Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eğreti Gelin


Mantar136

Öne çıkan mesajlar

Oğlan on sekizine gelmiş ve aklı bir karış havada. Evlilik adama oyun gibi görünüyor. Oysa kız evi hazır. Aileler arasında ortaklıklar kurulacak, düzen işleyecek. Oğlan kukla oynatıyor, çadır tiyatrosunda horoz kılığına giriyor. Nişanlısı ya sabır çekiyor... Anası ya da babası olsanız ne yapardınız? Anlamadım! Eğreti Gelin mi getirirdiniz? O da ne demek? Eğreti... Gelin... Film adı gibi: komedi... tutku... aşk... Yepyeni bir Atıf Yılmaz filmi.
Bir Türk-Yunan ortak yapımı olan Eğreti Gelin;in yapımcılığını, İstanbuldan Yeşilçam Filmcilik A.Ş ve Atinadan Cinegram Film & TV Productions S.A üstleniyor. Avrupa Konseyi Sinema Fonu Eurimages, Greek Film Center ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen proje için, Türkiyede alt haftalık bir çekim aşaması ve ardından da Türkiye, Almanya, Yunanistan ve İngiltere
de üç aylık bir post-prodüksiyon süresi programlanıyor. Bu takvime göre, tamamlandığında yaklaşık 100 dakikalık bir sinema filmi olacak bu projenin, 2005 Şubat ayında izleyiciyle buluşması hedefleniyor. Eğreti Gelin eşzamanlı olarak, Türkiye
de Özen Film ve Almanya
da Maxximum tarafından gösterime sunulacak. Tarık Günersel
in yazdığı filmin hikayesi, Şükran Kozalı
nın ;Eğreti Gelinler; adlı romanından uyarlanmıştır.

Altı haftalık bir ön çalışmanın ardından, ünlü yönetmen Atıf Yılmaz, yeni filmi Eğreti Gelin in çekimlerine 6 Eylülde Kastamonuda başladı. 60 kişilik bir ekiple çekilen filmin büyük bir bölümü, olağanüstü bir tarihi dokuya sahip olan bu şehirde çekildi. Kastamonuluların büyük ilgi gösterdiği filmin, bir dönem filmi olması nedeniyle yaşadığı doğal zorluklar, halkın yardımsever ve misafirperver yaklaşımları sayesinde en aza indirgendi. Toplam 6 hafta sürecek çekimler, Kastamonudan sonra Uşak ve ardından da İstanbulda devam etti ve Ekim ayı ortalarında tamamlandı.


Fragmanını izledim güzel bir filme benziyor.[signature][hline]Biz Sultanî için "Öl!" deseler, ölürüz...

[Bu mesaj Mantar136 tarafından 19 Şubat 2005 20:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yöre halkı bayağı tepki göstermiş bu filme diye biliyorum ben?[signature][hline]NTV'deki NBA Stüdyo programından bir diyalog:
- Evet, Amerika'daki seyircilerimizden de bize sorular geliyor. Şimdi Middle East Technical University'den gelen soruyu sizinle paylaşacağım.
- Ya, o bizim ODTÜ değil miydi?
- O_o
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bugün gittim..
gerçi sevgilimle olduğumdan filmin %100ünü izlemedim ama genel olarak sıkmayan bir film..
Ama bana gitmedn önce erotik sağneler var falan diyeneler vardı..Yok öyle bir şey..Fragmanını görmedim ama fragmanda öyle göstermişlerse seyirci kapmak içindir..
Eğer bizim gibi gidecek film kalmadıysa izlenebilecek bir film..[signature][hline]herkes,
düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür.(chE)
Yeni Rockı | Üstüne Şehir Örten Şehir


[Bu mesaj Cthulhu_ tarafından 20 Şubat 2005 21:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...