karakedi Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 konu baslıgında atılan "yine mi copy paste" şeklinde mesajlara cidden kızmamak mümkün degil. copy paste dahi olsa bilgiyi buraya eklemek hem ileride ilgili konuyu arayanlar için bulunmaz bir kaynak, hemde yazılanların varlıgının garantisi demek. bu sebeblerden ötürü desteklenir. varolan iyi bir yazıyı yeniden sıfırdan yazmanın mantıgı nedir? bildiginiz üzere 4 yıl önce atılan mesajlar dahi veritabanımızda durmakta. kısaca: pati forumlarında copy paste yapmak kötü bir davranış degildir. lütfen bundan sonra hiçbir konuya bu tarz mesajlar atmayın. PS: telif hakkının varlıgından dolayı eger copy paste yapılmışsa kaynagına link verilmesi rica olunur. Bilgiyi paylaşmak iyidir, hırsızlık kötüdür, aradaki farkı, neyin ne zaman ne oldugunu ayıracak durumda oldugunuzu biliyorum. ona göre davranacagınıza da eminim.
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 karakedi, teşekkür ederim. Şimdi devam etmek istiyorum Yıllar önceki uyarılar etkili olmadı Şimdi benim elimde 1977 yılı Aralık'ında yapılmış bir konuşma var, bu konuşma Meclis'te yapılmıştır. Başbakanı yapıyor o zamanın, Süleyman Demirel yapıyor. Bakın ne diyor Süleyman Demirel? O zaman kimsenin dikkatini çekmedi, ben bunu bir yazımda kullanmışım. Türkiye'de 1977'de 2,5 milyar dolarlık ihracat yapacaktı. Bu uydurma bir rakam değildi; çünkü 1976'da 2 milyara dolar yakın bir ihracat yapabilmişti. Bundan daha aşağı bir tahminde bulunmak doğru olmazdı ki. Oysa 1977'in sonuna geliyoruz, 2,5 milyar dolar tahmin edilen ihracat 1 milyar 700 milyon civarında gerçekleşecektir. Yani Türkiye 750 milyon dolar civarında bir ihracat düşüklüğüyle karşı karşı kalmıştır. Çünkü, Türkiye'ye yönelmiş birtakım kredi kaynakları seçim sonrasında kurulmuştur. Bakın neyi söylüyor, daha o zaman; "Binaenaleyh, bir taraftan kredi kaynaklarınız şu veya bu sebeple kuruyacak, yine de Türkiye'yi petrolsüz ve gübresiz bırakmayacaksınız. Batı dünyasının ülkemize ekonomik ambargo uygulayıp uygulamadığı tartışılıyor. Bizim münasebette bulunduğumuz büyük ticarî bankalar, bilhassa Amerika Birleşik Devletleri'nde Dövüze Çevrilebilir Mevduat meselesind, bir de Türkiye'yi yeniden kredi verilmesinde fevkalâde ağır davranıyorlar. Bunun arında siyasî sebeplerin bulunup bulunmadığını zaman gösterecek." Zaman gösterdi. Evet ama yani, henüz ben böyle bir iddiada bulunamam, vakit çok erken, ama bir sıkıntı içinde bulunduğumuz, zaman zaman bu sıkıntıyı izah edemediğimizi itiraf etmeliyim. Bu, Amerika'nın iktidara getirdiği bir Başbakandır. Ama bunu itiraf edemiyorum. Kıbrıs konusunda ABD işe karışmıştır, ABD kongresi'nin bilhassa silâh ambargosuyla başlayan butumunu Tükriye'ye karşı dostane bir münasebet saymak mümkün değildir. Bütün bunların ne derece tesir icra ettiğini şu anda değerlendirebilecek durumda değilim ama, sıkıntıya girmememiz gereken bir yerde sıkıntıya girdik. Türkiye gibi fevkalâde geniş imkanlara sahip bir ülkenin bulabildiği imkânlar diğer ülkelerle mukayese edildiği zaman fevkalâde cüzîdir. Bunu sadece ekonomik kıstalarla mütalâa edildiği sanmanın doğru olmadığını kanaatindeyim.[signature][hline]Tarih Türkler'de başlar---Pontus ve Bizans'ı Hortlatmak isteyenlere yanıt!---Türk Olmak---Vatan
Gimli Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 said: karakedi, 08 Ocak 2005 16:56 tarihinde demiş ki: konu baslıgında atılan "yine mi copy paste" şeklinde mesajlara cidden kızmamak mümkün degil. copy paste dahi olsa bilgiyi buraya eklemek hem ileride ilgili konuyu arayanlar için bulunmaz bir kaynak, hemde yazılanların varlıgının garantisi demek. bu sebeblerden ötürü desteklenir. varolan iyi bir yazıyı yeniden sıfırdan yazmanın mantıgı nedir? bildiginiz üzere 4 yıl önce atılan mesajlar dahi veritabanımızda durmakta. kısaca: pati forumlarında copy paste yapmak kötü bir davranış degildir. lütfen bundan sonra hiçbir konuya bu tarz mesajlar atmayın. PS: telif hakkının varlıgından dolayı eger copy paste yapılmışsa kaynagına link verilmesi rica olunur. Bilgiyi paylaşmak iyidir, hırsızlık kötüdür, aradaki farkı, neyin ne zaman ne oldugunu ayıracak durumda oldugunuzu biliyorum. ona göre davranacagınıza da eminim. Yanlis yaklasiyorsun bence karakedi Bu foruma fedaykin olsun ben olayim bi baskasi olsun pek çok kisi sitelerden derledigi seyleri koyuyor. Copy paste de oluyor arada. Ama kimse bunlara bi tepki gösterme geregi hissetmiyor. Copy Paste etmekte tabii birsey yok, herseyi kendimiz yazacak degiliz. Ama önemli olan alinti yapilan seyler. Lütfen. Eger bu arkadasin attigi mesajlara genel olarak bi tepki varsa, bunun bi sebebi de vardir. ...Almanlar onları saatte 10.000km yapan dikine kalkan, yatay düzlemde parande atabilen avcı bombardıman keşif uçaklarından açılan lazer ateşiyle... Biraz abartilmis da olsa, tepki duyulan sey bu yukardaki tarz seylerdir. Umarim neden bahsettigimi anlamissinizdir[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 İkinci Dünya savaşı ile ilgili konularım kesinlikle alıntılıdır kaynak gösterdim. Bu konudaki ve "Göktürk Devleti hiç olmadığını" gibi konular alıntılı olması mümkün değil, ama kendim yazmadım. Kazım Mirşan ve Attila İlhan'dan tartışma programlarda, kitaplarda, konuşmalarda not alarak yazdım. Neyse devamını yazayım. 50 yıl önce de aynı şeyler oldu Bugünü mü anlatıyor yaklaşık 30 yıl önce?.. İşte bütün mesele burada. Yani, ben daha başka vesikalar okuyup 50 yıl önce de aynı şeylerin olduğunu göstereceğim. Ama, biz bunu gösterdiğimiz zaman başka bir şey ortaya çıkacak, sizin görmediğiniz.. kesin görmek istemiyor sanırım. Biz "belgelerden göstereceğim" diyorum ama, görmeyen bazı üyeler, tarihseverler, politikaseverler, politikacılar, görmeyen bazı aydınlar, gazeteciler.. Tabii her zaman var, her zaman var. Çünkü bakın, bu bir tanesi. Şimdi ikinci belge. Bu belgeyi de Attila İlhan yayınladı. 1970'lilarda. Tarihini bile söyleyebilirim, 19 Subat 1978, Dünya'da yayınlamıştır. Amerika'da bir kitap dağıtılıyor. Şimdi lüften şunları dinler misiniz? 1978'de. Kitabın yazarı Yunanistan Stratejik Araştırmaları Enstitüsü eski Başkanı Korgeneral Tagaris. İngilizce çevirisini Georgios Burnas adında başka bir Yunanlı yapmış. Chicago'da Armageddon Yayınevi'nde bastırılmış. Amerika Birleşik Devletleri'nde fisebilullah dağıtılıyor. Yani ücretsiz dağıtılıyor. Yunanlılar'ın Türkler'e handiyse kan içici bir düşmanlık besledikleri malûm; kitapta önce bu sergilenmiş. Meğer biz neymişiz? Hayvan derecesinde barbar bir ırk. Meğer neler yapmışız? Çeşitli uluslarda milyonlarca insanı imha, üstelik kendine ait olmayan topraklar üzerinde oturuyormuşuz. Ayrıca öyle iddia ettiğimiz gibi 40 milyon filân da değilmişiz; 20 milyon kadar ancak varmışız, çoğu da başka bir ırk ve uluslardan olmak şartıyla. Bakın kaçta yapıyorlar bunları. Ama bütün bunlar işin çerezi; asıl söylenecek söz arkadan geliyor.. Yani bu hareketler "çerez" diyorum :) Bakın arkadan ne geliyor, o da şu: "Yunanlılar'ın, Ermeni'lerin ve Kürtler'in meşhur Şark meselesini uluslar alanda yeniden yoğun bir şekilde ortaya atmaları kaçınılmaz bir görevdir. Amaç, uzun sürede gerçekleşe dahi Türkiye'yi taksim etmek olmalıdır. Tarihî adalet ve Türk vahşetinin milyonlarca kurbanının kanı bu hakkın elde edilmesini gerektirmektedir..." Yo hayır, bu kadar yetinmiyor kitap, ayrıntıya da giriyor, buyurun: "Türkler'in yabancılardan zorla aldıkları topraklar üzerinde söz konusu hakka dayanarak bir Ermenistan, bir Kürdistan ve Doğu Trakya'yı da içine alacak bir küçük Asya kurulmalıdır." Korgeneral Tagaris, taksimatin haritasını da yapıvermiş. Kitabın kapağında yayınlanan bu haritada Türkiye 5 bölge hâlinde bölünmüş bir durumda görülmekteydi. Bunlar İonya, Pontus, Ermenistan, Kürdistan ve Anadolu yarım adasının orta kısmını kaplayan ufak bir Türkiye imiş. İonya Trakya'yı, Boğazları ve bütün Ege'yi, Pontus hemen bütün Karadeniz kıyılarını, Ermenistan Kuzeydoğu, Kürdistan ise Güneydoğu Anadolu'ya kaplıyor.[signature][hline]Tarih Türkler'de başlar---Pontus ve Bizans'ı Hortlatmak isteyenlere yanıt!---Türk Olmak---Vatan [Bu mesaj Tarih_hastasi tarafından 08 Ocak 2005 19:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 said: Tarih_hastasi, 08 Ocak 2005 11:45 tarihinde demiş ki: Harun Yahya'yla ilgisi yok. Kitapların içinde büyüdüm, bütün zamanı tartışma programları dinleyerek not defterimi yazdım, belgesellere izleyerek hafızama örnek aldım. Ama benim yazdıklarım internette kopyaladığımı falan yok. Siz öyle yazdığınız beni biraz üzmüş olduğunu bilmeniz isterim. Aslında gözlüklü, zayıf ve korkak biri değilim. Ceçenistana gitmiş, birçok kurs ve spor eğitimlerde görmüş, son sporum Body'i çalışmakta olan ve rusça ve azerice'yi bilen MHP'ye bağlı Ankara Türkçüleri üyesiyim. şu yukarıda ki paragrafa hiç bir anlam vermedim zaten kim senin korkak olduğunu söyledi ya da "body" e gidiyorsun yani nasıl ?!? bravo ? Eee ben de gidiyorum ne olacak şimdi ? geçtim Sorun şu ki yazıların her ne kadar senin zamanla topladığın yazılar olsa dahi seninmiş gibi kokmuyor. Allah aşkına çık dışarı bir nefes 10-15 dakika, son gel benim ki ile karşılaştır. Alıntı tadı hakim hani bu sorun mu ? değil. Ama sorun şu "samimi" değil, korkunç kopukluklar var, yapboz gibi bir şey. Bunları okursun/dinlersin/sindirirsin sonra "kendi kelimelerinle" aynı şeyleri yazarsın. 3 programdan metin / 2 konuşmadan aldığın notları koyuca buraya çok acaip bir şey çıkıyor ortaya. Hani çıksın ama kimseye faydası olmuyor, kimseni "içten" bulmayacağı ve okumayacağı şeyleri yazmanın anlamı ne ki ?[signature][hline] deli haci demiş ki Gidemediler. Almanlar onları saatte 10.000km yapan dikine kalkan, yatay düzlemde parande atabilen avcı bombardıman keşif uçaklarından açılan lazer ateşiyle yolda düşürdü.
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Zaten bir anlam vermediğiniz biliyorum. Kendimi yazdım o kadar. ukala değilim ki sen de bodye gidiyorsanız kaç kiloyu kaldırabiliyorsunuz? Benim 50kg. 1 yıldır çalışıyorum. Benimle gelmek isterseniz Ankara'daki MHP genel merkezi yakındaki anayol karşısında Ankara Türkçüler bürosu var. Oraya gelin beni görün. isterseniz tarih ve siyaseti tartışabiliriz. Kod adım Bozkurt.. senden başka kimseyi davet etmiyorum. Gelmek istiyorsanız özel mesajda sana parolamı vereceğim. Biraz saçma olduğunu için kusura bakmayın. Zaten bunları daha çok önce forumlarda yazmıştım ve tenkit etmişler bile. "Türk olmak" ve "Göktürk devleti hiç olmadığını" konularımdaki benim değilse danıştığım profesörlere sormanız lâzım. İspatlanacaktır yazdıklarım bana ait olduğunu kesin söyleyeceklerdir!.. Ama cevaplarım ve yazdıklarım her zaman farklıdır. Söylemek isterim ki efendim, şu bütün düşüncelerim çok farklı olabiliyor sizin gibi aynı kişi değilim. Bütün yazdıklarım ve düşüncelerim de önemli büyük adamlara ve kitaplara dayanır :) Tartışma programıyı sadece bir kez değil bütün not defterimi tamamlamak için 7-8 kez seyretmem gerekir benim videom var. Hulki Cevizlioğlu gibi dostlarım ve Atv'deki arkadaşlarım, video ve kaydetilen ses kayıtları bana gönderebiliyor ve Kamu-Sen'le paylaşıyordum. Kimsenin faydası olsun olmasın devam etmeyeceğimi hiç zannetmiyorum. Türk tarihini batı kaynaklardan kurtarmaya çalışıyorum burada. Çok şey açıklandım kimsenin faydası olmayabilir ve olabilir. Önemli bir şey değil. Özel mesajda konuşursak iyi olur mu efendim?[signature][hline]Tarih Türkler'de başlar---Pontus ve Bizans'ı Hortlatmak isteyenlere yanıt!---Türk Olmak---Vatan
Cafein Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Tarih Hastası Benim tepki göstermek istediğim şey, ki arkadaşlar da katılacaklardır, yazdığın şeylerin tutarlılık göstermemesi ve bazen saçmalık derecesinde yanlış, tuhaf, taraf tutan ve spekülatif olması. Uzun uzun yazıyorsun, üşenmeyip hepsini okuyorum ama ne anlatmaya çalıştığını hala anlamış değilim. Eğer şunu şunu diyorum, şu şöyledir diyeceksen de. bizi bilgilendireceksen bilgilendir. Ama "Batı etkisinden kurtarırken" tarihi bir cadı masalına çeviriyorsun. Son Anadoludaki Sümer tabletleri ile yapılan ve saatte 2500 mil yapan avcı uçakları gibi şeyler bunun uç örnekleriydi. Çeki düzen vermen dileğiyle.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin. Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Tamam herkes sizinle katılsın. burada devamını vazgeçiyorum, yani yazmayacağım. Pes etmekte sizin için iyi oldu.. Ben size Sevr, Yeni Dünya Düzeni,Kırbıs, Ulus, İstihbaratı, AB, Vatikan, kültürsüzleştirme politikası, üç şey milli, sermaye, Türk aydını, Türkiye tehlikede, misyonerlik, uyanık subaylar, demokrasi, laik, batı'nın deli gömleği, ruhban gibi önemli şeyleri anlatmak isteyecektim. Neyse burada konu tamamlanmadan bitmiştir.. Siz kazandınız.. Şimdi rahatladınız Batı'nın Türkleri tarihsiz bırakma ve Türk tarihinden kurtulma çabalarını, Türkiye ve Kırbıs üzerine oynanan oyunları, Türkleri sevmeyen Türkologlar, Türk Tarihi'ini yabancılardan öğrenmenin üzücü yanını, Türkiyedeki acınacak ilgisizliği, bilimsellik maskesiyle yapılan papağan eğitimi ve Oryantalizmin yıkıcı etkilerini, Mason, Rotaryen, gibi çok şey anlatacaktım. Herşey tamamlanmadan bitti. İnşallah Böylece "Türklüğün medenî vasfı güneş gibi doğacaktır" diyen büyük Atatürk'ü daha iyi anlayacak ve "Bu 2. Kurtuluş Savaşı'dır" diyen bilimadamlarına hak vereceksiniz. İyi günler başka konu açacağım hiç kalmadı.. İkinci Dünya savaşı ile ilgili konularım gündemde olacaktır ama kaynaklı olacaktır.[signature][hline]Tarih Türkler'de başlar---Pontus ve Bizans'ı Hortlatmak isteyenlere yanıt!---Türk Olmak---Vatan [Bu mesaj Tarih_hastasi tarafından 08 Ocak 2005 20:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 9, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2005 ataturk ustunde turancı sıyaset yapmak ucuzdur zaten yukarda yazmışsın MHP dıye Bozkurt dıye artık konuşmaya gerek yok zaten ıkı yıl once ıktıdarda kalmak ıcın AB yasalarını catır cutur onaylıyıp gunumuzde bunu onaylıyanları vatan haını ılan eden yetmedı kahrolsun faşizim gıbı bır sloganı faşizim in ne oldugunu ve kendı partı ıdeolojısınınde faşist oldugunu bılmeden etrafa yapıştıran bır kurum MHP MHP bu mıleltın emnıyet subabıdır teorısıne katılsamda forumlarda sayfalarca ıdeolıjık yazı yazılmasına ve kaynak olarak hep aynı kaynakların kullanılmasına karşıyım konulardan pek coguna katılmak lazım ancak su soruyu sormak lazım ıktıdardayken nerdeydıler yenımı ogrendıler bu konuları yoksa bushbakan RTE gıbı bız degiştik eskısı gıbı degılızmı dıyorlar? ayrıca tarih bolumunun Tarihi Konuları tartışmak ıcın oldugunu ve ideolojik goruslerın tarıhı olmadıgını başkalarına ideolojıyı yayma çalışmalarının ıse tarıhle en ufak bır bagıntısı olmadıgını dusunuyorum bu ve bunun gıbı celıskı dolu populıst yazıların yerı anca siyaset bolumu olurdu oyle bır bolumumuzde yok ayrıca bu forumları okuyan genc arkadaşalrın oldugunu ve bu gıbı yazılardan kolayca etkılenebılıceklerınıde hatırlatmak gerekır tarih bolumu kımsenın yayılma bolumu olmamalıdır gorusundeyım ayrıca baska bır adam gelıp karl marx tan yazıalr yazsa veya komınıst manıfestosunun secılı yerlerını buraya yapıştırsa veya nasyonel sosyalızmın turkıyeyı kurtarıcagı tezını savunup adnan hocanın kjıtaplarından alıntılar yapsa baska bırı daha gelıp dını kıtaplardan yazsa ve hılafettır turkıyeyı kurtarıcak olan dese tepkınız nasıl olurdu sorarım sıze mıllıyetcıyım hatta koyu mıllıyetcıyım ancak ben Ataturk mıllıyetcısıyım ataturk mıllıyetcılıgı ırkıcılıgı faşizm i ve komınızmı reddeder kıbırlı degıldır ne mutlu turkum dıyene tezıne ınanır ve kımseye sen oguz kokenlı degılsın o zamanturk olamazsın demez ben turkum dıyen herkesı mılletın bır butunu olarak kabul eder ulusların kanında yatan mıllıyetcılık gıbı guclu bır duyguyla oynıyarak sıyaset yapmak kolay olsada bunu yaymaya calısmanın yerı burası degıl eger ılla yaymak ıstenıyorsa ınternette bırsuru sıyası platform var oraya gıdılır vbeya turkıyede bırsuru meydan var oraya cıkılır[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki: Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill.
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 9, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2005 ayrıca gene bu sıyası partılerın ADKF nın ortaya surdugu turksolunun eserı olan yeni Kuvayı Milliye harıketını ve 2. kurtulus savaşımız budur sloganını kullanmaları hatta ne ab ne abd tek cozum bagımsız turkıye lafını bıle calmalarını hıc dogru bulmuyorum gunumzudkeı turkıyede gardrop ataturkculerını ve ataturku seven ınsanalrın saf duygularını kullanıp ıktıdar kazanıcakalrını sanıyorlar kıbrıstakı turk ordusuna faşist işgalcı dıyen apoya kırmızı karanfıl veren yunanıstan komınıst partılerıyle paylasım planı yapan dogu perıncek gunumuzde nasılda ataturkcu kesıldı onunda savundugu tez bu oysakı halkımız onu tanımışkı şehıt anaları ıcın yaptıgı mıtınge geldıgı anda şehıt anaları meydanı terkettıler tekrar yazıyorum ırkcılık sadece vatanı boler kımseye bişey kazandırmaz yukarda dusman dıye gosterılen AB ABD ıkılısının amacı da budur zaten ve sız bu tutumlarla onların ekmegıne bal suruyorsunuz ırkcılık ulkeyı kurtarmaz ulkeyı kurtaran gene halk olucaktır herhangı bır siyası gorus veya partı degıl ayrıca batıdan kurtulucak turk tarıhı dıye bsıey yok yazdıkların cok tutarsız bır yazında sumerler turktur dıyorsun obur yazında almanların ucakları ve turk olan sumerlerın aslında alman oldugunu yazıyorsun evet sumerler turk dıyen bı kıtap var turk tarıh kurumunun ılk calısmasıdır bu 3 cılt halınde tarıhın basından turklerı ınceler 1930 larda yazılmıştır aynı zamanda bu kıtaba gore hıtıtler turk sumerler turk babıllıler turk ionyalılar turk dıyıceksınız ataturk nasıl ızın vermiş bu kıtaba eee o zaman mıllıyetcılık lazımdı halkın ıcındekı durtuyu uyandırıp ulkeyı atılıma gecırecek yegane dusunce cumhurıyet ulusal egemenlık ve mıllıyetcılık dusuncelerıydı ataturk o yuzden dokunmamıs ve yorum yapmamıstır bu kıtap hakkında ama sonra abartı oldugu barız bı skeılde cıkınca daha ıyı kaynaklara gecılmsıtır savundugun tezler bu kıtaba dayanıyorsa almanlar sumerler ve avcı ucakları ne alaka demeden edemıycem [signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki: Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill. [Bu mesaj Viktor tarafından 09 Ocak 2005 11:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Gimli Mesaj tarihi: Ocak 9, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2005 Anlatilmasi gerekenleri bizim gibi usenmeyip anlatmissin tesekkürler viktor[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 9, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2005 valla birinin yazması gerekıyordu artık ben yazıyım dedım turksolu ve ADKF nın dusuncelerını resmen buraya yazmış tabı degiştirerek ve kendı ıdeolojısıne uygun hale getırerek o yuzden ortaya uzaylı bır yazı cıkmış zaten kendı yazdıkları cok guzel bellı oluyor www.turksolu.com adresınde gercek yazılara ve ıdeolojı deymemiş safkan ataturkcu kıtaplara ulasabılırsınız zaten dedıgım gıbı yukardakı yazılar bunların degıstırılmıs halıdır hatta ataturkculuk ve kuvaı mıllıye ısımlı kıtapta bazı kişilerin ve gurupların bu yazıları calarak degıstırıp rant kazanmaya calıstıgından bahsedilmiş gercek ataturkcu dusuncenın hıcbır partıden medet ummadıgını ve ataturkcu genclıgın kemalızm harıcınde bır ıdeolojı veya sıyasal partıye baglı olmadıgını acık acık kamuoyuna duyurmuştur bu gıbı kısıler yzunden gercek ataturkcu dusunce yanlıs anlasılmakta ve halk tarafından yanlıs anlasılmaktadır said: Tarih_Hastası, bilmemkaç post önce demiş ki: Selçuklular kendilerine Rumi demişler, biz Batılıyız, Rumuz demişler, yani Mevlâna Celaleddin Rumi, kendisine "Rumi" derken, Batılıyım demek istiyor. O yıllarda da, Selçuklular Dönemi'nde de Türkmen sözcüğü göçebe anlamına kullanılmış. Yani, Türkmen sözcüğünü aşağılayıcı bir anlamda kullanmaya gayret etmişler. gelelım bu konuya sımdı takıldı gozume be kardeşim boyle sıvrı asılsız ıddealar yapmadan once barı bır sozluge baksaydın RUM kelımesı anadolunun eskı ısmıdır aynı zamanda orda yasıyan halka ıse turkler rum demıslerdır rum cocugu rum kızı aslında anadolu cocugu anadolu kızı demektır cunkı turkler anadoluya geldıgınde burda grekler yasıyordu onlara turkcede rum adı bu yuzden konmuştur tabı osnradan anadolu turklesınce kavram celısmesı olmuş ve rum sadece ırk belırtmek ıcın kullanılmıstır yanı rum kokenlı demek anadolu kokenlı demektır mevlananın ısmındekı rumı de anadolulu oldugunu gostermek ıcın ordadır o devırde dedıgım gıbı anadolu ıcın kullanılıyordu bu terım selcuklular ıse bız rum uz demesı anadolu selcuklularında anadou bızım yuvamız tezının benımsenmesınden kaynaklanmıstır aslında grekler e aıt olan bu terım tum anadolu ınsanı arasında yayılmıstır zamanla oysa onlara grek ıon kokenlı veya onların deyımıyle helen ler demek daha dogru olurmus osmanlı ımparatorluk oldugu ıcın ırkla ılgılenmemiş vatandaşları muslumanlar gayrımuslımler olarak senelerce yonetmiştir avrupa devletlerı ıse etnık gurupları canlandırmış bu şekılde dveletı bolmeye calısmıstır yanı bır 14-15. yuzyıllarda bu rum bu kurt gıbı bır ayrım soz konusu degıldır Ataturk ıse ben Turku mdıyen herkez turktur demiş ulke ıcınde ayrım yapmamıs tum vatandaşların turk oldugunu hıcbır azınlıgı nolmadıgını kendıne turk demek ıstemeyen varsa vatandaslıktan cıksın prensıbıne dayanmıs ve aynı olayın tekrar yasanmasını onlemek ıstemiştir ama nerden bılsınkı ılerde kendı vatanındakı bazı guruplar ırkcılık yapıp gaflet ve cehalet ıcınde ulkelerını sen kurtsun sen rumsun dıye parcalamaya baslıyacak Ataturk nerden bılsınkı dını torenlerını yapan bır avuc ortodoksun yanına bu gurup gemıyle gelıp mehter marşı calıcak ve onları durdurmak ıstıycek hatta ılerı gıdıp kufur edıcek ınsanalrın hem dını ınanışlarına hemde statulerıne karısılıcak ve insan hakları yoksayılıcak birşeyı bılmıyorsak o konuda detaylı arastırma yapmadan bılgı edınmeden, dunyaya malolmus ınsanlara ve ımparatorluklara *ok atmıyalım[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki: Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill.
somebody Mesaj tarihi: Ocak 9, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2005 yazıları okuyamadım. çok uzunlar. ama beni türk olmak değil de düzgün bir insan olmak ilgilendiriyor açıkçası.düzgün, iyi bir ingilizi, sahtekar bir türke tercih ederim mesela....olay ırkta deil yani.. saygılarımla..[signature][hline]Old man : In the church, they say to forgive.. Creasy : Forgiveness is between man and God. My job is to arrange the meeting ... (Denzel Washington - Man on Fire )
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Viktor, Benim topicimde "BATI'NIN TÜRK TARİHİ'NDEN KURTULMA MÜCADELESİ" konusu vardı. Buraya koymak istiyorum Batı'da esaslı bir poltika vardır, Türkler'i Türk Tarihi'ni ortaya çıkarmamak. Karen Fogg'a (E-postaları günlerce tartışılan ve Türkiye'den erken ayrılmak zorunda kalan Avrupa Birliği'nin eski Türkiye temsilcisi) geleceğim; ağzından kaçırmıştır, "Bir de şu Türk Tarihi'nden kurtulsak" demiştir, "Türkler'e tarihinden kurtulmasını nasıl öğretebiliriz" demiştir. Bu çok karakteristiktir. Batı, 1071 Tarihi'nin altına inmek istemez, Batı 1071'den önce Anadolu'ya gelmiş olduğumuzu kabul etmez. Kabul ederse ne olur Batılı'ların aleyhine ?.. Ettiği takdirde, Sevr şartlarını şey edemez, Ermenistan'ı kuramaz, Pontus'u kuramaz, belki ileride Bizans kuracaktır; anlatabildim mi? Onun için, Anadolu'ya Türkler'in daha önce gelmesini kat'iyen kabul etmezler ve bunun için... Ben Avrupa'ya gidin orada tarihçilere sorun elbette Türk tarihinden kaçacaktır. Tartışmaktan kaçınacaktır. Her zaman olduğu gibi Batı, Türkleri tarihsiz bırakmak istiyor. Benim yazdıklarım saçma olabilir ama ben böyle görmüyorum!.. İnsanlar iyi ya da kötü düşünenler vardı. Bunları kanıt istiyorsanız Kazım Mirşan'a söyleyin o da bütün kanıtlar siz verecektir Mısır Hiyergolif Anadoludan gittiğini kanıtlar da var. Siz Moğolistana gitmediniz mi? Oradaki bütün anıtlarda "Ben Türk'üm" diye haykırıyor. İsveçte Türk asıllı köy var, mağaralarda Türk yazı ve resimleri görürsünüz. Portekiz, Fransa da var. Yunanlıların kültürü ve dili dışardan gelmiştir yani bizden. Zaten Dünya Uygarlığın kurucusu Türkler olduğunu Profesörler kabul ediyor. Bunları yazmak istiyorsanız "eleştiriniz" ve "yazmak istediğiniz şeyler" bu topice yazın. Sizin yazdıklarınızı anlıyorum. Cevap verecebileceğim bir şey yok. Tagaris ile ilgili şeyleri devam etmek istedim neyse boşverdim zaten. Siz Yeni Dünya Düzeni'nin saldırganlık anlaşmasını biliyor muydunuz?.. Attila İlhan da bile söylemiş bunu. Çok ciddi bir durum İlluminati'nin söz konusudur.[signature][hline]Tarih Türkler'de başlar---Pontus ve Bizans'ı Hortlatmak isteyenlere yanıt!---Türk Olmak---Vatan
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 dunyanın her yerınde turkce yazılar gorebılırsın cunkı turkler anayurttan gocten sonra dunyaya yayıldılar ancak bu demek degılkı cogunluktaydılar ısvecte ve mogolıstanda tabıkı bulursun mogolıstan anayurt ısvec ıse atıllanın yolunun ustunde hıc sasılıcak bırsey degıl trukler anadoluyada ınmıslerdır ancak saydıgın yerlerden hıcbırını Yurt olarak gormemıslerdır ve yerlesmemıslerdır maxımum 2-3 kuşak yaşamış sonradan asımıle olmuşlardır tıpkı dıger gocebe kavımler gıbı 1071 anadoluya yerlesme tarıhımızdır 1071 den once anadoluda yokmuydu turk vardı tabıkı ama azınlıktaydı 1071 den sonra anadolu yur edınıldı eger sen turk cogunluk var dersen bızans = turk gıbı bır kavrama cıkarsın buda sacmasapan ve ucuk bır dusuncedır benım anlamadıgım bu kadar uzak tarıhtekı olayları batı saptırdı dıyorsunuz da neden yakın tarıhe bakmıyorsunuz devlet kendı elıyle tarıhı saptırdı abartıalrla doldurdu veya beyenmedıgı yerlerını duzelttı fedaykının zamanında jet hızıyla sılınen ısmet ınonu yazısını okusaydınız oda orda bahsetmişti bundan[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki: Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill.
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Şimdi Yeni Dünya Düzeni'nin saldırganlık anlaşmasını size söylemek istiyorum. (Bakalım saçma sapan oldu mu hiç). CIA ve MI5, yani İngiliz İstihbaratı. Şimdi İngiliz ve Amerikan istihbaratı 1987 yılında Londra'da Yeni Dünya Düzeni'nin saldırganlık anlaşmasını imzaladılar; Times Anlaşması. Buna göre beliren iki odak var. Biri, Doğu Avrupa'nın merkezi görünümündeki Yugoslavya, öteki Mezopotamya ya da Irak ve Türkiye. Önce Yugoslavya ve Mezopotamya'daki etnik kurumlar harekete geçirildi, Yugoslavya bölündü, sonra sıra Irak ve Türkiye'ye geldi.. Açık açık böyle diyordur!.. ABD tabii, "Irak'ın toprak bütünlüğüne saygılıyız" diyor, ama Yugoslavya için de aynı şeyi söylüyordu. Times Anlaşması uyarınca ABD ve İngiltere Irak'a istediklerini yapana kadar savaşacak. Daha o zaman savaş lâfı yok. Amerika Birleşik Devletleri 11 Eylül'ü bahane ederek NATO'yu da işin içine sokmak istiyor. Bunun da bugünlerde tartışmalarını duyuyoruz değil mi?..[signature][hline]Tarih Türkler'de başlar---Pontus ve Bizans'ı Hortlatmak isteyenlere yanıt!---Türk Olmak---Vatan
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 said: Viktor, 10 Ocak 2005 18:40 tarihinde demiş ki: dunyanın her yerınde turkce yazılar gorebılırsın cunkı turkler anayurttan gocten sonra dunyaya yayıldılar ancak bu demek degılkı cogunluktaydılar ısvecte ve mogolıstanda tabıkı bulursun mogolıstan anayurt ısvec ıse atıllanın yolunun ustunde hıc sasılıcak bırsey degıl trukler anadoluyada ınmıslerdır ancak saydıgın yerlerden hıcbırını Yurt olarak gormemıslerdır ve yerlesmemıslerdır maxımum 2-3 kuşak yaşamış sonradan asımıle olmuşlardır tıpkı dıger gocebe kavımler gıbı 1071 anadoluya yerlesme tarıhımızdır 1071 den once anadoluda yokmuydu turk vardı tabıkı ama azınlıktaydı 1071 den sonra anadolu yur edınıldı eger sen turk cogunluk var dersen bızans = turk gıbı bır kavrama cıkarsın buda sacmasapan ve ucuk bır dusuncedır benım anlamadıgım bu kadar uzak tarıhtekı olayları batı saptırdı dıyorsunuz da neden yakın tarıhe bakmıyorsunuz devlet kendı elıyle tarıhı saptırdı abartıalrla doldurdu veya beyenmedıgı yerlerını duzelttı fedaykının zamanında jet hızıyla sılınen ısmet ınonu yazısını okusaydınız oda orda bahsetmişti bundan Tabi tabi Çünkü Orta Asya'da uygarlık başlamıştır. İklim değişikliği sonucu göç etmişlerdir dünyaya. Atatürk'ün sözleri vardı "Türk'e yurtluk etmemiş bir anakara (kıta) yoktur. Bütün yeryüzünde, Asya, Avrupa, Afrika Türk atalarına yurt olmuştur...". İşte bakın Türkler'in Anadolu'ya geçiş tarihinin Siyasal anlamıdır. "Batı, 1071 Tarihi'nin altına inmek istemez, Batı 1071'den önce Anadolu'ya gelmiş olduğumuzu kabul etmez" sözümden devam edeyim. Ederse ne olur Batılı'ların aleyhine? Ettiği takdirde, Sevr şartlarını şey edemez, Ermenistan'ı kuramaz, Pontus'u kuramaz, belki ileride Bizansı kuracaktır; anlatabildim mi? Onun için, Anadolu'ya Türkler'in daha önce gelmesini katîyen kabul etmezler ve bunun için. "1071 Anadolu'ya yerleşme tarihimizdir" diyorsunuz. Ama ben söylüyorum ki bu doğru değil. Türkler'in anavatanı: Anadolu'da 7 bin yıllıktır. Şimdi hâdise şu: Bunun sosyolojik ve politik meselesi günümüze geldiğinde ne olacaktır? Şu: Avrupalı, Türkü hiçbir zaman Avrupalı görmemiştir, "Siz Asya'dan gelen barbarlarsınız, geldiğiniz yere geri dönün." Ancak, Türkler'in vatanı meselesi hâlâ tartışmalıdır. Kanaatime göre Kafkasya'dan başlayan ve Doğu Anadolu dahil olmak üzere bir Türk vatanı meselesi vardır. Anadolu'da, 1071'de biz gökten zembille inmedik, Anadolu'da M.Ö. 3000, 4000, 5000 yılına varan bir Türk varlığı kesindir. Bu, Ege bölgesinde Etrüsk, İç Anadolu Bölgesine kadar Etrüsk, Kimer ve Sümer zamanındaki etraftaki bölgeleri söylemek mümkündür. Biz ırk olarak Avrupa'daki bir ırkız, Asyatik değil. Gözlerimizin çekikliği Asya'ya gidiş ve dönüşümüzden sonra olmuştur. Yani, biz Kafkasya'dan, yani Doğu Anadolu dahil olmak üzere Kafkasya'dan hem doğuya, hem batıya yayıldık. Nitekim, Çin'de bir müzede M.Ö. 3000 yılına ait bir mumya bulunmuştur. Bu değişik yerlerde yayınladı. Bu mumyanın üzerindeki elbise dokuları incelendiğinde, dokuma tekniğinin Kafkas dokuma tekniğine ait olduğunu, bunun da Kafkasya'dan Çin'e akına giden bir Türk beyine muhtelemen ait olduğu iddiaları gündeme gelmiştir. Uzun boylu, işte bir Çinli veya Asyalı olamaz, çünkü Kafkasya'dan giden bir dokuma tekniği var. Çin'deki bir müzede Milâttan evvel 3000 yılına ait bir mumya, hâlâ var. Bunu İngilizler, hatta televizyonlarda da falan gösterdiler. Batı mahreçli bir Türk kaynağı var, Anadolu Türk'ün temeli. Bu ispat edildiği takdirde; Haluk Tarcan, Kâzım Mirşan, Selâhi Diker gibi tarihçiler bazı konuları yakalıyorlar, haklı oldukları birçok nokta var. Fakat etimolojik yanlışıklar, yaptıkları fonetik yanlışlıklar ve bazen tarihin çakışmayışı gibi aksaklıklar bu insanlarımızı.. birbirine düşürüyor bazen, inanılmaz hâle getiriyor. Şimdi Anadolu'daki bu varlık, yani çok daha önceye giden bir Türk vatan varlığı bugün netleştiği zaman, Avrupa Birliği'ne girme şartı olarak. Medeniyet olarak Avrupa'nın beşiği olan bu belgeler gelecektir. Bir Pontus Rum meselemiz olamayacaktır, bir Ermeni meselemiz olmayacaktır, muhtelif meselelerimiz olamayacaktır. Bütün bunlar tabii ki düşmanlarımızın isteği dışında olan gerçeklerdir. Hiç unutmamız lazım. Atatürk'ün demiştir ki, Anadolu 7 bin yıllık Türk beşiğidir.Atatürk'ün devri, Türk Tairh Kurumu'nun çalışmaları ve o zamajki düşünceye bakınız. Tabiî bu yalnız düşüncede kalmıyor, hemen Atatürk'ün kendi el yazısıyla, hepimizin bildiği, "Bu memleket dünyanın beklediği, asla ümit etmediği bir müstesna mevcudiyetin yüksek tecelisine yüksek sahne oldu. Bu sahne, 7 bin senelik en aşağı bir Türk beşiğidir. Beşiği tabiatın rüzgârları salladı, beşiğin içindeki çocuk tabiatın yağmurlarıyla yıkandı, o çocuk tabiatın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvelâ korkar gibi oldu, sonra onlara alıştı, onları tabiatın babası tanıdı, onların oğlu oldu. Bir gün, o tabiat çocuğüu tabiat oldu, şimşek, yıldırım, güneş oldu, Türk oldu. Türk budur, yıldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güne
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 tamamen turancı bir yazı eh senı ıkna edıcek olan ben degılım ama su fıkrı cıkarın kafanızdan 1071 den once anadoluda turk varlıgı olmustur ama 1000 greke 1 turk dusuyorsa buna varlık dıyemeyız aynı olayla yahudılerde bı donem osmanlıda yasamıstır ıyı onlarda hak talep etsın bızden bır yerde devlet kurabılmek ıcın sayısal cogunluk gereklıdır wılson ılkelerınden sonra bu boyle olmuştur 1071 den once anadolunun yuzde 90 ı yunan daha ne hak ıddea edıceksın 1071 den once bolgede turk cogunlugu olur anlasılır bu ama 1071 den once anadoluda yasıyan turk sayısı bugunkı çinde yaşıyan turk sayısı gıbı kalır ama sızın sıyası dusuncenız anadoludan baslayıp ortaasyaya kadar hak ıddea etmek oysa seneler once turk cogunlugunu kaybetmiş bolgelerı nasılda turk olarak tanımlarsınız bu gunumuzde ıngıltere roma eyaletıdır demeye benzıyor yanı ıtalyanın roma toprakalrına yenıden kovusma hayalınden bıle sacma bır dusunce[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki: Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill.
demiroyun Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 said: Viktor, 10 Ocak 2005 19:23 tarihinde demiş ki: 1071 den once anadoluda turk varlıgı olmustur ama 1000 greke 1 turk dusuyorsa buna varlık dıyemeyız aynı olayla 1071 oncesinde Anadolu ne kadar Grek oldugu tartisilir. Daha gercekci bir yorum, Anadolu 1071 oncesinde bizans tarafindan imparatorluga asimile edilmis Hitit, Lidya ve Frig halklarindan olustugu olabilir mi?. Grek ya da rum dediklerimiz Anadolunun gercek ahalisi olmayip Bizans ve Roma donemlerinde geldiler. Unutmayalim ki Bizans da bir imparatorluktu ve bir cok milletten olusuyordu, bunlarin hepsine grek demek, buyuk bir tarihi hata olacaktir. Hatta ilk Yunan kolonilerini, Iskenderin fetihlerini dusunursek Bati Anadoluda, bu onlarin ilk geldigi tarihtir. Bunlarinda Anadolunun gercek ahalisi olmadigi acikca oratadadir. Yoksa niye 'koloni' kursun? Bu donemde Anadolu da coktan bir cok baska millet vardir. Ornegin Hititler, Frigyalilar ve Lidyalilar. Yunanlilar bunlarla ticaret/savas amaciyla Anadoluya sonradan gelmislerdir. Ki bu gunku Turk milleti az da olsa Hitit kani tasir ve dogrudan Hititlerin TEK varisidir (ve digerlerinin). Dolayisiyle biz Anadolunun gercek sahipleriyiz (su anki Turk milleti), cunku diger Anadolu milletleri bize katilmistir. Inanmiyorsaniz sokakta bir saat gezin sonra Ankara Anadolu medeniyetleri muzesindeki Hitit heykellerine bakin, Hitit'in bizle devam ettigi acikca ortada. Tamamen o da degildir, yuzlerce degisik etnik yapi var. Balkanlardan gelen milyonlar, ve Kirimdan surulen 3-4 milyonu da unutmayalim. Ayrica Ruslarin yurtlarindan kovdugu ve Anadoluya yerlesen Cerkesler, Tatarlar. Bosnadan kacanlar. Bunlarin toplami bu gun 15-20milyon civarindadir. Ve Anadolu halkiyla birlesmislerdir bile. Avrupadan bile gelip Turkiyeye yerlesenler olmustur tarihte. Su an zaten buyuk sehirlerde butun degisik yorelerden insanlarimizin karistigi ve yeni ve kuvvetli bir Turk milletinin dogdugu gorulmektedir. Etnik gecmis ne olursa olsun bunlar sehirlilesme/demokratiklesme surecini tamamlayinca, ki coktan baslamistir bu, Turkiyede bir cok sorununu cozmus olacak, ve gelismis ulkeler sinifina gececektir. [Bu mesaj demiroyun tarafından 10 Ocak 2005 20:30 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj demiroyun tarafından 10 Ocak 2005 20:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Leopar Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 said: Tarih_hastasi, 10 Ocak 2005 19:11 tarihinde demiş ki: İklim değişikliği sonucu göç etmişlerdir dünyaya. ya konuyla bi alakam yok ama ne yapayım, okurken yazım yanlışı dikkatimi çekti yazmadan edemedim bu nasıl bir cümledir ya ...uzaydan mı göç ettik biz :)[signature][hline]Azmodai, 18 Aralık 2004 20:28 tarihinde demiş ki: arkadan ben bile cok guzel gorunebilirim kimilerine
somebody Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 en güzel lafı ben demişim yukarılarda.. valla iyi demişim..[signature][hline]Old man : In the church, they say to forgive.. Creasy : Forgiveness is between man and God. My job is to arrange the meeting ... (Denzel Washington - Man on Fire )
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 somebody'e burada hayat görüşleri değil "tarih" tartışılıyor. [Bu mesaj Golge-i_Khan tarafından 11 Ocak 2005 05:51 tarihinde değiştirilmiştir]
somebody Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 inan bana hiç öyle gözükmüyor.[signature][hline]Old man : In the church, they say to forgive.. Creasy : Forgiveness is between man and God. My job is to arrange the meeting ... (Denzel Washington - Man on Fire )
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 11, 2005 said: PUMA, 10 Ocak 2005 20:42 tarihinde demiş ki: said: Tarih_hastasi, 10 Ocak 2005 19:11 tarihinde demiş ki: İklim değişikliği sonucu göç etmişlerdir dünyaya. ya konuyla bi alakam yok ama ne yapayım, okurken yazım yanlışı dikkatimi çekti yazmadan edemedim bu nasıl bir cümledir ya ...uzaydan mı göç ettik biz :) turkler uzaylıdır dıyorum ınanmıyorsunuz yanı cok degıl bundan 5000 kusur yıl once atalarımız olan uzaylılar bızden bırkac numune bırakıyorlar buraya bakalım bu gezegende nasıl yasıycaklar dıye[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki: Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill.
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 13, 2005 said: Tarih_hastasi, 08 Ocak 2005 19:27 tarihinde demiş ki: 50 yıl önce de aynı şeyler oldu Bugünü mü anlatıyor yaklaşık 30 yıl önce?.. İşte bütün mesele burada. Yani, ben daha başka vesikalar okuyup 50 yıl önce de aynı şeylerin olduğunu göstereceğim. Ama, biz bunu gösterdiğimiz zaman başka bir şey ortaya çıkacak, sizin görmediğiniz.. kesin görmek istemiyor sanırım. Biz "belgelerden göstereceğim" diyorum ama, görmeyen bazı üyeler, tarihseverler, politikaseverler, politikacılar, görmeyen bazı aydınlar, gazeteciler.. Tabii her zaman var, her zaman var. Çünkü bakın, bu bir tanesi. Şimdi ikinci belge. Bu belgeyi de Attila İlhan yayınladı. 1970'lilarda. Tarihini bile söyleyebilirim, 19 Subat 1978, Dünya'da yayınlamıştır. Amerika'da bir kitap dağıtılıyor. Şimdi lüften şunları dinler misiniz? 1978'de. Kitabın yazarı Yunanistan Stratejik Araştırmaları Enstitüsü eski Başkanı Korgeneral Tagaris. İngilizce çevirisini Georgios Burnas adında başka bir Yunanlı yapmış. Chicago'da Armageddon Yayınevi'nde bastırılmış. Amerika Birleşik Devletleri'nde fisebilullah dağıtılıyor. Yani ücretsiz dağıtılıyor. Yunanlılar'ın Türkler'e handiyse kan içici bir düşmanlık besledikleri malûm; kitapta önce bu sergilenmiş. Meğer biz neymişiz? Hayvan derecesinde barbar bir ırk. Meğer neler yapmışız? Çeşitli uluslarda milyonlarca insanı imha, üstelik kendine ait olmayan topraklar üzerinde oturuyormuşuz. Ayrıca öyle iddia ettiğimiz gibi 40 milyon filân da değilmişiz; 20 milyon kadar ancak varmışız, çoğu da başka bir ırk ve uluslardan olmak şartıyla. Bakın kaçta yapıyorlar bunları. Ama bütün bunlar işin çerezi; asıl söylenecek söz arkadan geliyor.. Yani bu hareketler "çerez" diyorum :) Bakın arkadan ne geliyor, o da şu: "Yunanlılar'ın, Ermeni'lerin ve Kürtler'in meşhur Şark meselesini uluslar alanda yeniden yoğun bir şekilde ortaya atmaları kaçınılmaz bir görevdir. Amaç, uzun sürede gerçekleşe dahi Türkiye'yi taksim etmek olmalıdır. Tarihî adalet ve Türk vahşetinin milyonlarca kurbanının kanı bu hakkın elde edilmesini gerektirmektedir..." Yo hayır, bu kadar yetinmiyor kitap, ayrıntıya da giriyor, buyurun: "Türkler'in yabancılardan zorla aldıkları topraklar üzerinde söz konusu hakka dayanarak bir Ermenistan, bir Kürdistan ve Doğu Trakya'yı da içine alacak bir küçük Asya kurulmalıdır." Korgeneral Tagaris, taksimatin haritasını da yapıvermiş. Kitabın kapağında yayınlanan bu haritada Türkiye 5 bölge hâlinde bölünmüş bir durumda görülmekteydi. Bunlar İonya, Pontus, Ermenistan, Kürdistan ve Anadolu yarım adasının orta kısmını kaplayan ufak bir Türkiye imiş. İonya Trakya'yı, Boğazları ve bütün Ege'yi, Pontus hemen bütün Karadeniz kıyılarını, Ermenistan Kuzeydoğu, Kürdistan ise Güneydoğu Anadolu'ya kaplıyor. Bu konuya göre Tagaris'in amacı "Türkiye'yi taksim etmek olmalıdır" Ben size muhalefet yapayım. 1977'de, 1978'de Yunalı emekli Korgeneral Tagaris'in yazdığı bu kitap bugün bizi niye bağlasın? "Adamcağız hayal görmüştür" ya da "fananiktir" deyip geçemeyiz miyiz bunun üzerinden? Bu, Sevr'den de ileridir Diyemeyiz diyorum, çünkü bunu yaşıyoruz. Ortalıklar, etnik özgürlük diye lâf ortaya çıkarıldı; bırakın bunları, Çerkezkler'i bile tahrik ediyorlar, Alevîler'i tahrik ediyorlar, bölmek için Türkiye'yi gerekli ne lâzımsa yapıyorlar Sizi tahrik ediyor mu, bilmiyorum? Ama beni tahrik eden, kızdıran şu: 1970'li yıllarda Amerika'dan Attila İlhan'ın eline geldi bu belge, Attila Amca bu belgeyi yazdı, gazetede yayınladı. Oysa bu kitap alenen, açık açık, "alın, görün, okuyun, tedbir alın" diye bağıra bağıra ortalıkta satılan bir kitap. Attila İlhan yazıyor ve bağırıyor 30 yıldır. Ve kimseden zıt çıkmadı efendim, hiç tık çıkmadı. Şimdi durum nasıl vahimleşiyor? 1990'larda, o Başbakan Başbakan değilken birdenbire basında kendi sesini yükseltiyor, Süleyman Bey bakın ne diyor; 1996: "Hiç kimse kendi ülkesini masanın üzerine koyup bunu pazarlık konusu yapamaz. Türkiye'nin içinde-dışında herkes bunu iyi bilmelidir. Şimdi bunlar ne yapmak istiyor? Bunlar ne iş istiyorlar ne aş. Bunlar bir devlet kurmak istiyorlar. Bunların ne olduğu, ne istediği iyi bilmelidir. Türkiye, topraklarını, onun üzerindeki insanları koruma kavgası yapıyor. Oysa sanki Türkiye buna yapmıyor da insan haklarını ihlal ediyor diye hüküm veriliyor. Şimdi beyler, ben size bir şey söyleyeyim; bu Sevr'den de ileridir." 1996 ve bunu söyleyen Demirel. Sevr tartışması budur. "Azınlık hakları tanıyın ve kültürel otonomi" dediniz mi bu Sevr'dir. Neden? Çünkü azınlık hakları dediğiniz zaman Türkiye'nin çivisini oynatıyorsunuz. Buna tamamen katılmamak mümkün değil. Avrupa Konseyi'nin 26 Nisan tarihli Tavsiye Kararı'nın 6 ve 12.maddeleri ne diyor? Buna "siyasî çözüm" diyor. Siyasî çözüm dediğiniz vakit bakın ne diyor? [b]Avrupa Konseyi Genel Sekreteri 24 Ocak 1995 günü bana bu odada şunları diyor: Türkiye'nin üniter devlet yapısının terörün kaynağı ol
Öne çıkan mesajlar