Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tanrıya inancım kayboluyor sanırım...

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

said:
cio3009, 17 Şubat 2005 00:44 tarihinde demiş ki:
sanirim allaha inanmayanlarin zor anlarda allahn andiklarini hatirlatmam gerekiyor. ben ce bu biraz farkli tecrubeler kazanma hissi. daha yeni girdim siteye anca önceki yaz1lanlar1 okudum

herkesi bilmemde kendimi allah yerine koyuyorum galiba (yanlış anlamayın ben allahım gibilerinden degil) kendim soruyorum soruları kendim cevap veriyorum onun için pek allaha inanasım kalmadı artık. zaten herkes öyledir ama inanç olayında beklentiler belirleyici etken olur.[signature][hline]Don't throw rocks if u r living in a house glass
Sosyal ağlarda paylaş

said:
supersonicmemed, 17 Şubat 2005 01:10 tarihinde demiş ki:
herkesi bilmemde kendimi allah yerine koyuyorum galiba (yanlış anlamayın ben allahım gibilerinden degil) kendim soruyorum soruları kendim cevap veriyorum onun için pek allaha inanasım kalmadı artık. zaten herkes öyledir ama inanç olayında beklentiler belirleyici etken olur.

Bir hayli iddiali bir söz. Kendi sorduklarini kendin cevapliyorsun, öylemi? O zaman ya sorduklarin "yagmur nasil yagiyor? 1+1 kac eder?" cinsinden zaten üfürük sorular, yada sen tüm "önemli" sorulara cevap bulan bir üstad'sin... Merak ediyorum; Hayattan sonra bize ne olacagini, Dünyayi kimin yarattigini, varligimizin amacini... nasil acikliyorsun bu sekilde? Hayir yani... insanlik tarihinin halen cözüm aramakta oldugu ve tam olarak ispatlanamayan seyler bunlar. Tanriya inanmadigina bir sözüm yok, ama su sorulara nasil cevap veriyorsun onu merak ediyorum (cidden merak ediyorum).[signature][hline]"These tears we cry
Are falling rain
For all the lies you told us
The hurt, the blame!
And we will weep to be so alone
We are lost
We can never go home"
-Gollum's Song
Sosyal ağlarda paylaş

valla benim fikrim Allah'ın belirli bir düzen yaratıp bizi salıvermesi, takılın siz diye. yani kendi başımızayız, ne halt ettiysek yapan biziz, ne güzellikler gördüysek de bulan biziz. bir de kontrolümüzün dışındaki olaylar var, onlardan da yaratan sorumlu, şans adı altında.
ve bu dünyada yaşamakta olan 7 küsür milyar insandan biri olman ediceğin duların kabul edileceğini göstermez. afedersin de sen sıçtın diye o neden suçlu olsun ki?[signature][hline]Boğaz'ın Ortasında Rakı-Balık Aşksız Gitmiyor
L@m3rl3re cevap yok!
beleş D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın. tık, indir
AAL'05 Üyesi
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Multani, 17 Şubat 2005 01:25 tarihinde demiş ki:
said:
supersonicmemed, 17 Şubat 2005 01:10 tarihinde demiş ki:
herkesi bilmemde kendimi allah yerine koyuyorum galiba (yanlış anlamayın ben allahım gibilerinden degil) kendim soruyorum soruları kendim cevap veriyorum onun için pek allaha inanasım kalmadı artık. zaten herkes öyledir ama inanç olayında beklentiler belirleyici etken olur.

Bir hayli iddiali bir söz. Kendi sorduklarini kendin cevapliyorsun, öylemi? O zaman ya sorduklarin "yagmur nasil yagiyor? 1+1 kac eder?" cinsinden zaten üfürük sorular, yada sen tüm "önemli" sorulara cevap bulan bir üstad'sin... Merak ediyorum; Hayattan sonra bize ne olacagini, Dünyayi kimin yarattigini, varligimizin amacini... nasil acikliyorsun bu sekilde? Hayir yani... insanlik tarihinin halen cözüm aramakta oldugu ve tam olarak ispatlanamayan seyler bunlar. Tanriya inanmadigina bir sözüm yok, ama su sorulara nasil cevap veriyorsun onu merak ediyorum (cidden merak ediyorum).

galiba ufak bir yanlış anlama var belirtmeye çalışmıştım böyle tepkiler gelmesin diye ama neyse biraz daha açayım. allahım demiyorum ama dua ettigimde ,allaha sitem ettigimde,yalvardıgımda,özür diledigimde yada şükrettigimde ne söylüyorsam kendim dinliyorum gibi geliyor bana çogu zaman sorular soruyorum ve cevaplarını kendim veriyorum veya hiç veremiyorum. dünyada herşeyin nedenini soruyorum hepsininde cevabını veriyorum demedim nede olsa. eger dersenizki ; cevapları allahın bizzat verecek hali yok onun için kendin buluyorsundur sana o konuda yardımcı oluyordur fln ama ozmnda ne anlıyoruz allahtan. pek inandırıcı gelmiyor bana.

kaldı ki bu benim inancım ve benimle aynı görüşte olmak zorunda degilsiniz sadece tartışmayı sevdigim için bazı inanç ve düşüncelerimi sizlerle paylaştım. bazı konularda yenen yada yenilen olmaz buda o konulardan biri .O yüzden "Tanriya inanmadigina bir sözüm yok" kıvamında saygı çerçevesine zorlamayla sokulmuş küçümsemelerini kendine saklarsan sevinirim. Ayrıca "(cidden merak ediyorum)" gibi yapay ciddiyet yaratma sözlerinede bir türlü inanasım gelmiyor.[signature][hline]Don't throw rocks if u r living in a house glass

[Bu mesaj supersonicmemed tarafından 17 Şubat 2005 02:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Allah dünyaya bizi saldim çayira hesabi yollamdi.sana hiç bir varlikda olmayan akil verdi. ee sen de u akl1 kullanarak bazi bilgilere ulasacaks1n. senin önüne su koyulmadi senin suyn aktii yeri bulup suyu içmen saglandi.zaten cennet ile cehennem farki da buradda olusuyor.eger sana verilen hür iradeyi doru kullanirsan o zaman cennete girersin. akli olan bir insanin çok kolay kavrayacag1 bsy daha var. o da tek bas1na birçok seyin altindan kalkamazken kendini tanri olrak görmenin saçma oldugu.eger o guce ve kudrete sahipsen sadece kendini degil etrafdaki indsanlar1n da sorunlarini çozebilmen gerekiyor. bence bu konuyu biraz okuyun ve kafan1zdaki onyarg1lari atin. o zaman beyniniz otomatik olarak Allah1n varliini kavrayacaktir.[signature][hline]sensizlik zor be :(
Sosyal ağlarda paylaş

said:
supersonicmemed, 17 Şubat 2005 02:12 tarihinde demiş ki:
galiba ufak bir yanlış anlama var belirtmeye çalışmıştım böyle tepkiler gelmesin diye ama neyse biraz daha açayım. allahım demiyorum ama dua ettigimde ,allaha sitem ettigimde,yalvardıgımda,özür diledigimde yada şükrettigimde ne söylüyorsam kendim dinliyorum gibi geliyor bana çogu zaman sorular soruyorum ve cevaplarını kendim veriyorum veya hiç veremiyorum. dünyada herşeyin nedenini soruyorum hepsininde cevabını veriyorum demedim nede olsa. eger dersenizki ; cevapları allahın bizzat verecek hali yok onun için kendin buluyorsundur sana o konuda yardımcı oluyordur fln ama ozmnda ne anlıyoruz allahtan. pek inandırıcı gelmiyor bana.

kaldı ki bu benim inancım ve benimle aynı görüşte olmak zorunda degilsiniz sadece tartışmayı sevdigim için bazı inanç ve düşüncelerimi sizlerle paylaştım. bazı konularda yenen yada yenilen olmaz buda o konulardan biri .O yüzden "Tanriya inanmadigina bir sözüm yok" kıvamında saygı çerçevesine zorlamayla sokulmuş küçümsemelerini kendine saklarsan sevinirim. Ayrıca "(cidden merak ediyorum)" gibi yapay ciddiyet yaratma sözlerinede bir türlü inanasım gelmiyor.

Tartismayi seviyorsun, bu güzel bir sey, fakat tartismada herseyi sahsi alip darilmana gerek yok. Aksi taktirde hicbirseyi "darilir" gerekcesi ile tartisamayiz. Eger birsey yanlis anlasildiysa (ki durum bu), o zaman argümanlarini daha anlasilir bir halde tekrar yazarsin. Ilk postundan; "Hayatla alakali sorulara ben kendim cevap buluyorum zaten, onun icin Tanriya inanmiyorum" gibilerinden bir anlam cikti, bunu daha ayrintili aciklamani istedim, bu kadar. "cidden merak ediyorum" tabiri ise; bu konuda seninle herhangi bir sekilde dalga gecmedigimi ve sadece bu konudaki cevabini merak ettigimi belirtiyor (bunu pek abartmaya gerek yok bence). "Tanriya inanmadigina sözüm yok" sadece ve sadece; bu konuda sana saygi duydugum belirtiyordu. Ucundan kösesinden farkli anlamlar cikarman gerkmiyor.
Kusura bakma, ama yazdiklarimi cok farkli yorumlamissin...

P.S. Ilk postun simdi daha anlasilir oldu sanirim...[signature][hline]"These tears we cry
Are falling rain
For all the lies you told us
The hurt, the blame!
And we will weep to be so alone
We are lost
We can never go home"
-Gollum's Song
Sosyal ağlarda paylaş

said:
blackchaos, 16 Şubat 2005 23:21 tarihinde demiş ki:
Abi din cumhuriyette gereksizdir.

Din ahlakı oluşturur tabiki dinsiz bir toplum ahlaksızlaşır.

ee sen ilk "Dinsiz olursak birşey olmaz ama dilsiz olursak çok şey gider" demişsin sonra da böyle demişsin, sen daha ne dediğini bilmiosun[signature][hline]Mehteran özenti gençliğe bir dur diyor
Sosyal ağlarda paylaş

2 yaşında çocuk kanser oluyorsa, tanrı yoktur.

Olsa bile, dünya umrumda değildir, kaos hüküm sürsün diye yaratıp bırakmıştır.

İnanmak veya inanmamak da birşey değiştirmez bu durumda. Önemli olan iyi bir insan olmak. Ben iyi bir insanım, içim çok rahat. Bunu da insanlara sormana gerek yok. Etrafına bir bakarsın, Irak'ta insanların yaşadıklarına, aynı tanrının 4 defa kitap yollamasına bir bakarsın. Kanser hastalarına, annelerinden AIDS li doğan çocuklara, Afrika'da karnı sırtına yapışmış çocuklara bir bakarsın, bir de Amerikan başbakanlarının kızlarına bakarsın, Paris Hilton'a bakarsın. Tanrıya neden anlamadığımız bir dilde günde 5 kez yerlere yatarak ibadet etmek, neden Arabistan ekonomisine milyarlar katarak hacca gitmek zorunda olduğumuzu düşünürsün. Dünya'yı, galaksileri, evreni yaratmış bir varlık, bizim önünde 5 vakit yerlere kapanmamızı isteyecek kadar megaloman olabilir mi dersin. Aklına yatıyorsa inanırsın, yatmıyorsa inanmazsın.

Benim kendi hayat görüşüme göre yaşıyorum. Temelinde şu var, ben iyi bir insanım. Açıkçası, ister Allah olsun, ister Kutsal Ruh, ister Yunan Panteonu, ben iyi bir insan olduğum için sürekli yanımda olacak birilerini bulabilirim.[signature][hline]SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association
WoW - Penthesilea, Night Elf Huntress of Anatolian Sunrise
Xaer_Aloneheart (MSN)
Sen uzun yazıp adamı okurken sinirlendiriyosun, sonra msj uzun olduğu için adam neye sinirlendiğini unutuyo cvp yazamıyo

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 17 Şubat 2005 17:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Sokaktaki köpeği aç bırakan tanrıya inanmıyorum ben.

Dini yaratan korkudur, aç gözlülüktür. Din = değildir Ahlak. Ne yani kimse inanmasaydı birşeylere herkes birbirini mi kesiyor olacaktı?

Bir sonsuzluk kavramı varsa içinde bulunacağımız bölüm ifade bile etmeye deymeyecek kadar küçük. Niye sonsuz olmanın peşindesiniz ki? Yok olmaktan mı korkuyorsunuz? Daha ne kadar yaşamayı umuyorsunuz?[signature][hline]Sakın girmeyinn www.geocities.com/swg_screenshots/no.swf
Sosyal ağlarda paylaş

said:
tahakiraz, 15 Şubat 2005 12:34 tarihinde demiş ki:
her şeye şükür edeceksin abi..örnek sen ben bi odadayız..sakıp sabancı içeri girio sana 900 milyar verio bana da 500 milyon verio..ortada sebep yok bi şey yok...diyebilirmiyim sabancıya bana nie az verdin..buna hakkım yokki...ben ztn hiç bi şeydim..bana nie para versinki durup dururken..her şeye rağmen elin ayağın düzgün geldin..bu bile şükretmek için yeterli sebep..herkes farklı şekillerde sınanır..bununda kimsenin aklı sırrı vermez olaylardan tanrı yok die kaçmak mantıksız olur..dostum sen beni dinle araştır irdele sonrada ne bok yersen ye:)

Sabancı sana 500 milyon ona 900 milyar verdikten sonra, sizi aynı ortamda sınamıyor.

Hiçbir sorunu olmayan insanların böyle konuşmalarına da çok sinir oluyorum açıkçası. Karnın tok sırtın pek. Akciğer hastanesindeki akciğer kanseri hastalarını, hemotolojideki lösemileri bir gez bakalım, de onlara da böyle. "Bu hayata eziyet çekmeye geldiniz bakın ben çok sağlıklıyım ama merak etmeyin öteki dünyada beraber gezicez, sonuçta bu hayatı bedavadan kazandık buna da şükredin yoksa kan kusamazdınız" de. O halleriyle kalkıp seni dövmezlerse birşey bilmiyorum ben.[signature][hline]SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association
Xaer_Aloneheart (MSN)
Sen uzun yazıp adamı okurken sinirlendiriyosun, sonra msj uzun olduğu için adam neye sinirlendiğini unutuyo cvp yazamıyo
Sosyal ağlarda paylaş

said:
cio3009, 17 Şubat 2005 17:53 tarihinde demiş ki:
2 yas1ndaki birinin kanser olmasi dogal degil ama bazi kosullari sen belirlemezsin herkesin 50 ya_ina kadar yasayacak diye birseyi yok ayrica sadece bu tarafda yok paris hiltonunu dier tarafi da var ölünce benden senden ne farki olacak

Benim maddi durumum şükür ki yerinde. İstediklerimi yapacak kadar param var, umarım ileride de olacak. İyi bir insanım aynı zamanda. Çevremle de iyi ilişkilerim var.
Maddi durumu kötü olup hayatını sefalet içinde geçiren ama iyi olan bir insanla öbür dünyada nasıl kıyaslayacaksın şimdi beni?[signature][hline]SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association
Xaer_Aloneheart (MSN)
Sosyal ağlarda paylaş

dıne yukledıgınız kavramlar eksık hastalık ceken ınsanların gunahlarına kefalet olacagı Kuran da acık acık yazıyor yanı o hasta olanlar bu dunyada cefa cekıyor ama senın obur dunyada cekebılecegın acılardan muaf oluyorlar.
Aslında butun dınlerın ozunde ıyı ınsan olmak vardır dogru ama kacırdıgımız bır sey daha var Tesekkur etmek.Bugun herseyını verdıgıne ınandıgın bır tanrıya (ınanıyorsan) tesekkur etmek zor gelmemelı bence.
Sabancıyla senı aynı kosullarda ımtıhan etmıyor dogru ama aynı seylerıde beklemıyor mesela ımkanın yoksa hacca gıtmezsın saglıgın yerınde deyılse oruc tutmazsın.
Aslında sızler hep ocu ıslama yoneltılırdınız.Buda mısyonerlerın basarısı aslında.
din bir yoldur gıdıp gıtmemek sızın elınızde ama baska ınsanların ınancıyla oynamayı yakıstıramıyorum kımseye ve kınıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Sonsuzluktan bahsediyoruz dimi? Umarım kanserden geberirim o zaman.

Saçmalamayın.

İslamdan değil tanrı kavramından bahsediyoruz burada ayrıca okudum okudum hala insanların inançlarıyla oynandığına tanık olamadım.

[signature][hline]Sakın girmeyinn www.geocities.com/swg_screenshots/no.swf

[Bu mesaj Abandoned tarafından 17 Şubat 2005 18:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

onemli olan diger tarafta maddi durumun degil ki zaten ii liklerin ama allahin senden beklentisi farkli olur dunyada Allah1n aman bn buna çok pra verdim diger dunyada hesaplasirim sacma olur. senin yapman gereken bu dunya da sana verilenleri en ii ve idareli kullanip bunlari dogru biiçimde degerlendirmen olur.[signature][hline]sensizlik zor be :(
Sosyal ağlarda paylaş

"2 yaşında çocuk kanser olmuş orda Tanrı yoktur"
denmiş.
2 yaşındaki çocuğun kanser olması bunalımda olan hayatından bıkmış bir insan için oh ne güzel kurtuluyorum olurdu.2 yaşındaki çocuk 30 yaşındaki hytından bezmiş bir insanın duygularına sahip olsaydı direk cennete gidiorum süper bişi derdi.Çok mutlu bir insan içinse bu geçerli değil.Düşünceden düşünceye deişen bir şey bu senin için ne biçim iş 2 yaşında çocuk kanser oluo dersin diğeri ne kadar şanslı benim çektiğim acıları çekmicek der.Biz zaten diğer canlılardan üstünüz ölümü düşünebiliyoruz işte bu yüzdende Tanrı'ya inanıyoruz.Biz insan olarak yaratılmışız inanlar Biz Allah'a inanıoruz demiş ezelden.İnanmayanlar Darwin'den sonra biz maymundan geldik demiş.Hangi kutsal kitapta yazıor hastalıklı herkese Tanrı şifa dağıtıcak die.İnanırsanız er yada geç hastalığınız kalmıcak züpermen gibi olucaksınız diormu kutsal kitaplarda.Önemli olan öteki taraftaki sınav.Hayat denen sınavda birşeyleri sorgulıyacaksınız Tanrı'yı değil kendinizi sorgulayın.[signature][hline]İş Hayatı
İstediğimiz hayat çalışıp adam olmak
Sosyal ağlarda paylaş

2 yaşında çocuk kanserden ölücekse neden dünyaya yollanıyor lombak? insanlara acı çektirmek için mi? o cocugun acıyı yada kanseri hissedip hissedememesi degil asıl sorun. asıl sorun o çocugun onları hissedememesini bile bile dünyaya yollanması ve yakınlarına hatta olayı duyanlara acı vermesi. Allahı , tanrı'yı yada ne isim vermek istiyorsanız onu sonuçta insanlar hayal güçlerinde yarattılar galiba allah insanın hayal gücüne yetişemiyor artık...[signature][hline]Don't throw rocks if u r living in a house glass
Sosyal ağlarda paylaş

said:
supersonicmemed, 17 Şubat 2005 20:10 tarihinde demiş ki:
2 yaşında çocuk kanserden ölücekse neden dünyaya yollanıyor lombak? insanlara acı çektirmek için mi? o cocugun acıyı yada kanseri hissedip hissedememesi degil asıl sorun. asıl sorun o çocugun onları hissedememesini bile bile dünyaya yollanması ve yakınlarına hatta olayı duyanlara acı vermesi. Allahı , tanrı'yı yada ne isim vermek istiyorsanız onu sonuçta insanlar hayal güçlerinde yarattılar galiba allah insanın hayal gücüne yetişemiyor artık...

madem inanmıyorsun nie Tanrı'yı sorguluyorsun!!![signature][hline]İş Hayatı
İstediğimiz hayat çalışıp adam olmak
Sosyal ağlarda paylaş

evet , belki bu soruya cevap vricek kapasitede diiliz , belki sdce bu dünyada bi sınavdayız ,o çocuk annesi babası için sorulan en zor soru die geçiştirebilirz ..
ama tanrıya inanmamak için buldukların inanmak için bulduklarının yanında hiç kalır, bilmem anlatabildim mi..?[signature][hline]Member of AAL'05

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...