Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

japonya ağustos


Milamber

Öne çıkan mesajlar

selamlar,

hastalık, kaza, incident vs olmazsa ağustosta japonyaya gitmeyi planlıyorum. kaç gün kalınır nerelere gidilir bir sormak istedim.

anime, manga, kızları 😄 bolca da doğasına meraklıyım, trekking vs yapmak istiyorum. gündüzleri gezip akşamları da bi kaç kere kulübe gitmek isterim (elektronik, tekno meraklısıyım varsa o tarz bir yer güzel olur bildiğiniz). sevdiğim müzik grupları da var o dönemde misal biletlere nerden bakılır var mı bilet diye?

yemeklerine çok sıcak değilim.

alışveriş pek umurumda olmıcak kitap falan alırım. güzel bir kitapçı varsa bildiğiniz o da süper olur.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Minimum 2 hafta, mumkunse 3-3,5 hafta kalinir. Gezi planinda son gunleri (hatta son haftayi) Tokyo'da gecirilicek sekilde yapilir ki, elde lootla bir kac hafta sehir sehir gezmek zorunda kalmazsin. Gidilecek cok yer var, bence belirli bir bolge (Orta, Kuzey, Guney) belirleyip ona gore program yapilabilir. Ilk gidis icin Orta (Tokyo, Kyoto, Osaka, Hiroshima) makul bir secim.

Yemekler asiri iyi, cekinmene gerek yok, ne buluyorsan gom. Orada yedigin Japon yemekleri ile Turkiye'de ve Avrupa'da yediklerin arasindaki kalite farki ucurum gibi.

Rotaya gore Japan Rail Pass e bak, yaptigin tren seyahati sayisina gore daha ekonomik gelebiliyor.

Kitapci gani, Akihabara ya girsen cikamazsin. Yanlis hatirlamiyorsam Shibuya'da 9 + 3 katli Kinokuniya olmasi lazim.

Disaridan konser bileti almak sikintili. Websiteleri genelde ingilizce degil, translate dogru duzgun cevirmiyor. Japonya'da faturalama ve teslimat adresi + Japon telefon numarasi istiyorlar. Baskasinin adini, adresini, telefonunu yazsan bile bu sefer o adrese bilet yolluyorlar. Online alip Lawson (yerel convenience store) daki kiosktan teslim alma opsiyonu mumkun olabiliyor. Ama yine dil engeline carpiyorsun. Galiba bu hizmeti veren 3rd party websiteleri var (hangisi guvenilir bilmiyorum), yada takip ettigin gruplarin uluslararasi forumlarinda nasil bilet aldigini aciklayanlar oluyor, onlara bakmani tavsiye ederim.

Ben kulube gitmedim ama adamlar gaijin diyip almayabilir yada fazla para isteyebilir. Yine onceden arastirman lazim.

  • Like 1
  • Tesekkurler 1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...