Shadow Mesaj tarihi: Ekim 15, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2023 DRAMli uzun ömürlü hızlı 2TB PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD önerilerinizi rica ediyorum... bütçe 3-3.5k Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 15, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2023 (düzenlendi) https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-samsung-2-tb-970-evo-plus-mz-v7s2t0bw-m-2-pci-express-3-0-fiyati,495512810.html Ekim 15, 2023 Sam tarafından düzenlendi 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 15, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2023 high-end NVMe dekilerin cogu turkiyede satista, akakce v.b. gibi bi siteden ekleyip takip etmekte fayda var su an her hafta bir indirim oluyor. Ben sahsen gen4 6000mb/sn > olmayan bir ssd almazdim 2024 e girerken. Bu sinifta mesela kc3000, adata 960, s70 gammix, p5 plus, patriot vp4300 gibi ssd ler tb basina 1400-1700 lira civarlarinda geziyorlar. Gectigimiz hafta p5 plus 3100 liraya satildi mesela. Durum boyleyken 970 evo yu ilk tercihim olmazdi. Acil ihtiyacim var beklemeyecegim denirse de mid-range de dikkat ceken kc2500 falan var. 2900 ler seviyesinde geziyordu fiyati. 1 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shadow Mesaj tarihi: Ekim 15, 2023 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2023 Anakartımdaki m2 slotu dolu olduğundan adaptörle kullancam bunu, ancak dediğiniz gibi 4.0 bişey olsun istiyorum ileride de kullanmak için. XPG Gammix S70 Blade https://www.incehesap.com/xpg-gammix-s70-blade-2tb-pcie-nvme-m-2-ssd-disk-fiyati-65372/?ref=akakce&v=1.84.6 Bu geldi önüme ancak yorumlarında boşta 70 derece oluyor demişler, siz ne dersiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 15, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2023 olabilir gerçi mevcut kullandığım xpg sx6000'de nadiren pc hard crashledikten sonra ssd'yi görmüyor, bayağıdır yaşamadım o sorunu (2-3 aydır) ama biraz tedirgin oldum. bir sorun varsa da bunda çözmüşlerdir herhalde, belki controller ile alakalıdır. ben olsam yeni ssd'yi anakarta takarım direkt, eskisini adaptöre takarım. 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 15, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2023 Ben kullandim s70 blade, incehesap in indirimlerinden bi tanesinden denk geldi aldik test ettik. Samsung 980 pro dan ve kingston kc3000 den hizliydi. Sicaklik konusu kasanin ve bulundugu pozisyonun sicakligina gore degisir ama 60-70 dereceler gayet normal bu controller i kullanan gen4 lerde. Neredeyse tum ssd lerde belli bir sicaklik ustunde (genelde 80-85C) thermal throttle devreye giriyor performansta bi 10% civari kayipla operasyona devam ediyor kendine zarar verebilecegi bir durum yok. Cok zorlandiginda da oralara geldigini gormedim hic. Bi de hwinfo vb gibi programlarla sicaklik takibi yaparken bazi sensorler placeholder olarak set deger soyluyor. Kimileri o degerleri gercek sicaklik okumasi zannediyor. Mesela yeni b650 anakartlarda belli bi markada vrm sicakliklari devamli 97C gibi bisey okuyordu millet panik halde. veya direkt kendi bilgisayarimdan bir diger ornek kingston kc3000 2tb de temp1 degeri 38 iken idle da temp3 degeri hic degismeksizin 76C raporluyor. tldr: duzgun havalanan kasada ekran karti altinda bile kalsa 60-80C ler sikinti degil, hadi olsa dahi zarari yok. p.s. ben de yeni ssd yi anakarta takardim. eskiyi adaptore takip yeni diske clone la bu tekrar kuruluma usendigin icinse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pordakal Mesaj tarihi: Ekim 15, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2023 uzun ömürlü ve hızlı diyosan en iyi samsung bence, 980 pro with heatsink var bende, aradaki farka bakmadım hiç diğer ssdler ile. 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shadow Mesaj tarihi: Ekim 15, 2023 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2023 haydaaaa XPG sorunlu mu diyorsun yani Sam hocam? KC3000 veya Samsung 980 mi baksam acaba gerçi onlar daha pahalı ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shadow Mesaj tarihi: Ekim 15, 2023 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2023 (düzenlendi) Kharon, 16.10.2023 00:32 tarihinde dedi ki: Ben kullandim s70 blade, incehesap in indirimlerinden bi tanesinden denk geldi aldik test ettik. Samsung 980 pro dan ve kingston kc3000 den hizliydi. Sicaklik konusu kasanin ve bulundugu pozisyonun sicakligina gore degisir ama 60-70 dereceler gayet normal bu controller i kullanan gen4 lerde. p.s. ben de yeni ssd yi anakarta takardim. eskiyi adaptore takip yeni diske clone la bu tekrar kuruluma usendigin icinse. M2 deki sistem diskim 1tb kingston a2000, ona fazla bişey yüklemeyip bu yeniye oyunları abanmayı düşünüyorum ondan, yoksa üşenmek değil de biraz takıntı diyelim lel Ekim 15, 2023 Shadow tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 15, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2023 Pordakal, 16.10.2023 00:32 tarihinde dedi ki: uzun ömürlü ve hızlı diyosan en iyi samsung bence, 980 pro with heatsink var bende, aradaki farka bakmadım hiç diğer ssdler ile. 980 pro garanti suresi 5 yil ya da TBW (terabytes written) cinsinden 1tb modeli icin 600tb tbw, 2tb icin 1200tb tbw, hangisi daha erken biterse. s70 blade garanti suresi 5 yil ya da 1 tb modeli icin 740tb tbw, 2tb modeli icin 1480tb tbw. ustune aralarinda 1k tl den fazla fark var. nand flash lari ve controlleri lari uretenler belli. Hangi paket fiyat/performans olarak isinize geliyorsa onu alin o kadar kafaya takacak bisey yok. 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 15, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2023 (düzenlendi) Shadow, 16.10.2023 00:32 tarihinde dedi ki: haydaaaa XPG sorunlu mu diyorsun yani Sam hocam? KC3000 veya Samsung 980 mi baksam acaba gerçi onlar daha pahalı ama ya bakmadım da aynı controller değildir herhalde zaten. controller biraz piyango işi. her alışımda incelediğim birşey ama sorun çıkarıp çıkarmayacağı belli olmuyor. samsung gördüğüm en risksiz gibi ama bütçe dikkate alınırsa kharon'un dediklerine bakarım şahsen. adaptördeki ssd sistem diski olabiliyor mu bilmiyorum da ben olsam yenisini 200gb filan partitionlayıp sistem diski ona koyarım. hızlı sistem diski önemli birşey çünkü devamlı ufak tefek read/write yapılıyor. bir oyunluk yeri feda etmeye değer bence günlük quality of life için. tbw limite gelmeden önce controller patlar yani hergün 100-200gb oyun silip install etmiyorsanız eğlencesine lol. geçen gün baktım da 2 yıldır sistem disk + oyun diski olan ssd'ye 25tb yazmışım. Ekim 15, 2023 Sam tarafından düzenlendi 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shadow Mesaj tarihi: Ekim 15, 2023 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2023 Herkese teşekkürler, s70 bladeye ısındım ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 15, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2023 Sam, 16.10.2023 00:48 tarihinde dedi ki: tbw limite gelmeden önce controller patlar yani hergün 100-200gb oyun silip install etmiyorsanız eğlencesine lol. geçen gün baktım da 2 yıldır sistem disk + oyun diski olan ssd'ye 25tb yazmışım. aynen oyle. Uzun omur, dayaniklilik vs denince ondan ornek verdim zaten. Elimde mesela 2 tane baya eski 250 lik sata ssd var biri 840 evo, biri sandisk ssda. Ikisi de neredeyse 60-70k saat acik kalmislar, (ortalama 7 sene durmadan calismasi demek 10 senelik bir surede) Total host write 90tb ve 100tb. Normal insan kullaniminda silicon lottery i bir kenara koyarsak artik endurance vs sohbet konusu olmaktan cikti. Sans faktoru herzaman her konuda var nu saymiyoruz. Marka duzgun garanti veriyor mu? herhangi bir problem cikmasi icin yeterli sure kapsam icinde mi? performans testleri nasil rekabete gore? guzel fiyata sunuluyor mu? e bitti. TBW nin fazla olmasi sadece markanin malina guveni acisindan bi indikator. Biraz onyargilari kirip raflarda ne var ne yok bakmak lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shadow Mesaj tarihi: Ekim 15, 2023 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2023 https://www.amazon.com.tr/gp/product/B08TBW12B8/ref=ewc_pr_img_1?smid=A1UNQM1SR2CHM&psc=1 Hocam sizi bulmuşken sorayım, ben bu dönüştürücü adaptörü kullanmayı düşünüyorum, anakartım MSI B450apro max. Dediğiniz gibi yeni ssdyi anakarta takmaya karar verdim takıntımı yenip Eski ssd diskim Kinston A2000 demin belirttiğim gibi. Bu adaptörün muadili veya daha mantıklısı var mı bildiğiniz, 2 disk için yeri olanlarda var ancak onların slotu farklı (ufak) anakartta? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 15, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2023 (düzenlendi) hani diskler daha ufakken tbw rakamları çok düşüyordu qlc filan olunca ama boyut artışıyla tbw direkt birebir arttığından artık 2tb disklerde kaç kere boşaltıp doldurmak lazım, normal pc kullanıcısı o kadar zorlamıyor yani. eskiden page file koymayın derlerdi ama o da var gene pek birşey değişmedi gördüğüm. bende bozulan ssd health'i yüksekken gitti, controller kaynaklı. hani led lambalar ledi sönmeden önce elektronik switch pes ediyor ona benzetiyorum. bir tek işte %10 filan boşluk bırakmak lazım overprovision yoksa, ona dikkat ediyorum wear-leveling düzgün çalışabilsin diye. gördüğüm kadarıyla gayet güzel kendini ayarlıyor o alanı bırakınca. adaptörleri hiç bilmiyorum valla, testi filan da var mı diye baktığımda bulamamıştım. Ekim 15, 2023 Sam tarafından düzenlendi 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 15, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2023 Shadow, 16.10.2023 01:21 tarihinde dedi ki: https://www.amazon.com.tr/gp/product/B08TBW12B8/ref=ewc_pr_img_1?smid=A1UNQM1SR2CHM&psc=1 Hocam sizi bulmuşken sorayım, ben bu dönüştürücü adaptörü kullanmayı düşünüyorum, anakartım MSI B450apro max. Dediğiniz gibi yeni ssdyi anakarta takmaya karar verdim takıntımı yenip Eski ssd diskim Kinston A2000 demin belirttiğim gibi. Bu adaptörün muadili veya daha mantıklısı var mı bildiğiniz, 2 disk için yeri olanlarda var ancak onların slotu farklı (ufak) anakartta? bu linkteki problemsiz cayir cayir calisir sikinti yok. enteresan olan pcie 16x veriyolu koymuslar ama nvme teknik olarak 4x in otesinde calisamaz. yani aslen yanyana/ustuste 4 tane nvme yi gen4 16x adaptorle calistirabilirdik tam hizda. O yuzden alirken ben sanirim en azindan 2 mkey nvme slotlu gen4 8x bi adaptor hedeflerdim. Bulamiyorsan veya fiyat cok artiyorsa bu linkteki uygundur ama. Bu fiyata heatsink ile birlikte guzel cozum bence. tipleri ayni olsa da key lere ve standarda dikkat etmek lazim bi de. nvme var, ngff standart ayrimi var. M key, B key, MB key fiziksel ayrimi var. 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 16, 2023 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2023 adam 70tbw rated ssdlere 280tb yazmış, içiniz rahat olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shadow Mesaj tarihi: Ekim 16, 2023 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2023 Valla bende bir de hdd var 2tblik, torrenti ona ayarladım zaten yani fazla bir yaz çizi olmaz ssdnin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar