Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Blackchaos, dünyada nekadar insan(akıl) varsa okadarda din vardır, eğer seni dinden ve tanrıdan soğutan önüne koyulan ve birebir uyulması gereken kurallar topluluğu ise bence biraz kendi doğrularını ve yanlışlarını kendin bul. İnsanı birşeyden soğutan baskıdır, ama tanrı ve din kavramının dünyadaki her insanın aklında farklı olabileceğini kabul etmek lazım. Olayı kul-efendi ilişkisi olarak görenlerede diyeceğim sözde aynı ''Dünyada nekadar insan varsa okadar din vardır'' herkesin kafasındaki dini yine kendi kafası oluşturur. [signature][hline]Beş Hececiler ''It is very easy to disappear. Just examine ordinary people and act like them.'' [Bu mesaj Ardeth tarafından 14 Şubat 2005 22:21 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uncla Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 belki sen bazı noktalarda hata yapıyorsun ve göremiyorsun ?[signature][hline]jan d. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mephinx Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 said: blackchaos, 14 Şubat 2005 21:38 tarihinde demiş ki: Eskiden cuma namazlarına giden hatta bi ara 5 vakit kılan bi insandım Sonra ne olduysa hayatımda herşeyin kötü gitmesi. Ne kadar yalvarırsam yalvarıyım tanrıya yinede herşeyin daha kötü gitmesi beni isyan noktasına getirdi. Bugun ciddi anlamda söylendim. "Sen yoksun inanmıyorum" flm diye. çünkü artık mantıklı gelmemeye başladı.Hep kötülükmü yapıyorumki hep kötülük buluyorum. Sıkıldım artık... Sanırım inancımı kaybettim.. aranızda inanmayanlar varmı... black sana tek soyleyebılecegım sey eger hala ıcınde bıraz olsun ınanc varsa eskıden yaptıklarına donmendır.Bızı test edıyor Allah tabiri caizse.Guc olan hep dua etmek değil kendini kaybetmeyi gordugun anda bıle ınancını yıtırmemektır bence.[signature][hline]Trust the dreams, for in them is hidden the gate to eternity. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SteelBB Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 said: LasT_SuRviVoR, 14 Şubat 2005 22:10 tarihinde demiş ki: (kanımca )Allah bu dünyadaki olaylara karışmadığı kanısındayım.Şüphesizki o var ,lakin dünya olaylarına karışıp iyiyi kollayıp kötüyü cezalandırsa zaten ahiretin bir önemi kalmaz.. En doğrusnu arkadaş söylemiş. Geçen günlerdede tartışılmıştı bu konu. Eğer Allah her inanmayana bi mucize yapsaydı ne dinin ne ahiretin ne cennetin ve cehennemin bir anlamı kalırdı. Akıl vermiş kendin bul kendin yürü.[signature][hline]fighter/mage hybrid karakter: fighter: ben kilicimi cikarip yaratigin fireball'unu bloke ederken bir yandan obur elimle kitaptan lightning bolt buyusu okuyorum.. DM: oldu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goarth Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Her gecenin sonunda şafak vardır derler. İşte sende bu durumdasın herhaldeki inancını yitirmişsin ama sağlın yerinde ise kafanı sokacak bir evin, sevenlerin ve karnını tok tutacak kadar paran varsa şükür edeceksin. Ya sen sokaktaki tinercilerden olsaydın ya Afrika'da açlık çekenlerden biri olsaydın diye düşünüceksin.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uncla Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 yok vallahi ben katılmıyorum yukarıdaki görüşe bu dünyada kötülük yaptınmı kesin cezasını çekiyosun bu dünyada olan bu dünyada görülüyor bence.[signature][hline]jan d. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SteelBB Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Bi şekilde çıkıyor tabi. napıyoruz? şükrediyorus :D[signature][hline]fighter/mage hybrid karakter: fighter: ben kilicimi cikarip yaratigin fireball'unu bloke ederken bir yandan obur elimle kitaptan lightning bolt buyusu okuyorum.. DM: oldu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uncla Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 onun doğruluk yolundan şaşmayalım. *! Teksoy'a özenir*[signature][hline]jan d. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
supersonicmemed Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 ben deisttim giderek ateistlige sarmaya başladım . zaten yaşantımdan hiç memnun degilim ölümü bekliyorum resmen hiçbirşey tat vermiyor artık çıkıp gezince üstüme üstüme geliyor sanki insanlar , arkadaşların muhabbetleri bile baydı artık cidden fenalardayım hergün kötü bi gelişme oluyor hayatımda hergünde saydırıyorum tanrıya ama aslında kendi kendime saydırıyorum bununda farkındayım.[signature][hline]Don't throw rocks if u r living in a house glass Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Multani Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Ateist'ligin bir anlami yok. Tanimi: Tanrinin varligi ispat edilemedigi icin varligini inkar etme (yaklasik olarak). Sununla karsilastirin: Agnosticism: Ateistlige benzer bir tanim, yanliz ufak (ve önemli) bir farki var. Tanrinin varligi ispat edilemedigi icin, ona inanmiyorlar. Fakat yoklugu'da ispat edilemedigi icin, komple inkar etmiyorlar. Tamam, Ateist birinin "Tanrinin varligini ispat edemiyorsun" argümanini kabul ediyorum. ok. Fakat yoklugunu'da ispat edemedigini kabul et, derim ben... Bu durumda Agnosticerlere daha cok anlayis gösteririm, hatta evrim gecirmis hali filan derim...[signature][hline]"These tears we cry Are falling rain For all the lies you told us The hurt, the blame! And we will weep to be so alone We are lost We can never go home" -Gollum's Song Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 14, 2005 ya benım allaha ınancım war ama bazı seylerde dın olarak sacma gelen seyler oluyor bunları arastırcam tabı herseyde tam karar veremedım bu arada ınsanların kafası karısık olabılır bazen hersey ktu gıttıgınde o zamanda ınsanlar daha cok sorgulamaya baslıyor ... ama sunu bılkı herseyın bı baslangıcı olmalı o baslangıcıda bısey baslatmalı yanı tam dusunduklerımı buraya aktaramıyyorum ama :) neyse karısmaya basladı[signature][hline] a$k bir sabunsa köpürt beni pakize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tahakiraz Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 said: blackchaos, 14 Şubat 2005 21:38 tarihinde demiş ki: Eskiden cuma namazlarına giden hatta bi ara 5 vakit kılan bi insandım Sonra ne olduysa hayatımda herşeyin kötü gitmesi. Ne kadar yalvarırsam yalvarıyım tanrıya yinede herşeyin daha kötü gitmesi beni isyan noktasına getirdi. Bugun ciddi anlamda söylendim. "Sen yoksun inanmıyorum" flm diye. çünkü artık mantıklı gelmemeye başladı.Hep kötülükmü yapıyorumki hep kötülük buluyorum. Sıkıldım artık... Sanırım inancımı kaybettim.. aranızda inanmayanlar varmı... bende senin gibiyim dostum..5 vakit kılarken buna riayet etmemeye başladım..açıkçası ruhi sıkıntı ciddi bu şekilde bende başladı die düşünüorum..Bu da Tanrını nverdiği bi ceza bunun Kur'ANDA Bİ surede bahsi geçiodu ancak hatırlayamıorum.bu noktaya geldiğin çok olur bazen ferye t figan edersin ama öle bir anda karşına bi şey çıkarki Allah'Im şükürler olsun dersin..brsda imtihandır bu..bize düşen isyan noktasında böle davranmamak..Kuranda bu Allah'ı tanıyıpta ondan nefret edenler isyankarlar die bahsedio ve akıbetleri hiç hoş görülmüo..yani eet bi çeşit imtihan..Allah hepimize sabır versin..inancını yitirme sonrdan ciddi pişman olursun..ohh bea..vaaz verdik valla:)[signature][hline]doğru olan zordur anladım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tahakiraz Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 said: arcane, 14 Şubat 2005 22:10 tarihinde demiş ki: inançlar konusunda tartışmasız bi kavram varsa, herkesin inancının kendine olması ve bu konuda etkilenecek şekilde konuşmaktansa kendin düşünüp, kendin halletmenin sağlıklı olmasıdır diye düşünüyorum. yani demek istiyorum ki şu konu senin kafanı karıştırmaktan öteye gitmez hatta belki de yanlış yönlendirir.otur bi düşün hayatta senin için ne önemli, hayattan ne bekliyorsun.. daha da önemlisi inancının hayatındaki yeri nedir, kendine karşı dürüst müsün.bunları bir tartarsan inancın konusunda açıklığa kavuşabilirsin. bunları yazarken tanrıya inanmamayı da bir inanç olarak kabul ettim bu arada, şimdi okuyunca tersi gibi durmuş o yüzden belirtme gereği duydum... +1..insanlar sana tavsiyede bulunur bunu sen düşünür taşınırısn..tercih senindir tabiki..ama tavsiyem Allah'A EĞER inanıorsan olayları kahretsin her şey berbat gidio tarzı yorumlamak yerine brs daha olayları irdelemeye git derim,çünk bu durumda inanmamak brs tercihten öte kaçış olacak..kısacası araştır düşün taşın ve kesin yargıya var..en azından mantıksal açıdan rahat edersin..[signature][hline]doğru olan zordur anladım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 said: blackchaos, 14 Şubat 2005 21:38 tarihinde demiş ki: Eskiden cuma namazlarına giden hatta bi ara 5 vakit kılan bi insandım Sonra ne olduysa hayatımda herşeyin kötü gitmesi. Ne kadar yalvarırsam yalvarıyım tanrıya yinede herşeyin daha kötü gitmesi beni isyan noktasına getirdi. Bugun ciddi anlamda söylendim. "Sen yoksun inanmıyorum" flm diye. çünkü artık mantıklı gelmemeye başladı.Hep kötülükmü yapıyorumki hep kötülük buluyorum. Sıkıldım artık... Sanırım inancımı kaybettim.. aranızda inanmayanlar varmı... 1 de söyle düşün. etrafında bu kadar düzgün şeyi oluşturmuş , ve hala düzgün şekilde sürmesini sağlayan bir "şey" , hata yapabilir mi? senin hayatında kötü giden şeylerinde , iyi giden şeylerinde bir sebebi olduğuna , ve iyi gitsin ktü gitsin , hi birinin yanlışlıkla olmadığına inan ve unutma... her çıkışın bir inişi olduğu gibi , her inişinde bir çıkışı vardır. inancını kaybetmemek burda önemli olan. ve ayrıca.. inanclı bir insan olduğuna göre (inanç öle hemen körelicek bişey değildir) asıl yaşamın ahiretten sonra başladığına , esas olanın orası olduğuna inanan insanlarız. o yüzden burdaki yaşantımızı sınav olarak görmeli , ve ne olursa olsun yaşantımızı inancımız dogrultusunda yönlendirmeliyiz[signature][hline] MSN : [email protected] -- CoH: Hüsamettin Invul Tanker LvL 25 -- arcane, 10 Şubat 2005 09:35 tarihinde demiş ki: genç, körpecik zihinlerin sağlıklı gelişimi için heteroseksüel bi forum isteriz! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NuKe Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Konuyla tam alakası yok ama Ömer Çelakıl'ın son kitabı (Kuran'ı Kerim'in Mucizeleri) Allah'ın olup olmadığı hakkında sana ipucu verebilir. Özellikle son sayfalardaki Hadid suresi ve periyodik cetvel arasındaki bağlantı "OH MY GOD!" dedirten cinsten. Mutlaka okuyun derim.[signature][hline]I love you but, i love your butt. Suark, 09 Aralık 2004 20:21 tarihinde demiş ki: Nedendir bilinmez birden kafana osurma isteği geldi içimden. Keremcan'ın banına hayır kampanyasına destek için tıklayın! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 seni denediğini düşün.Bazen bi sürü kötü şey ardarda gelbeiliyor,Bu durumlarda inancın sağlam olcak işte.[signature][hline]Fegro, 10 Şubat 2005 23:42 tarihinde demiş ki: Boya kitabı WoW un hevesi bitince gelirim Mandooo, 13 Şubat 2005 15:49 tarihinde demiş ki: bi bilimsel olay daha var...erkekler anneleri gibi kokan , kadınlar ise babaları gibi kokanlara karşı hassaslar...artık ne kadar iğrenç kokuyosak kimsenin ilgisini çekemiyoruz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mrproblem Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 ARkadaslar Dan Brown'dan ilk olarak melekler ve seytanlar(angels and demons) ardından da da vinci sifresi(da vinci code) kitaplarını okuyun.Ayrıntılara biraz dikkat edin.Bazı sorularınıza bir nebze belki yanıt bulursunuz.Siddetle tavsiye ederm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 kamonjuk nerde ya.. niye hala post atmamış diye merak ettim valla.. blackchaos senin olayına gelince.. inancını kaybediyo olmak normal. Salla var bi yaradan de bu da O ZAMAN BİZ NASIL YARATILDIK diyenlere kapak olsun diye.. dünya kimseye adil davranmıyo ki.. el oğlu 100 doları ateşe verip purosunu yakıyo diğer yandan ev kirasını ödeyemeyip evden atılan sokakta yaşayan insanlarımız da var. nerde eşitlik? yok öyle sınamak falan. boşver sen inancı falan yaşamana bak..[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain maybe I always knew my fragile dreams would be broken for you.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tahakiraz Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 said: Xaer_Aloneheart, 15 Şubat 2005 11:02 tarihinde demiş ki: kamonjuk nerde ya.. niye hala post atmamış diye merak ettim valla.. blackchaos senin olayına gelince.. inancını kaybediyo olmak normal. Salla var bi yaradan de bu da O ZAMAN BİZ NASIL YARATILDIK diyenlere kapak olsun diye.. dünya kimseye adil davranmıyo ki.. el oğlu 100 doları ateşe verip purosunu yakıyo diğer yandan ev kirasını ödeyemeyip evden atılan sokakta yaşayan insanlarımız da var. nerde eşitlik? yok öyle sınamak falan. boşver sen inancı falan yaşamana bak.. her şeye şükür edeceksin abi..örnek sen ben bi odadayız..sakıp sabancı içeri girio sana 900 milyar verio bana da 500 milyon verio..ortada sebep yok bi şey yok...diyebilirmiyim sabancıya bana nie az verdin..buna hakkım yokki...ben ztn hiç bi şeydim..bana nie para versinki durup dururken..her şeye rağmen elin ayağın düzgün geldin..bu bile şükretmek için yeterli sebep..herkes farklı şekillerde sınanır..bununda kimsenin aklı sırrı vermez olaylardan tanrı yok die kaçmak mantıksız olur..dostum sen beni dinle araştır irdele sonrada ne bok yersen ye:)[signature][hline]doğru olan zordur anladım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 said: TahtaBacak, 14 Şubat 2005 22:07 tarihinde demiş ki: Evet o artık cehennemde sen mi attın şeytan bey! @tahakiraz: Tanrı varsa ve beni yaratmışsa bana mı sordu yaratırken.. Yaratmasaydı.. [signature][hline] [Bu mesaj nedanko tarafından 15 Şubat 2005 13:02 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
laverda Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 allah dermansız dert, çekemeyeceğimiz çile vermez insanlara çok sevdiği bir yakını ölür sen de ölmek istersin o anda ancak hayat devam etmektedir ve ayağa bile kalkamayacak kadar halsiz olsanda o dayanma gücünü o sabrı kendi içinde bulursun[signature][hline]vampir dövdüm çok yoruldum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vimpir Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 said: blackchaos, 14 Şubat 2005 21:38 tarihinde demiş ki: Eskiden cuma namazlarına giden hatta bi ara 5 vakit kılan bi insandım Sonra ne olduysa hayatımda herşeyin kötü gitmesi. Ne kadar yalvarırsam yalvarıyım tanrıya yinede herşeyin daha kötü gitmesi beni isyan noktasına getirdi. Bugun ciddi anlamda söylendim. "Sen yoksun inanmıyorum" flm diye. çünkü artık mantıklı gelmemeye başladı.Hep kötülükmü yapıyorumki hep kötülük buluyorum. Sıkıldım artık... Sanırım inancımı kaybettim.. aranızda inanmayanlar varmı... okadar namaz kılıyormussun ama sunu bilmemeni isterim; bu dunyada sınavdayız hepimiz benimde cok bunaldıgım v.s oluyor ama kotunun kotusu var bunu unutma kimine gore senin dertlerin hic birsey, saglıklı olduguna dua et bence saglık olmadımı hic birsey olmuyor[signature][hline]imza Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 said: vimpir, 15 Şubat 2005 13:04 tarihinde demiş ki: bu dunyada sınavdayız bu sınav uzun sürdü. boş kağıt verip çıkıyorum...[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 dimi ama..[signature][hline] Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. Mark Twain maybe I always knew my fragile dreams would be broken for you.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fiona Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2005 inancının kaybolmaması için seni sürekli mutlu etmesi mi gerekio?sevgi karşılıksızdır...bence sen kötü şewylerden bunaldığın için öyle hissediyosun halbuki o her zamn sana yardım etmeye çalışıyodur bence. inançım zayıflayınca kendimi eksik hissediyorum bana da oldu sonra düzelio .:)[signature][hline]Çok Kere En Kuvvetli Tenkit Ses Çıkarmamaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar