Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Saç Uzatmak

MartinLGore

Öne çıkan mesajlar

said:
nedanko, 21 Şubat 2005 19:40 tarihinde demiş ki:
Saç uzatmanın, saç dökülmesini hızlandıracağı konusunda bilimsel bir veri var mı? Bilen var mı?

15 Günde bir kestir hiç bişi olmaz...
Uzun saçın dökülme sebebi yerine yenisinin gelmemesidir...
Sık sık yıka ve kestir dökülmez...
Haaa kaderde warsada kaçılmaz =)[signature][hline]BabacumMostors, 03 Ocak 2005 19:31 tarihinde demiş ki:
paticik'in bana girmesindense, benim paticike girmemi tercih ederim -Robert Mostors
Yeni Forum SitemizAçlıdı| Mail | :[email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

Bilimsel sayar mısın bilmem ama banyo yaparken bayağı dökülüyor benim.[signature][hline]NTV'deki NBA Stüdyo programından bir diyalog:
- Evet, Amerika'daki seyircilerimizden de bize sorular geliyor. Şimdi Middle East Technical University'den gelen soruyu sizinle paylaşacağım.
- Ya, o bizim ODTÜ değil miydi?
- O_o
Sosyal ağlarda paylaş

aslında bende merak ediorum fakat bilimsel bi bilgim yok...
şöle bi bilgim war ne kadar doğru bilmem...saçlar uzadıkça incelior ve güçsüzleşior(yağ ve besinleriyle alakalıymış) bu yüzdende zamanla dökülme fazlalaşıor...
benim saçlarım bi hayli uzun fakat dökülme olmadı ama eskisine göre daha güçsüzler...[signature][hline]Fistan, 22 Ocak 2005 13:37 tarihinde demiş ki:
neye inanmadıgınızı anlamadım ben. neye inanmadınız?

cs:WooK[cVk]wook o'hara
Sosyal ağlarda paylaş

said:
kermit_frog, 21 Şubat 2005 19:41 tarihinde demiş ki:
ya bi arkadaş günde 10 20 tel saç dökülmesi normalmiş demişti
yazış ama agaliba

Ya zaten her gün saç dökülür ve benim bildiğim 10-20 den fazla.. Ölmüş kırılmış saçlar dökülürmüş.
---
Uzun saç daha çabuk dökülür derler ama bunla ilgili bilimsel bir veri bulan veya doktor tavsiyesi almış olan var mı?[signature][hline]lölö mustafa..
Member of AAL'05
Sosyal ağlarda paylaş

said:
insight, 21 Şubat 2005 19:42 tarihinde demiş ki:
said:
Saç uzatmanın, saç dökülmesini hızlandıracağı konusunda bilimsel bir veri var mı? Bilen var mı?

Haaa kaderde warsada kaçılmaz =)

sık yıkama ve kestirmenin iyi yönde etkilceği doğru fakat dökülen uzun saçın yerine gelir die biliorum..[signature][hline]Fistan, 22 Ocak 2005 13:37 tarihinde demiş ki:

Sosyal ağlarda paylaş

ha bu arada
biyoloji dersindemiydik neydik
hoca bize bu saçımızın protein mi ne olduğunu söylemişti
proteinmiydi değilmiydi emin değilim ama
böyle bişiydi ya[signature][hline] Those who have long enjoyed such privileges as we enjoy forget in time that men have died to win them
[i]Franklin D. Roosevelt
Sosyal ağlarda paylaş

said:
kermit_frog, 21 Şubat 2005 19:41 tarihinde demiş ki:
ya bi arkadaş günde 10 20 tel saç dökülmesi normalmiş demişti
yazış ama agaliba

bişey dicem hepiniz oha diceksiniz ama günde normal bir insanda 150-200 tel saç dökülürmüş...yerlerine yenisi sürekli çıktığı için bunu anlayamıomuşuz..[signature][hline]Fistan, 22 Ocak 2005 13:37 tarihinde demiş ki:

Sosyal ağlarda paylaş

said:
insight, 21 Şubat 2005 19:42 tarihinde demiş ki:
said:

Haaa kaderde warsada kaçılmaz =)

bunu uygularsan saçın uzamaz. yada istediğin uzunluk 2 yerine 6 senede olur.

saçlarına iyi bakım yaparsan daha sağlıklı uzar kısa sürede. gerçi ben 2 senedir deneme yanılma yöntemiyle ancak omuzlarımı biraz geçti saçlar :) yağ dengesi önemli saçın, incelmesi filan. Mesela çok şampuan ve yanlış kurulama yöntemleri birçok saçı inceltip güçsüzleştiriyor, kırıyor. tararken kitleniyor filan :)[signature][hline]Deli333
Sosyal ağlarda paylaş

ewet şampuanda çok önemli mesela pantene le yıkarken saçlarım daha çok dökülüordu...şimdi blendaxla yıkıorum baya azaldı...[signature][hline]Fistan, 22 Ocak 2005 13:37 tarihinde demiş ki:

Sosyal ağlarda paylaş

Ya zamanında saç uzattım. Sonra kestirdim ama şimdi tekrar biraz uzatmak istiyorum. Fakat saçlarım duş alırken bir hayli dökülürdü. Şimdi yanlarda hafif açıklıklar var.

Acaba diyorum, saç uzattığım için mi bu açıklıklar oldu. Eğer öyle olduysa uzatmayacağım da.. Ama bir de baba tarafında ırsi bişi var. Bütün amcalarım, dedem, babam falan hepsi kel. Bu kellik onla mı alakalı ?
Birde eninde sonunda kel olacam tamam da, hızlandırıyor mu bu işi uzatmak.
Eğer öyleyse uzatmayacağım da....[signature][hline]lölö mustafa..
Member of AAL'05
Sosyal ağlarda paylaş

ben bi doktora sormuştum kendisi cilt uzmanı fln deildi....
doktor şöyle demişti bi insanın stres dışnda 23-24 yaşına kadar saçı dökülmezmiş...o yaşlardan sonra eğer ailede de warsa dökülmeye başlarmış...bi de jöle flnda etkilio sanırım...[signature][hline]Fistan, 22 Ocak 2005 13:37 tarihinde demiş ki:

Sosyal ağlarda paylaş

bir insanın gunde doktugu sac aşağı yukarı aynıdır, saclar uzun ise bu ortalama azcık daha yuksektir. Asıl burda göz boyayan olay ise şu;

-saçlar kısa iken 10tel dökülüosa bunları farketmeyiz öyle tarakta fln pek durmaz

-saçlar uzun iken 10tel dökülüyosa bu direk göze çarpar kocaman kocaman ve gözümüzde sanki kafa derimiz dökülüomuş gibi büyütürüz:D
Sosyal ağlarda paylaş

said:
kermit_frog, 21 Şubat 2005 19:44 tarihinde demiş ki:
ha bu arada
biyoloji dersindemiydik neydik
hoca bize bu saçımızın protein mi ne olduğunu söylemişti
proteinmiydi değilmiydi emin değilim ama
böyle bişiydi ya

saç yielim artık, veya yemeklerin içindeki saçları almıyalım protein hesabı[signature][hline]life is unfair, kill yourself or get over it.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...