonya'ya gechmishler. anne tarafım 3-4 juezyıldır ortaanadolu'dalar. daha oencesine ulashamadım.

bu tarzda yazmak en az okumak kadar zormuş. görmüş olduk.

türklüğünden emin olup da aksi fikir yürüten derken neye karşı aksi fikir yürüttüğümü kastettiğini de söyleseydin keşke. türk ırkı ari ırktır gibi bir düşünceyse temel nokta evet böyle bir anlayışa hiçbir zaman katılmadım katılmam da. bir insanın türk ırkından olması ya da olmaması ona hiçbir artı getirmez.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004
Sosyal ağlarda paylaş

Turk olabilmek icin ,
Türk olmak için önce kanı Türk olmak lazımdır.
Ondan sonra dili Türk olmak lazımdır.
Ondan sonra dileği Türk olmak lazımdır.

Yazmishim.. Osmanli devsirme sistemini inceleyin ne kadar Turk olabilcegini anlarsiniz Turklerin yashamadigi bir toplumda buyuyen bir Turk`un.

Sufi o sekilde yazmak gayet kolay alishtiktan sonra, kelimlerde imla hatasi yapiyorsam o ayri konu ama sh in ch in ne anlama geldigi ortada. Klavyem ingilizce kusuruma bakma.[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök
Sosyal ağlarda paylaş

türk kanının tarifini ben de bekliyorum. hiç de tarifi belli bir kavram değil senin zannettiğin gibi.

ayrıca kanı bozukluğun ne olduğunu da anlatırsan memnun oluruz. bir insan türk olmayınca mı kanı bozuk oluyor? ya da türkçü olmayınca mı? ya da melez olunca mı bozuluyor? nasıl bir kavramdır bu?[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004
Sosyal ağlarda paylaş

Kime kani bozuk derler ? Sanirim cevabini biliyorsun, Bilmiyorsan bana aciklatma bunu burada.

2 Kere soruluguna gore tekrar etsem iyi olacak,

`
Ben dr degilim, ne daha fazla tashinyor bilemem, Turk kani ile Turk geni ,Turk soyunun kastedildigi ortada yada ben ifade edemedim.
`[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DeLiDuMRuL, 17 Temmuz 2004 22:48 tarihinde demiş ki:
Kime kani bozuk derler ? Sanirim cevabini biliyorsun, Bilmiyorsan bana aciklatma bunu burada.

2 Kere soruluguna gore tekrar etsem iyi olacak,

`
Ben dr degilim, ne daha fazla tashinyor bilemem, Turk kani ile Turk geni ,Turk soyunun kastedildigi ortada yada ben ifade edemedim.
`

abi ben bilmiyorum. vallahi bak, kani bozuk nasi olur bilmiyorum.

bana bunu biyolojik olarak aciklayip da kendi kaninin temiz oldugunu ispat edecek bu DUNYA uzerindeki tek kisiye yuz bin lira veririm.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DeLiDuMRuL, 17 Temmuz 2004 22:48 tarihinde demiş ki:
...
bilmiyorum. ve burada açıklamanın ne gibi bir mahsuru olabilir onu da bilmiyorum.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004
Sosyal ağlarda paylaş

Bakin burada sorulan bircok soruya elimden geldigince cevap vermeye calishtim .5 dk once yanimdaki 12 yashindaki yegenim yazilanlari okuyup iceri gitti ve bana anlamini soyledi, Nereden cikti dedim merak etmish ekranda okumush gitmish sormush babasina ogrenmish. Zor degil yani.[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök

[Bu mesaj DeLiDuMRuL tarafından 17 Temmuz 2004 23:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• 6 ay sonra ...
Moğollar'ın Han'ı Temücin 1206'da Onon Irmağı'nın kaynağında toplanan Huriltay'da Çiñgis Haan ilân edildikten sonra Moğolistan'da yaşayan bütün topluluklar "Moñgol Uls" olarak bütünleştirildiler. Bunların içinde eski Hamag Moñgol Uls'un Moğol aşiretleri, Tatarlar, Naymanlar, Kereitler, Merkitler ve diğer bir çok irili ufaklı Türk-Moğol topluluğu vardı.

Ancak köken olarak Moğollar'ın Türk olduğunu söylemek imkansız. "Türk" kavimleri ve "Moğol" kavimleri farklı köklerden geliyorlar. Moğollar'ın Türk olduğunu söylemek aynen Cermenler'in Kelt olduğunu söylemek gibi bir şey.

Bugün Moğollar arasında Moğollaşmış Türkler ve Türkler (özellikle Kazaklar ve Özbekler) arasında Türkleşmiş Moğollar var.[signature][hline]ihsan,

SHF'nin yöneticisi
Sosyal ağlarda paylaş

said:
zgrw, 16 Temmuz 2004 11:43 tarihinde demiş ki:
tğrklerle moğolların yaşama tazrzı birbirine çok benzer . bu yüzden türkler moğol kökenlidir .

git tarih öğren biraz harbiden yetkilinin dediği gibi çok fena sallamışsın
büyük moğol imp zamnında bu ülkede bolca türk vardı ve moğollar türklerin yaşam tarzından yazısından herşeyinden korkunç etkilendiler
zamanla moğollar türklere çok benzedikelrini ve kültürlerini korumaları gerektiğini düşündüler
moğol alimleri moğol kültürünü korumak için yazıtlar yazdı ama bu kitapları basarken bile çin ve uygur tekniklerini kullandılar
ispanyollar ve italyanlar got kavimlerinin geliş açısıyla türklerle aynı soydan hatta türklerden gelirler
avrupada normanlar franklar gibi eski ırklar maya ve aztecler ama en güçlüleri çinler ve türkler vardı
türkler moğol kökenlidir lafını dilimizi ülkemizi bize unutturmaya çalışan bi hurafecinin uydurmasına benzettim
böyle bi topiği ancak ermeni rum soylu veya kürt bi kişi açar bence
TÜRK ULUSUNUN KENDİNİ KORUMAK İÇİN MUHTAÇ OLDUĞU KUDRET DAMARLARINDAKİ ASIL KANDA MEVCUTTUR![signature][hline]Sen Az Önce Ben Kralım Mı Dedin?
Demek Ki Değilmişsin...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fedaykin, 13 Temmuz 2004 09:04 tarihinde demiş ki:
Evet bakalım bu konuda kim ne düşünür, elinde bilgi belge olmadan ne sallar merak ettim :)

hurafeye bak hele türkler nazilerden geliyo olm sen olayı bilmiyosun :D niye böyle bir topic açtınız acaba amacınız ulusumuz hakkındaki sayısız asılsız söylenti ve iftiralara bir yenisini eklemek mi[signature][hline]Sen Az Önce Ben Kralım Mı Dedin?
Demek Ki Değilmişsin...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...