Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tanrıya inancım kayboluyor sanırım...

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

said:
kermit_frog, 14 Şubat 2005 21:55 tarihinde demiş ki:
said:
TahtaBacak, 14 Şubat 2005 21:54 tarihinde demiş ki:
Dostum her dua edenin duası kabul olsa herkes müslüman olurdu.

ne alaka şimdi ?

Çok doğru herkes müslüman olmak mı ıstıyo kı herkesın duası kabul olunca musluman olunuyo çok sacma..[signature][hline]DJ Tiesto
Sosyal ağlarda paylaş

Nedanko cennet ve cehennem e giden yol ince bir ipten ibaret ipin koptuğu yer cehennem ip ise cennet.Sen böyle yorum yapıyorsun cennet'e gideceğime cehenneme giderim die ama inancımıza göre öyle kolay yorum yapmak zor eğer cehennem acılara dayanabilceğin bir yer olsaydı ki acıların ne olduğunu ancak gidince öğrenicez.O zmn kimse namaz kılmaz oruç tutmaz zekat vermezdi kısaca ibadet etmezdi.[signature][hline]İş Hayatı
İstediğimiz hayat çalışıp adam olmak
msnicq
Sosyal ağlarda paylaş

mayferın arka sayfalarda yazdıkları cok dogru ve cok acık kımse O'nun warlıgını yada yoklugunu kanıtlayamaz ibadet etmek te serbest etmemekte o tanrı , enerjı , boyut ne dersenız dıyın (ben tanrı derım) o tanrı ıle kul arasında kalmıs bır olaydır black death bence asırı tepkı gostermıs cunku son 2 yıldır her gece yatmadan once Ayetelkürsi veya ne kadar bildiğim dua warsa okurum bır gunum ıstedıgım gıbı gecmedı ve bır gunde ısyan etmedım bır gun ettım o gunde kolum kırıldı anneannemın oldugu gun yane bence war da kimsenin düşüncesine bişey diyecegım yok aksıne saygı duyarım..[signature][hline]DJ Tiesto
Sosyal ağlarda paylaş

Ben kimseyi yargılamıyorum. Ama dediğim gibi gönülden inanmıyosa, "her ihtimale karşı" inanıyosa varsın beni cehennemine atsın hiç gocunmam diyorum.
Ayrıca gönülden bile inanan, ama kul hakkı yiyen bir insanı, inanmayıp kul hakkı yemeyen bir insandan üstün tutuyorsa yine yanayım cehennemlerde..[signature][hline]lölö mustafa..
Member of AAL'05
Sosyal ağlarda paylaş

o kadar da diil dicem ama kım bılır belki öle ama boşu boşuna demedıler İslam mantık dinidir diye sence bu akla mantıga sıgarmı ya sen onu bunu bırak ben 8. sınıfa gıderken bızde bı dıncı wardı her musluman olmayan ınsan cehennemde yanıcak dıyodu neden dıyoduk bagırıyodu cagırıyodu kafir onlar yok tek dın muslumanlıktır fln fln bi dünya laf edıyodu allan salaa[signature][hline]DJ Tiesto
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Fransua, 20 Şubat 2005 00:33 tarihinde demiş ki:
mayferın arka sayfalarda yazdıkları cok dogru ve cok acık kımse O'nun warlıgını yada yoklugunu kanıtlayamaz ibadet etmek te serbest etmemekte o tanrı , enerjı , boyut ne dersenız dıyın (ben tanrı derım) o tanrı ıle kul arasında kalmıs bır olaydır black death bence asırı tepkı gostermıs cunku son 2 yıldır her gece yatmadan once Ayetelkürsi veya ne kadar bildiğim dua warsa okurum bır gunum ıstedıgım gıbı gecmedı ve bır gunde ısyan etmedım bır gun ettım o gunde kolum kırıldı anneannemın oldugu gun yane bence war da kimsenin düşüncesine bişey diyecegım yok aksıne saygı duyarım..

neyse aksam aksam[signature][hline]Savaşacak gücün yoksa,silahını düşmanına ;
Yönetebilecek kudretin yoksa,beynini sana boyun eğdirene ;
Uğrunda ölebilecek bir amacın yoksa,aşkını nefretine sat...

[Bu mesaj Mephinx tarafından 20 Şubat 2005 00:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

kusura bakmayın tartışmak değil amacım ama bilgisizlikten ya da yaşınızdan dolayı acemıce yazılar yazıyosunuz bıraz daha dıkkat lutfen.[signature][hline]Savaşacak gücün yoksa,silahını düşmanına ;
Sosyal ağlarda paylaş

@Mephinx :

Kendi adıma cevaplayayım bu soruyu..

Bu olay matematik değildir ki, 3+2=5 diyesin. Sadece mantık yoluyla ulaşırsın bazı bilgilere..
Benim mantığıma şu fikir daha yakın geliyor.
Şu an var olan bir sistemin bilinmez bir şekilde varolduğunu kabul etmek, şu an varolan sistemin bilinmez bir şekilde var olan bilinmez birisinin (Allah) yarattığnı kabul etmekden daha mantıklı geliyor.
(biraz karışık bir cümle oldu ama ancak boyle anlatabildim.)

edik : Bilinmez derken şu an için bilinmediğini vurgulamak istiyorum. İleride Dünya'nın nasıl varolduğuda ispatlanabilir, Allah'ın varolup olmadığıda...
[signature][hline]lölö mustafa..
Member of AAL'05

[Bu mesaj nedanko tarafından 20 Şubat 2005 00:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

"Şu an var olan bir sistemin bilinmez bir şekilde varolduğunu kabul etmek, şu an varolan sistemin bilinmez bir şekilde var olan bilinmez birisinin.."

ne dedıgını sende bılmıyosun ve soyledıgın sey bır anlam ıfade etmıyor.Ayrıca sistem dediğin bu olguyu hangı guc yarattı kendı kendıne mı ortaya cıktı[signature][hline]Savaşacak gücün yoksa,silahını düşmanına ;
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mephinx, 20 Şubat 2005 00:57 tarihinde demiş ki:
Ayrıca sistem dediğin bu olguyu hangı guc yarattı kendı kendıne mı ortaya cıktı

İşte cümleyi anlamadığın belli.
Yani sen diyosun ki, bu sistemi ne yarattı ?
Bende diyorum ki, o zaman Allah'ı kim yarattı ? Bu olay matematik değildir ki, 3+2=5 diyesin. En azından şu an için öyle..
Sen bu sistemin varlığı kanıtlanamayan birisinin/şeyin (Allah) tarafından yaratıldığını savunuyorsun. Hem de nasıl varolduğuda kanıtlanamayan birisinin. Bir de nasıl yarattığıda kanıtlanamıyor.
Ben de diyorum ki, sadece bu sistemin nasıl varolduğunun kanıtlanamaması daha mantıklı, işin içine bir sürü bilinmeyen koymak yerine..
Daha açıklayamıyorum, bunu da anlamassan, cümlemi anlayan biri varsa kendi uslubunca tercüme etsin :)
Ha anlayan yoksa sağlık olsun :)[signature][hline]lölö mustafa..
Member of AAL'05
Sosyal ağlarda paylaş

Tanriyi kimin yarattigi sorusu bizi asiyor. Bunu aklimiz hayalimiz alamaz. Bu tipki 4. boyut meselesine benziyor. Mesela 1. Boyutta bulunan bir Varligin Dünyasinda sadece ileri ve geri vardir. 1. Boyutta yasayan biri 2. Boyutu hayal bile edemez. Mesela biz 3 Boyutlu bir dünyada yasiyoruz. Bizim dünyamizda ileri-geri, sag-sol ve yukari-asagi vardir. 4. Boyutu hayal bile edemiyoruz. En ufak bir fikrimiz yok. Tanrinin Dünyasi bizimkinden hayal edemeyecegimiz kadar farkli.
Asil mesele: Tanriyi kimin yarattigi sorusunun, Varliginin ispati ile alakasi olmamasi. Yani, Tanriyi kimin yarattigini bilmememiz, onun Yoklugunu ispat etmez.[signature][hline]"These tears we cry
Are falling rain
For all the lies you told us
The hurt, the blame!
And we will weep to be so alone
We are lost
We can never go home"
-Gollum's Song
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Multani, 20 Şubat 2005 01:25 tarihinde demiş ki:
Tanriyi kimin yarattigi sorusu bizi asiyor. Bunu aklimiz hayalimiz alamaz.

İşte diyorum ki, bunu aklının hayalinin almaması sana mantıklı geliyor ama bu sistemin varoluşunu aklının hayalinin almaması mantıklı gelmiyor.
Yani varlığı kanıtlanamayan birisinin burayı yarattığını söylüyorsun ve bu sana mantıklı geliyor ama sadece bu sistemin nasıl yaratıldığını bilmemek saçma geliyor, illa bi güç yaratmıştır diyosun.
İşte benimde bunu mantığım almıyor. Sadece bir bilinmeyenli denklem saçma geliyor, ama çok bilinmeyenli denklem mantıklı geliyor.[signature][hline]lölö mustafa..
Member of AAL'05
Sosyal ağlarda paylaş

said:
nedanko, 20 Şubat 2005 01:36 tarihinde demiş ki:
İşte diyorum ki, bunu aklının hayalinin almaması sana mantıklı geliyor ama bu sistemin varoluşunu aklının hayalinin almaması mantıklı gelmiyor.
Yani varlığı kanıtlanamayan birisinin burayı yarattığını söylüyorsun ve bu sana mantıklı geliyor ama sadece bu sistemin nasıl yaratıldığını bilmemek saçma geliyor, illa bi güç yaratmıştır diyosun.
İşte benimde bunu mantığım almıyor. Sadece bir bilinmeyenli denklem saçma geliyor, ama çok bilinmeyenli denklem mantıklı geliyor.

Varligi kanitlanamayan birisimi? Dünya, Uzay ve Maddenin var olusu benim icin basli basina bir kanittir onun varligi icin. Bunlarin yoktan var oldugunu aklim almiyor, o halde mutlaka biri bunlari yaratmistir ve bu Varliga Tanri diyoruz. Bu tipki Bir Portre'ye benzer. Ortada cok güzel bir Resmin olmasi, bana Ressam'in da var oldugunu bana ispatlar.

said:
nedanko, 20 Şubat 2005 01:36 tarihinde demiş ki:
illa bi güç yaratmıştır diyosun.

Kesinlikle. Baska nasil aciklayabilirsinki? (Fikirlerinize acigim arkadaslar.)[signature][hline]"These tears we cry
Are falling rain
The hurt, the blame!
We are lost
We can never go home"
-Gollum's Song
Sosyal ağlarda paylaş

Allah (c.c) hiçbir zaman dünya üzerindeki iradesini çekmez.O her zaman dünya üzerinde ve evrende olan olaylar hakkında tasarruf halindedir.Geçmişte olmuş olanlar,şimdi olanlar ve gelecekte olacak olanlardan hiçbiri onun bilgisi ve planı haricinde değildir.
Yaşamımız sırasında birçok kereler herşeyin üzerimize geldiğini hissedebiliriz.Önemli olan bunların neden bizi bulduğu değil bizim onlara karşı belirleyeceğimiz davranış biçimidir.Bilmeliyizki bize verilen sorunlar sadece ,biz onlarla başa cıkabileceğimiz icin karşımıza çıktılar ve yapmamız gereken aklımızı kullanarak üstesinden gelmeyi öğrenebilmek, bunu her seferinde hatırlamak hatta bir alışkanlık ve yaşam biçimi haline getirmektir.Allah zamanın dışındadır ver olan herşeyin zaman içine ne sonuçlar doğuracağını yalnız o bilir.Doğacak sonuçların bizler için ne gibi karşılıkları olacağını hemen kestiremeyiz, bazılarının ise yıllar sonra farkına varırız.herşeyde mutlaka bir hayır vardır ama bunların çoğunu biz farkedemeyiz ya da farketmeye çalışmayız.
Sıkıntılı olduğumuz anlarda tabiiki dua eder ve Allah'dan yardım dileriz; fakat gayret edilmeksizin yapılan dua şifresiz bankamatik kartı gibidir ve tek başına sonuç getirmesi pek de beklenmemelidir.
Dünya hayatı online oynanan bir oyuna benzer.Ne kadar hırsımız, ne kadar mutlu olma ve kazanma arzumuz olursa olsun oyundan zevk alamadığımızda istemediğimiz şeyler olduğunda elimizden gelen yeterli olmadığında kendimizi toparlayıp bunun elinde sonunda bir oyun olduğunu hatırladığımız zamanlar cok olmuştur.Bunlar oyunda hiç başarılı olamayacağımız anlamına gelmediği gibi başarılı olmasak dahi sanal yaşamın gerçekte hiçbir değeri olmadığı gerçeğini değiştirmez.Kazandığımız tek şey geçici bir tatmin duygusudur.
Dünya hayatı bittiğinde bizi bekleyen sonsuz bir hayat var, dünyadaki sonuş değildir önemli olan.Bizim nasıl davrandığımızdır.Sonucu takdir eden Allah'tır.

Allah'ın varlığına sonu gelmeyecek sayıda delil gösterilebilir.Ancak bu deliller herkesin dimağında aynı karşılığı vermez.Kimileri bunları hemen anlar kimileri ise çok daha sonra kimileri de hicbir zaman.
Eğer Allah'ın varlığına inanıyorsanız , onun bildirdiklerine uymanın bizler için güzel sonuçları olacağını elbetteki biliyorsunuzdur, bunlara karşı gelmenin hiçbir faydası olmadığını da.
Zaman zaman içinizdeki imanın zayıfladığı korkusuna kapılmanız gayet doğaldır.Her konuda olduğu gibi imanımızda da teste tabi tutulduğumuz zamanlar olacaktır.Böyle zamanlarda eğer korkuya kapılıyor ve imanınızı kuvvetli tutması için Allah'a dua ediyorsanız korkmanıza hiç gerek yok; çünkü Rabbimiz biz ona ufak bir adımda yaklaştığımızda bize kat kat daha fazlasıyla yaklaşacaktır ve zaten o bize kendimizden bile daha yakındır.

Allah her daim yardımcınız olsun, O'nun rahmeti ve bereketi hepimizin üzerine olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sirnaber, 20 Şubat 2005 18:09 tarihinde demiş ki:
evet birisi "herşey kendiliğinden mi oluştu abi, pfff çok saçma" demişti geçen sayfalarda, o zaman herşey çöker, tanrı da bi yerde kendiliğinden oluşmuş, öyleyse ya kendiliğinden oluşan şeyler olmak zorunda, ya da bu argüman yanlış.

ateizmi veya inancı sorgulamayı "cool" olmak, popüler olmak, farklı görünmek için bi yöntem sananlara ise teessüf ederim, heralde hiç oturup okumamışlar önceki yazdıklarımızı.

Ilgin bir konuya parmak bastin... Biraz acmak isterim...

1-) Eger Tanri kendiliginden olustuysa, Dünya/Uzay'da kendiliginden olusabilir.
2-) Yanliz, eger hersey kendiliginden olustuysa o zaman Tanri yoktur.
3-) eger Tanri yoksa, Tanrinin kendiliginden olusma ihtimali yok. Bu da 1-)'in yanlis oldugunu gösterir.
4-) Eger 1-) Yanlis ise (yani Dünya/Uzay'in kendiliginden olusumu), o zaman Dünya/Uzay kendiliginden olusmamistir.
Bu da bir nevi Tanrinin Varligini ispat eder, eger böyle düsünürseniz...

Ayrica, daha önce yazdiklarimizda Tanrinin kendiliginden olustugunu söylememistik. Sadece onun dogasi hakkinda hicbir bilgiye sahip olmadigimizi...[signature][hline]"These tears we cry
Are falling rain
The hurt, the blame!
We are lost
We can never go home"
-Gollum's Song
Sosyal ağlarda paylaş

Evet bence'de bu anlama gelmez. Bu yazdiklarim: "Tanri kendiliginden olusursa, Uzay'da kendiliginden olusabilir" Tezine karsi bir yazi idi... :)[signature][hline]"These tears we cry
Are falling rain
The hurt, the blame!
We are lost
We can never go home"
-Gollum's Song
Sosyal ağlarda paylaş

Yok, yok... senin yazina karsilik olarak yazmamistim. (Hehehe...) Daha önce bir arkadasla tartistigimiz bir konuydu. Sen konuyu acinca bende sadece bir ekleme yaptim... (hihi...)[signature][hline]"These tears we cry
Are falling rain
The hurt, the blame!
We are lost
We can never go home"
-Gollum's Song
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Multani, 20 Şubat 2005 19:05 tarihinde demiş ki:
Ilgin bir konuya parmak bastin... Biraz acmak isterim...

1-) Eger Tanri kendiliginden olustuysa, Dünya/Uzay'da kendiliginden olusabilir.
2-) Yanliz, eger hersey kendiliginden olustuysa o zaman Tanri yoktur.
3-) eger Tanri yoksa, Tanrinin kendiliginden olusma ihtimali yok. Bu da 1-)'in yanlis oldugunu gösterir.
4-) Eger 1-) Yanlis ise (yani Dünya/Uzay'in kendiliginden olusumu), o zaman Dünya/Uzay kendiliginden olusmamistir.
Bu da bir nevi Tanrinin Varligini ispat eder, eger böyle düsünürseniz...

Ayrica, daha önce yazdiklarimizda Tanrinin kendiliginden olustugunu söylememistik. Sadece onun dogasi hakkinda hicbir bilgiye sahip olmadigimizi...

2- için konuşayım. Herşey kendiliğinden oluştuysa Tanrı diye birşey yoktur tezi çok desteksiz. Tanrı sadece bu sistemi varetmek için mi var. Belkide aklımızın hiç alamayacağı bir sistem var. Ve bu sistemle Tanrı ilgilenmiyor. Veya sadece izliyor. Veya veya veya... (Böyledir demiyorum, ama Tanrı sadece bu sistemi yaratmak için varolduğunu bir şekilde ispatlaman lazım bu tezin doğruluğu için.

3- için konuşalım. eger Tanri yoksa, Tanrinin kendiliginden olusma ihtimali yok. Bu da 1-)'in yanlis oldugunu gösterir. demişsin. Fakat Tanrı yoktur ve kendiliğinden oluşmamıştır tezini çürütür sadece. Bu sistemin kendiliğinden oluştuğu tezini çürütemez. Bu yüzden 4. madde de geçersiz kalır..[signature][hline]lölö mustafa..
Member of AAL'05
Sosyal ağlarda paylaş

2-) icin: Evet Tanri sadece bu sistemi var ettigi icin vardir, aksi taktirde yoktur diye bir sey yok. Haklisin. Ama, bunun bir anti-Tez oldugunu unutmayalim. Yani bunun söyleyen karsi taraf olmus oluyor. Bir yandan "Tanriyi kim yaratti? Tanri kendiliginden olustuysa, Dünya'da kendiliginden olustu ve Tanri yoktur" Tezi var. Ben'de diyorumki: "madem öyle (hadi öyle oldugunu kabul edelim): O zaman Dünya kendiliginden olustu ve bu durumda Tanri yoktur. Ama bu seferde: "Tanri yoksa, kendiliginden olusma ihtimali'de yok" seklinde bir ifade var ortada... Bu da ilki ile celisiyor.

3-) icin: "Tanrı yoktur ve kendiliğinden oluşmamıştır tezini çürüt" mesi, bir yandan'da Sistemin kendiliginden olusmadigi tezini'de cürütmüs oluyor. Kalin yazilmis Cümle Tanrinin yoklugu tezini cürütüyor (bunu sen'de kabul etmissin, buraya kadar ok...). O halde tanri vardir. Tüm Tartismada'da zaten "Sistemin kendiliginden olusamadigi icin Tanri vardir" Sonucuna varmak istiyorum. Eger Tanri varsa (kalin cümlede), Sistemi'de o yaratmistir sonucu cikiyor.

Mümkün oldugunca herseyi düzenli yazmaya calistim, ama yinede komplike olmus gibi (konunun kendisi'de öyle... dogaldir:)). Beni anti-Tez sunan kisi konumunda görürsen 2-) daha anlasilir oluyor.[signature][hline]"These tears we cry
Are falling rain
The hurt, the blame!
We are lost
We can never go home"
-Gollum's Song
Sosyal ağlarda paylaş

said:
blackchaos, 14 Şubat 2005 21:38 tarihinde demiş ki:
Eskiden cuma namazlarına giden hatta bi ara 5 vakit kılan bi insandım
Sonra ne olduysa hayatımda herşeyin kötü gitmesi.
Ne kadar yalvarırsam yalvarıyım tanrıya yinede herşeyin daha kötü gitmesi beni isyan noktasına getirdi.
Bugun ciddi anlamda söylendim.
"Sen yoksun inanmıyorum" flm diye.
çünkü artık mantıklı gelmemeye başladı.Hep kötülük mü yapıyorumki hep kötülük buluyorum.
Sıkıldım artık...
Sanırım inancımı kaybettim..

aranızda inanmayanlar varmı...

kendini nasıl mutlu hissediyorsan öyle davran.
kaç yaşındasın bilmiyorum ama eger çok uzun süre böyle bir konuya baglı kaldıysan bırakman zor olur.
sigara gibi ihtiras gibi bu da alışkanlık yapar insanda.
özü itibari ile kendini nasıl mutlu hissediyorsan öyle davran. zor bir dönemdesin, ama çok uçlara kaymışsın sanki. ne o uçta ne de diger uçta seni (ve dahi kimseyi) tatmin edecek net cevaplar v.s. bulamazsın. evreni anlamakta atomu çözmeye başlayalı kaç yıl oldu ki ? ama eger dogru soruları sorarsan bu yüzyıllarda da bazı cevaplar alabilirsin. en azından artık hastalıkları şeytanların - cinlerin yapmadıgını v.s. biliyoruz. bu da bu yüzyılda yaşayanların cevapsız zilyon tane sorudan birinin cevabını biliyor olması demek. yani bizdden önceki nesillere göre şanslıyız.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...